Sekce

Galerie

http://images.fanpop.com/images/image_uploads/Nikki-Reed-Icons-nikki-reed-533384_100_100.jpg

Povedlo se plán uskutečnit?

17. Kapitola

Plán na pomstu byl připraven a druhý den ráno se měl spustit. Denny měl v plánu, že mě pošle zatím někam na dovolenou, ať se prý nestresuji a nerozmyslím si to zrušit. Nakonec jsem ho ale přemluvila, že nechci nikam daleko. Poslal mě na jejich chatu. Slíbil mi, že mě bude pravidelně informovat, jak vše probíhá. Před tím než jsem odjela, tak mi volal Andrew. Prý ať jsem do zítřka u Cullenů, jinak budu mít průšvih. Prý se pak domluvíme, jak dál. Do telefonu jsem tu to odsouhlasila a slíbila, že přijedu. Ani neměl tušení, jak se nám to hodí.

Druhý den dopoledne

 

Pohled Edwarda:

 

Bella se ještě nevrátila. Měl jsem o ni strach a Andrew taky. Toho ale napadlo, kde by mohla být. Zavolal Dennymu a měl pravdu. Byla u něho. Na jednu stranu jsem byl rád, že je v pořádku, ale na Dennyho jsem svým způsobem žárlil. Bezmezně mu důvěřovala, a to mě hodně štvalo. Pak jsem byl zase rád, že ho má. Byl to člověk a mohli by být spolu šťastní (pozn.: On mu nikdo neřekl, že Denny je gay.). Hádalo se to ve mně a já pořád nevěděl, co chci. Dokážu Bellu opustit? Už to, že tu není poslední dva dny, mě ničilo. Měl jsem stálé nutkání jí zavolat a omluvit se. Jenže sama mi řekla, že přijede, až budu vědět, co chci. Proto jsem jí nevolal. Pořád nevím, co chci. Čekal jsem, až dorazí a nevěděl, jak se k ní mám chovat. Vyřešila to za mě. Přijela mým volvem, a když procházela obývákem, kde jsem seděl, tak dělala, že neexistuji. Musí být na mě hodně naštvaná. Říkal jsem si, že je to tak lepší, a nechal ji být. Ve svém pokoji jsem slyšel šramocení, ale nechal jsem to být. Bella za celou dobu, co tam byla, nevylezla a já se potřeboval zabavit. Šel jsem do pokoje, abych zjistil co a jak. Chtěl jsem si vzít věci na čtení a nechat pokoj Belle. Jenže jakmile jsem vstoupil do pokoje, tak mi spadla čelist. V pokoji její věci nebyly. Kam je mohla dát? V pokoji se najednou objevila Alice:

„Přestěhovala se do pokoje pro hosty. Nechtěla zaclánět v tom tvém,“ prskla mi do obličeje. Takže i ona je na mě naštvaná. Bylo mi to všechno líto a pomalu jsem začínal dospívat k rozhodnutí, že bez Belly žít nebudu. Ale pak jsem zaslechl Emmettovy myšlenky.

„Tak jdu na to. Rosalie je někde venku a Bella v pokoji pro hosty. Pokusit se o to, musím.“ Jeho myšlenky se mi nelíbily, ale byl jsem si jistý, že Bell ho odmítne.  Nebo ne? Znejistěl jsem. Je na mě naštvaná. Zase má rozum. Nevím, proč ale začal jsem váhat. Byl jsem moc zvědavý, tak jsem poslouchal Emmettovy myšlenky. Vstoupil k ní do pokoje a Bella si četla na posteli.

„Ahoj, můžu?“ zeptal se. Bella se jen na něho ušklíbla. Nechal to být a přišel k ní. Koukal jí do očí a přemýšlel, jak by se nejlépe mohl vyjádřit a nedostat facku.

„Bell, já vím, že ti to Edward všechno vykecal,“ pověděl jí na rovinu.

„A nemám ani šanci, co?“ Koukal jí přímo do očí. Viděl jsem na ní, jak váhá, co má říct. Cože? Ona váhá? To nemyslí vážně. Vždyť chodí se mnou. Nebo to bere, že když nevím, co chci, že má pré? Že je volná? To by mě jen tak rychle vyměnila za jednu noc s Emmettem? Naprosto jsem šílel, ale měl jsem svoji hrdost a nevtrhl tam. Přece nejsem nějaká hysterická ženská. Aspoň vím, jak to všechno bere. Cítil jsem se zlomeně. Poslouchal jsem dál, co se děje.

„No, já nevím. Připadá mi to jako sebevražda,“ řekla mu po chvíli váhání. Na to se Emmett ušklíbl.

„Neboj, Rose ti nic neudělá. Budu tě před ní chránit.“ On ji chránit? Z Rose má strach, jak malé štěně. To ale Bella neví.

„Já pořád nevím. Beru tě spíš jako bratra a nedokážu si představit, že bych s tebou měla něco víc.“ Trochu jsem si po téhle odpovědi oddechnul.

„Tak si zkusíme dát aspoň pusu. Když to nepůjde, tak to nepůjde. Co ty na to?“ nevzdával se a zkoušel to na ní dál.

„Proč ne? Jedna pusa mě nezabije,“ řekla jakoby nic. Hned jak jsem si uvědomil její slova, tak mě pohltila žárlivost a měl jsem v plánu se tam za nimi vydat. Viděl jsem v myšlenkách Emmetta, jak se k Belle přibližuje, a jak ji začíná líbat. Líbat ji ani po chvíli nepřestával. Namáčknul jí na postel a zajel rukama pod tričko. Naprosto jsem zuřil. Už jsem mířil ke dveřím, za kterými se nacházeli. Najednou kolem mě ale profičela Rose. To mě zastavilo a já se nemohl hnout z místa. Došlo mi v té chvíli pouze jedno. Snad Belle neublíží. Scéna, která se přede mnou odehrávala, mi připadala jako nějaký blbý vtip. Rose odtrhla Emmetta od Belly a začala na ní křičet, že je coura a vypustila o mé lásce mnoho urážek. Silou do ní štouchala, až ji dostala před barák. Já scéně přihlížel a nemohl se hnout. Nevěřil jsem ničemu, co jsem viděl. Nechtěl jsem. Pak se Rose neudržela a zaútočila. To mě naprosto dostalo z transu, ale byl jsem daleko. Rose Bellu odhodila a ta narazila do stromu. Měla smůlu a nabodla se na větev. Běžel jsem jako o život k ní. Jenže větev se zabodla přímo do srdce a Bella umírala.

„Ne, prosím neumírej,“ prosil jsem ji.

„Zůstaň, jak jsi a povídej si se mnou. Carlisle tě dá do pořádku,“ prosil jsem ji. Zadívala se na mě z posledních sil a pak řekla:

„Odpust mi to, prosím.“ Při těch slovech jsem slyšel, jak jí vynechalo srdce. Tak jako tenkrát. Nechtěl jsem ji nechat jít.

„Ne, ty budeš žít!“ Měl jsem jí v plánu hned proměnit, ale s její mi slovy před tím se na mě lehce usmála a pak její srdce bouchlo naposled. Nemohl jsem uvěřit tomu, co se stalo. Tak dlouho jsem ji hledal a teď jí mám hned ztratit? Začal jsem vzlykat. Sundal jsem Bellu z větve a přivinul si ji do náruče. Houpal jí tam a sem a přál si, aby tohle byl jen špatný sen.

16. kapitola 18. kapitola

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

10)  Jalle (08.04.2013 17:30)

Rose Bellu odhodila a ta narazila do stromu. Měla smůlu a nabodla se na větev. Běžel jsem jako o život k ní. Jenže větev se zabodla přímo do srdce a Bella umírala.

„Ne, prosím neumírej,“ prosil jsem ji.

„Zůstaň, jak jsi a povídej si se mnou. Carlisle tě dá do pořádku,“ prosil jsem ji. váľam sa po zemi

SarkaS

9)  SarkaS (29.06.2011 18:15)

Trochu mě udivuje, že z celé početné rodinky nidko nezasáhl

sakraprace

8)  sakraprace (10.08.2010 18:52)

Tak to zírám. Rose je machr, takto trefit větev. :D Ale chuděra Edward, nebylo to trochu moc, aby se z toho vůbec vzpamatoval.

7)  hellokitty (01.08.2010 19:12)

Abera

6)  Abera (31.07.2010 13:27)

Mazec

Joana

5)  Joana (30.07.2010 23:22)

Mohla jí aspoň pro efekt utrhnout hlavu, ne? :) Ale dobře mu tak sice je to drsné, ale aspoň ho to naučí, jak být Belle po zbytek života otrokem

Michangela

4)  Michangela (30.07.2010 22:04)

To je morbidní! I jako náhradní Bella. Doufám, že se to urovná bez následků!!!

Eleanor

3)  Eleanor (30.07.2010 21:49)

Já vím, že to tak nefunguje, ale nemohla jsem pořád přijít na to, jak to udělat, tak jsem to napsala takhle. Říkala jsem si, že bych se pak do toho ještě víc zamotala. Zase pokud vezmeme v úvahu, že je to na základě tvrdého světla, jako je to v Červeném trpaslíkovi, tak by to tak fungovat mohlo. Nebo ne?

Linfe

2)  Linfe (30.07.2010 21:22)

Tvoje povidka se mi moc libi, ale momentalne mam trochu problem uverit na novou holografickou Bellu, protoze uplne presne takhle to nefunguje. Vim ze Denny je podle tebe super vedec, ale ja s tim mam trochu problem. Nicmene pokud si to odmyslim kapitolka byla fajn tesim se na dalsi :)

Pawi

1)  Pawi (30.07.2010 21:04)

fuj ještě že to byla jenom replika Belly je to naprosto super a já se ti fakt te mi to líbí je to jedna z mých nej honmky další prosím

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek