Sekce

Galerie

/gallery/Hledání osudu1.jpg

Každý ho hledá a snaží se mu pomoct. Ovšem některá projevená snaha může být i dost nebezpečná...

Cancíček o tři sta slovech.

Vypadalo to, že všichni tři nápadníci mají vyrovnané síly, a pokud si princezna sama nevybere, nikdy jejich klání neskončí.

Zpočátku bylo zajímavé sledovat jejich poměřování fyzických sil nebo pozorovat kejkle jejich nadpřirozených darů. Ano, i těmi se snažili svou vyvolenou okouzlit a získat tak její přízeň. Jenže ona byla k jejich snahám netečná. Stále totiž čekala a doufala na ten pocit. Tolikrát o něm slyšela. Motýlí křídla... rozechvělost... blesk z čistého nebe. Jenže ani s Emmettem, Jasperem nebo Edwardem se nic takového nestalo. Proto jen nešťastně a bez zaujetí shlížela ze svého trůnu na další kolo jejich turnaje. Klasických disciplín jako mečů, kopí či četby myšlenek náhodného kolemjdoucího (díky kterému se dozvěděli i to, co nechtěli) a vyvolávání euforických stavů davu (kde i hippie by se mohli ledacos naučit) již zanechali. Pro změnu zvolili královštější zábavu – šachy.

Princezna zatím přemítala, kde udělala chybu. Všichni se těšili na svatbu a na dědice královské koruny. Musela si přiznat, že i ona by se už ráda vzdala tíhy vlády a těšila se mateřstvím. Vybrala si však špatnou pohádku. Mnohokrát se zkoušela bodnout o trn nebo kolovrat. Krev se dostavila, ale stoletý spánek ne. Místo toho se široko daleko roznesla zpráva o princezně, která si ráda pustí žilou. Výsledkem byla trojice nápadníků, sice urozeného rodu, leč upírů.

Ze zoufalství, anebo snad jen z prostého hladu, natáhla ruku k míse plné ovoce, uchopila červené jablíčko a s povzdechem se zakousla.

„Doktora! Zavolejte doktora!“ začal se sálem rozléhat zoufalý křik mnohých poddaných, neb princezna začala modrat.

Všichni byli vyděšeni. Jen jeden muž věděl, co dělat. Sklonil se nad princeznu a provedl Heimlichův chvat a urozené slečně se hned ulevilo. Podívali se vzájemně do očí a oba našli, co hledali – ona svou pohádku a on tak získal její srdce.

Celkem slušná cena za záchranu života...

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

HMR

7)  HMR (20.08.2014 23:36)

emam

6)  emam (17.08.2014 21:44)

Nějak mě v poslední době ty pohádky berou
Díky

5)  Anna43474 (16.08.2014 17:43)

Marvi

4)  Marvi (12.08.2014 18:30)

Parádní počteníčko :D

3)  BabčaS. (11.08.2014 19:22)

Kate

2)  Kate (11.08.2014 19:04)

Úžasné! Znovu jsem si to užila.
Promiň, ale nedá mi to... Ještěže máš někoho, kdo se kamarádí s doktorem, jinak nevím, kdo by ti ty lékařské termíny jako Heimlichův chvat radil. :D

SestraTwilly

1)  SestraTwilly (11.08.2014 18:43)

To teda áno.:-);-)

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek