Sekce

Galerie

/gallery/Zrada1.jpg

Čím je Bellin stav lepší a ona je živější, tím více přivádí Edwarda k šílenství...

12. díl: Pokušení

Bella stále dělala pokroky. Byly to sice malinké krůčky, ale stále to byl posun vpřed. Dokonce byla schopná zvládat i přítomnost někoho dalšího z rodiny, pokud jsem byl při ní. Společné večery v obýváku se staly u nás příjemným zvykem.

Každý se sice bavil po svém, ale zároveň jsme si užívali té společné atmosféry. Hrál jsem tiše na klavír, zatím co Bella seděla vedle mě a opírala mi hlavu o rameno. Měla vždy přivřené oči a nadšeně poslouchala.

Nerad jsem ji nechával po předchozích zkušenostech samotnou a tak jsem ji brával sebou i když jsem šel lovit. Nechal jsem ji na jednom místě a snažil se příliš nevzdálit. Většinou si vylezla na strom a provázela mě pohledem.

Byl jsem tak mnohem klidnější. Jen jedna věc mě tak dokázala zneklidnit, a to, když se poblíž objevil někdo další...

Právě jsem odhazoval bezvládné tělo srnce, když jsem slyšel Emmetta. Tedy spíše jeho mysl. Byl také na lovu a evidentně zabloudil stejným směrem jako my. Vyrazil jsem hned Belliným směrem, aby se příliš nelekla. Emmett totiž mířil nevědomky přímo k ní.

Jenže tady byla i má rychlost zbytečná. Emmett se poflakoval po okolí a snažil se najít nějakou zajímavou kořist. Najednou zaslechl šramot. Něco se pohnulo ve vrcholku stromu kousek od něj. Na veverku to ale bylo příliš velké.

Se zvědavým výrazem přešel až pod strom. Netušil co tam je, ale hodlal to zjistit. Ledabyle kopl do kmene až se strom otřásl a dolů na něj dopadla sprška větví, listí a podle zvuku se k němu řítilo i něco dalšího.

V poslední chvíli si všiml, že je mu to nějaké povědomé a tak to na poslední chvíli chytil. Bella mu hlučně spadla přímo do nastavených paží. Ztuhlá strachem na něj zůstala zírat, než se probrala z prvotního šoku.

Byla na Emmetta už zvyklá, ale něco jiného je ho sledovat a viset takovému obrovi z paží. Sotva měl tak čas se vzpamatovat a už se mu začala sápat přes rameno a hlavu dolů. Snažil se ji chytit, ale byla jako ještěrka. Několikrát to schytal loktem či kolenem do hlavy, jak sebou pořád mlela, ale přesto se mu nevysmekla. Docela ho to i bavilo. Rozhodně tak s jeho novu sestřičkou byla větší sranda než obvykle.

„Emmette!”

Jen protočil oči vzhůru a otočil se ke svému ještě během rozevlátému bráškovi. Na první pohled mu bylo jasné, že má po srandě. Tedy skoro.

„Něco jsi ztratil, brácha,” zašklebil se na mě poťouchle a v příští chvíli už Bella plavmo měnila držitele. Okamžitě jsem ji chytil a vrhl za mizejícím Emmettem vražedný pohled.

Bellin stav se zlepšil brzy natolik, že už mohla lovit sama. Počínala si však ze začátku docela neobratně. Možná i proto, že lov zvířat pro ni byl něčím naprosto novým. Většinou tak končila celá od bláta a krve.

Nemohl jsem si pomoct, ale při pohledu na ni jsem se musel smát. Vypadala kouzelně. Smích mě však přešel jen jak jsme dorazili domů. Bella okamžitě zamířila do koupelny a už cestou ze sebe strhla smradlavé tričko.

Nesnášela menší uzavřené prostory a tak nechala dveře automaticky otevřené a mě tak umožnila volný pohled na sebe, jak ze sebe dostávala i zbytek oblečení. Jen s velkým sebezapřením jsem se dokázal otočit, než ze sebe stihla sundat všechno. To vědomí, že je nahá přímo za mnou mě však naprosto deptalo.

Bella jako by takové chvíle ale ani nevnímala. Jak se její stav lepšil, tak způsobovala stále horší nástrahy mojí sebekontrole. Chtěl jsem jí však dát čas. Psychicky se stále nezotavila a v jejích náladách a chování jsem se naprosto nevyznal. Byla naprosto nevypočitatelná. Potřeboval jsem vědět, že pokud mezi námi k něčemu dojde, tak to bude chtít opravdu i ona.

Jenže zatím se mi některé chvíle stávali peklem a všimla si toho už i celá rodina. Bella už se cítila mezi ostatními z rodiny přirozeně a tak se nebála vzdálit se ode mě, když jsem byl alespoň na dohled. Občas při mé hře na klavír začala i tančit. Když jsem se ale otočil zahlédl vlnit se v tónech pomalé skladby, rozezněl se obývacím pokojem uši deroucí zvuk, jak omylem moje prsty zabloudily úplně jinam.

Bella se po mě překvapeně otočila. Nikdy ještě neslyšela, že bych udělal chybu, natož takovou. Zbytek rodiny však velmi dobře tušil o co jde. Emmett se začal blbě culit a Jasper se mi snažil pomoct, jak jen to šlo. Marně.

Vyřítil jsem se z místnosti a vyběhl nahoru. Tohle mě začínalo ničit. Mít na dosah něco, po čem jsem každým kouskem těla toužil a zároveň jsem netušil, zda sáhnout po tom není ta nejhorší chyba jakou bych mohl udělat.

Ztěžka jsem dosedl na postel. Všude okolo jsem ji cítil. Bylo to k zbláznění. Jako by to však nestačilo, během pár vteřin Bella přešlapovala uprostřed pokoje. Nerozhodně mě sledovala. Neměla ponětí, co se se mnou stalo. Jediné co jsem zvládl bylo se na ni trpce pousmát. Okamžitě byla u mě a přitulila se vedle mě. Byl to její způsob jak se ujistit, zda je všechno v pořádku. Objal jsem ji a povzdechl si.

 

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

18)  nikki (07.12.2010 13:52)

na tuhle povídku jsem narazila teprve nedávno a opravdu mě chytla.. pěkné, jen tak dál!

17)  DiDD (07.12.2010 10:37)

Pěkná kapitolka, Bella mi svým nynějším rozpoložením připadá, tak trochu postižená... S Emmetem to, ale nemá chybu, je prostě jednička s *. Btw. Mooc se mi líbí tvé psaní příběhů

16)   (06.12.2010 14:42)

Co to jako je?! Takhle nehorázně krátká kapitola?!
Ale udobřila jsi si mě tím, že se Bella zotavuje. No jo, chlapec to má holt těžší:D :D
Rychleee dalšííí

15)  zuzka (06.12.2010 08:30)

ten koniec no chlapec to má perné a má pravdu niečo viac by teraz nezvládla.

krista81

14)  krista81 (05.12.2010 23:12)

Tak to byl opravdu pokrok, jsem ráda,že Bella je na tom už líp a příště se to určitě ještě zlepší
Třeba začne mluvit
Ovšem chudák Edward, takhle napínat jeho sebeovládání
Těším se na další díl

13)  hellokitty (05.12.2010 22:34)

chudák Edward...keby sa mu ti sa mu to stalo len pred Bellou ale celá rodina

Ewik

12)  Ewik (05.12.2010 21:56)

Moc hezký díl. Mám radost z Bellina pokroku. Jen, chudák Edward:D
Strašně ráda čtu tvé povídky.

11)  kytka (05.12.2010 21:28)

Super kapitolka. Prosím brzy další, jsem napnutá, jak jim to ještě zamotáš. :) :) :)

10)  elie_darrem (05.12.2010 21:21)

nádhera

9)  mary (05.12.2010 21:03)

konečně se Bella posunula vpřed , to by mohla už brzy, např. příště, začít komunikovat

8)  Leni (05.12.2010 21:02)

Chudák Edward - jen koukat a nesáhnout si

7)  bb (05.12.2010 19:35)

krásná kapitolka jsem moc ráda, že se Bellin stav zlepšuje, snad začne brzo mluvit a my se konečně dozvíme všechna tajemství Edwarda necháváš pěkně vydusit, ale snad se dočká a Bella bude jeho city opravdu opětovat, držím jim palce

Lenka326

6)  Lenka326 (05.12.2010 18:53)

Jsem ráda, že je jí líp a líp, jen kdybychom tak mohli vidět, co se jí děje v hlavě. Zatím se chová pudově jako zvířátko, proto se nemůžu dočkat toho, až promluví a dá trochu najevo co cítí a snad prozradí i něco z toho, co se jí stalo.
Díky za další kapitolku, škoda, že je to tak krátké, teď se jen můžu těšit na další

Texie

5)  Texie (05.12.2010 18:46)

AMO:
Jasně že mu helfnu, klučinovi jednomu snaživýmu, jaký by to jinak byl pro nás dospěláky příklad? ;)

Lucie:
No, století se nudil, tak už bylo na čase mu tu věčnost drobátku zpestřit.

Bellina:
A příště si ještě poskočí. :D

4)  Tru (05.12.2010 18:46)

No teda, takže zatim vůbec nemluví, to není dobrý, ale Eda je super a ten Emmet: "Něco jsi ztratil, brácha."

Bellina

3)  Bellina (05.12.2010 18:26)

Nádherné, Bella udělala obrovský krok vpřed!

2)  Lucie (05.12.2010 18:21)

Tak alespoň,že se tak lepší,jenom kdy se rozpovídá... A Edwardovi vážně nezávidím-ty mu teda ztrpčuješ věčnost viď??:) :) :)

1)  AMO (05.12.2010 18:17)

Krásné, až je mi ho líto.:) :) :) :) Asi, žádat Tě o zlepšení jejího stavu a popřípadě o nějakou náklonnost, je hloupé. Máš své záměry, ale stejně mi to nedá a já prosím, pomůžeš mu????

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse poster - Riley & Newborns