Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/cappuccino.jpg

Chtěli jste je, tak je máte - recepty z Ten Black Roses

Zvu vás do kuchyně Ten Black Roses:

 

„Pozdravuje tě Marisol a taky Cory, máš se uzdravit, aby tě mohla poznat. Tohle ti posílá.“

Caine otevřel krabici.

„Jé, co to je?“

Blondies. Tohle není na jídelním lístku. Tohle peče Cory doma. Je to něco jako Brownies, ale dává se do toho bílá čokoláda a arašídový máslo. Jako kluk jsem to miloval. Ale už se do toho pusť, dokud je kafe teplý.“


Blondies


Suroviny:

150 g arašídového másla

100 g másla

1 lžička vanilkového extraktu

175 g cukru krystal

1 vejce

75 g bílé čokolády

125 g hladké mouky

1 čajová lžička prášku do pečiva

Arašídové máslo a máslo ušleháme, přidáme vanilkový extrakt, cukr, vejce a znovu šleháme. Vmícháme čokoládu nasekanou na kostičky, prosátou mouku a prášek do pečiva. Pečeme ve formě na 170 stupňů Celsia cca 25 – 35 minut.




 

 


Cory se k nám blížila s velkým tácem.

„Nevadí, když se k vám na chvíli posadím?“ zeptala se, zatímco před nás stavěla šálky se svým fantastickým kafem a talíře s nádherným koláčem.

„Jasně, že ne,“ odpověděl za nás za oba Caine, protože já byla v rauši jen z té vůně. A co teprve, když jsem do toho zabořila lžičku a koláč zakřupal. Byl plný čokoládového krému.

„Jak se to jmenuje?“ zeptala jsem se s plnou pusou a vychutnávala si první sousto.

Čokoládová extáze,“ řekla a s úsměvem pozorovala můj uchvácený výraz.

„To sedí, je to lepší než… než…“ nenacházela jsem slov.

„Lepší než sex?“ napověděla mi.

„Jo,“ přitakala jsem a Caine dotčeně zavrčel. A jéje, uražená ješitnost pána tvorstva.


Čokoládová extáze


Suroviny – korpus:
300 g hladké mouky
100 g cukru
150 g másla
1 žloutek
½ prášku do pečiva
2 lžíce mléka

Suroviny – krém:

315 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
Špetička soli
115 změklého másla
450 g nastrouhané, co nejkvalitnější hořké čokolády
100 ml mléka


Mouku prosejeme na vál a rozsekáme do ní nadrobno ne příliš vychlazené máslo, přidáme prosátý cukr, žloutek, prášek do pečiva, mléko a vše rychle zpracujeme na hladké těsto. Rozválíme, vyložíme jím koláčovou formu s vyšším okrajem. Pečeme ve formě na 160 - 170 stupňů Celsia do zlatova.
Do hrnce dáme smetanu, cukr, špetku soli a přivedeme k varu. Sejmeme z plotny, přidáme máslo a čokoládu a mícháme do rozpuštění. Pak přidáme studené mléko a mícháme do té doby, dokud směs není lesklá. Opatrně nalijeme na korpus a necháme chladnout při pokojové teplotě. Na ledničku zapomeňte, dokud to úplně nevychladne. Koláč by měl být křupavý a náplň by se měla dát krájet jako máslo. Povrch můžeme poprášit kakaem, nebo ozdobit šlehačkou.




 

 

„Caine, broučku, řekni, že už jsi v pořádku,“ přivítala nás Cory a objala ho kolem krku.

„V naprostém, moje sluníčko, ale máme hlad,“ usmál se Caine.

„Ježíší kriste, tak honem, nebo mi tu padnete. Sednout vy dva,“ zavelela Cory a ukázala na náš stůl. Neobjednávali jsme si, bylo to zbytečný, Cory přesně věděla, co potřebujeme. A tak se před nám nejdřív objevil tác s všemožnými sendviči a dvě sklenice ledovýho čaje a když jsme to spořádali, přistálo na stole její skvělý kafe a nadýchaný, vonící cheescake, který byl naprosto k sežrání. Ještě, že jsem si jako poloupírka nemusela dělat starosti s dietou, protože ve mně dvě porce zmizely tak rychle, že to jen zahučelo.


Cheescake

Suroviny:

375 g ricotty

375 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)

230 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)

3 vejce

1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)

1 lžička vanilkového extraktu


Na korpus:

125 g máslových sušenek

55 g mletých mandlí

45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy


Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky vložte do robotu a rozsekejte je na drobečky. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte, aby se vše spojilo. Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm a dno vyložte pečicím papírem. Do formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehejte a směs naneste na připravený korpus. Pečte jednu hodinu a deset minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nechte vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici.


 


 

 

A něco navíc;-)


Trojitá čokoládová slast

Suroviny:

BeBe sušenky
100 g hořké čokolády + trochu na ozdobu
100 g mléčné čokolády + trochu na ozdobu
100 g bílé čokolády + trochu na ozdobu
500 g tvarohu
300 g čerstvé smetany 30 - 36%
3 čajové lžičky želatiny
½ hrnku cukru (= 100 g cukru)
2 lžičky vanilkového cukru

Tvaroh utřeme s cukrem, namočíme želatinu do trochy mléka a necháme ji nabobtnat, pak zahřejeme a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku do tuha,  spojíme tvaroh se šlehačkou i se želatinou a rozdělíme náplň na tři části. Do každé z nich přimícháme vždy jinou rozpuštěnou čokoládu. Formu na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček vyložíme papírem( nebo potravinářskou fólií). Na spodek nalijeme tmavou náplň, necháme trošku zatuhnout, pak světlou nádivku, a nakonec z bílé čokolády. Navrch naskládáme sušenky, to bude vlastně spodek zákusku. Dáme do chladu, po vytuhnutí vyklopíme, a pokapeme čokoládou, co nám zůstala.

Nápad. Jednotlivé vrstvy proložíme sušenkami, vyzkoušeno, je to prima.




Poznámka: Žádný z receptů jsem nevymyslela, jen jsem o ně zakopla na internetu nebo v kuchařce.  Jsou všechny vyzkoušené, prověřené a zařazené do kategorie mých nejoblíbenějších moučníků. Tak dobrou chuť vlčata a upířata.


Přidat komentář

Autor:

Text:

Komentáře

1 2   »

27)  Bariss (04.12.2012 17:01)

Ahoj:D
Já četla úplně všechny díly té tvé série a tak nějak sem se dostala k těmhle receptům. A ten poslední i o víkendu zkusila a byl vážně dobrej. Děkuji za tip. Kéžby si napsala ještě pokračování:D

Empress

26)  Empress (06.12.2011 23:36)

slinty slint

DjKasicka

25)  DjKasicka (26.11.2011 15:33)

Taky jedno velké SLINT! :-) doufám, že se zítra nebo v brzké době pustím do Trojté čokoládové slasti :-)

24)  AnimeZavislakjakvysity:D (25.11.2011 18:27)

AAch... Tak rád by som si dal... Ale- Nemožem:'-( :'-( :'-( Ale čokoládovu extázu poznám Tím si to vystihla:)

LadySadness

23)  LadySadness (25.11.2011 17:54)

slintám, slintám, chcééém, rýchlo niekto, ja chcééém, vyzerajú úžasneee, mňaaam

Lenka326

22)  Lenka326 (24.11.2011 23:10)

Wow, vypadá to božsky, teď jen nakoupit, mít čas a chuť.... no, uvidíme, teda rodinka uvidí...
Díky za recepty

eMuska

21)  eMuska (24.11.2011 20:45)

kurník, ja som teraz jaká mlsnáá!

20)  Tery (23.11.2011 22:40)

nehorázně děkuji za čokoládovou extázi,nic lepšího jsem v životě nejedla nevýslovně ti děkuji i za dlší recepty,rozhodně je hodlám vyzkoušet !!!!!!!!§

Fanny

19)  Fanny (23.11.2011 21:13)

Úžasné a moc děkuju! Doma chledne čokoládová extáze, tak zítra uvidím, jestli to bude vypadat (a chutnat!) jako na tom obrázku

Nosska

18)  Nosska (23.11.2011 20:12)

Ty mi teda děláš chutě:D
Ale díky moc za inspiraci

Astrid

17)  Astrid (23.11.2011 18:20)

tak toto sú luxusné recepty, niečo 100% urobím na víkend

Twilly

16)  Twilly (23.11.2011 18:09)

příště bude trojitá, viď

15)  ada1987 (23.11.2011 18:04)

waw! cez víkend vyskúsam! a kedy bude epilog?

sfinga

14)  sfinga (23.11.2011 17:09)

Twilly, jo to byla ona;-)Ale tys jedla jen dvojitou, protože jsem neměla bílou čokoládu :-(

Twilly

13)  Twilly (23.11.2011 16:55)

Moni, myslím, že tú trojitú čoko-slasť som jedla - Ivuš, bola to ona, že? - Každopádne, takáto bola

HMR

12)  HMR (23.11.2011 16:54)

néééééééééééééééé, jak já k tomu přijdu tohle mi nedělejte máte mě na svědomí

11)  Tru (23.11.2011 16:40)

Já mám hlad! Téda:-) Díky za recepty:-)

Hanetka

10)  Hanetka (23.11.2011 16:16)

Ježkovy zraky, to vypadá dobře... všechno!

Lia

9)  Lia (23.11.2011 16:13)

monikola

8)  monikola (23.11.2011 16:12)

tak tú trojitú čokoládovú slast hodlám v sobotu vyskúšať

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek