Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/R+Paul.jpg

Paule? Bež se zchladit!

Ano, Rachel je čím dál tím lepší...

Máma mi s radostí dala číslo na Leah, takže jsme se domluvili, že se dneska sejdeme na pláži.

Spalo se mi přímo pohádkově. A poprvé v životě jsem strávila v koupelně skoro dvě hodiny. Líčení mi trvalo asi nejdéle. Dělala jsem to poprvé, takže jsem se nalíčila a smyla to. Nalíčila a smyla to. Takhle to bylo asi pětkrát. Ale nakonec to dopadlo dobře.

Na sebe jsem hodila modré džíny, kozačky a černé přiléhavé tričko, na které jsem si ještě vzala modrý pásek. Dokonale to ladilo.

V rychlosti jsem si ještě vzala sendvič ze včerejšího dne.

A mohla jsem vyrazit.

Když jsem přišla na pláž, Leah tam už seděla na naplaveném kmeni.

„Ahoj, já jsem Rachel.“ Pozdravila jsem ji vesele, když jsem došla až k ní.

„Ahoj, Leah.“ Řekla prostě. Byla to opravdu hezká holka. Měla černé vlasy na ramena, krásné oči a… taky to tetování jako měli kluci. Možná si ho nechali udělat jako nějaký znak přátelství, nebo co.

„Ty prý znáš tady v okolí nějakou partu kluků.“ Začala jsem jako bych o nich moc nevěděla.

„Jo, ty myslíš tu partu pitomců? S nimi nechceš mít nic společného, věř mi.“ Její hlas mi byl hrozně sympatický a… věřím.

„Jo, já už jsem se s nimi tak trochu zapletla… tedy ne tak, jak myslíš, to oni si začali. Jsou strašní a hlavně Paul… Paul je hroznej hajzl.“

„Jo, tak v tom máš naprostou pravdu. Počkej… ty jsi Rachel? Ta Rachel?“ vykulila na mě oči.

„Jak to myslíš, ta Rachel?“ trochu jsem se lekla, co se děje.

„Em… nic… promiň to mi ujelo. Já… slyšela jsem od Embryho, že si z nějaké nové holky, Rachel, dělá Paul pořád strašnou srandu a tak… to máš jedno.“ Řekla trochu nejistě. Ale oddychla jsem si.

„No, víš, já jsem si tak trochu myslela, že… ty jsi přeci jenom holka, a tak jsem si říkala, že bys mi mohla pomoct, jak na něj. Je to vážně hroznej puberťák.“ Asi se jí ten nápad líbil, protože se najednou lišácky usmívala.

„Jo, tak to bude něco pro mě! Takže,“ odkašlala si, jako by měla mít nějakou významnou řeč. „ Paula strašně žere, když je středem pozornosti někdo jinej, než je on sám, nebo když se jeho kámoši baví s někým jiným, a neví co se děje. Nesnáší lidi, co jsou chytřejší než on…myslím, že tohle by nám pro začátek mohlo stačit. Ty jistě víš, že jsou neustále na útesech, takže bychom mohli kolem nich projít, zavolat si třeba Embryho, Quila nebo Jaka… ne Jaka ne, ten je poslední dobou nějakej nabroušenej… no a prostě by jsme se s ním začali bavit. Tohle Paula určitě naštve.“ Páni, ta se rozjela. Evidentně je ve svém živlu.

„Tak to se mi vážně líbí, Leah!“ zajásala jsem.

„Tak na co čekáme?“ řekla jakoby náhodou.

 

Cestou tam jsme se teda pořádně rozjeli. Bavili jsme se hlavně o Paulovi, co nesnáší a tak, ale taky mi povídala něco o téhle rezervaci. Byla to vážně prima holka. Ani jsem netušila, že by tu někdo takový mohl být.

 

Když jsme byli kousek od nich, začali jsme se schválně nahlas hrozně smát. Pořád jsme říkali něco jako: Nekecej! Vážně? No to si děláš srandu! Nechtěla bych být na jeho místě!

Jo. Vážně psina.

Taky jsem si všimla, že Paul, stejně jako včera, na mě zírá. Aby mu nevypadli oči z důlků… Schválně jsem ještě pohodila vlasy.

Když jsme byli jen kousek od nich, viděla jsem, jak Paul zbystřil a nadechoval se, že něco řekne.

Leah ale byla přímo pohotová jednička.

„Hej! Embry! Pojď sem, musíme ti něco říct! Věř mi, že se vážně zasměješ!“ řekla se smíchem. Ještě mi zašeptala slovo „mobil“ a já pochopila. Rychle jsem ho vytáhla a napsala jsem jako SMS „dělej, že ti říkáme něco vtipného, a  že se ti to vážně líbí – chceme co nejvíc naštvat Paula.“

Ukázala jsem mu to. Ten si to v rychlosti přečetl, nepatrně kývl a začal se řehtat jak pominutej.

„Hej, tak to je vážně bomba! To se mi líbí! Kde jste na to přišli? Tak to by mě nikdy nenapadlo, že může bejt někdo takovej blbec.“ Málem bych řekla, že mu tekly slzy ze smíchu.

Já se taky začala smát jako šílenec. Teda opravdu – nemohla jsem z toho, jak byl Paul rudej v obličeji. Rychle za námi přiběhl, a chtěl mi vyrvat mobil z ruky.

„Co tam máš, co?“ začal se šíleně třást.

„Sakra co blázníš, Paule? Myslím, že ty bys ten vtip nepochopil, když už teď zuříš!“ řekla mu Leah, a sundala mu ruku z mého mobilu.

„Ehehe…“ Smál se dál Embry, měl vyplázlej jazyk a utíral si slzy z předstíraného smíchu. I když… možná, že už byl pravý.

Paul se začal třást jak šílenec. Asi je vážně nemocný.

„Běž se trochu zchladit, Paule.“ Řekla jsem mu a trochu se tomu ušklíbla. Páni, teď úplně vibroval. Leah se na něj podezíravě podívala, ale smála se s námi dál.

Ještě se jednou na mě podíval, ale pak běžel na kraj útesu a… skočil. Ten druhý skočil za ním.

„Quile! Pojď k nám!“ houkl na něj Embry. Nenechal se pobízet dvakrát.

„Ahoj, já jsem Quil.“ Pozdravil mě, a podal mi ruku. Zvláštní. Taky úplně hořel…

„Těší mě.“ Řekla jsem prostě.

„A… jak se jmenuješ?“

„Záleží na tom?“ Jen jsem se usmála. Nechtěla jsem, aby věděl, že jsem ta dříve ošklivá Rachel. Určitě by to hned běžel vyslepičit Paulovi.

„Tak… co tady rozebíráte?“ zeptal se, aby se mohl zapojit.

„Právě že nic!“ Vyprskl zase Embry. Asi ho to opravdu pobavilo.

Leah mu to raději vysvětlila.

„Chtěli jsme trochu Paula podráždit. A myslím, že se nám to fakt povedlo.“ Řekla hrdě.

„Jo. Tak to se mi ale líbí!“ řekl Quil se smíchem. „Už mě unavuje pořád se jenom smát jeho vtípkům, a taky nedostat šanci. On prostě musí bejt vždy a všude středem pozornosti.“

„Tak proč… proč ho posloucháš? Je to tvůj život, ne?“ řekla jsem naštvaně.

„No, víš, to není snadný,“ podíval se tak zvláště na Leah a Embryho, „on by se klidně s námi začal prát, a to zrovna není příjemná záležitost.“

Ten Paul je vážně mizera.

Chvíli jsme se tak na sebe dívali, ale pak… pak mi svitlo v hlavě.

„Hele, a co kdybychom ho ještě trochu víc podráždili? Sám jsi říkal, že musí být vždy on sám středem pozornosti. Ale co kdybys zítra nepřišel na útesy, ale na pláž za mnou, Leah a Embrym? Jistě by to byla větší sranda, pozorovat, jak Paul vybuchuje vzteky.“

Embry opět dostal záchvat smíchu. Ale Quil si nebyl jistý. Svraštil čelo a podrbal se na hlavě.

„No ták, kámo, vážně to bude psina! Věř mi!“ stále se ho snažil Embry přemluvit.

Quil na chvíli ztuhl, ale pak na nás mrknul a řekl.

„Tak… zítra v osm na pláži?“

„Jasně!“ zajásali jsme všichni. Tohle bude ještě pěkná… psina. Embry to vážně vystihnul.

Ještě chvíli jsme si povídali, ale pak jsem zahlédla, jak jde Paul s tím druhým – myslím, že to byl Jared. Ten byl na něm asi vážně závislý.

Schválně jsem do Embryo strčila, a začala se smát. On jako před chvílí dostal záchvat smíchu.

Ajéje. Paul už byl zase u nás.

„Stalo se něco?“ vyprskla Leah smíchy.

Byl vážně mimo. Rychle se na sebe podíval, jestli něco není špatně, ale když zjistil, že to byla jenom sranda, tak akorát zafuněl.

Já jsem na ostatní mrkla a schválně řekla.

„Hele, tak já budu muset jít, mám s někým něco domluveného.“ Věděla jsem, že to Paula naštve.

„S kým a co máš domluveného?“  Zase se na mě podíval, jakoby žárlil a chytil mě opět za paži.

Pohoršeně jsem ho sjela pohledem.

„Co ti je pořád do toho? Taky se tě neptám, co děláš na záchodě!“ Ten Embry byl vážně dokonalej. Začal šíleně hýkat smíchy, až si musel sednout. Taky začal mlátit do země.

Paul ale trochu zrudl a raději mě pustil.

„Tak se tu mějte, a… vy víte co.“ Dala jsem se na odchod a po chvíli jsem se začala smát. Tohle bude vážně sranda. A hlavně… ten Paulův pohled. Ten je vážně k nezaplacení.

Baru

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

8)  ada1987 (14.09.2011 08:06)

super!

Kaca

7)  Kaca (28.08.2011 18:38)

Do háje! do háje! do háje! já to málem prošvihla!
Bože... Já se tě taky neptám co děláš na záchodě tak ta je dokonalá :D že bych si Rachel mohla někdy vypůjčit, kdybych potřebovala někoho odpálkovat? A Leah, když budu chtít někoho naštvat? Páni, tahle kapitola se vážně povedla, dlouho jsem se nesmála teoreticky ničemu, ale tohle bylo dobrý

6)  Daisy94 (25.08.2011 18:05)

5)  annaliesen (25.08.2011 12:06)

4)  Lucie (25.08.2011 09:28)

3)  ann (25.08.2011 08:55)

piskot94

2)  piskot94 (24.08.2011 21:36)

jéé, začíná mi ho být norálně i líto:D ale je to poprvé, co mám Leah ráda tak zítra v osm na pláži bude sranda

THe

1)  THe (24.08.2011 20:22)

Celou dobu jsem se řehtala jako pominutá. Holky to suprově vymyslely. :D :D :D :D :D :D Prostě úžasný! Žárlivej Paul, tak to je síla. :D :D :D Jsem vážně zvědavá, co na něho vymyslí příště.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still - Newborns