Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/canto%20de%20mi%20dstino.JPG

Pátá kapitolka, jak se Bella zachová, když jí Carlisle zakáže vstup do dveří, do kterých ona má touhu nahlédnout. Nahlédne, nebo dveře nechá být?

Hezké čtení a prosím Komentáře.

Kiana ♥

 


5. kapitola

Splněná přání

 

Zastavili jsme před velikánským domem. Ten dům byl nádherný řekla bych, že tří patrový. Celý bílý a skoro celý až na západní stranu prosklený. Vypadal velmi honosně. Doktor Cullen bude asi hodně bohatý. Tipuji už podle těch aut i podle toho způsobu oblékání a domu.

„Isabell, toto je tvůj nový domov. Doufám, že se ti u nás bude líbit. Asi za dvě hodiny přijede moje žena Esme a moje děti z nákupů, pokud je moje nejmladší dceruška nezdrží. Pojď, ukážu ti tvůj nový dům a potom taky pokoj,“ řekl mi a pokynul, abych šla za ním. Prošli jsme celý dům.

Spodní patro vypadalo jako báseň. Vešli jsme do salónku, odkud se pokračovalo nahoru do patra. Vlevo do obývacího pokoje a vpravo do kuchyně.

Druhé patro mělo zase pouze tři pokoje a to ložnici Carlislea a Esme a další dvě ložnice.

Třetí patro obsahovalo pouze a jedině dva pokoje. Jednu plnou ložnici a jednu ložnici, která byla moje. Vešla jsem dovnitř a pusa mi spadla někam ke kolenům. Byl to ten největší pokoj z druhého a třetího patra. Byl nádherný, laděný do bíla jako zbytek domu. U čeho jsem se zarazila byli troje dveře ve stěně. Ostatní pokoje měly pouze dvoje a to koupelnu a šatnu, tak proč já mám troje? Doktor si všimnul mého pohledu, a když jsem se na něj otočila, usmál se na mě.

„Ty první dveře, to je koupelna. Ty druhé šatna a do těch třetí zatím nechoď. Slib mi to.“ Nešlo mu to neslíbit. Ten jeho pohled byl tak zvláštní, tak autoritativní, že jsem neměla jinou možnost.

„Slibuji,“ pronesla jsem jen a on se na mě pouze usmál a potom odešel.

Mezitím jsem se rozhodla prozkoumat šatnu. Vešla jsem a div mi nevypadly oči z důlků. Šatna byla velká asi jako můj pokoj a byla celé dokola obestavěna skříněmi.

Jižní a západní stěna byly obestavěny bílými skříněmi. Otevřela jsem jednu po druhé a ve všech byly vaky s oblečením. Nikdy jsem neviděla tolik oblečení pohromadě.

Severní stěna byla obestavena černými skříněmi. Když jsem otevřela tu první naskytl se mi pohled na tu nejnádhernější kolekci bot na celém světě, tak mě tak napadlo, co to asi bude v těch skříních se zrcadlovými dveřmi na východní straně šatny, na které mimochodem byl i vstup do mého pokoje.

Otevřela jsem tedy první skříň, ale nebylo tam nic víc než jen červeně svítící tlačítko TRY ME. Stiskla jsem ho a jako zázrakem začínaly ze skříně vyjíždět poličky se šperky. Podle toho jak jsem předpokládala, budou celé tyto skříně plné šperků a jiných doplňků.

Rozhodla jsem se tedy, že si něco z toho zkusím a tak jsem otevřela troje vaky od oblečení a měla jsem doopravdy z čeho vybírat. Nakonec jsem zvolila, když už je ten červen, letní šaty na ramínka. Poté jsem zapátrala v botníku, a jelikož jsem v životě měla boty s podpatkem jen jedny vybrala jsem si boty ladící s šaty. Nakonec jsem si vybrala i řetízek a to z lehkého stříbra s červeným kamínkem ve tvaru srdce.

Než jsem se ovšem začala oblékat šla jsem si dát sprchu. Koupelna mě snad nemůže ani ničím překvapit, ne? Myslela jsem si, když jsem do ní šla. To byl ovšem omyl. Otevřela jsem ty dveře a přede mnou se otevřela nádherná koupelna. Asi dvě minuty jsem na ni zírala jak idiot a potom jsem se tedy rozhodla, že se půjdu osprchovat. Neměla jsem chuť ani na vyhřívanou vanu, ani na nějaké masážní něco. Vlezla jsem si tedy do sprchového koutu. Najednou začalo něco zvonit. Lekla jsem se, že jsem málem vyletěla z kůže. Až potom jsem si všimla, že ve sprše je telefon i rádio. Takové zbytečnosti! Pomyslela jsem si.

Když jsem byla hotová vylezla a začala jsem hledat fén na vlasy. Nakonec jsem ho našla. Vyfénovala jsem si vlasy a pročesala jsem je jenom kartáčem. Nechala jsem si je volně spadat do až do pasu a šla jsem se obléknout.

Když jsem se podívala do zrcadla, bylo to jako sen. Vypadala jsem jako princezna. Nikdy jsem si tak nepřipadala, až dnes poprvé. Bylo to jako sen, jako moje dávné přání. Přání, které jsem si přála jako malá, malá holčička co si hrála na princezny. Při té představě jsem se musela usmát.

„Teď už nejsem malá, ale i tak se mi tohle přání splnilo. Sice pozdě, ale přece,“ řekla jsem si. Ještě jsem šla zpět do koupelny a uklidila jsem si své předešlé oblečení do koše a boty do skříně. Potom jsem si i zbytek mého oblečení dala do polic, které byly v mé šatně volné.

Když jsem byla se vším hotová, šla jsem si sednout na postel a přemýšlela jsem, co je za těmi třetími dveřmi.  Jelikož už od mala jsem dítě zvídavé a zvědavé, nedalo mi to a i přes zákaz jsem za ty dveře nahlédla. To jsem ovšem neměla dělat, jelikož pohled do té místnosti, byl jako pohled do toho nejbáječnějšího snu na světě. Nechápala jsem, jak mohou vědět, že miluji zpívání a hru na klavír a další nástroje. Za těmi dveřmi totiž bylo domácí nahrávací studio. Šla jsem zpět do pokoje, jako že nic. Ale nedalo mi to, asi po deseti minutách jsem vytáhla svůj notes Song of my heart a šla jsem zpět do studia. Notes jsem si nachystala na klavír. Zapnula jsem nahrávač a zahrála jsem celou píseň Sekond. Ovšem bez zpěvu. Potom jsem přešla zpět k nahrávacímu přístroji a vyladila to. Nakonec jsem si stoupla k mikrofonu, a když začala hudba hrát začala jsem do ní zpívat.

(Hudba: Hilary Duff – Stranger / text neodpovídá, psala jsem ho sama. Akorát hudba je celkem podobná. V závorkách český překlad.)

I 'm tired pretend (už mě nebaví předstírat)
that is between us all in all right, (že je mezi námi vše v pořádku)
I have enough, (mám toho dost)
is the end of my misery (je konec mého trápení)

Goodbye, I 'm telling you (sbohem říkám ti)


refrain:
I am leaving, (já odcházím)
Look into my eyes, (podívej se mi do očí)
not to return, (nejde to vrátit)
This is not my plan, (tohle není můj plán)
on welfare, (na spokojený život)
no more hypocrisy and falsehood, (už žádná přetvářka a lež)
only true (jen pravda)
here and now, (tady a teď hned)
I won the second, (já nebudu ta druhá)
second, second. (Druhá, druhá)

Let me be, (nech mě být)

the end is between us, (je mezí námi konec)
not to save, (nejde to zachránit)
to be you had to seek power, (to be ses musel moc snažit)
but I do not believe you. (ale já ti nevěřím)




refrain:
I am leaving, (já odcházím)
Look into my eyes, (podívej se mi do očí)
not to return, (nejde to vrátit)
This is not my plan, (tohle není můj plán)
on welfare, (na spokojený život)
no more hypocrisy and falsehood, (už žádná přetvářka a lež)
only true (jen pravda)
here and now, (tady a teď hned)
I won the second, (já nebudu ta druhá)
second, second. (Druhá, druhá)


In my life it did not destroy more than enough, (V mým životě  už si toho zkazil víc než dost)
not intend to return to thee, (nehodlám se k tobě vracet)
not intend you no forgiving, (nehodlám ti nic odpouštět)
it was not enough, (ne bylo toho dost)
let me live and forget, (nech mě žít a zapomeň)
I know that. (že mě znáš)


(1*pomalu///2*s přestávkou///1a konec)
refrain:
I am leaving, (já odcházím)
Look into my eyes, (podívej se mi do očí)
not to return, (nejde to vrátit)
This is not my plan, (tohle není můj plán)
on welfare, (na spokojený život)
no more hypocrisy and falsehood, (už žádná přetvářka a lež)
only true (jen pravda)
here and now, (tady a teď hned)
I won the second, (já nebudu ta druhá)
second, second. (Druhá, druhá)

Dozpívala jsem a až potom mě zarazilo to, že se na mě dívá sedm párů karamelových očí. A jejej mám průser. Zazvonil mi budíček v hlavě.

„Promiňte, vím že jsem vám slíbila, že sem nepůjdu, ale když mně to nedalo,“ řekla jsem mu a koukala jsem se do země. Styděla jsem se za to, že mě přistihli při činu. Najednou a z ničeho nic se všichni začali smát. Koukla jsem se na ně a ti byli pobaveni nejspíše mým výrazem. Zamračila jsem se a to jsem ve dveřích poznala Rosalii a ostatní ze školy, i Edward tam byl. Přestali se smát a Carlisle ke mně přistoupil s velmi vážnou tváří.

„Isabell, za to že jsi neposlechla a porušila slib, který jsi mi dala, ti dávám za trest…“

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

3)  Jalle (14.09.2012 21:37)

2)  hellokitty (04.07.2010 23:39)

Radussska

1)  Radussska (03.07.2010 16:56)

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek