Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/Rick%20mora.jpg

Osudový střet. Co víc dodat.

Bitva

Vyšli jsme na pláň. Za zády jsme měli les, před sebou rovnou plochu uzavřenou kopci. Těžko přístupné pro člověka, snadno pro upíra. Strávili jsme tu noc. Sorcha zapálila oheň, seděli jsme kolem a ani moc nemluvili. Nebylo o čem. Vlkům Farrann nařídil odpočinek. Natáhli se poblíž a za chvíli všichni spali. My jsme hlídali.

Svítalo. Přicházel nový den. Možná poslední den naší věčnosti. Vlci se přeměnili a rozestavili se na kopcích. Teď hlídali oni. V devět ráno se ozvalo tátovo zavytí a Edward tlumočil.

„Přicházejí ze severní strany a je jich moc.“

„To jsme přece čekali,“ pronesl suše Breannan.

Bylo jich víc než moc. Přicházeli všichni, Aro, Marcus, Caius, Chelsea, Renata, Demetri, Sulpicia, Athenodora. Vládci, jejich strážci, manželky. Gardisté v šedých pláštích okolo nich.

Bella sykla: „Stejně jako před lety. Jen chybí Jane, Alec a Felix.“

„Před lety jich bylo třicet dva, lásko. Spočítej si je teď.“ Šeptl stejně tiše Edward.

„Ani je nemusíme počítat. Je jich kolem stovky.“ Vmísil se do hovoru Jasper.

Stáli jsme proti nim naprosto klidně. Uprostřed Farrann a Carlisle. Vedle Farranna celý klan včetně mě. Já už se mezi ně počítal. Vedle Carlislea Cullenovi. Před námi seděli vlci.

„Farranne, příteli rád tě vidím. Netušil jsem, že ještě žiješ. Vidím, že sis dokonce našel nové přátele. Nu, podáš mi ruku?“ pravil úsilně Aro.

„Nevím, Aro, že by se během sedmi set let naše přátelství obnovilo. Ruku ti nepodám, nepotřebuju, abys znal mé myšlenky.“ Odpověděl hrubě Farrann. „Přestaň s tou přetvářkou, kde jsou rukojmí?“

Aro se zamračil a pak mávl rukou dozadu. Gardisté přivlekli rukojmí. Sevřelo se mi srdce. Sam, Emily, Seth a Melinda byli sešlí, v zaprášeném oblečení. Všichni v tu chvíli vypadali staře. Já vím, bylo jim už přes šedesát, ale stejně. Věznění jim na mládí nepřidalo. Larryho přitáhli jako balík, spoutaného mohutnými řetězy. Byly tak silné, že je ani silný vlkodlak nedokázal přetrhnout.

„Domluvíme se, vrátíme vám vaše blízké a my přijmeme pět nových členů. Dokonce vám dovolíme odejít a žít v klidu.“ Vznesl Aro požadavek.

„Nezapomeň, Aro, že ti čtu myšlenky. A kdyby ne já, tak je tu ještě Edward. Vím, že jakmile by má dcera a Cullenovi přešli na na tvou stranu, připoutala by je Chelsea k vám a nás byste odstranili. Tak tu nelži, Aro.“

„Sami jste si to zavinili, neměli jste mi odvést gardisty. Tedy pardon, já zapomněl, že to byli tví špehové. Porušili jste zákon.“

Najednou se ozval tichý hlas.

„A ty jsi zákon neporušoval, když jsi verboval do své gardy pomocí lstí a násilím?“

Zpoza rozložitých zad Nialla se vynořila Christine. Aro ztuhl.

„Ty?“

„Já. Jsem ráda, že jsi nezapomněl na tu, která ti pomáhala talentované upíry nalákat do Volterry. Nemluv tady o porušování zákonů, nezapomeň, že vím, co jsi zač. Všichni to vědí.“

Christine mluvila tiše, bez emocí. V tu chvíli jsem si ji nesmírně vážil. Ta holka měla charakter a ten se projevil v tu správnou chvíli.

„Koukám, že zrada číhá všude a upíři si dělají, co chtějí. Ano, přiznávám, že k získávání upírů jsem používal poněkud nestandardní metody, ale to nic nemění na tom, že je používám ke strážení našeho tajemství. Tajemství, které Cullenovi neustále porušují. Nejprve prozradili, kým jsou, člověku - Isabelle. Poté si dokonce Edward pořídil s lidskou ženou potomka, polovičního upíra a jako by to nestačilo, onen poloupír má potomky s vlkodlakem.“ vypočítával Aro.

„Na to, že Edward je upír, jsem přišla sama, Aro. Tvou podmínku jsem splnila. Jsem upír. Ano, má dcera je napůl člověk. Je jedinečná, nikoliv však jediná, jak dobře víš. Krom úzkého okruhu zasvěcených ale nikdo o její jedinečnosti neví. A proč ti tak vadí, že má děti s měničem? Její dcera je vlk po otci a syn je upír. Jsou to mýtické bytosti, stejně jako ty, nebo já. Jsou dospělí a nebyli přeměněni na prahu dospívání, jako tvá ďábelská dvojčata, Jane a Alec.“ Vmetla Bella Arovi do tváře obvinění.

Aro jen zaskřípal zuby. Hm, asi byl zvyklý na uctivější jednání. Chtěl něco říct, když se náhle za ním ozval Marcus.

„Hans!“

„Taky tě rád vidím, Marcusi. Jak vidíš, přešel jsem na druhou stranu barikády.“ušklíbl se Hans.

„A dost. Tohle byla poslední kapka. Obžalovávám vás z nezákonné pomoci uprchlíkovi, zločinci upířího světa. Navíc jste se spolčili za účelem spiknutí.“ Obvinil nás Caius, rozčílený na na nejvyšší míru.

„Proč tak šroubovaně, Caie? Nebylo by lepší říct, že máme u sebe upíra, který se pokusil překazit vaše plány na ovládnutí Ruska? A s tím spiknutím to není taky tak žhavé. Takže opakuji, propusťte rukojmí a vraťte se do Itálie. Nechte nás žít v klidu. Nikdo vás nechce ohrozit, ale nikdo z nás nechce být ohrožovaný.“ Farrann naposledy zkusil podat ruku ke smíru.

Arovi hněv zastřel zdravý rozum. Pokynul k upírům, kteří naráz sevřeli krky rukojmích. Stačí jim vyvinout malý tlak a uškrtí je.

„Naposledy. Přidejte se k nám dobrovolně, nebo…“ nedořekl.

„Nedělejte to, na nás nezáleží.“ zasípal Sam Uley. Upír, který ho držel, přitlačil a Sam se začal dusit.

A potom se seběhlo několik věcí naráz. Táta vystartoval, následovaný Eli a Sethem. Než stačili doběhnout k rukojmím, Sam se začal třást. Třásl se čím dál víc, až vybuchl. Náraz odhodil jeho věznitele stranou. Před námi stál vlk!

Sam se dokázal přeměnit. Byl mohutný, jen o trochu menší než táta. Jen černá barva jeho srsti prokvétala šedí a oči byly lehce zakalené. Okamžitě skočil po svém vězniteli a rozsápal ho. To už doběhl táta a svým mohutným tělem chránil ostatní.

V tu chvíli se vzpamatoval Aro a dal povel k útoku na nás.

„Ceano, odveď Quileutské do bezpečí a pak se vrať.“ zařval nahlas Farrann a mávl na nás.

S Emmettem jsme doběhli k zajatcům a uvolnili Larryho z řetězů. Ve vteřině létaly kolem nás cáry jeho oblečení a vlkodlak Larry skočil po nejbližším upírovi. Ještě jsem koutkem oka zahlédl, jak Ceanna čumákem postrkává Emily, Setha a Melindu k lesu, pak už jsem se soustředil na boj.

 

Pohled vypravěče

I když čelili trojnásobné přesile, drželi se statečně. Dvě vlčí smečky, posílené o Larryho a Sama, byly jak rozzuřený příval, který sebou bere všechno, co mu stojí v cestě. Bella se nezapojovala do bojů a držela nad všemi štít. U vlků stačilo zaštítit Sidheag a Eli, dvě Alfy. Všimla si, že Jacob a Sam, ač původní Alfové, patří do smečky Eli. Esmé, Rose a Renesmé od Belly odrážely útoky. Tristan vybíral obzvlášť silné upíry a svými příkazy je posílal přímo do rukou Emmetta. To samé, ale pomocí svodů dělala Christine. Její oběti končily u Nialla. Alice a Alisa nebyly nijak zdatné bojovnice, ale spolu tvořily docela úspěšnou dvojku. Nejsilnější byla Sorcha. Každý její hod ohnivou koulí znamenal zánik jednoho upíra. Poblíž ní bojoval Breannan a dával pozor, aby její oheň nezasáhl nikoho z klanu. Hans svého protivníka zmrazil a potom ho roztrhal. Farrann, Jasper, Carlisle a Edward se snažili probojovat k vládcům, kteří se se svými manželkami kryli za hradbou gardistů. Neúnavně jim pomáhala Rhiannon a výboji bolesti srážela protivníky na zem.

Přestože byli sehraní, bylo vidět, že přesila je příliš velká. Sice díky Bellinu štítu je nemohly Chelsea a Renata ovlivnit, ale příliv nových a nových upírů nepřestával.

Náhle se ozvalo ostré bolestné vlčí zavytí. Jeden z gardistů využil chvilkové nepozornosti Sama a sevřel ho v náručí. Kosti zapraskaly a Sam se bezvládně sesunul k zemi. Hans, který bojoval poblíž, znehybnil pachatel útoku, vzal Samovo bezvládné tělo a vynesl ho z vřavy. Položil ho na kraji lesa, a když viděl, že se blíží Jacob, vrátil se do boje.

Jacob se přeměnil a svezl se na zem a položil si Samovu hlavu do klína. Bylo vidět, že se starý vlk snaží přeměnit zpět, ale nemá síly. Naposledy zvedl hlavu, podíval se svému příteli do očí a z tlamy se vydralo zachroptění. Pak se oči zavřely a hlava padla zpět. Sam Uley odešel tam, odkud není návratu.

Jacob zavyl. Z očí se mu řinuly slzy a nepřestaly, ani když se přeměnil a vrhl se zpátky do bitvy. Začal se bít naprosto bezhlavě a vůbec se nechránil.

Táto, co to děláš? To nesmíš.

Eli, nech mě. Sam…

Já vím, ale mysli na mámu, na mě, Tristana, kluky. Táto, neblbni a zmírni. Nesmíme přijít ještě o tebe.

Jacob se zastyděl a začal se soustředit.

Přesila byla příliš velká a kruh gardistů se kolem klanu začal stahovat. Náhle se z kopce ozvalo zahalekání.

„Další upíři, proboha.“ Vyděsila se Bella, ale pak se zaradovala. Poznávala je. Eleazar, Garett, Danny, Kate, Carmen, Tanya, Amun, Kebi, Benjamin, Tia, Liam, Siobhan, Maggie, Cormick. Denalijští, irský a egyptský klan. Ač nevyzváni, přišli na pomoc.

Čerstvé posily udělaly své a štěstí se začalo opět přiklánět na stranu klanu. Bylo vidět, jak Volterským vládcům tuhnou rysy. Počet gardistů se viditelně začal snižovat. Farrann, Carlisle, Edward a Jasper se přibližovali čím dál víc.  Pak zaječela Alisa. K Hansovi se zezadu přiblížil upír a utrhl mu hlavu. Upíra zneškodnila Eli a potom pomocí Setha vynesli Hanse stranou. Při troše štěstí za pár hodin sroste.

Boj se přesunul do těsné blízkosti Ara, Caiuse a Marcuse, kteří začali bojovat. I přes léta vládnutí bylo vidět, že jsou to velmi silní a schopní bojovníci.

Náhle se Tristanovi v hlavě ozval neznámý hlas.

Přikaž Rhiannon, ať je zabije. Nařiď jí to.

Tristan zatřepal hlavou, ale rozhodl se hlas poslechnout, i když si nebyl jist, k čemu to bude, protože Rhia dokáže dotykem zabít jen jednoho upíra a to ještě za cenu naprostého vyčerpání.

„Rhiannon, zabij Volturiovi.“ křikl.

Rhiannon poslechla a jako stroj se začala prodírat k vládcům. Stanula před nimi, mechanicky zvedla proti nim ruce a náhle jí z prstů vystřelily tři paprsky jasného světla a zasáhly cíle. Aro, Marcus i Caius se začali svíjet a z jejich těl začal stoupat kouř. Po pár vteřinách už hořeli jako živé pochodně. A potom ty hořící trupy vybuchly.

Rhiannon se začala pomalu sesouvat k zemi a jen díky své rychlosti ji Tristan zachytil dřív, než dopadla na zem. Spočívala mu v náruči, oči zavřené, hlavu zvrácenou dozadu.

Bylo po pánech upířího světa.

Tak a příště se dozvíte, jak to, že se tam objevily posily, a kdo dal Rhiannon sílu zabít na dálku tři nejobávanější upíry.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

Lipi4

8)  Lipi4 (01.10.2010 19:48)

Sfinguško , tak tomu se řiká královna kapitol, jelikož toto je absolutně tvoje nejlepší dílo. Každé slovíčko vtáhává do děje čím dál tím víc. Každá věta přímo zadrhává normální myšlení a mozek neposedně čeká co se stane .. . .. . . .. . . .. Jednoduše řečeno se jedná o skvělou , krásnou , nádhernou , dechberoucí , pány zesměšňující:D :D , dokonalou a bojovností propletenou kapitolku . .. .. . .. . .. . . . .. díky za momet Belly, kdy Arovi vmetla do tváře všechna fakta a jeho provinění z toho jsem opravdu nemohla .. . .. .. ... Úplně mě odzbrojilo překvapení jménem tří spřítelených klanů (už se nemůžu dočkat pokračování, i když vím, že je poslední) .. . .. .... ... . .. Proč právě Sam? :p :p :'-( :'-( toho jsem jako jediného opravdu nečekala :'-( :'-( ... aspoň, že jsi ho nechala zemřít důstojně jako pravého bojovníka, i když se vlastně jednalo o podobné zranění jako měl Jakob v Eclipse :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( .. .. .. Same, odpočívej v pokoji a vrať se ke svým předkům jako pravý hrdina, válečník a ochránce rodiny :'-( :'-( :'-( . .. .. . . .Snad Hans brzy sroste .. . .. .. . . . . .. .. . Co ještě dodat, snad to dobře dopadne a všechna důležitá vysvětlení se nám ukáží. .. . .. . Co nejdříve prosím další kapitolku, i když vím, že bude poslední :'-( :'-( :p :p

Marketa

7)  Marketa (01.10.2010 19:43)

je to moc krásné už se těším na další tak rychle

Hanetka

6)  Hanetka (01.10.2010 19:42)

Jupí, jupí jou!
Sice je mi líto Sama,
i Emily, co teď sama?
Ale snad to přece věstí
do budoucna více štěstí.
Jenže tady dneska není
událostí vysvětlení,
takže čekám, kulím oči,
kdy pokráčko už naskočí!

Linfe

5)  Linfe (01.10.2010 19:17)

A už se perouuuu :-) Sfin moc krasne si to napsala, pri prvnim precteni mi naskocila husina a ver ze tvoje davkovani po castech je jeste napinavejsi nez kdyz si holky prectou celou kapcu najednou :-)

Miluju tvýho Tristana, ale to už víš

Ivanka

4)  Ivanka (01.10.2010 19:16)

Přežili to! Slyšela si u vás, jak mi spadl kámen ze srdce? Chudák Sam a Emily. A kdopak dal vědět všem okolo? Docela mě to zajímá. Celou kapitolu jsem sotva dýchala a všechno se mi míhalo před očima, jako se mi to stává u všech dobře napsaných knih. Kdo dal Rhii sílu na zabití vládců? A kdo bude vládnout? Je už upíří svět přeprvený na to, aby byl bez vládců a stálého dorozu? Doufám, že to včechno se dozvíme už příští díl!

Dennniii

3)  Dennniii (01.10.2010 19:11)

páni tak to byla teda síla, bylo to krásný, napínavý dokonalý i šokující zároveň, konečně je po těch hajzlících Volturiovskejch Jsem moc zvědavá jak to bude pokračovat, jak se tam vzala posila a kdo bude vládnout, moc se těším a další

sakraprace

2)  sakraprace (01.10.2010 18:57)

Sfin, já nestačím valit bulvy To bylo tak napínavé, strhující, dechberoucí, že jsem ještě asi minutu zírala na poslední větu než mi došlo, že je konec! Úžasná kapitola.

Gassie

1)  Gassie (01.10.2010 18:42)

Sfin, krásné, napínavé procítěné. Viděla jsem před sebou arogantního Ara. Jeho povýšenost a nadřazenost.
Přišla pomoc. Opravdu jsem se bála, že budou sami čelit takové veliké přesile. Teď jsem zvědavá, jak to bude vypadat po boji. A kdo bude vládnout

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek