Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/The_Cullens_by_Rinian_by_NewTwi_club.jpg

Když se upír nudí…

Když se upír nudí, není mu pomoci. Takový stav zažívají dokonce i Cullenovi! Jak si poradí s nudou Esme, Carlisle, Emmett, Rose, Alice, Jasper a Edward? Zvládnou se zabavit, nebo při tom nechtěně pobaví i ostatní členy rodiny?

Když se Rose nudí…

Seděli jsme hezky v kroužku. Taková malá táborová pohodička, akorát bez ohně… a bez domu. Začínalo mě to tu pěkně nudit.

„Já se…“ začala jsem, ale Alice zareagovala rychleji.

„Nevyslovuj to! Jak mile někdo z nás tuhle větu pronese, stane se něco špatného!“ syčela na mě. To jí tak budu věřit.

„…nudím!“ V tu chvíli se zapnulo rádio, které náhodou tu katastrofální výzdobu přežilo. Stále má před očima obličej Carlisla, když volal do NASA: „Haló? Houstone, nemáte náš dům?“

Na to jsem ale rychle přestala myslet, když se z rádia ozval vyděšený hlas reportérky.

„Na Zemi míří meteorit!!!“ hysterčila. Alice mi věnovala nepěkný výraz.

„Možná jsem to neměla říkat,“ přiznala jsem právě ve chvíli, kdy se hlas z rádia znovu ozval. Tentokrát byl zamyšlený.

„Počkat! Možná to není meteorit. Vypadá to jako, jako.. dům? Ano je to tak. Na náš svět padá dům s… podobiznou Michaela Jacksna?“ Jestli tohle slyší Aro… Emmett si z toho hlavu nedělal. Začal se dusit, jak jeho hrdlo nedokázalo zvládnout tolik smíchu.

Já ho nevnímala. Zářícíma očima jsem sledovala zvětšující se bílou tečku na obloze a vzdychla si.

„Už nejsme bezdomovci! Náš dům se nám vrátil… ale…!“

„On se vrací přímo na nás!“Doplnila Alice a brala si do náruče poslední tričko, které by byla chránila do posledního dechu. Jasper si jen povzdechl, vzal si do náruče Alici a odnášel ji do bezpečí.

Já se slovy: „Aro útočí!“ chytla Emma za nohu a táhla ho pryč. Dům se rychle blížil a s hlasitým „buch“ dopadl na místo, kdy jsme před tím seděli.

„Kde je Bella?“ vyjekl Edward a všude se ohlížel po té holce. Podívala jsem se na hromadu trosek.

„Ber to z té lepší stránky. Nemusíš jí kopat hrob,“ ulehčila jsem mu jeho utrpení. Najednou, kde se vzala, tu se vzala, vystoupila z lesa Bella, úsměv od ucha k uchu, ve vlasech větvičky.

„Domluvila jsem vám ubytování u Charlieho!“  Dobře snad se tam nějak zabavím. Ohlédla jsem se po Alici, ale ta právě sténala nad kusem látky v náruči.

„Tenhle Gucci byl originál!“

„Je mi líto, že ve vašem domě bouchl plyn. Můžete tu zůstat, dokud si něco nenajdete. Bella říkala, že vám každému stačí jen dvě hodiny spánku, tak se můžete střídat na gauči,“ pronesl Charlie v dveřích. Všichni s rozpačitými úsměvy stříleli očima od Belly k Charliemu.

„Jdu do práce,“ oznámil nakonec Charlie a Carlisle ho napodobil. My ostatní se vydali na průzkum domu. Jako poslední místnost, kterou jsem navštívila byl Bellin pokoj a tam jsem ho uviděla.

Stál na starém rozvrzaném stolku, na šedém plechu otisky bot od neustálého kopání, počítač! Sice prehistorický, ale byl to počítač. Jako by mu narostla pusa on  na mě volal: „Rose, zapni mě!“

Zaútočila jsem na židli, aby mě náhodou někdo nepředběhl a pustila ho. Tak tímhle se zabavují dnešní děti a já se zabavím taky. Založím si blog.

Zatímco se ten božský stroj zapínal, vymýšlela jsem svůj nick. Nakonec jsem to přeci jen vymyslela a nejela si do vytváření. A netrvalo dlouho a můj první blog mevidek-rosalka.blog.cz byl na světě! Celá nedočkavá jsem začala psát první článek.

Zdravím, Tady majitelka blogu Medvídek-Rosalka! Nevěřili by jste, co se mi včera stalo. Byla jsem se svou sestrou,bratrem a jeho buchtou nakupovat, když jsme se dozvěděli o výzdobě na Helloween, kterou vymyslel můj manžel. Dojeli jsme právě včas, abychom viděli, jak náš dům odnáší obrovská napodobenina Ara ve tvaru balónu. A dneska nám ten dům málem spadl na hlavu!

Dopsala jsem, zveřejnila a čekala na komentář.

hodina

NIC

2 hodiny

NIC

3 hodiny

POZOR změna! Jedno veliké NIC

4 hodiny

NĚCO! Začala jsem nadšeně poskakovat na židli, když jsem si přečetla ten komentář: Počet komentářů 1! Za mnou se ozvala Alice.

„Víš Rose, na to musíš kliknout.“ Aha! Klikla jsem tedy na to „Počet komentářů 1“ a podívala se na něj.

Mikeš358 20:29

Ty jsi blondýna, co?

Zamračila jsem se na toho Mikeše a odepsala.

Medvídek-Rosalka 20:29

Aspoň nejsem nějakej úchylnej mluvící kocour z pohádky Mikeši!

„Teď jsem ti to dala,“ zašklebila jsem se na monitor. Nudu jsem zahnala báječně. Klikla jsem znovu na svou stránku a zpozorovala, že přibyl další komentář. Nadšeně jsem klikla na „Počet komentářů 3“, když mi přes obrazovku vyskočilo černo – žluté kolečko. Tabulka kecala o nějakém koni. Potvrdila jsem to a dál se s tím nezalamovala. Co mi je taky do nějakých koní, že? Najednou se mi ale přes obrazovku začaly otevírat nová okénka s reklamami, že jsem ani tu zprávu od Mikeše neviděla. Zuřivě jsem začala svou rychlostí mačkat na křížky a nevnímala Alicino „ne!“. Najednou se ozvala rána a všechno okolo bylo černé. Z počítače zbyla jen kouřící hromádka popela a celý Bellin pokoj byl od sazí. Někdo zamnou si odkašlal. Otočila jsem se na naštvaného Charlieho, celého černého od výbuchu.

„A ven z mého domu, všichni!“

Když jsme stáli před Swanovic domem, otočila jsem se k rodině.

"Tak teď asi musíme jít bydlet k "Michaelu Jacksonovi", že?" zeptala jsem se.

Esmé se zachechtala a bouchla Carlisla do zad. "Ještěže máme tolik dětí!"

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

eMuska

6)  eMuska (29.08.2010 14:25)

Akože akože toľko detí???

Karolka

5)  Karolka (16.07.2010 17:29)

Uáááááááááááá!!! Asi desetkrát jsem dostala záchvat smíchu a na Rosině blogu jsem se byla podívat. Ty jsi fakt zabiják!

Ivanka

4)  Ivanka (14.07.2010 19:18)

Ahoj, nevěděla jsem, kam tohle napsat, ale myslím, že by se o tom mělo vědět. Před nedávnem mi od kamarádky přišel mail a v něm byli opsané dva díly ze série: Když se upír nudí... Nebyl tam zdroj ani jméno autora, takže si myslím, že to s povolením asi nebylo
Chtěla bych na to upozornit. Loučím se a přeji hezký den!

Mili

3)  Mili (10.07.2010 19:34)

úžasná kapitola

Joana

2)  Joana (10.07.2010 14:35)

Esmé má svérázný smysl pro humor :)
A doufám, že Rose bude v blogu pokračovat, mohlo by to být zajímavé čtení.

Stebluska17

1)  Stebluska17 (10.07.2010 09:15)

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek