Sekce

Galerie

/gallery/učitel i lásky.jpg

Tak je tu další. Máte pravdu - Jacoba moc nemusím :-D

Musku si puste :-D

http://www.youtube.com/watch?v=xXtVBJDPs6k&feature=player_embedded

 

Ráno jsem se až nezdravě moc těšila do školy. První hodina - biologie. Vážně se mnou něco není v pořádku. Rychle jsem se připravila do školy, hodila do sebe snídani a jela.
Jen co jsem zaparkovala a podívala se po parkovišti, zrak mi padl na Jess a já se musela začít smát, když jsem si vzpomněla na to, jak se po zhroutila poté, co se Cullen usmál. Se skvělou náladou jsem šla za ní. Chvíli jsme si povídaly, a poté se vydaly na hodinu.
,,Jess, mám tě chytat a nebo rovnou držet?" zeptala jsem se jí u učebny. Naštvaně se na mě podívala, a poté se sklopeným obličejem vešla. Zasmála jsem se a hned ji následovala, aniž bych chtěla, můj zrak padl na profesora, který se na mě taky koukal. Usmál se na mě a moje srdce zrychlilo, následovala jsem Jessičin příklad a sklopila pohled k zemi a šla na svoje místo vedle Angely.
Jakmile hodina začala, profesor začal vykládat a všichni zmlkli. Jess si dávala pozor, aby se na něj moc nedívala. Já ji pozorovala a musela se tomu smát. Holka to má těžký, zasmála jsem se v duchu. Zabouchnout se do profesora, ještě ke všem tak jako ona, to je něco.
Nemohla jsem si nevšimnout jeho častých pohledů, které mě znervózňovaly. A to hodně. Nevěděla jsem, co dělat a kam se mám dívat. Byla jsem citlivá na pohledy cizích lidí, které jsem vnímala dost silně, ale tohle bylo moc. Musela jsem se červenat. Asi si toho všimnul, protože kdykoliv se na mě podíval a já uhnula pohledem, periferním viděním jsem viděla jeho úsměv. Tohle mě štvalo. Protože se mi smál. Tomu, že se červenám, a mohl za to on. Nikdy jsem se tak moc nečervenala jako za dnešní hodinu biologie. A dnes mi přišla nějak dlouhá. Proto, když skončila, jsem si docela oddychla.
Zamířila jsem na záchod se uklidnit. V břiše jsem cítila takové mravenčení a ten pocit mi byl na jednu stranu příjemný a na druhou mě štval.
Šla jsem na hodinu historie, kde si oddychnu, tyhle hodiny byly skvělé. Měla jsem je sama. Seděla jsem sama vzadu učebny a jen poslouchala výklad učitele. Na konci hodiny jsem si zapsala, co nám nadiktoval. Ani jsem se nemusela učit.
Jess si celý den dávala pozor, abychom nikde nepotkaly Cullena. Při obědě jsem si zase sedla sama na svoje místo. Dívala jsem se po jídelně a nevěděla co, moje mysl byla prázdná. Nevěděla jsem, co chci dál? Co je můj život? Propadák. Na to jediné jsem si uměla odpovědět. Do jídelny vešli profesoři i Cullen a já se podívala na Jess. Ta rychle sklopila pohled do talíře a dělala, že nic. Zasmála jsem se.
Dala jsem si ruce na stůl a na ty si položila hlavu. Povzdechla jsem si a zavřela oči. Pokoušela jsem se nic nevnímat, dokud mě nevyrušil sametový hlas a moje srdce se rozbušilo.
,,Smím si přisednout?" zeptal se mě. Překvapeně jsem otevřela oči a podívala se na něj. Poté jsem šlehla pohledem po jídelně. Nikde jinde nebylo místo, jen vedle mě. Tak co mu mám asi říct?
,,Klidně," špitla jsem. Usmál se a posadil. Zkoumavě se na mě zadíval, pustila jsem se konečně do jídla. A když bylo ve mně, nevím, co to do mě vjelo, ale udělala jsem to.
,,Nashle, už musím," rozloučila jsem se rychle, popadla tašku a tác a pádila pryč. Nevím, proč jsem to udělala, když to celou dobu chci.
Mám v sobě poslední dobou zmatek, který se mi ale vůbec nelíbí. Ale co s tím mám dělat, když ani nevím, co to je?
A takhle to šlo dál. Ve škole byla docela zábava s Jess a Angelou. Ale když se k nám vnutila Amanda, vyklidila jsem raději pole. Kdykoliv se na mě profesor Cullen podíval, zčervenala jsem a moje srdce se zrychlilo, i když nepatrně. Ale on to musel slyšet, je to přeci upír. Jacob se mě pokoušel ještě několikrát varovat, abych se od něj držela dál. A já si nemohla pomoc a hrála si na blbou. Jacob mi to podle všeho sežral, protože přestal. Vždy jsem si opodál všimla Cullena, který nás pozoroval. A já mám pocit, že on mi to nesežral a ví, že o něm vím. Ale rozhodně to nebudu zjišťovat.
Ještě párkrát si zkusil ke mně přisednou, ale když jsem se dala jako minule na úprk, vzdal to. Vždy jsem měla sto chutí si nafackovat.
Dny plynuly a ani jsem si nevšimla a byl listopad. Ještě větší zima a víc deště. Žádné slunce nehrozí v těchto měsících, co měly být. Poslední dobou jsem si všímala, že když se do konverzace mezi mnou a Jess s Angelou vmísila Amanda a já odešla, holky se na ni naštvaně šklebily. Asi už jí mají taky dost. Nikdy jsem si opravdu nevšimla, jaká je. Jak jsme mohly být nejlepší kamarádky? Jsme úplně jiné a nic nás nespojuje, jen to, že jsme se znaly dlouho. A taky Jacob.
Jess se docela zklidnila s reakcemi na profesora Cullena. Už se na něj mohla dívat, aniž by omdlela, i když se usmíval. Ale pořád měla ten zasněný výraz a básnila nám o něm. Vždy jsem jen kroutila hlavou a smála se s Angelou. Když šlo o tuhle konverzaci, Amanda se k nám nikdy, nepřipojila, což se mi líbilo.
Zrovna bylo pondělí, první hodina - trigonometrie s Jess. Zase mi snila o tom, jaké by to bylo, kdyby ji vozil Cullen ve Volvu. Já bych to řekla jedním slovem - skvělé. Ale ona to řekla padesáti různými, což si zasloužilo na jednu stranu obdiv. Kdo by to dokázal? Já tedy ne, ale Jess v poho. Možná by i střihla stovku, kdyby ji nevyvolal profesor k tabuli. A protože nic neuměla, tak si za jejich padesát slov odnášela pětku domů. Ale ji to nerozhodilo, dál si o něm po zbytek hodiny mlela, asi mi brzo vykecá díru do hlavy.
Blížil se konec hodiny, když Jess dostala nápad, kterého jsem se bála.
,,Bell, pojedeš se mnou a Angelou dnes nakupovat? Jen my, prosím," začala mě přemlouvat.
,,A co Amanda?" pokoušela jsem se takhle vykroutit.
,,Ta ať si trhne. Mám jí poslední dobou plné zuby," usmála se na mě. Udělal na mě ještě jednou ten štěněčí výraz a já přikývla. Vypískla radostí přesně ve chvíli, kdy zazvonilo. Nevím, jak to dělá.
Nastala poslední hodina před obědem - angličtina. Jess už chodila normálně a ne se zabořeným pohledem do země. Za to já ho tam často bořila. Dnes jsem si povídala s Angelou.
,,Už mě nebaví, jak pořád mele o profesorovi," zastěžovala si mi před učebnou.
,,Jo, je to na palici, ale ještě to zvládám. Chceš si sednou k Amandě?" Viděla jsem šanci, které jsem se chopila. Navíc, když vypnu, tak nevnímám Jess ani její řeči. Angela se zastavila a šťastně se usmála.
,,Super, ještě hodinu a asi by mě kleplo. Mele celý den a to jsi první hodinu měla s ní ty," řekla vesele a vešly jsme do třídy. Zamířila jsem k Jess a Angela k Amandě. Obě byly překvapené, ale nic neříkaly.
Jess mlčela, jen pozorovala Cullena. Švihla jsem pohledem k němu, díval se do knihy. Začala jsem se smát. Oba se na mě podívali, ale já se smála dál. Nevím, co to se mnou bylo. Jess do mě dloubla.

,,Bell, nech toho, prozradíš mě," zasyčela ke mně. A já se musela smát ještě víc, protože to bylo nemožný ji prozradit ještě víc, než byla.
Podařilo se mi uklidnit a Jess na mě vrhla naštvaný pohled a nemluvila na mě. Zazvonilo, byla angličtina a tak nám zase předčítal nějaké staré kroniky a tak. Jess se vedle mě rozplývala blahem. Opřela jsem se o ruku a koukala se na něj jako všichni a tak to nebylo nápadné. Vždy, když se ale na mě podíval, chtěla jsem uhnout pohledem, ale nešlo to, jeho zlaté oči mě pohltily a pokud se nepodíval jinam, já nebyla schopná to udělat. Moje srdce na jeho pohled reagovalo jako vždy, on na to úsměvem, jak jinak.
Tahle hodina byla zvláštní. Jinačí než normálně, dnes mi jeho pohledy nevadily vůbec. Asi už jsem si za ty měsíce zvykla.
Zazvonilo a my se vydali na oběd. Amandu zase něco popadlo, protože se začala zase motat do naší konverzace. Nechala jsem je být a šla si zase sednout sama.
Jako vždy jsem si neodpustila podívat se po jídelně a uviděla profesora Cullena v obležení profesorek. Musela jsem se zasmát, všichni ho uháněli.
Po obědě následovala biologie, kde všichni zase poslouchali. Ty hodiny byly nejklidnější, protože si nikdo nedovolil profesora Cullena rušit. Následoval tělocvik.
Po rozběhání si ke mně stoupla Angela a Jess.
,,Bell, vyzvedneme tě kolem čtvrté, jo? Budeme nakupovat a pak si zajedeme do restaurace na večeři," vylíčila mi Angela program na dnešek a musela jsem přiznat, že jsem se docela těšila.
,,Dobře," souhlasila jsem a rozcvičila se. Dnes jsem stejně jako vždy, když se hrají míčové sporty, seděla a počítala skoré. Vedle mě seděl profesor Cullen a pískal. Neodvážila jsem se na něj podívat a pečlivě sledovala hru.
Když byl konec hodiny, spokojeně jsem se vydala do šatny, kde jsem se převlíkla, a pak jela domů. Nevěděla jsem, v kolik se vrátíme, ale že bude pozdě, to jsem tušila. Tak jsem začala dělat večeři Charliemu. Zavolala jsem mu, kam jedu. Neměl nic proti, byl rád, že se konečně neschovávám pořád doma. Když jsem dodělala jídlo, šla jsem do pokoje. Připravila jsem se do školy, a poté si četla, než přijely holky. Mobil a peněženku jsem si vzala do kapes a mohlo se jet.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

11)  Noelle (05.07.2012 07:05)

Krásné.
Pořád čekám, kdy se objeví ostatní Cullenovic

kikketka

10)  kikketka (18.06.2011 10:21)

Ajajaj, tak Jes je z Cullena docela na větvi :D :D :D :D A Bella začíná být taky No nedivým se jí ;)

sakraprace

9)  sakraprace (01.07.2010 21:04)

Krásné, ani jsem skoro nedýchala a doufala jsem, že si promluví Je to moc hezky napsané a těším se na další

Abera

8)  Abera (01.07.2010 18:48)

Pěkný

anamor

7)  anamor (01.07.2010 16:28)

Cam- nějaká akce bude ale nic velkého podle mě;) :) celá tahle povídka je spíše a pocitech a nalézání štěstí a ztracené důvěry a sbližování.

Cam

6)  Cam (01.07.2010 12:51)

Ahoj, nevykládej si to vůvec špatně, tvoje povídka se mi vážně moc líbí a ráda ji čtu - ale myslím, že by bylo právě na čase přidat nějakou akci Ne že by mě to nudilo, ale už několik kapitol mám pocit, že se skoro nic neděje - a přitom námět je taaak slibný
Doufám, že jsem tě nějak neurazila, je to jen můj názor.
Těším se na další díl

semiska

5)  semiska (01.07.2010 12:15)

Nádhera. Prostě jsem z tvé povídky úplně nadšená a hltám ji Bella je totálně zmatená a moc se to líbí. Hrozně moc se těším na další kapitolku.

piskot94

4)  piskot94 (01.07.2010 11:35)

ááááááá!!!! paráááááda rychle další kapitolu!!!!!!

Radussska

3)  Radussska (01.07.2010 10:12)

Supr kapitolka

2)  hellokitty (01.07.2010 10:10)

Linfe

1)  Linfe (01.07.2010 09:59)

Uaaaaa jeste sem ani nezačala číst a taková naprosto famózní hudba, doufám, že ten člověk toho má víc a dá se to někde stáhnout pač na tomhle dneska ujíždím

EDIT: Jako obvyklé výborné. Copak se asi konečně stane v Port Angeles. Doufám ...

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek