Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/zlat%C3%A1%20r%C5%AF%C5%BEe.jpg

Nový život...

Vřelé díky Haničce Evelyn, za vhodné doplnění a kontrolu gramatiky. Bez tebe by to tu nebylo, díky.

O pár let později:

Žili jsme tu naprosto spokojeně. Chodili jsme do školy a vždy když jsme jí dodělali, dali jsme si rok dva pauzu a potom jsme pokračovali od prvního ročníku. To kdyby náhodou někdo přijel od jinud, aby to nebylo podezřelé. Ředitel nám vždy změnil jméno, do ročenek jsme se nefotili, aby nebyly důkazy. Esme navrhla už polovinu domů ve městě, takže byla velmi spokojená. Dokonce většinu návrhů dělala zdarma, nebo za velmi nízkou cenu pro ty, kteří se nedali odbít a na platbě trvali. Musela se jenom trošku krotit, co se stylu týkalo, aby takové malinké městečko nevypadalo jako luxusní, přepychová vilová čtvrť.

Carlisle pracoval v nemocnici, kde taky jinde. Jen nyní nikdo neřešil jeho neunavitelnost. Konečně nemusel dodržovat víkendy a nucené přestávky, mohl být užitečný, když ho bylo potřeba. Měla jsem pocit, že až bude mít 300 let nepřetržité služby, možná si vezme na víkend volno. Byl naprosto šťastný.

Alice obléká skoro celé město. Byla ve svém živlu. Dokonce si tu zřídila obchodní centrum disponující jen jejími oblíbenými značkami, což městu přineslo spoustu turistů lačnících po kouscích od prestižních návrhářů. Naše malá velká šéfová spokojeně celé dny pobíhala s telefonem a hádala se s předními návrháři o cenách, střizích, někdy i o materiálech a nemohla pochopit, proč se někteří návrháři uráželi, pokud jim celé jejich dílo zkritizovala a dokonce jim navrhovala možné předělání a úpravy.

Jasper byl z nás všech asi nejspokojenější. Tolik klidu a radostné atmosféry pro něj bylo balzámem na duši. Jenom si tiše lebedil a po domluvě s lidmi procházel mezi nimi po ulicích a zvykal si na jejich vůně. S postupem času se jeho sebeovládání zdokonalovalo a on byl schopný strávit mezi lidmi celý den a ani nepomyslet na jejich lákavou krev.

Emmett… no je prostě Emmett. Nejlíp mu bylo, když dělal výpomoc v mateřské školce. Měl tam dělat dozor, ale nakonec přinášel personálu více práce než užitku s tím, kolik lumpáren vyváděl. Jednou dokonce vychovatelky zavolali Carlisleovi, aby si pro toho nezbedníka přijel. Trucoval pak ještě dva měsíce, že ho odvezl ze školky jako zlobivé dítě, a nemohl pochopit, že se učitelkám a potažmo rodičům nelíbí, když vyhodí jejich ratolest z okna ve čtvrtém patře a dole ji chytá. Názory nadšených dětí nikdo v potaz nebral.

Rose byla vyhlášena za klenot města. Její fotografie zdobila kosmetický salon, kterému výrazně zvýšila návštěvnost.

Jacob s Tanyou plánovali svatbu.

Já s Edwardem jsme chodili denně na naší louku, užívali si společnou věčnost.

Žití bez utajení mělo své nesporné výhody. Zdejší řezník se tolik chtěl zavděčit (dívenka, kterou Emmett v boji s Rununy zachránil byla totiž jeho dcera), že nápoji zvaný medvědí krev dal nový, nám příjemný, rozměr. Vyráběl Laní střik, Medvědí krev a Pumí víno. Prý abychom se nemuseli honit po lese. To dodával do restaurací a my tak mohli chodit na večeře a mít naši přirozenou stravu. Bylo zvláštní jít do restaurace, kde ostatní jedli, a přesto si moci dát krev. Chvilku nám trvalo, než to bylo úplně bezpečné, ale nakonec se povedlo a lov jsme si už užívali jen jako rekreaci.

 

Časem řezník dotáhl zásobování zvířecí krví k dokonalosti a my jsme tyto lahůdky měli k dispozici i ve školní jídelně a Carlisle v nemocniční kantýně. Konec mučivým a nechutným obědům.

 

Poprvé to byl docela šok... šli jsme na oběd jenom ze zvyku. Chtěli jsme si sednout, když v tom k nám přiběhl starosta a ředitel školy.

„Ták děti, máme pro vás překvapení,“ spustil nadšeně ředitel, bafnul mě za ruku a vlekl mě k automatům na pití.

 

Zmateně jsem se otočila na Edwarda, ale on už se culil a stejně tak i Alice. Nechala jsem se tedy vléct a neodmlouvala. Ředitel zastavil před jedním z nápojových automatů. Ten byl celý červený a měl na sobě nálepku nesahat. To jsem nechápala. Pořádně jsem si ho tedy prohlédla a uviděla menu. Bylo stejné jako u řezníka a v restauraci. Automat dokonce udržoval příjemnou teplotu 36 °, aby krev nebyla moc studená.

„No, Bellinko, nevyzkoušíš to?“ popoháněl mě ředitel. Pokrčila jsem rameny a zmáčkla tlačítko se zvířátkem nezorňující pravděpodobně pumu. Do spodní přihrádky mi spadla litrová láhev a vedle ní brčko. Láhev byla černá a neprůhledná. Přeci jen by se někteří jedinci nemuseli cítit moc dobře, kdyby viděli obsah. S radostí jsem se napila a potom ukázala zvednutý palec. Jídelnou se ozval potlesk. Tak se nám otevřela nová věčnost bez skrývání a předstírání.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

9)  Jalle (27.05.2012 19:50)

no to je koniec lepšie si to ani napísať nemohla, určite sa oplatilo túto poviedku prečítať

ireen

8)  ireen (04.04.2012 19:31)

To bylo skvostný! S jakou lehkostí a klidem líčíš všechny ty "Twilightnestandartní" situace!
Rekreační lovení? Aby se nám z upírů nestali hroši!
Díky Ti!!!!;) ;) ;)

7)  Hela (05.11.2011 15:04)

Parádní moc jsem se pobavila :) :) :) :) :)

Linfe

6)  Linfe (10.10.2010 13:43)

Automat na krev, rekreační lovení....no já padám. Tohle byl geniální nečekaný konec jedné skvělé povídky. Už se těším na zítra na pokráčko, ale teď už musím jít pracovat Takže Ami, druhá dočtená a zase bez nejmenší chybičky :-)

Texie

5)  Texie (27.08.2010 11:45)

Můj Bože, och můj Bože. Ami, ty jsi drak. Tohle prostě muselo vyjít jen z té tvé šílené a geniální hlavičky zároveň.

ambra

4)  ambra (06.07.2010 15:00)

Krááása!!! A zase ty Tvoje dokonalé detaily - myslíš prostě na všechno! Ale pod stůl mě povalil Emmett ve školce a ta jeho hra...
Hodně zvláštní a zajímavá povídka, moc se netrápíš s tím, jestli něco jde nebo ne (vlkodlak + upírka), ale to má nesporné výhody - je to naprostý gejzír fantazie... Přihlouple se usmívám a

Amisha

3)  Amisha (02.05.2010 13:43)

Jak se to vezme, ale dvojka se už píše

2)  Jesska (02.05.2010 11:54)

Dost dobře
Krevní menu:D
Prej laní střik
Tak to bylo něco:)... tenhle smajlík se perfektně hodí x)
Bylo to super, to už je konec, nebo bude ještě pokračování?:)

sakraprace

1)  sakraprace (30.04.2010 20:45)

Ty kráso, to je úchvatný. Naprost o luxusně se bavím.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek