Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/ui_2349259_M_1277406726.jpg

Přemýšleli jste někdy nad tím, co Maria cítila, když se s Jasperem opětovně po dlouhé době setkala? Jaký to na ni mělo dopad? Já ano, a tady je můj výtvor.

Odpustila jsem mu. Dívala jsem se na jeho mizející záda a sama ze sebe byla zmatená. Bylo mi jasné, že na mě nepoužil svoji schopnost, tak proč jsem mu sakra odpustila? Celou dobu jsem si byla jistá, že jakmile se tu ještě jednou káže, zabiju ho. Byla jsem si jistá, že svou roli v tom hrála i ta malá upírka, která sem přišla po jeho boku. Vypadali spolu šťastně. Ne, oni spolu byly šťastní. Mohla jsem jen tiše závidět a taky jsem záviděla. On svou polovičku našel a byla jsem si jista, že se svým výcvikem ji byl schopen ji ochránit, ale já? Já jsem svého Javiera ochránit nedokázala.

Vztekle jsem zavrčela a kopla do nejbližšího balvanu. Rozdrtil se na prach a ty malé částečky se rozutekly po celém blízkém okolí. Blbý Volturiovi. Kdyby sem nepřišli, nemusela jsem tu být sama. Mohly nás nechat na pokoji. Jsme daleko od Itálie, nijak jsme je neohrožovali a navíc jsou lidé tak tupý, že by na naši existenci nenarazili, ani kdybychom se jim ukazovali ve slunečním světle, před jejich chabými zraky. Vždyť co pro nás byly, jen podřadná zvířata, my byly bozi, oni jen lovná zvěř. I kdybychom je vyvraždili do jedno, co s tím? Bylo by po škůdcích, kteří plevelí tuhle zem. Byly tu k ničemu, jen kvůli krvi. Prostě jen schránky v jídlem a celé si to tu přivlastňovali.

A Volturiovi nebyly o nic jinačí. Mysleli si, že jim to tu patří, že vládnou všem upírům. A přitom jimi většina pohrdá. Jsou naprosto k ničemu a ty jejich zákony také.

Otočila jsem se a střetla se s Jasperovým pohledem. Oni ještě neodešli? Myslela jsem, že jsou už pryč. Má mysl byla tolik zaměstnaná, že jsem si jich ani nevšimla. První chyba, Mario. Napomenula jsem sama sebe.

Jasper se ke mně vydal. Jeho družka se na něj vyděšeně podívala a poté se za ním vydala. Jako pejsek.

„Kdybys někdy něco potřebovala, spoj se se mnou. Dlužím ti toho hodně,“ řekl mi. Jeho slova mě naprosto vykolejila. Byla jsem si jista, že řekne něco ve smyslu, že je rád, že jsem mu odpustila, ale už se mnou nechce mít nic společného a on řekne místo toho tohle. Věděla jsem, že nelže. Sama od sebe jsem se na něj usmála a přikývla.

„I ty se na mě můžeš spolehnout. Dokud budu živá, kdykoli mě budeš potřebovat, přijdu. Jsem ti zavázanější víc, než ty mě. Několikrát jsi mi zachránil život, Jaspere. Takže na mě pamatuj. Buď šťastný, zasloužíš si to. Sbohem.“ Pečlivě jsem vybírala každé slovo, nechtěla jsem říct nic, čeho bych mohla v budoucnu litovat. Snad se mi to povedlo.

Jakmile jsem domluvila, otočila jsem se k nim zády a vydala se do svého města. Než jsem zašla do domu, který se používal jako cvičiště, zavolala na mě jeho družka.

„Děkuji ti za všechno.“ Otočila jsem se a přikývla jsem. To já bych měla děkovat, měla jsem díky nim zlepšený den. Měla jsem o jednu starost méně, nemusela jsem se bát, že se Jasper vrátí, i když jsem ho chtěla zabít. Předtím.

Jakmile jsem vešla do budovy, přišel ke mně Samuel. Můj nový objev, který měl jako dar zklidňování upírů. Jen jejich zklidňování a to mě docela rozčilovalo. Nedalo se to využít v jiné situaci, než když se dva novorození na sebe vrhly. Pak byl užitečný, ale lepší než nic. Musela jsem se spokojit s tím, co jsem měla.

„Všechno v pořádku?“ zeptal se mě zvědavě. Přikývla jsem a usmála se na něj. Už to nebyl ten uvolněný úsměv, který jsem měla, když jsem byla venku s Jasperem. Samuel mi nesloužil na nic jiného, nežli na trénování novorozených. Už jsem se ani nesnažila mu vtlouci do hlavy, že ho miluji. Proč taky? I tak jsem pro něj byla autorita a to my stačilo.

„Ano, všechno v pořádku. Jak pokračuje výcvik?“ zeptala jsem se ho a konečně se začala cítit normálně. Jako upírka, které nezáleží na nikom jiném, nežli na ní samotné. Tahle přetvářka mi stačila, pomáhala mi přežít staletí a nadále pomáhat bude.

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

5)  mmmmm (30.01.2012 16:30)

*fworks* *fworks* *fworks* *fworks* *fworks* *fworks* *fworks* :'-( :'-( :( :(

Pegas99

4)  Pegas99 (25.06.2011 21:09)

Je to hezké. Moc se mi to líbí. klidně bych přečetla i pokračování. :)

3)  marcela (20.06.2011 05:15)

hezký.

2)  jenka (19.06.2011 21:32)

Jako nápad je to skvělé, zpracování se mi líbilo, ale promiň - jedna věc mi tu strašně moc vadila. Máš tam hodně chyb - hlavně v příčestí minulém, ale i jinde.
Například má být: Blbí Volturiovi.
Kdyby sem nepřišli...
Vždyť co pro nás byli, jen podřadná...
A spoustu dalších podobných. Kdybys to opravila, četla by se celá povídka mnohem lépe :)

Kristiana

1)  Kristiana (19.06.2011 20:15)

Tohle je první povídka, kterou jsem zatím četla, kde není Maria bezcitná mrcha.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek