Sekce

Galerie

/gallery/Tygr naděje.jpg

Miley je zase ta malá chudinka... Nejdříve musí běhat za Alice jako pejsek a potom málem podlehne choutkám po krvi.

Běhala jsem za Alice jako její pejsek a kývala na všechno, co mi ukázala. Nakoupila spousta ozdob, které jsem tahala já! Potom nakoupila šaty pro strejdy a pro dědu. Když jsem obdivovala nádherné, visací náušnice s modrým topasem, odtáhla mě zase pryč.

„Alice, já jdu odnést věci do auta, dáš mi klíčky?“ zeptala jsem se jí vztekle a ona se na mě zamyšleně podívala. Vůbec jsem nechápala, proč mě takhle zkoumá.

„Rosaly, Miley chce dát věci do auta,“ řekla tetě Rose a ta mi podala klíčky.

„Do kufru a hned zpátky,“ řekla mamka a rukama naznačila, že mě sleduje.

 

Vydala jsem se do garáže výtahem. Hned jsem mezi řady aut viděla tátovo Volvo. Odemkla jsem a vložila tašky do prázdného kufru. Zasáhl mě silný strach z něčeho. Nějaká dívka vykřikla mezi řadami aut. Svou přirozenou rychlostí jsem se přesunula k ní. Před něčím utíkala.

„Děje se něco?“ zeptala jsem se jí zmateně, ale než stačila odpovědět nějaký muž se objevil přímo před ní. Dívka vykřikla a muž jí jedním rychlým pohybem zlomil vaz. „Proboha.“

Uskočila jsem před padajícím tělem a podívala se na muže. Ignoroval mě a zakousl se do krku mladé dívky s hnědými vlasy. Zvedl se od těla a podíval se na mě.

„Kde je má slušnost, chcete?“ zeptal se mě a natáhl se pro skoro vysáté tělo dívky.

„Dávám přednost medvědům,“ řekla jsem s klidem, i když uvnitř mě jsem sváděla boj.

„Já vím, že chceš lidskou krev! Každý upír chce krev, tak se tomu poddej,“ zašeptal a přistrčil mi tělo dívky ke mně. Nasála jsem tu vůni a má chuť a chtíč se pokoušeli vyplout na povrch. Jenže můj rozum říkal rázné ne.

„Jsi vrah, není to správné!“ vyjela jsem na něj a on se pobaveně zasmál.

„I ty jsi vrah! Kolik králíčků a medvídků jsi zabila? Hmm?“ zeptal se a já se zarazila. Měl pravdu a to mě štvalo.

„Hodně, ale zabíjet lidi je horší,“ řekla jsem vztekle a autoritativně jsem si dupla. Pousmál se.

„Člověk sem, člověk tam, víš kolik lidí už umřelo? Oni se pozabíjí navzájem, takže když nějakého tu a tam zabijeme, není to špatné,“ řekl pobaveně a já se něj vztekle podívala.

„Co jsi zač?“ vyjela jsem na něj a on se pousmál.

„Hloupá Cullenová, ale neboj, my se ještě uvidíme,“ řekl pobaveně a zmizel. Podívala jsem se na dívku na zemi a bylo mi z toho zle. To bych nikdy neudělala. Slyšela jsem přijíždět auto a rychle jsem nasadila masku vyděšenosti.

 

Jenže ten kdo z něho vystoupil, mě totálně zarazil. Táta se na mě překvapeně podíval a potom se podíval na mrtvolu ležící pode mnou. Jeho výraz byl… nepopsatelný. Koukal se na mě vyděšeně a zklamaně.

„Tati, on… byl tady nějaký upír a…“ Nevěděla jsem jak pokračovat. Byla jsem zmatená. Přirozenou rychlostí se přesunul k dívce a zřejmě se snažil najít něčí pach. Potom se zvedl a podíval se mi zpříma do očí. Bolelo to, vidět, že mě takhle obviňuje.

„Já ti věřím,“ zašeptal tiše a já si úlevně oddychla.

„Snažil se mi vnutit její krev, ale já odolala,“ řekla jsem pyšně a smutně se na tátu usmála. Vypadal zamyšleně, ale taky určitě pocítil pýchu. Přece jen měl šikovnou dcerku.

„Uklidíme to tělo, řekni holkám, že se sejdeme za dvacet minut u fontány,“ řekl najednou děda a já se na něj překvapeně podívala.

„Já vám pomůžu, přece jen jsem jí mohla zachránit,“ špitla jsem stydlivě.

„Miley, nemůžeš za to, teď běž za holkama,“ usmál se Gabriel, ale zase mě bral jako malé dítě! Přirozenou rychlostí jsem se přesunula k výtahu a netrpělivě stiskla tlačítko.

 

Ten upír měl pravdu, chtěla jsem tu dívku vypít. Na lidskou krev jsem byla naučená od Jeremyho, bylo to sice špatné, ale bylo to chutné. Výtah cinkl a já do něj vešla. Dále jsem přemýšlela o tom, co řekl. Vlastně měl ve všem pravdu a já se chovala jako dítě. Proto mě Gabriel bere jako dítě, protože se tak i chovám. Paličatá po tátovy, pomyslela jsem si mírně pobaveně a přes skleněnou výlohu výtahu jsem se podívala, jak táta mluví o něčem s Carlislem. Gabriel s Emmettem mezitím někam odnášeli tělo nevinné oběti. Pokusila jsem se zaslechnout, o čem si táta s dědou povídají a povedlo se.

„…nemyslím si, že to udělala. Je silná a paličatá jako ty…“ slyšela jsem dědu, jak útržkovitě mluví o mě. Táta si myslí, že jsem zabila tu dívku!

 

Uraženě jsem vyšla z výtahu a došla zpět k obchodu se šperky. Máma s tetami a babičkou tam netrpělivě čekaly. Když mě viděly, pousmály se.

„Táta a spol jsou dole v garáži. Máte se setkat u fontány za dvacet minut,“ řekla jsem naštvaně a máma se na mě překvapeně podívala.

„Děje se něco?“ zeptala se zmateně a já zavrtěla hlavou.

„Všechno máme, takže můžeme si tam sednout,“ řekla Alice a rozešla se k fontáně. Ostatní jí následovaly.

 

Fontána se nacházela uprostřed obchodního centra. U obchodu s oblečením jsem uviděla partičku holek z naší třídy. Rychle jsem si nandala kapuci od mikiny a sedla si vedle babičky. Podívala jsem se k holkám ze školy. Razila si to k nim moje kamarádka Penelopé. Měla zvláštní jméno, které jí dal otec. Mě a jí se líbilo, ale když jsem dostala Bellu, Eleonor, na starost, nechala jsem Penelopé Penelopou a věnovala se jen Belle, Eleonor. Měla na sobě fialové šaty s hvězdičkami a přesto černou vestu. Její hnědé vlasy byly spletené do copu. Kožené kozačky, co jsem jí koupila o vánocích už před třemi roky, stále zářily novotou. Slušelo jí to.

„Ahoj, holky,“ řekla sebevědomě, ale hned začala propadat do paniky. Začala jsem jí uklidňovat a dařilo se.

„Ahoj, co chceš?“ zeptala se vůdkyně party Ashley, jako vždy z ní šel respekt.

„Chtěla bych se zeptat, jestli jste neviděli Miley,“ řekla stydlivě a Amber se zamračila.

„Ty to nevíš? Tvá nejlepší kámoška prý zdrhla. Podle všeho už nesnesla ten venkovský život,“ odpověděla jí pobaveně Amber a to už jsem nevydržela. Já a venkovský život?

Přirozenou rychlostí jsem se přenesla za roh obchodu, kde postávaly. Všimnout si mě mohla snad jen moje rodina. Vyšla jsem zpoza rohu a podívala se na Penelopé a partu tyranek…

„Ahoj, holky,“ usmála jsem se na ně a sundala si kapuci.

„Ahoj… Miley,“ řekla zmateně Amber.

„Tak co? Jak jde život?“ zeptala jsem se v klidu, ale Penelopé se na mě zvláštně dívala.

__________________________________________

Pššt, ale prozradím, že se na scéně ukáže smečka vlků a lišek. Dále Natasha, ze které se vyklube opravdová mrcha. A Jeremy s neznámým upírem Miley pořádně zavaří na svatbě... Já tu Miley jednou utýrám.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

1)  Veronika (18.05.2012 21:36)

Je to super,, prosím daj čo najskôr novú kapitolu. :) :) :) :) Veľmi pekné :) :)

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek