Sekce

Galerie

/gallery/Zrada1.jpg

Tohle je poslední kapitola k úvodu téhle povídky - Edwarda čeká tvrdé proctnutí...

Díval jsem se na ni a užíval si ty poslední pohledy. Jenže jejich myšlenky byly stále blíže.

„Bello,” snažil jsem se ji donutit ke mně vzhlédnout. „Musíš jít.” Když stále sledovala písek před sebou, dlaní jsem ji chytil jemně za bradu a donutil se na mě podívat.

„Až zjistí, že už to nemám, tak mě pustí. Pak si tě najdu. Slibuji.” Upírala na mě bolestný pohled.

4. díl: Návnada

Jako by neměla v úmyslu se ani hnout.

 

Prosím,” hlesl jsem. Pustil jsem její tvář a ustoupil od ní. Byli už tak hrozně blízko. Otočil jsem se opět k moři. Nedokázal jsem odhadnout kolik ještě máme času.

 

Za zády jsem uslyšel jemné skřípání písku pod Bellinýma nohama. Mířila pryč. Sevřel jsem pevně oči. Toužil jsem, aby byla pryč, aby ji ani nezahlédli a zároveň jsem toužil vydat se za ní a sevřít ji, aby se ode mně nemohla hnout.

Brzy okolo nastalo ticho, jen moře a šum cizích myšlenek, které se zaměřovaly jen na to nás najít. Brzy jsem se střetl v tváří v tvář i jejich majitelům. Z vln se vynořil Demetri a za ním Felix, Santiago a další dva z gardy. Po rtech jim pohrával namyšlený ledový škleb.

Došli až několik kroků ode mě. Jejich oblečení se jim lepilo na kamenná těla a já mohl vidět, jak v klidu postávají, zatím co mě pod kůží napětím hrály šlachy a svaly. Čekal jsem, kdy se po mě vrhnou.

Oni se však ani nehnuli, zůstávali ve své klidné nehybnosti.

 

Tak se opět setkáváme, Edwarde,” prořízl ticho Demetriho hlas.

 

Ani tentokrát mě to nikterak netěší, Demetri,” odtušil jsem ledově.

 

Jen se tomu suše uchechtl.

 

Nikdy vám nedám to co chcete.” Bylo mi jedno, jestli ho naštvu, ale chtěl jsem mu setřít ten jeho povýšený úšklebek. Jenže ten se spíše ještě prohloubil.

 

Nikdy?” zvedl pobaveně obočí. „Vždyť už jsi to udělal.”

 

Jeho pohled se zaměřil jinam. Někam za mě. Ohlédl jsem se tím směrem a zahlédl Bellu. Stála tam a ani se nehnula. Nedokázal jsem od ní odtrhnout pohled. Jenže ona ho upírala přímo na Demetriho.

 

Bello,” prořízl vzduch jeho hlas. Nebylo to volání, spíše rozkaz, a ona ho poslechla.

Vykročila zpátky ke mně. Vše se ve mě svíralo a v hlavě jsem měl prázdno. Když byla u mě, chtěla mě jen minout a jít dál. To jsem jí však nechtěl, nemohl, dovolit. Chytil jsem ji za paži.

 

Bello?” slyšel jsem tu naléhavost z mého hlasu. Ona jen uhnula pohledem jinam.

 

 

Mohl bys ji laskavě pustit,” ozval se Demetri. Měl pobavený hlas. Vysloveně se touhle scénou bavil. Jen pomalu, jako bych se musel nutit do pohybu každého prstu, jsem povolil sevření a ona vykročila dál.

Sledoval jsem ji, jak došla až k nim a postavila se vedle Felixe. Sledoval jsem její oči, které byly stále jako by bezedné a jemné rysy ve tváři.

 

Je dokonalá co?” zamumlal Demetri, když provázel můj pohled na ni. „Tak neodolatelná, zranitelná a poslušná. Nejde jí prostě odolat, tomu pohledu hlubokých očí...” Zatínal jsem bezmocně ruce v pěst. Nechtěl jsem věřit tomu co říká, co sám vidím, ale zároveň jsem věděl, že je to pravda. Cítil jsem jak mnou prostupuje vztek.

 

Možná kdyby tam byl jen Demetri, tak bych se mu vrhl po krku, ale takhle by to byla holá sebevražda. Musel jsem pryč. Pryč od nich a hlavně od ní. Od těch očí a tváře která naprosto pozbyla výrazů. Už nemusela nic hrát. Bellina úloha v téhle frašce skončila.

Otočil jsem se k odchodu. Nyní mi v tom už nikdo nebránil. Nebyl důvod. Dostali co chtěli. Po pár krocích jsem se však zastavil. Musel jsem se naposledy otočit. Podívat na ni. Byla otočená k Demetrimu, ale jako by ucítila můj pohled, otočila se ke mně.

I z toho drobného pohybu jsem cítil. jak se ve mě cosi hnulo. Ten plamínek, co mě hřál a dával mi pocit jako bych znovu procitl se opět rozdoutnal. Nechápal jsem to. Jako by mu snad i bylo jedno kdo je, co se tu stalo. Stále vnímal jen ji. A mě to tak drtilo ještě více.

Nedokázal jsem se už na ně dívat. Zahleděl jsem se na rozpálený písek před sebou.

 

Jsi stejná jako oni,” zašeptal jsem.

Teprve pak jsem se dokázal donutit odejít. Možná to byl spíše útěk. Snaha utéct před něčím, co už se stalo. Co mě donutilo vnímat svět jinak ať se mi to líbilo nebo ne.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Wendy

12)  Wendy (13.11.2010 21:05)

ááááá všechno je špatně, ONA je s nima

krista81

11)  krista81 (07.11.2010 21:09)

Teda tak to jsem vůbec nečekala - že Bella je s nima
Chudák Edward :'-( takhle se nechat zblbnout

10)  ada853 (07.11.2010 18:59)

paaaaaaaaaaani

Yasmini

9)  Yasmini (05.11.2010 21:28)

Téda, perfektní nemám slov
Y.

Ewik

8)  Ewik (05.11.2010 11:24)

Tak to je ta zrada
Moc hezký díl.

Baruu

7)  Baruu (04.11.2010 17:53)

Jééééé Zabít, zabít, zabít!!!
To je mrcha Chudák Edouš :'-( :'-( :'-(
K tomu pláči přidam i jednu pochvalu za styl psaní, moc se mi to líbí

6)   (04.11.2010 16:20)

Ona je s nima??? To prosím ne!!!!!! Vůbec jsem to ze začátku nechápal, a vadilo mi to, ale teď bych to bral z otevřenou náručí! Jen to nevědět!:'-( :'-( :'-( jak to mohla udělat? Potřebuju další dávku v podobě další kapitoly

A taky už asi vím, podle čeho je název... že by to bylo ono????

5)  elie_darrem (04.11.2010 15:41)

je mi líto Edwarda, božatko

sakraprace

4)  sakraprace (04.11.2010 12:17)

Návnada ?!?!?!?! tak to mě vůbec nenapadlo
Honem potřebuju další

Lenka326

3)  Lenka326 (04.11.2010 08:34)

Moje neblahé tušení se naplnilo, Bella je tu jako volavka na zblbnutí Edwarda. Už jsem to napsala pod tvé shrnutí, tohle tady ještě nebylo, fakt originální nápad. A Edward??? Asi nebude takový ukníkaný všechno-chápající upír, myslím, že se pěkně vytočil. I když je jasné, že s Bellou to nebude tak černé, jak to vypadá, je jen loutka v cizích rukách. Tak čekám, kdy se vzepře... Díky za skvělou kapitolku a těším se na další

2)  Lucie (04.11.2010 06:07)

1)  bb (03.11.2010 20:38)

tak to jsem opravdu nečekala ...
zrovna u minulé kapitolky mi proběhlo hlavou o jakou zradu v téhle povídce vůbec půjde, ale že tou zrádkyní bude Bella, to mě ani ve snu nenapadlo
opravdu skvělej nápad tleskám tvé úžasné fantazii a originalitě Texie

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still