Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/Saby__s_Bday_gift__Cullen_Boys_by_Robbuz.jpg

Tuhle pohádku jsem napsala včera, když se mé sestře narodilo první mimnko. Řekla jsem si, že s Twilight výchovou se musí začít už od mala a tak jsem Stmívání přepsala do pohádky pro děti.

Stmívání pro prcky

V jednom malém, ale moc krásném zeleném království jménem Forks žil král a královna s kopou dětí. Byli to Cullenovci. Skoro všechny děti už byly dávno zamilované, až na jejich nejstaršího syna Edwarda. Ten byl sám a marně hledal lásku. Všechny princezny se mu asi nezdály dost dobré.

Tu se jednoho dne do malého Forkského království přistěhovala prostá dívka jménem Isabella. Bella byla dobrých mravů, milá, pěkná, ale nebyla to princezna. I přes to se do ní ale Edward zamiloval. Ovšem, odmítal z ní udělat princeznu, protože nechtěl, aby se z ní stala namyšlená slečinka. Jednoho dne, když byli Edward s Bellou na královském turnaji, přišli na návštěvu tři šlechtici ze sousedního zlého království. Ani jednomu z nich se nelíbilo, že princ miluje obyčejnou dívku. Dokonce to bylo zakázané. Jeden z nich, James, se rozhodl že Bellu odvede do svého hradu, kde bude dělat služku jeho ženě Viktorii. Pronásledoval Bellu až do království Ptáka ohniváka, kam před ním uprchla a pokusil se ji zajmout. Naštěstí Edward přispěchal na pomoc na svém bílém oři a Bellu zachránil. Moc si vyčítal, že ji kvůli své královské krvi ohrozil, ale ona mu to nevyčítala. Na oslavu Edwardovy statečnosti se konal velkolepý ples.

Už to bylo několik měsíců, co byli spolu, když měla Bella narozeniny. V zámku jí princezna Alice připravovala honosnou oslavu.  Bella byla oblečená v krásných šatech a opravdu vypadala jako princezna. Když ale otevírala dárek, všiml si princ Jasper, že má na ruce šmouhu. Vzpomněl si, že i přes ty šaty je to obyčejná dívka a chtěl jí ze zámku vyhodit. Edward však Bellu před svým bratrem zachránil, ale začal se trápit, že s ní nemůže být, když jí pořád hrozí nebezpečí. Zalhal Belle, že ji nemiluje a i s rodinou odjel do letního sídla. Ale Edward tam s nimi nezůstal. Moc se trápil, že Belle ublížil a chtěl být sám.

Mezitím Bella smutnila po Edwardově odchodu. Jednoho dne potkala svého starého známého Jacoba. S Jacobem se stali kamarádi, ale pak ji zase opustil. Bella nechápala, co se Jacobem stalo, ale pak ho uviděla se Samem Uleyem, loupežníkem a nepřítelem království. Rozhodla se přehlížet, že se Jacob stal loupežníkem a přátelila se s ním dál.

Bylo to už skoro půl roku po Edwardově odchodu a Bella si šla zaplavat. Bohužel neodhadla výšku útesu, ze kterého skočila a začala se topit. Naštěstí ji Jacob zachránil, ale viděla to Victoria, která se přišla Edwardovi pomstít za to, že Jamese při souboji zabil. Vyslala posla ke královské rodině, že jejich oblíbenkyně Isabella Swanová skočila z útesu a zabila se.

Alice se rozhodla okamžitě do království Forks odjet, ale její sestra Rosalie poslala posla k Edwardovi. Když se dozvěděl o smrti své lásky, odjel do Italského království, kde chtěl požádat o smrt, krále králů, Ara. Mezitím se princezna Alice dostala k Belle a dozvěděla se, že to byl jen Viktoriin výmysl, aby se Edward zabil. I s Bellou odjela do Italského království, aby Edwarda přivedly zpátky. Dostaly se k němu těsně před tím, než požádal Ara o smrt, ale jemu ani jeho bratrům, Caiovi a Marcovi, se nelíbilo, že Bella není urozená. Všechny tři propustili pod podmínkou, že Edward z Belly udělá princeznu.

Celá královská rodina se vrátila zpátky do království Forks a Edward se Belle omluvil, že jí lhal a přiznal, že ji stále miluje a chce si ji vzít. Bella se nechtěla vdávat, mohl ji korunovat i král Carlisle, kdyby chtěla. Ale ona toužila, aby ji princeznou udělal Edward.

Stále však nebyl jeden problém vyřešen. Victoria, která se dozvěděla, že všechno dobře dopadlo, se rozhodla jednat. Ve svém království Seattle pasovala na rytíře spoustu obyčejných lidí, aby s ní bojovali proti Forkskému království a ona by pak mohla Bellu zavřít, aby jí dělala služebnou. Královská rodina na to díky zvědům přišla a spojila se s tlupou loupežníků.

Ještě před tím ale Jacob vyznal Belle lásku. Nejdřív trvala na tom, že jeho city neopětuje, ale zanedlouho sama přišla na to, že tomu tak není. I ona Jacoba milovala, ale Edwarda víc a tak její volba byla jasná. Přijala Edwardovu žádost o ruku a její budoucí sestra Alice se ujala příprav na svatbu. To se ale blížila armáda ze Seattlu v čele s Victorií. Ještě před útokem na Cullenovce a loupežníky se od nich odpojila a vydala se hledat Edwarda s Bellou, kteří se od boje drželi dál. Sama vyzvala Edwarda na souboj, ale princ byl hbitější, chytřejší a lepší bojovník a tak Victoria prohrála. I její malá armáda dopadla špatně. Forksští snadno vyhráli beze ztráty na životech, avšak Jacob byl raněn. Bella si s ním šla ještě promluvit, ale když uslyšel o její svatbě s nepřítelem, utekl z domova a dlouho se nevrátil.

To už se ale chystala velkolepá svatba. Alice se vyřádila na výzdobě, na šatech i doplňcích a královna Esmé jí pomáhala. Nakonec přišel onen den. Bella byla v těch šatech krásnější než princezna, snad se krásou rovnala i zlatovlasé Rosalii. Když si oba řekli „ano“, stala se z ní členka rodiny, ale pasování na princeznu mělo počkat až po svatební cestě. Odjeli do letního sídla Cullenovců na ostrově daleko v moři. Když se vrátili, zjistila Bella, že bude mít miminko. Počkali tedy s jejím pasováním, dokud děťátko nepřijde na svět. O tři měsíce později přiletěl čáp a donesl krásnou holčičku s bronzovými vlásky po Edwardovi a hnědýma očkama po Belle. Dali jí jméno Renesmé. Z Belly se konečně stala princezna a udržela si i starého kamaráda, protože se z Jacoba a Renesmé stali nejlepší přátelé.

Už se zdálo, že všechno bude dobré, když se dozvěděli, že na malé Forkské království má zálusk Aro se svou obrovskou armádou. Svolali tedy všechny přátelé z královstvích po celém světě a znovu se spojili s loupežníky. Když Arova armáda přišla, zaskočil je počet urozených, bránících království. Protože se Aro bál bojovat, vymyslel si, že jde o nedorozumění a že mu někdo napovídal, že zde byl spáchán neodpustitelný zločin. Nakonec i se svou náhle malou armádou utekl zpátky do Itálie a ve Forks se slavilo vítězství. Cullenovci se rozloučili se svými přáteli a žili ve svém malém království šťastně až na věky.


Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

kajka

24)  kajka (14.03.2012 23:07)

Pohádku jsme přečetli, poslouchal a neusnul.:) To byla smršť otázek!!!!

Empress

23)  Empress (14.03.2012 11:53)

Tak už viem, čo za rozprávka sa bude večer čítať aj u nás doma:D :D

kajka

22)  kajka (14.03.2012 11:39)

Jééé, už vím, co budu číst dneska synovi na dobrou noc. Furt se ptá, o čem jsou ty moje pohádky. A manžel to dostane za domácí úkol.;)

Twilly

21)  Twilly (23.10.2011 13:37)

Jéééééééééééžíš tak tohle mi uniklo neskutečné a neodpustitelné!!! Nádherná pohádka...

Ivanka

20)  Ivanka (23.10.2011 13:12)

:D To abych hned šla přečíst neteři, ta by se z toho zbláznila. Tuhle mi říkala, že ten pán (rozumějte Jacob) je hezkej. To by jeden neřekl, co se honí v hlavě prvňačce!
Moc krásná povídka, úžasný nápad.

Nosska

19)  Nosska (28.12.2010 21:49)

Opravdová pohádka, nádherná bez násilí, bez krve vážně nádhera

18)  Judy (08.11.2010 20:24)

Nádhera! Fakt povedené to Království ptáka Ohniváka!

eMuska

17)  eMuska (03.10.2010 09:46)

Máš tu druhý koment odo mňa, ale nie za moju osobu. Túto poviedku si čítala aj moja mamka, ktorej sa to veľmi páčilo, i keď sa trochu strácala v postavách (je absolútne twilightisticky nevzdelaná ). Ale chváli ťa!

Carlie

16)  Carlie (05.09.2010 08:51)

Parádní , méně drastická, dokonale promyšlená verze :-) Roztomilé, vtipné, dostal mě už začátek "Všechny princezny se mu asi nezdály dost dobré." - to je Jessicina replika, že? :D

15)   (19.08.2010 14:27)

To bylo ale hezké....
Moc se mi to líbilo

piskot94

14)  piskot94 (30.07.2010 16:13)

tohle bylo pěkné souhlasím s výchovou už od narození

Liri2

13)  Liri2 (24.07.2010 17:51)

Hééééééj chudák Jake, loupěžník jo? :D Tak jako Eda moh bejt taky terorista třeba :D

mima19974

12)  mima19974 (18.07.2010 20:05)

toooo je dobre........ rozpravka na dobru noc.,.... pekne...

11)  hellokitty (14.07.2010 00:11)

Stebluska17

10)  Stebluska17 (13.07.2010 16:20)

Moc roztomilé. Království ptáka ohniváka - to bylo hodně dobře vymyšlené. Dobrá pohádka pro děti...

Alicejazz

9)  Alicejazz (11.07.2010 12:04)

je to geniálně vymyšlené, docela jsem se u toho smála, no dobře, ne docela, měla jsem výtlemy. A taky se mi zamlouvá nápad nebrasky. a Eda na bílěm oři mě dostal. Spíš v stříbrném Volvu, ne???? No dobře, to by pro mrňata nebylo to nejlepší. Jinka nádherně sepsané

krista81

8)  krista81 (11.07.2010 01:03)

Moc hezká pohádka ;)

7)   (10.07.2010 09:29)

:D
To bolo milé
Perfektné na oddych. To kráľovstvo vtáka ohniváka bolo super vymyslené a potom ten koniec ma zabil xD
"Protože se Aro bál bojovat, vymyslel si, že jde o nedorozumění..."
Super!

eMuska

6)  eMuska (09.07.2010 21:34)

To bolo krásne! Už viem, čo budem bráškovi hovoriť na dobrú noc!!!

semiska

5)  semiska (09.07.2010 21:03)

Pohádka naprosto skvělá. Romantika.
Moc se mi líbí nápad Nebrasky, tak kdybys ho zrealizovala, vůbec bych tím nepohrdla.

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek