Sekce

Galerie

/gallery/učitel i lásky.jpg

Tak je tu další kapitola. Jsem ráda že se vám povídka tolik zalíbila a tak přináším další dílek. Jak to bude ve škole, mezi Edwardem a Bellou? A co Jess, bude dělat problémy? Co napadne Bellu? A Chytne se toho Edward?

Ráno jsem se těšila do školy snad jako nikdy předtím. A víc jak budoucí prvňáček. Rychle jsem do sebe naházela snídani, že se i Charlie divil.

„Bell, co tak pospícháš?“ ptal se mě překvapeně.

„No, potřebuju něco probrat s Angelou. A navíc se ještě chci připravit před testem,“ vymyslela jsem si rychle. Nevím, jak by přijal, kdybych mu řekla, že se nemůžu dočkat, až uvidím svého profesora. Asi by ho kleplo a já bych nesměla do školy.

Jen přikývl a já rychle letěla do chodby, kde jsem popadla věci, obula se a pádila ke svému náklaďáčku.

Celou cestu do školy jsem se ptala, proč nemohl Edward předstírat jako vždy, že je student. Bylo by to o tolik snadnější, než takhle. Nemůžu si s ním promluvit na veřejnosti, aby nepadlo podezření, že s ním něco mám, jak je hezký. Ani nic podobného. Hned by byly řeči v tomhle malém městečku. A co teprve kdyby věděli, že jsem byla už dvakrát u něj doma? No, dozvědět se to taková Jess, asi by ji na místě kleplo.

Dojela jsem před školu, kde byly zas jen holky, co čekaly na Edwarda. Pane bože, vždyť já jsem teď jedna z nich, došlo mi a já se zhrozila. Jenže já na rozdíl od nich vím, kdo je ve skutečnosti, a přesto mi to nevadí a mám jeho společnost ráda.

Vystoupila jsem z auta a posadila se na kapotu. Baťoch jsem měla vedle sebe a dívala se okolo. Po chvíli jsem si vytáhla MP3 a pustila si písničky. Podívala jsem se na nebe, které bylo zahaleno silnou vrstvou mraků, tak se mi to líbilo.

Ještě díky Edwardovi budu nenávidět slunce, které tak miluju, a budu mít ráda déšť. No vše je možné. Vždyť lidé se mění a to hlavně kvůli lidem, které mají rádi.

V tom se jako na povel stočily všechny hlavy k příjezdové cestě. Vypadalo to celkem komicky. Bylo jasné, kdo přijíždí. Ale já se odmítala na to auto otočit. Dívala jsem se místo toho s cukajícími koutky na Jess. Pohled na ni byl dost zajímavý. S přiblblým úsměvem koukala na Volvo a tiskla si učebnice víc k sobě. Nikdy se nechci dožít toho, že tak budu vypadat já, když přijede. To ať mě raději zastřelí nebo vysaje.

Zaparkoval na svém obvyklém místě.

Ha, a teď přijde finále.

Edward vystoupil z auta a holky naráz vzdychly. Bože můj, to není normální a oni to ke všemu dělají každé ráno. To jim to už není trapný? Asi ne, když to dělají.

Zasmála jsem se tomu a protočila oči stejně jako Edward. Podíval se na mě a já se musela jen smát. A pak si to rázoval do školy.

Celý den proběhl v pořádku. Já se přistihla, že se pořád usmívám, a divila se, že mě ještě nebolí pusa.

No, během angličtiny jsem se usmívala snad ještě víc. A nevydržela jsem se na něj dlouho koukat. Až tam jsem si všimla, že chybí Amanda. Že chybí tady, ne že by chyběla mně, to ani omylem. Při obědě jsem si sedla k ostatním.

„Bello, no tak, co jsi dělala včera, že jsi se tak vypařila? No povídej, co ten tvůj kamarád z Phoenixu? Jela jsi za ním?“ začala mě zpovídat Jessica. Všichni u stolu na mě obrátili svou pozornost a já viděl za Mikeho ramenem, že nebyli jediní. Dokonce i Edward se k nim přidal. No jo, ten upíří sluch.

„No jo, to víš, Jess, dlouho jsme se neviděli, tak jsem ho musela vyzpovídat,“ usmála jsem se na ni. Ani lež to nebyla tak úplně.

„A řekneš mi konečně, jak se jmenuje?“ No super, a co teď? Pak jsem si vzpomněla, co mi říkal Edward o jménech. Že je druhým Anthony, ale nepoužívá ho.

„No, on má trochu divné jméno na tuhle dobu,“ usmála jsem se. „Anthony, jeho máma miluje klasiku a on to chudák schytal.“ Cítila jsem Edwardův pohled a tak jsem se k němu podívala. Se zájmem a úsměvem se na mě díval.

„A co, povídej?“ Jess byla netrpělivá.

„No, vyprávěl mi o rodině jak se teď má a tak,“ pokrčila jsem rameny.

„A co, jak dlouho tu bude a kdy se zase uvidíte?“ Bože, ta byla někdy vlezlá.

„No, zdrží se tu, jak dlouho budu chtít. Je v Seattlu a scházíme se v Port Angeles.“

„A co je mezi vámi, no povídej. Podle toho úsměvu tu něco bude,“ začal Jess. Moc ti děkuju, Edward ti to vidí v hlavě, super. Asi půjdu ven a schovám hlavu do země jako pštros.

„Jsme jen kamarádi,“ ohradila jsem se hned a taky, aby už nic neříkala. Rozhodla jsem se na ni zaútočit a tak odlákat pozornost.

„A co ty a tvoje plány na Cullena, jak jsi daleko?“ Naštvaně se na mě podívala. Asi ví, proč to dělám. A pak si povzdechla a otočila se, podívala se na něj, ale on se teď díval do talíře.

„No, zatím je to na mrtvém bodě. Ale koukni, jak je sladkej,“ povzdechla si. Všichni u stolu protočili oči.

„Jess, promiň, ale jestli mi tu budeš básnit o tom, jak vypadá, když jí a nebo něco drží v ruce, odcházím,“ zasmála jsem se. Naštvaně se na mě podívala.

„Promiň, ale já vážně nehodlám poslouchat, jak úžasně u všeho vypadá. Ano, je hezkej, ale je to náš profesor. Navíc jsem zaslechla, že má přítelkyni,“ usmála jsem se na ni. Vážně jsem to řekla? Jess vytřeštila oči.

„Děláš si srandu, že jo?“ ptala se a já slyšela, že bude brečet.

„Ne, Jess, zaslechla jsem rozhovor jeho a profesorky Carstenové. Někam ho zvala, ale on jí odmítl s tím, že má přítelkyni. Navíc jsem ho minulý týden slyšela telefonovat a nezdálo se, že by to byla jeho sestra.“ Netušila jsem, odkud se ze mě ty lži berou, ale věděla jsem, jak už nebaví Edwarda odhánět ty holky okolo a tak jsem se mu rozhodla pomoct. Nebo protože se to nelíbilo mně. Sama jsem nevěděla, proč to dělám.

Jess měla na krajíčku, otočila se k němu, a poté utekla s brekem z jídelny. Tak to jsem vážně nečekala. Povzdechla jsem si a vydala se za ní.

Našla jsem ji na nejbližších záchodcích. Seděla v kabince a brečela.

„No tak, Jess, svět se nebortí. Je starší než ty, neklapalo by to. Je tu spousty jiných kluků, kteří mají zájem,“ promlouvala jsem k ní.

„Myslíš?“ zeptala se ubrečeně.

„Já to vím. Všimla jsi si někdy, jak se na tebe kouká Mike? Co kdybys zapomněla na profesora, určitě za nic nestojí, a všímala si jeho?“ usmála jsem se na ni.

Jess si utřela slzy a my mohly konečně jít na hodinu. Já měla biologii s Edwardem, ale Jess díky bohu něco jiného. Celou hodinu jsem se dívala do učebnice.

Na tělocviku jsem zase počítala skóre a Jess se pokoušela Edwarda nevšímat. Stejně jako několik dalších holek. Jo, Jess šlo vždy drbání.

Po škole jsem si sedla do náklaďáčku s tím, že pojedu domů, když mi zazvonil mobil. Tentokrát ale ne zpráva, on mi volal. Vzala jsem to tedy.

„Ahoj, lásko. Promiň, že volám tak pozdě, měl jsem hodinu.“ Vytřeštila jsem oči a podívala se před sebe. Stál u Volva a nedaleko byly holky. Aha, hraje mojí hru.

„To nic, broučku, já to přežiju,“ zasmála jsem se do telefonu.

„Co kdybychom se dnes zase setkali?“ Tak tohle se mi líbilo.

„Moc ráda. Kde a kdy?“zasypala jsem ho otázkami. Zasmál se, já to slyšela přes telefon, i viděla.

„Co kdybych tě vyzvedl? Bylo by to pak rychlejší a my mohli spolu být déle?“

„No, mně to nevadí, jestli tobě nevadí, že můžeš potka pana Swana, místního šéfa policie. Nevím, jak by reagoval na to, že mu někde vozíš dceru.“

„Jsem ochoten to risknout.“

„Dobře. Jeď napřed, stejně tam budeš rychleji,“ souhlasila jsem.

„Tak zatím, lásko, už se těším.“ Bože, jak se mi to líbilo. Moje srdce se víc rozbušilo.

„Tak už jeď,“ zasmála jsem se do telefonu.

On to položil, a pak vyjel z parkoviště. Ještě chvíli jsem dělala, že telefonuju. Nikdy nevíte, kdo vás sleduje. Pak jsem vyjela směr domov, kde na mě čekal Edward.

Volvo stálo před našim domem. Zaparkovala jsem a šla do domu. Napsala jsem Charliemu lístek a hodila si tašku do pokoje. Jako hurikán jsem vyběhla z domu a mířila si to do auta.  Edward se hned rozjel.

„Ten tvůj nápad nebyl špatný,“ pochválil mě. „Ale prý, že nestojím za nic, to máš u mě,“ zamračil se teď. A já se nevině usmála.

Dojeli jsme na známé místo, bylo mi jasné, kam mě vezme. Na tu louku.

Edward vystoupil a hned stál u mých dveřích a otevíral je. Poděkovala jsem mu. Podívala jsem se na něj zkoumavě.

„Budu to muset zase dojít pěšky, nebo to zrychlíme a ty mě svezeš?“ Nic neříkal, jen se ke mně otočil zády a pro mě to byl signál. Neváhala jsem a hned mu skočila na záda. Pevně jsem ho objala nohama kolem pasu a rukama kolem krku.

Tohle cestování se mi líbilo a užívala jsem si ho. Tentokrát jsem nespadla na zadek, když na louce zastavil a já slezla dolů. Posadila jsem se jako minule doprostřed a on naproti mě.

Zadíval se na mě, seděli jsme u sebe celkem blízko. Natáhl ruku k mému obličeji a odhrnul mi vlasy z tváře. Hned jsem se odvrátila, ale jeho ruka pod mojí mě donutila se na něj podívat.

Pečlivě si prohlížel moji jizvu. A nakonec mi po ní zlehka přejel prsty.

„Co se ti přesně stalo?“zeptal se mě, a zadíval se mi do očí.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

kikketka

14)  kikketka (18.06.2011 11:14)

á, tak Edward je vážně sladký, když Belle říká lásko

Abera

13)  Abera (17.07.2010 17:55)

sakraprace

12)  sakraprace (17.07.2010 06:07)

Naprostá paráda, tedy až na ten konec. Moje nervy už nejsou, co bývaly, doufám, že to přežiju bez úhony. :D

semiska

11)  semiska (16.07.2010 20:55)

Holka zlatá, to bylo nádherné. Ta jejich hra byla naprosto dokonalá. Kdy to bude oficiální?
Ale za ten konec byhc tě nejradši přerazila... Naprosto úžasné a moc se těším na pokračování. Prosím Prosím smutně koukám, ať je co nejdřív!!!

Mili

10)  Mili (16.07.2010 20:55)

To byla perfektní kapitola a jak to Bella vymyslela na Jess, to byla bomba

sfinga

9)  sfinga (16.07.2010 20:06)

Hm, tak jsem si myslela, že královna useknutých konců jsem jen já. Zdravím spoluvládkyni
Hej, já se léčím s nervy, měj ohled. :D

Radussska

8)  Radussska (16.07.2010 19:12)

jsem nervózní jak sáňky v léťě!!!!!!!!!!!!!!

7)  Liz (16.07.2010 18:53)

Úžasné
Já už se tak moc moc moc těším na pokračování

piskot94

6)  piskot94 (16.07.2010 18:26)

tak jako jediná jsi mě dneska dokázala potěšit, protože ostatní autorky, od kterých já čtu povídky, nic nepřidaly, takže tohle mi zvedlo náladu ale ten utnutej konec?! děláš si srandu?! jak mám tohle přežít????? jdu vyvenčit psa a až se vrátím, čekám pokráčko!!!

Linfe

5)  Linfe (16.07.2010 18:00)

4)  hellokitty (16.07.2010 17:41)

MejBi

3)  MejBi (16.07.2010 16:50)

tigriska

2)  tigriska (16.07.2010 16:04)

Tak to se nedělá!!! Tak nás napínat! rychle další kapitolku bylo to ÚŽASNÍ!!!!

MaiQa

1)  MaiQa (16.07.2010 15:45)

Zabijáku. :D :D :p :p V tom nejlepším to skončit. Zabijáku. Rychle další díl. Nebo to vážně nepřežiju. Jsem těžce závislá.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still