Sekce

Galerie

/gallery/učitel i lásky.jpg

Další dílek. Jak se bude Bella chovat ve škole?

Další den slunce už nesvítilo, takže pan profesor už bude ve škole. Kolik mu tak ve skutečnosti může být? Když mi vyprávěli ty legendy, mluvili o tom, že se to stalo Jacobovému dědovi. Takže určitě mu těch šestadvacet nebude. Takové věci se mi honily hlavou celé ráno.

Upravila jsem se a šla udělat snídani. Odbyla jsem ji a jela do školy. Jako bych se musela ujistit, že je upír. Když jsem parkovala, už z dálky bylo vidět jeho Volvo. Takže je pod mrakem a on ve škole. To bychom měli.

První hodinu byla španělština. Učitelka mluvila a já nic nerozuměla. Vedle mě seděla Jess a vypadala, že rozumí stejně jako já.

„To je super, že už je Cullen tady. Chtěla bych ho vidět, jak kempuje,“ zasnila se Jess. A já na ni jen zírala. Holka, kdybys věděla, co je zač, utíkala bys. A to hodně daleko a s hodně hlasitým křikem.

„Jo, a vem si, kdyby byl jen v kalhotách,“ popíchla jsem ji. Její oči se rozsvítily a zasnily. Raději nechci vědět, na co myslela. Musela jsem se zahánět a pokoušela se dávat pozor, co říká profesorka. I když jsem nerozuměla.

Na konci hodiny jsem musela Jess probrat z jejího zasnění. Šťouchla jsem do ní a ona se na mě naštvaně podívala.

„Máme angličtinu,“ informovala jsem jí. V tu chvíli vylítla a utíkala na další hodinu. Kdyby věděla, že ji máme až pak. Zasmála jsem se a vydala se na chemii, kde dostaneme ty hrozné testy.

Sedla jsem si na místo a čekala, až naše zasněná Jess dorazí. Do třídy vešla za pár minut a tvářila se naštvaně. Došla k naší lavici a spustila:

„To byl blbej vtip, Bello! Jsem vlítla do učebny a koukal se na mě jako na blbečka,“ zavrčela na mě a já se začala smát. Poprvé tady jsem se vážně smála upřímně a od srdce. Jess si nasupeně sedla na místo vedle Mika a dívala se na mě naštvaně. Nemohla jsem se přestat smát.

Nevím, kdo z toho měl větší šok. Ona, nebo profesor? I když zazvonilo, musela jsem se smát a tak jsem se to pokoušela alespoň zadržet. Ale profesor mě musel napomenout. Smích mě přešel, když mi přinesl písemku ze včerejška. Za pět, čistá. Chemie, koho by to bavilo, povzdechla jsem si a dávala pozor.

Po hodině jsem ale dostala zpět svou veselou náladu a pochodovala do učebny angličtiny. Jess šla obezřetně za mnou, že jsem se musela smát. Asi se bála, že si z ní zase dělám srandu.  Vešla jsem do třídy a za katedrou už seděl profesor. Sedla jsem si na místo, když vešla Jess a rychle šla na svoje. Zasmála jsem se, a poté si pořádně prohlídla profesora.

Jeho bledost, kterou jsem si nevymyslela, to potvrzovala, kruhy pod očima taky. Najednou do mě někdo strčil, Amanda.

„Nekoukej tak na něj. Jacobovi by se to nelíbilo,“ špitla ke mně a tím mě dostala.

„Jacob je mi fuk,“ štěkla jsme po ní, a poté se zase otočila dopředu. Profesor začal hodinu a vyprávěl nám o nejstarších psaných dílech na zemi. Nikdo během jeho výkladu nedělal nic jiného, jen poslouchal, i kluci. Chvíli jsem je podezřívala, že jsou všichni gayové, ale ne, je to jen tím, jak mluví.

A tak vždy jeho hodiny utečou tak rychle, až to není normální. Vše trvá ještě chvíli, než se všichni proberou a začnou odcházet. Zůstala jsem tu jako poslední a neuvědomila si, že on je tu taky.

„Bello?“ promluvil na mě a to mě probudilo.

„Musím na hodinu,“ vyhrkla jsem rychle a pospíchala do jiné učebny. Celý den proběhl v pořádku. Na obědě jsem se ještě pořád smála Jess a ta se na mě mračila. Měla jsem ještě lepší náladu než včera, když svítilo slunce. A mohlo za to to, že už vím, co je zač, a záhada mě netrápí.

Jess toho, že mám dobrý den, využila a hned mě a ostatními z party vytáhla na nákupy.

Upozornila jsme ji na svoje požadavky - triko musí mít roláček. Brala to na vědomí, i Angela. Jen co jsme vešly do obchodu, obě se vrhly společně na stojany a diskutovaly nad oblečením. Zatímco já se vždy někde opřela, nebo posadila a jen na ně koukala. Donutily mě si vyzkoušet pár triček, všechny byly rolákové. Některé s dlouhým rukávem, jiné s krátkým.

To, že na mě v obchodě všichni zírali, jsem překousla a pokoušela se to nevnímat. Jeli s námi i Mike a Erik. Holky jim dávaly tašky na nošení a já si s nimi povídala. Nechápu, co je na tom nakupování baví. Ale dlouho to netrvalo, nikdo z nás neměl tolik peněz, aby mohl nakupovat celý den. Tak se jelo domů. Ani nevím, jak se mi to povedlo, že jsem ty nákupy přežila a ani mi to moc nevadilo.

Rozloučila jsem se s nimi a zamířila doma rovnou do kuchyně. Bylo už pozdě a tak jsem začala vařit Charliemu večeři a já měla po tom nakupování taky docela hlad. Když jsem krájela maso, neodolala jsem a protože okno bylo hned naproti, podívala jsem se z něj ven.

Nezklamal mě. Tajemná postava, která je podle mě profesor Cullen, tam stála. Přestala jsem vše dělat a dívala se na ni. Stál o něco dál než předtím, mezi stromy. Dívala jsem se na něj a moje já se hádalo.

Jedno na mě křičelo, abych všeho nechala a šla za ním. Vše si vyříkat, dozvědět se to, na co se ho chci zeptat. Ale pak tu bylo to silnější, abych se nepřibližovala, jen utíkala. Aby ke mně nechodil moc blízko.

Ale mě se nelíbila ani jedna možnost. Měla jsem z něj divný pocit. Ale rozhodně to nebyl strach. A to bylo to, čeho jsem se bála, že se ho nebojím. A přitom bych měla utíkat s křikem a držet se od něj dál.

Z mého zíraní na postavu a dumáním nad mými pocity a strachem mě vyrušil až Charlie, když přišel domů. Pustila jsem se znovu do práce a když jsem se opět podívala z okna, už tam nebyl. A mě to mrzelo. A přitom jsem nechápala proč?

Dodělala jsem jídlo, a poté šla do sprchy. Pustila jsem si příjemně vlažnou vodu a nechala ji po sobě téct. Přemýšlela jsem o tom všem. Zajímalo by mě, proč sem do lesa chodí a vždy je tam, než se na něj podívám. Pak uhnu pohledem a on zmizí. Proč?

Proč je tu sám, kde jsou ti ostatní?

Ve škole jsem se profesoru Cullenovi vyhýbala. Nebála jsem se ho, ale nechtěla jsem být v jeho blízkosti. Mýtické příšery jsem v oblibě moc neměla. Kolikrát, když jsem si sedla sama, protože jsem chtěla přemýšlet, nebo mě přepadla moje deprese, si ke mně chtěl přisednou, ale já vždy odešla. Vyhýbala jsem se mu, jak jen to šlo.

Možná si toho všiml a tak se mi taky pokoušel vyhýbat. Na jednu stranu jsem chtěla, aby byl co nejdál, a na druhou jsme si s ním chtěla povídat. Vážně jsem blázen. Nechápala jsem se a raději ani nechtěla.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

kikketka

15)  kikketka (18.06.2011 10:08)

Ach ta rozpolcená Bella... :D :D Konečně je tam můj oblíbený profesor, a Jeees, tak to bylo něco...

semiska

14)  semiska (26.06.2010 23:33)

Krása. Nádhera. Ti dva se budou tak vyhýbat, až do sebe jednou vrazí. Láska je mocná čarodějka a až si to oba uvědomí, to teprve bude něco. :D :D :D
Souhlasím s Linfe: chemie je krásná a supr, takže je dost škoda, že ji oni nemaj rádi. :/

Abera

13)  Abera (26.06.2010 22:59)

Krásný

anissska

12)  anissska (26.06.2010 16:25)

Je to moc hezké!!!

;) ;) ;)

Popoles

11)  Popoles (26.06.2010 16:16)

Hezké, pomalu se otrkává. Docela by mě zajímalo, jak to všechno vnímá Edward.

10)  hellokitty (26.06.2010 15:10)

Mili

9)  Mili (26.06.2010 14:35)

Úžasná kapitola

sakraprace

8)  sakraprace (26.06.2010 13:57)

Moc hezké. To, jak si vystřelila z Jess bylo super:D a Amanda by se vážně měla už jít bodnout.
Jsem zvědavá, jak dlouho se jim to vyhýbání bude dařit :D

MejBi

7)  MejBi (26.06.2010 13:52)

Radussska

6)  Radussska (26.06.2010 13:00)

Wow to je nádherně napsaný

Linfe

5)  Linfe (26.06.2010 12:16)

Teda už mě nebaví ta diskriminace chemie, chce někdo doučování? Protože mě baví :-) Ale jinak sem s dalším dílkem bylo to moc pěkné

Eleanor

4)  Eleanor (26.06.2010 11:40)

Už se těším, co bude až si spolu promluví.

Amina

3)  Amina (26.06.2010 11:39)

Lásce se nikdo neubrání... krásná kapitolka

Cam

2)  Cam (26.06.2010 11:22)

Jsem zvědavá, jak bude probíhat přímá konfrontace

Lenka

1)  Lenka (26.06.2010 11:14)

Moc hezká kapitola. Ten jejich vztah se tak úplně pomaloučku rozvíjí a ať se tomu brání jak chtějí, je to jasné.
Těším se na pokráčko.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Edward & Bella