Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/cougar.jpg

Hysterčím.

Přežije Caine uvítání Farrannova klanu?

Upíří šašek.

Oddechový čas

 

Mibel

Bella nás vzbudila, až když se letadlo chystalo na přistání a bylo potřeba se připoutat. Caine mě neochotně pustil z náruče a prohrábl si spánkem rozcuchané vlasy. Takhle rozespalý, připomínal malý kotě, který se vykulilo z pelíšku. Kdyby nebylo těch pásů, nejradši bych ho pořádně pomuchlovala.

Edwardův potlačovaný smích.

Vy jste s Bellou asi podepsali závazek celibátu, co? Pomyslela jsem si.

„Nečerti se, Isabelko,“ Edward se na mě omluvně díval, ale oči se mu smály.

„Promiň, v poslední době vylítávám kvůli každý drobnosti.“

Kývl hlavou a můj Caine mi stiskl ruku.

Přistáli jsme v noci, kdy je provoz minimální a po nezbytném odbavení jsme nejkratší cestou mířili z letiště ven.

„Vzdej se, upířice,“ ozval se za mnou hluboký hlas a já ucítila nezaměnitelnou vůni santalu a hřebíčku.

Otočila jsem se a vypískla. Potom jsem původci překvapení skočila kolem krku. Za mnou se ozvalo varovné zavrčení.

„Klid, to je jen její bratr s poněkud zastydlou pubertou,“ vysvětlila Bella.

„Tristane, páni, ty seš ale lump. Co kdybych po tobě vystartovala, co?“ mlela jsem, držela se ho jako klíště a sázela mu jednu pusu za druhou.

„Mibel, nepřeháněj to s tou sourozeneckou láskou, nebo Rhiannon vystartuje po tobě,“ ozval se Brian, který stál opodál a usmíval se.

Seskočila jsem z Tristana a nadšeně halekala:

„Briane, Rhio, ježíš, kolik vás tu ještě je?“

„Ahoj, mrně, jen my tři,“ smál se Brian, sevřel mě ve svý mohutný náruči a políbil mě, až to mlasklo.

„Nech si to mrně, jo? Jsem vyšší než máma i Alice,“ zamračila jsem se.

„Máš to marný, jsi nejmladší z rodiny, to už ti nikdo neodpáře, i kdybys měřila dva metry, vždyť je znáš,“ usmívala se Rhia a trpělivě čekala, až objímání Briana přestane bavit.

„Hele, nevím sice, kdo jsi, ale jestli Mibel nepustíš, tak tě budou sbírat po celý Evropě!“ zavrčel Caine.

Wow, moje kočka žárlí.

Vykroutila jsem se Brianovi z náruče, protože jsem nechtěla pokoušet trpělivost svého kluka, ale to už ho Edward představoval.

„Tohle je Caine Cougar, naše puma,“ řekl s úsměvem.

„Caine, představuji ti bratra Mibel Tristana, jeho přítelkyni Rhiannon a ten komik, co rád provokuje, je vlkodlak Brian.“

Bylo zábavný pozorovat jak se chování Cainea mění. Brianovi stiskl ruku a své jméno zavrčel skrz zatnutý zuby. S Tristanem se přivítal docela uvolněně. A když si konečně pořádně prohlédl Rhiannon, zůstal stát jako solný sloup. Uchichtla jsem se. Jo, Rhia takhle působí na každýho mužskýho a ani nemusí mít dar svádění.

„Hej, chlape, tahle ženská je pro změnu zase moje,“ zamával mu před očima Tristan.

Caine se konečně probral z transu. Červený až za ušima mě chytil za ruku a zachraptěl: „Nezlob se.“

Usmála jsem se na něj. Na každou jinou bych žárlila, ale na Rhiannon? Samozřejmě, že je krásná, to připustím i jako ženská, chlapy přitahuje jako můry světlo lampy, jenomže tahle upírka je naprosto imunní vůči jakémukoliv mužskýmu zájmu. Pro ni existuje jen jeden jediný. Můj bratr Tristan.

„Jedeme, nebo tu zapustíme kořeny,“ zavelel Edward.

Mibel, Caine, pojedete s námi,“ řekl Tristan a nasměroval nás ke svýmu Land Roverovi. „Kdyby něco, Rhia zasáhne.“

Bylo mi jasný, co brácha myslí tím, kdyby něco. Když Caine zaútočí, použije Rhiannon svůj dar. Brrr, věřím, že to nebude potřeba.

Nebyla.

Caine seděl vzadu vedle mě a celou cestu poslouchal, o čem se bavíme. Tristan a Rhiannon ze mě tahali všechny novinky, ptali se na tátu, na mámu, Eli, dvojčata, ostatní. Autem se každou chvíli rozléhaly výbuchy smíchu a já se cítila jako ryba ve vodě.

„Hele, kámo, ty asi nebudeš moc hovornej, co?“ obrátil se na něj Tristan, když nám k cíli zbývalo jen pár mil. „Ještě jsi neřek‘ ani slovo.“

„Přemýšlím o tom, co bude,“ odpověděl nezvykle vážně Caine a pokračoval. „Trochu se bojím.“

„Nedivím se ti.“ Odpověděl stejně vážně Tristan. „Prožít si to, co ty, asi bych se z toho zcvoknul. Ale neboj, Farrann ti pomůže, všichni ti pomůžeme.“

„Víš, nedokážu si představit, že bych neměl Mibel, tátu, Cullenovi. Povzbuzují mě, hlídají, abych neprovedl nějakou blbost, jsou to mí strážní andělé a já si to nezasloužím.“

„Caine, takhle nemluv.“ řekla jsem káravě. „ Všichni tě máme rádi.“

„Odpusť, lásko,“ omluvil se a něžně mě políbil na tvář.

„Hej, kde jsi toho kluka vyhrabala, Mibel, vždyť je to přesná kopie Edwarda,“ vyprskla smíchy Rhia a já měla chuť ji zaškrtit. Udržela jsem se a jen na ní zavrčela.

„Ajajaj, naše neopeřený ptáčátko se zlobí,“ smál se Tristan a Rhia se k němu přidala.

Normální škádlení. Jenže já měla po těch dnech tak nervy na pochodu, že jsem se naprosto iracionálně rozbrečela. Nevěděla jsem, proč bulím, ale stavidla mých slz se otevřela a já brečela a brečela. Mokřila jsem Caineovi košili, protože při prvním mým vzlyku mě k sobě přitáhl a zabalil do náruče. Ozvalo se zaskřípění brzd a Tristan prudce zastavil.

„Co se děje? Proč brečí? Hele, řekli jste nám fakt všechno? Tohle přece není moje ségra.“

Bulila jsem dál a cítila, jak mě Caine konejšivě hladí.

„Bylo toho v posledních dnech moc. Pověsil jsem se jí na krk a přenesl na ní všechny svý problémy. Rvala se o mě, rozhádala se s rodinou, Jacob se na ni zlobí, Rosalie s ní nemluví. A to všechno kvůli mně.“

„Rose? To není možný. Mibel je její miláček,“ nevycházela z údivu Rhia.

„Chtěla, abych se rozešla s Cainem, přemlouvala mě a Emmett se k ní přidal. Tak jsem jim řekla, že jsou pokrytci, protože ona zabíjela pro pomstu a že se Emmett taky párkrát neudržel a ona ho stejně neopustila,“ hlas se mi klepal, ale už jsem se uklidňovala. „A táta mi nechtěl dovolit, abych byla u Cainea.“

„Tak moje malá sestřička se postavila rodině. Teda, chlape, po tomhle tě beru všema deseti, protože, když Mibel někoho brání, tak ten někdo musí stát za to. A ty už nebreč, Michaelo, nebo budeš mít nos jako ředkvičku. Neboj, nic se nejí tak horký, jak se to uvaří.“

„Promiňte,“ fňukla se a popotáhla. Před očima se mi objevila Caineova ruka s kapesníkem. Utřela jsem si oči a hlasitě se vysmrkala.

„To nic, jen ti trochu ruply nervy. Dobrý?“ zeptal se a já kývla, že jo.

Tristan se znovu rozjel.

„Koukej, Caine, abychom tě trochu uklidnili a Mibel přivedli na jiný myšlenky. Mluvila jsem s tátou, nechá tě pár dní odpočinout, aklimatizovat, zklidnit. Bude to jako bys opravdu přijel do sanatoria. Táta čte myšlenky podobně jako Edward. Jenže na rozdíl od něj, dokáže přečíst všechno.“

Jak všechno?“ ptal se Caine.

„No, když se pomiluješ s mou ségrou a nebudeš na to před Edwadem myslet, tak to nezjistí. Kdežto můj tchán to bude vědět okamžitě, jak vlezeš do dveří. Neutajíš před ním nic, ani to, co se stalo třeba před rokem, nebo před pěti lety, rozumíš?“ vysvětloval Tristan a znovu se rozjel.

„Ty nádivo, nevytahuj se s tchánem. To by sis musel nejdřív Rhiannon vzít, aby ses stal zetěm nejmocnějšího upíra na planetě,“ rýpla jsem si do bráchy.

„Už se stalo, švagrová,“ hlesla Rhia.

„Cožééé?“

„Že už měsíc jsi moje švagrová, Mibel.“

„Co… jak… kdy…ty vole!“ dostala jsem ze sebe, když mi Rhia před očima zamávala rukou ozdobenou prstýnkem. „Vy jste se vzali a nic neřekli? Teta Alice vás zabije!“

„A proč myslíš, prcku, že jsme Vám to neřekli? Chtěli jsme normální svatbu a ne představení Barnum and Bailey,“ vysvětloval Tristan.

„Wow, gratuluju, už bylo na čase. Rhio, jaks to dokázala, dotáhnout tohle trdlo k oltáři?“

„Ve skutečnosti, milá sestro, jsem jí požádal o ruku já,“ vysvětlil Tristan.

„Prima, jen jsem zvědavá, jak odoláte jedný rozzuřený upírce, který mezi prsty proklouzla událost roku.“

„Asi poprosíme Jazze, aby jí přičaroval klidnou náladu.“

Rozřehtali jsme se. A smáli se po celý zbytek cesty.


***


„Páni, co to je?“

„Tak takhle jsem přesně zareagoval, když jsem to viděl poprvé. Představuju ti Cairngormský hrad, domov Farrannova klanu.“

Brian, Bella a Edward už stáli před branou a čekali na nás.

„ No to je dost, kde se couráte?“ vyjel Brian.

Edward se na mě zadíval a já proti svý vůli pomyslela na to, co se dělo v autě.

„Jsi v pořádku, Isabelko?“

Kývla jsem a potom se otočila na Cainea.

„Vidíš, vytáhne mi z hlavy i to, co nechci. A to je proti Farranovi amatér.“

A potom nás všechny totálně odbourala Rhia. Otevřela bránu dokořán a začala parodovat průvodkyni.

„Vstupujeme do Cairngormského hradu, který byl vybudován v první polovině dvanáctého století a do současné podoby přestavěn ve století třináctém. Jak vidíte, na stěnách vstupní haly jsou zavěšeny vzácné flanderské tapisérie a obrazy význačných malířů všech uměleckých stylů. Povšimněte si prosím, obrazu Pietera Breughela nazvaného Triumf smrti. Toto dílo vzniklo pod dojmem morové rány, která zasáhla Nizozemí za Breughelova života. Zatímco veřejnost se domnívá, že originál je součástí sbírek Musea de Prado, ve skutečnosti byl před osmnácti lety odvezen z Volterrského hradu, kde se nacházel od roku 1569. A pokračujeme dál…“

Další vyprávění přehlušil náš smích. Bylo mi jasný, že to dělá pro Cainea, aby se uvolnil a odreagoval, protože my ostatní jsme znali historii každého obrázku, každé židle, která se na hradě vyskytovala.

„Jdeme k Farranovi,“ pobídl nás Brian, a zamířil do hlavního sálu. Po půl roce jsem zase viděla tu důvěrně známou, rozlehlou místnost, kde jsem si jako malá často hrála. K oficiálním účelům sloužila jen tehdy, když se konalo nějaké shromáždění, nebo soud nad neposlušnými upíry. Jinak to byla společenská místnost sloužící všem obyvatelům hradu. V pohodlných křeslech a na pohovkách tu seděli všichni Farrannovci.

První vyskočila Romana.

„Mibelko, Edwarde, Bello, konečně!“

Než jsem se vzpamatovala, byla jsem v jejím objetí. Nastalo ohromné vítání, ostatně jsem ho čekala. Teprve až jsem vystřídala všechny náruče, uvědomila jsme si, jak se mi po nich stýskalo. Caine se držel za mnou a myslím, že byl i trochu vyděšený. Naštěstí zasáhl Edward.

„Tohle Caine Wood Cougar, vážení. Kvůli němu jsme přijeli.“

„Ženskou část varuju. Nešahat, nebo vás Mibel zakousne,“ zažertoval můj brácha a já cítila, jak se můj milý uvolnil.

„Vítej, Cougare,“ řekl Farrann a napřáhl k němu levou ruku. Caine, který ode mě znal uvítací zvyk, mu podal svou levačku a prohlásil: „Od srdce, i když upírům nebije.“

Farrann mu ji stiskl a prohodil na mou adresu. „Šikulka.“

„Vidím, že to s tvým sebeovládáním není zlé, když se neměníš v místnosti plné upírů a vlkodlaků,“ pokračoval a vyměnil si pohled s Edwardem.

„Caine, seznámím tě s ostatními členy naší rodiny. Mé jméno jsi asi uhádl – Farrann, mým darem je čtení myšlenek. Tohle je má žena Romana, štít. Rhiu a Tristana znáš, a tenhle hromotluk je můj syn Nial, dokáže ti zmást vzpomínky. Jeho přítelkyně Christine svede kohokoliv si zamane. Breannan a Sorcha jsou mí spoluvládci. Říká se, že protiklady se nejlépe přitahují a tady to platí dvojnásob. Breannan ovládá vodu a Sorcha oheň. Hans může krátkodobě upíra zmrazit a specialitou jeho Alisy je telekineze. No tím jsme vyčerpali upíry a následuje vlčí smečka. Jejich alfou je Sidheag a vedle ní stojí Faolan. Mají dvě děti. Brian byl pro vás na letišti a tohle je Ceana. Jejich partnery jsou bývalí členové Eliny smečky, Larry a Sam,“ dokončil Farrann představování. Myslím, že mé šelmě šla z toho hlava kolem.  A stoprocentně ho dorazila Sam, když se ho zeptala: „Jak se má můj bratranec?“

„Heh?!“

Caine měl výraz naprosté zmatenosti.

„Myslí Setha. Samina máma Leah a Sethův táta Seth senior byli bratr a sestra, víš.“ Vysvobodila jsem ho z rozpaků.

„Napiš mu to, on si to ve volným čase naštuduje,“ navrhl Hans.

„A nechtěl bys jít radši leštit schody?“ zeptala se ho sladce Sam a Hans zavrčel.

„Co? Jaké schody?“ zeptala se Bella a Edward se smál.

„Tohle si poslechni, vypadá to, že Hans doběhl sám sebe.“

Sidheag spustila: „Hansíkovi se nelíbilo, jak holky uklízí a chtěl se předvést, tak schody z přízemí až nahoru vyleštil. Bohužel dost nevhodným přípravkem. Říct, že to klouzalo, bylo málo. No a náš myslitel prohlásil, že neumíme chodit. Důstojně vyšel až do prvního patra a když na nás chtěl zavolat, že je to v pořádku, podklouzla mu noha a do přízemí dokotrmelcoval a zrovna k nohám zástupců japonského klanu. Udiveným vyslancům jsme museli vysvětlit, že si Hanse drží Farrann pro obveselení a od tý doby se mu neřekne jinak, než upíří šašek.“

„Jé to bude mít Emmett radost, až mu to řeknu,“ chechtala jsem se.

„Mibel,“ zavrčel Hans výhrůžně.

„Copak, strejdo?“ udělala jsem na něj nevinnej kukuč.

„Jestli to uděláš, tak tvýmu amantovi prozradím, cos tu vyváděla jako malá. A není toho málo.“

„Hansi, dělej si co chceš, ale nech je vydechnout,“ rozsekla náš hovor Romana. „Nezapomeň, že to nejsou upíři a mají za sebou dlouhou cestu přes oceán až sem.“

„Ježíší, moje dušené maso,“ vyjekla Sidheag a následovaná Ceanou se hnala ven.

„Isabelko, Caine, vybalte si a pak se jděte najíst,“ pobídla nás mateřská Romana.

A Caine, ať se ti u nás líbí,“ dodala a laskavě se na něj usmála. Myslím, že kdybych přitáhla medvěda grizzlyho, je schopná vyhrabat mu brloh, jen aby byl spokojenej.

„Kam si máme dát věci?“ zeptala jsem se rozpačitě.

„No do tvého pokoje, kam sis myslela,“ zatvářila se pohoršeně Sorcha. To si jako myslíš, že jsme po odstěhování vaše pokoje zrušili, nebo CO?“

Začervenala jsem se, vzala Cainea za ruku a táhla ho ven.

„Hej chlape, nenech sebou tak cloumat, nebo skončíš pod pantoflem,“ křikl za námi Hans, ale Caine, který se mezitím osmělil, houkl zpátky:

„Ctíš svou vlastní zkušenost že, upíří šašku?“

„Grrr…“

Byli jsme doma. Áááách.


předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

Nessie

11)  Nessie (27.05.2011 20:46)

To je úžasné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja som si jedného dňa sadla na posteľ, vedľa seba položila colu a čokoládu Milku. Otvorila notebook a našla poviedku o Nessie a Jacobovi - od teba. Zhltla som ju jedným dychom. Potom ich deti. Všetci trajasú proste skvelí aj Eli a Seth. Mibel takisto a Tristan!
A takto mám vždy pár hodín na oddýchnutie s doboru poviedkou. Tvoje poviedky zbožňujem!!!!!!!

10)  ada1987 (27.05.2011 20:27)

NáDHERA! ale prečo píses tak pomaly???? rýchlejšie dalšiu kapitolu!!

Kamci

9)  Kamci (27.05.2011 20:24)

Sfinguš, huráááááááááááááá, nová kapča
Nádhera,
to jejich rodinné pošťuchování je super:D moc krásná kapitola
Strašně se těším, co bude dál, jsem nehorázně zvědavá

8)  Anna43474 (27.05.2011 20:15)

Jůůů, tyhle ještě neznám
Už se hrozně těším, až si přečtu Tristana
TKSATVO

Hanetka

7)  Hanetka (27.05.2011 19:54)

Sfinguško, a kde je to dál? já jsem už tak nejmíň 5 kapitol napnutá, co to má Caine zasuté v hlavě za vzpomínky, a ty nám to prostě ne a neprozradíš, co? Tak honem, honem... popadni Múzu za krk a rychle piš...

Marvi

6)  Marvi (27.05.2011 19:37)

Už jsem netrpělivě vyhlížela další kapitolku a dočkala jsem se!!
Moc super, smála jsem se po celou dobu, moc super. Krásné přivítání a hodně se mi líbilo, že jsem si osvěžila členy Farranova klanu

Fanny

5)  Fanny (27.05.2011 19:34)

Nádherná kapitola... trošinku dojemná, ale jinak jsem se smála jako blázen

Hanik

4)  Hanik (27.05.2011 19:34)

krásná kapitola celou dobu sem se usmívala jak pitomec Už tu dlouho nebyla nová kapitola ...a tato je zblášt vydařená ....Caine se jen potřebuje trochu rozkoukat ..mi připadadl trochu zakřiknutej ...jinak těšim na další

eMuska

3)  eMuska (27.05.2011 19:24)

uáá, to je skkvelé! tak to jo, sama sa v tom klna trchu strácam, si dobrá, keď si to pamätáš... tešujem na pokráčko!

2)  adél (27.05.2011 19:13)

suprová kapitolka nevím u čeho sem se víc zasmalá ale počínaje letíště až po poslední tečku a už se moc moc těším na další supr dílek

1)  Aalex (27.05.2011 19:11)

Nádhera. Už se mi po téhle povídce moc stýskalo. Super kapitola. Jsem ráda, že ho všichni berou tak v pohodě a vypadá to, že Caine se aklimatizoval hodně rychle. :D Moc se těším na pokračování.

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Edward & Bella