Sekce

Galerie

/gallery/perex kapitoly.jpg

Tak přináším další kapitolu a doufám, že oceníte, že má pár set slov navíc oproti předešlím kapitolám. V téhle kapitole bude Bella tančit a Edward bude uchvácený. Podíváme se na Belliny myšlenkové pochody a budeme mít menší babinec a následně část výletu. Doufám, že se vám bude kapitola líbit a necháte mi tu komentář. Vaše pg17... :)

 


5. Kapitola

Pohled Belly

Poté, co se všichni dohodli na výletu, jsem Matthewa svěřila do péče Reneé a všem řekla, že půjdu cvičit.

„Bell, mohl bych se tedy dívat jak tancuješ?” promluvil na mě Edward a než jsem stačila odpovědět, předběhla mě Alice.

„Ano, počkej na Bell nahoře, má tam menší sál, který je zařízený tak, aby tam měla vše, co potřebuje. Stepy na aerobic, tyče na protahování, hifi věž a menší kuchyňku, kde má spoustu iontových nápojů, a tak dál. Bell, ty pojď se mnou!” Alice utnula všechny naše protesty a odvedla mě do svého pokoje a pokračovala do šatny a pak mi do rukou vrazila oblečení.

„Koupila jsem ti nové oblečení, myslím, že je perfektní, co říkáš?” a s otázkou v očích se na mě podívala.

Rozložila jsem oblečení, které mi Alice připravila a musela jsem se usmát. Bylo to perfektní. Červené triko s krátkým rukávem, přes to síťované triko s dlouhými, látkovými rukávy, které tak zakrývaly ruce a červeno černé legíny. Jako doplňky k tomu byly červené tenisky Puma na cvičení, což mě trochu rozesmálo, protože to byla občas naše večeře a červené potítko s gumičkou do vlasů.

„Páni, Alice. Je to perfektní, děkuji,” odmlčela jsem se a znovu se podívala na to dokonalé oblečení. To co jsem měla předtím bylo už staré a hlavně nezakrývalo celé mé tělo, protože nikdo z rodiny se na mě při tancování nedíval, tak to ani nebylo třeba.

„Alice, proč to děláš?” zadívala jsem se na ni s otázkou v očích.

„Protože si moje sestra, truhlíku. Jo a není zač a teď už se oblékni!” usmála se na mě a nechala mě u ní v šatně osamotě. Převlékla jsem se a potom jsem se rozešla do mého "menšího" sálu, který byl přes celé jedno patro a otevřela dveře. Krom schodiště, které menší kus zabíralo, bylo celé patro jedna velká místnost. Jen co jsem vešla jsem uviděla Edwarda, jak sedí opřený u zdi. Jakmile se na mě podíval, usmál se a pochválil mi můj cvičební značkový úbor, za který budu muset Alice později ještě jednou poděkovat. Když jsem se viděla v zrcadle, které vedlo přes celou jednu stěnu, nemohla jsem neotevřít pusu údivem. Bylo to dokonalé a když jsem neměla vidět jedinou část těla, kromě hlavy a dlaní, tak jsem si připadala hrozně sexy.

„Tak jaký druh tance chceš vidět? Nejvíc mi ovšem jde moderní balet,” zeptala jsem se a čekala, co mi poví.

„Nechci tě nějak rušit, tancuj si, co chceš. Budu jako myška,” řekl a já se musela usmát jeho přirovnání.

Usmála jsem se na něj a pustila hodinový remix písničky od zpěvačky jménem Tini Te Quiero Más. Všechny mé písničky jsem si remixovala sama a vždy jsem je udělala tak, aby měly přibližně hodinu, protože tak dlouho jsem vždy tancovala. Postavila jsem se čelem k zrcadlu a Edwarda tak měla po levé straně a začala tancovat.

Celou dobu jsem se dívala do zrcadla, a nebo jsem tančila po slepu, protože jsem pak více vnímala muziku. Tančila jsem jako vždy a začala si zpívat potichu s písničkou. Začala jsem se jemně vrtět do rytmu písničky, poté jsem zvedla jednu nohu do vzduchu a celé své tělo sehla dolů tak, že jsem měla ve vzduchu je nohu a druhé nohy se přidržovala. Poté jsem udělala dokonalou klouzavou otočku, z které jsem následně udělala takzvanou holubičku a pak se zase začala vrtět, sahala jsem si na boky, když jsem s nimi vrtěla z jedné strany na druhou, pak jsem oběma rukama jela po celé siluetě svého těla, až jsem se dostala k vlasům a následně zvedla ruce až nad hlavu a zase se začala vrtět, pak jsem vyskočila do vzduchu udělala rozštěp a v rozštěpu dopadla na zem. Jednou rukou jsem sáhla po zrcadle, jako bych jej chtěla chytit a začala tančit na zemi, dělala jsem rozštěpy, z kterých jsem proplouvala tak, že jsem na konci ležela na břiše, provazy a stojky. Pak jsem tančila chvilku na kolenou a přemetem se zvedla a zase začala tančit ve stoje. Písnička byla v latinském rytmu, a tak jsem začala tančit prvky latinských tanců a když jsem slyšela, že písnička bude končit, dotančila jsem až k tyčím, které byly vodorovně po celé místnosti v úrovni mých boků. Když písnička skončila, zaklonila jsem se a udělala jsem most, jednou rukou jsem se chytila tyče, druhou jsem dala na zem a obě nohy zvedla do vzduchu tak, že jsem skončila v pozici T.

Když jsem se zadýchaně podívala na Edwarda, zjistila jsem, že se na mě dívá celá rodina, včetně Cullenů. Udělala jsem pukrle a šla si pro pití a pro ručník.

Hned ke mně přišla Alice s Rose a obě mě objaly se slovy, že to bylo dokonalé, pak k nám přišla máma a měla slzy v očích. Usmála jsem se na ni a ona mě také objala.

„Zlatíčko, jsi úžasná. Už dlouho jsem tě neviděla tančit a musím říct, že se za to teď stydím. Měla bych se dívat častěji. Bylo to krásné!” ještě jednou mě objala. Až teď jsem si začala uvědomovat, že se všichni začínáme měnit. Během posledních dvou dnů jsem přijala dotyky skoro od celé rodiny a Edwarda a nejvíc mě zaskočilo, že mi to nebylo tak nepříjemné, vždy jsem na chvíli ztuhla, ale před dvěma dny bych ucukla a dotyk mé vlastní rodiny vůbec nepřijala. Potom jsem se podívala na Edwarda a musela se zarazit. Díval se na mě s úsměvem a úžasem v očích.

Usmála jsem se na něj a zeptala se na to, co mě zajímalo nejvíc. Jeho názor. „Tak co, Edwarde? Stál ten čas se mnou strávený za to?”

„To rozhodně. Byla jsi úchvatná. Příště se chci dívat znova, pokud dovolíš,” usmál se na mě ještě víc a já sklopila hlavu a po chvíli ji zase zvedla.

„Jestli chceš..”

Pak jsem se všem omluvila a šla se osprchovat k sobě do koupelny.

 

Pohled Rose

Poté, co se Bella omluvila, že se jde vysprchovat, jsme se všichni sebrali a šli zase dolů do obýváku. Po chvilce jsem jsem se zvedla, že se půjdu proběhnout po lese a Emmett se hned zeptal, zda může jít také. Souhlasila jsem a tak jsme vyrazili.

Běželi jsme několik minut a po chvíli doběhli ke krásnému malému jezírku uprostřed lesa. Posadili jsme se na kámen a začali jsme si povídat.

„Bella je opravdu skvělá tanečnice, proč netančí závodně?” musela jsem se usmát nad jeho nevědomostí a začala mu to vysvětlovat.

„Tančila, ale po čase začala být mnohem lepší než ostatní díky svému upírství a tak musela skončit, protože to bylo nefér vůči dívkám, které tvrdě dřely, aby byly šampionkami. Díky upírství se jí stala spousta špatných věcí...” odmlčela jsem se a sklopila pohled na své ruce spojené v klíně. Po chvíli jsem se opět podívala na Emmetta, který nezvykle mlčel a viděla otázky v jeho očích, které nechtěl vyslovit. Zhluboka jsem se nadechla a řekla to, co bylo dlouho tajemstvím, o kterém jsme doma nemluvili.

„Musíš mlčet před Bellou, ale před několika lety chodila Bella s jedním upírem. Byl to tátův kamarád a táta se s tím po čase smířil a nakonec byl rád, že Bella má někoho, koho on zná a ví, že je dobrý, ale spletl se. Jednoho dne ji unesl po tom, co se s ním rozešla a nechtěla ho vidět, nevím kvůli čemu, ale když jsme ji našli a jeho Charlie s Adele zabili, potřebovala lékařské ošetření a to je jen ve zkratce. Víc se mi o tom nechce mluvit a ani nemůžu. To musí ona...” podívala jsem se na něj a on na mě koukal zuřivým pohledem, který ovšem nepatřil mně ale upírovi, o kterém jsem mluvila.

Přišla jsem k němu a pohladila ho po jeho vztekem ztuhlém obličeji a usmála se na něj, jak nejlépe jsem mohla. Po chvíli zatřepal hlavou, jako by se probudil ze sna a začal se mi omlouvat, že mě nechtěl nijak vyděsit. Objala jsem ho a zašeptala mu do ucha: „Ty mě ani trochu neděsíš!”

Lehce jsem se od něj odtáhla a usmála se na něj. Chvíli jsem si koukali do očí a on se pak ke mně začal obličejem přibližovat, věděla jsem, že mě chce políbit, ale to jsem musela utnout.

„Ne! Teď ještě ne, promiň...” sklopila jsem pohled a koukala mu tak na tričko. Vzal mě jemně za bradu a donutil se na něj podívat.

„To nevadí...” zašeptal a pak mě ještě jednou objal. Poté jsme se sebrali a šli se proběhnout.

 

***

 

Pohled Belly

Týden ubíhal velice rychle a najednou byl čtvrtek večer a všichni hromadně balili a těšili se na víkend strávený mimo Forks. Všichni kromě mě samozřejmě, ale i když jsem si to nechtěla moc přiznat, poslední dva dny jsem přemýšlela nad tím, že to mé chování a cavyky, jak se mi nechce pryč, byl jen herecký výkon, ne moc dobrý, protože když jsem stála nad mým kufrem a horlivě přemýšlela nad tím, co si vezmu do Vancouveru mi došlo, že se vlastně asi i těším.

Samozřejmě jsem se stále bála možných rizik, ale stále jsem si připomínala, že i kdybychom chtěli nemůžeme odejít na lov všichni, protože někdo vždy bude muset zůstat s Matthewem, který na lov nechodí, tudíž to po jakých skupinkách budeme chodit na lov se bude teprve řešit.

Každopádně jsme nikdy nebyli sami. Táta měl u sebe neustále Carlisle a stále probírali medicínské věci buď u nás, nebo u Cullenů, jejichž dům byl krásný, jak jsem zjistila včera večer poté, co jsme všichni byli od Esmé pozváni na večeři, samozřejmě jedla pouze lidská část naší rodiny a i když jsem se stále snažila vše popírat, nemohla jsem popřít, že Esmé vařila skvěle, sice se musela na vaření řádně připravit, jak nám později sama prozradila, ale i tak byla skvělá kuchařka a já jsem byla nadmíru překvapená, jak se snažila s naší rodinou vycházet a jak se nám snažila přizpůsobit. Pořád se nás vyptávala, co máme rády, co rády děláme a jaké máme koníčky.

O mě už Esmé věděla, že ráda tancuji a pak jsem se i dobrovolně přiznala, že maluji, což ji jako restaurátorku a návrhářku interiérů velmi potěšilo, protože sama kreslila návrhy interiérů, či celých domů, jak nám vzápětí pověděla. O Alice se dozvěděla, že miluje módu a sama vydala několik značek oblečení, které se prodávají po celém světě. S tím jsme se dostaly k tomu, že Alice také maluje, ale módní návrhy, takže Esmé div neskákala radostí až ke stropu. Poté se otočila na Rose a čekala, zda i ona ráda maluje. Rose všechny rozesmála tím, když Esmé řekla, že ráda spravuje auta. Esmé se smála naší rozdílnosti, přestože jsme byly příbuzné. Ovšem poté, co se Rose přiznala k svojí vášni, upoutala tím Emmetta, který horlivě přikyvoval, že také má rád auta, takže se společně odebrali ven, povídat si o autech, i když myslím, že u tohoto tématu neskončí. Jasně jsem viděla, že mezi nimi něco je a byla jsem ráda, že Rose vypadá spokojeně.

Poté jsme se ptali my Cullenů, co mají rádi, a tak jsme zjistili, že Edward rád hraje na piáno, které dominovala jejich obýváku. Jasper nám vyprávěl o tom, jak bojoval v občanské válce a tím se dostal k tomu, že rád čte knihy z této doby a opravuje autory, nad jejich výmysly, které nebyly pravdivé, protože on sám věděl nejlépe, jak to bylo, jelikož to sám zažil. Následně nám ukázal všechny své jizvy, které měl díky tomu, že jako upír cvičil armádu novorozenců, která v té době bojovala o území s jinými. Také nám vyprávěl o Marii, což byla upírka, jež jej proměnila a využívala ho díky jeho schopnosti měnit emoce, jenže lásku k němu jen předstírala. Najednou jsem k Jasperovi cítila velké sympatie, zvlášť kvůli jeho jizvám a tomu, co sám prožil. Alice milovala historii, takže se k Jasperovi hned hrnula, aby jí vyprávěl o občanské válce. Společně odešli k němu do pokoje a zbytek večera jsme je neviděli.

Poté ke mě přišel Edward, že má rozsáhlou sbírku muziky a knih, tak jestli si nechci něco poslechnout, že mi rád dá některá svá cédéčka, abych si je mohla zremixovat ke svému tanci. Šli jsme k němu do pokoje a opravdu. Celá jedná stěna byla plná cédéček a knih. Tak jsme zjistili, že máme oba rádi Na větrné hůrce a Romea a Julii. Poté mi dal několik svých cédéček, která se mi líbila. Celý zbytek večera jsme si povídali o muzice a knihách. Někdy v půlce jsme byli přerušeni Matthewem, který za námi přiběhl, že dědeček s babičkou už chtějí jít domů, protože on už musí jít spinkat, protože zítra jde do školky. Po hodině a půl, co odešli, jsem se sebrala i já a Edward mě doprovodil. Alice zůstala ještě u Cullenů a Rose s Emmettem ještě asi byli venku, protože u Cullenů nebyli.

Když jsem pak přišla domů, půlku noci jsem přemýšlela o Edwardovi, písničkách a knihách, o kterých jsme se bavili. Bylo mi s ním neuvěřitelně dobře a začínala jsem přemýšlet o tom, že bych s ním chtěla mít romantický vztah, ale stále nade mnou visel mrak mé minulosti a já začínala svůj život proklínat, protože v okamžicích jako byly tyto jsem opravdu nesnášela svou minulost a upírství s tím spojené. Přesto jsem bezpečně věděla, že v tuto chvíli tu není nikdo, komu bych věřila více než-li jemu a u koho bych věděla, že bych mu byla schopná říci vše, ale stále jsme nebyli "sami" a já nechtěla, aby to slyšel ještě někdo. Na to jsem ještě připravená nebyla.

Když jsem přestala přemýšlet nad včerejším večerem, dobalila jsem si věci a pak se osprchovala a zalezla do postele a opět přemýšlela nad Edwarda. Po chvíli mé myšlenky zpřetrhaly holky, když mi skočily do postele, obě usměvavé a viditelně spokojené. Musela jsem se smát a zároveň jsem chtěla přesně vědět proč. Proč jsem sice věděla, ale viděla jsem na holkách, že mi chtějí říct detaily.

„Tak spusťte, sluníčka...” musela jsem se usmát nad jejich pohledy, které si vzápětí vyměnily. Poté se Alice otočila na Rose a pokynula jí, aby začala.

„Jsem z něj hotová, o autech ví vše a stále si máme o čem povídat. Ne jen o autech, ale pořád a málem jsme se políbili, ale já jsem cukla s tím, že ještě ne a teď toho lituji, protože vážně bych moc chtěla...” celou větu zvládla na jeden nádech a já jsem se usmívala, stejně jako Alice.

„My jsme se líbali!!” Alice to řekla tak, že jsme ji skoro neslyšely. Když se na nás obě podívala a viděla otazníky v očích, pokračovala.

„Včera, když Edward Bellu doprovázel domů a vy jste byli pryč..” ke konci se Alice podívala na Rose, aby potvrdila, že mluvila o ní a Emmmettovi.

„A?!” s Rose jsme tuto spojku vykřikly skoro nastejno, Alice nás posunky tišila a pak pokračovala.

„Uhmm, povídal mi o občanské válce a bylo to velice zajímavé. Chodila jsem po jeho pokoji a prohlížela si, během jeho vyprávění, všechny ty knihy, o kterých mluvil, až jsme se dostali k posteli. Seděli jsme naproti sobě a povídali jsme si a když se dostal k tomu, jak mu ta Maria ublížila, nevydržela jsem to a musela ho obejmout. Když jsme se od sebe odtáhli, byli jsme od sebe kousíček. Koukali jsme si do očí a pak se políbili a pak....” na chvíli se odmlčela a my jsme netrpělivě čekaly, až začne zase mluvit.

„A pak mi řekl, že mě miluje už od první chvíle... a já jemu taky..” s Rose jsme na ni koukaly s otevřenými ústy a ona se usmívala, jak měsíček na hnoji.

S Rose jsme se na ni vrhly a začaly jsme ji objímat a gratulovat jí.

„Ale mámě a tátovi to ještě neříkejte, víte to jenom vy a možná kluci...” řekla a pak jsme se od sebe odtáhly. Máma s Charliem byli na lovu a doma byl jen Matthew, který u sebe spinkal.

„Takže spolu chodíte, ale chcete to tajit? Proč?” zeptala se pohotově Rose a obě jsme čekaly, co řekne.

„No, asi jo. Holky, já nevím. Já vlastně ani nevím, jestli spolu chodíme. Neřekli jsme si to, ale shodli jsme se na tom, že to rodičům ještě neřekneme..”

„Páni, Alice. Jste spolu, jinak byste to neřešili. A Jasper nevypadá na někoho, kdo by líbal holky jen tak, bez důvodu,”  řekla jsem a jako povzbuzení se na ni usmála. Poděkovala mi a pak se holky podívaly na mě.

„Co je?!” vyštěkla jsem na ně, protože ty jejich pohledy mi byly nepříjemné.

„A ty a Edward?” zeptala se mě Alice s jiskřičkami v očích a teď ony čekaly, co řeknu já.

„No, je to zvláštní, ale věřím mu a mám ho svým způsobem ráda, ale stále nejsem připravená mu vše říct.”

„A to objetí v lese?” Alice se na mě usmívala a já se na ni dívala nechápavě a natvrdle.

„Jasper mi řekl, že mu Edward řekl, že jste se v lese objímali, že tě našel na louce a ty jsi plakala?” a sakra. Ten zrádce, ten taky všechno vyžvaní. Co teď? Nemohla jsem jim říct, že to Edward ví, protože pak by vyšlo najevo, že nejsem schopná mu říct celou pravdu, protože kousek už věděl, ale vše ne. Stejně jako ony... Proto jsem lehce zalhala.

„No, nějak to na mě dolehlo a já to nevydržela, pak se v lese ukázal Edward a začal mě utěšovat a pak si mě vzal do náručí a objímal mě. Bylo to příjemné...” s posledními slovy jsem se zajíkla a s rudými tvářemi se dívala do klína. Pak jsem se na ně koukla a obě se na mě usmívaly, ale mlčely, protože chápaly, že ode mě víc neuslyší. Pak jsme si ještě chvilku povídaly a asi po půl hodině jsme se každá rozešla do své vlastní postele.

 

***

 

Pátek utekl ještě rychleji než celý týden a my nasedali do, kufry naložených, aut. Rodiče jeli spolu Charlieho autem, Emmett, Rose, Jasper a Alice jeli Carlislovým a já s Matthewem jsme jeli Edwardovým Volvem.

Kluci řídili rychle, takže za slíbených šest a půl hodiny, i s přestávkami pro Matthewa, jsme dojeli k domu Cullenových, který byl uprostřed lesa. Byl krásný a velký. Přízemí a dvě patra kupodivu stačila pro celou naši rodinu.

V přízemí byla kuchyň s obývacím pokojem a dvěma pokoji, které si rozebrali rodiče. V prvním patře byly čtyři pokoje s koupelnami a šatnami. A druhé patro mělo dva pokoje rovněž s koupelnou a šatnou a druhá půlka patra byla jedna velká terasa s přístřeškem a menší kuchyňkou a obrovským grilem. Sice jsem nechápala, proč ta terasa byla vybavená takto, když Cullenovi nejedí, ale zřejmě chtěli, aby dům působil lidsky. Působil a byl nádherný, takže jsme jej hned Esmé patřičně pochválili, protože bylo jasné, že to byla její práce. Pak nám Esmé vysvětlila, že musela provézt lidskou úpravu domu, aby jsme tu měli vše, co potřebujeme.

Holky a kluci si vzali první patro a já, Matthew a Edward jsme se zabydleli ve druhém patře. Poté, co jsme si vybalili, jsme se sebrali a všichni se sešli dole v obýváku. Celý zbytek večera jsme si povídali a plánovali lov. Nakonec jsme se rozhodli, že v sobotu půjdou rodiče na lov ráno a my ostatní půjdeme odpoledne a v neděli se půjde podle potřeby a chutě. Bylo jasné, že holky, já a máma v neděli už nepůjdeme, protože nám stačilo málo.

V sobotu rodiče odešli velmi brzy a my ostatní jsme zůstali s Matthewem. Povídali jsme si, hrály s Matthewem dětské hry a nakonec jsme skončili u schovky. V pykání jsme se postupně prostřídali a vždy vyhrál Matthew, kterého jsme sice všichni slyšeli, jak se směje a čeká, jestli ho najdeme, ale nechtěli jsme mu kazit hru. S námi kluci neměli slitování a našli nás vždy okamžitě podle tlukotu srdce. My jsme to měly těžší, ale nenechaly jsme se zahanbit a také je našly rychle. Když přišel na řadu Matthew bylo jasné, že to bude ta nejrychlejší schovka, protože jsme se všichni schovali na tak hloupá místa, že by nás rychle našel i slepec, ale chtěli jsme, aby se hra Matthewovi líbila, takže to bylo opravdu jednoduché nás najít.

Když přišli rodiče, rozloučili jsme se s Matthewem a vyšli před dům. Jen co jsme zmizeli rodičům z dohledu, Jasper chytil Alice za ruku. Všichni jsme se na ně podívali a usmáli, poté co nám úsměv oplatili, rozeběhli se do lesa. Emmett pohladil rose po ruce a pak také odešli. Edward mi pokynul a pak jsme se také rozeběhli do lesa, abychom se najedli.

4. kapitola <-> 6. kapitola


V příští kapitola budeme ještě chvíli ve Vancouveru a pak se vrátíme do Forks. Doufám, že se vám tahle kapitola bude líbit a třeba mi tu zanecháte i komentář. Vaše pg17... :)

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

4)  elis (01.07.2018 22:40)

honem další kapitoly prosím !!!

Kethrin

3)  Kethrin (14.03.2018 17:42)

Úžasná povídka, rychle další

prettygirl17

2)  prettygirl17 (27.02.2018 13:08)

Děkuji, Lucí.. :-)

1)  Lucka (20.02.2018 22:32)

pěkné

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

cal1