Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/St%C5%99%C3%ADpky%20L%C3%A1sky.jpg

Příběh Tamar.

Kujme pikle, pikle kujme, spekulujme, intrikujme.

Intriky

Tony

Leželi jsme na válendě, která byla určená stěží pro jednoho. Ani za mák mi to nevadilo, protože abychom nespadli, musela se Tamar tisknout ke mně. Teda, spíš na mě ležela. Ani to se mi nezdálo dost blízko. Byla tak sladká, tak nádherná, tak… Hergot, ta holka ze mě dělá uvzdychanýho romantika. Kam se poděl Tony Swan, lamač srdcí a známej donchuán Wilsonovy školy?

Díky školení Tanyi a četbě myšlenek svých partnerek, jsem vždycky věděl, jak holku nejlíp potěšit, jak zařídit, aby se každá cítila jako v ráji. Proto jsem jich měl nejvíc z naší školy. Já jsem totiž, na rozdíl od mejch spolužáků, nebyl sobeckej a snažil se svou partnerku maximálně uspokojit. Holky jsou drbny, to je všeobecné známý a tak jsem měl za chvíli vybudovanou pověst dokonalýho milence.

Jenže teď mi záleželo jen na jedný věci. Jestli se to líbilo Tamar. Jestli jsem tím milování dokázal smazat všechno zlý, co ji v životě potkalo. To, co jsem totiž viděl v její hlavě, se mi ani za mák nelíbilo. Neřekl jsem ani slovo a čekal, až mi to sama řekne. Jenže ona mlčela a hlavu měla skloněnou.

Když už ticho trvalo na můj vkus poněkud dlouho, nevydržel jsem.

„Tamy, nechceš mi něco říct?“

„Tys to viděl, že jo?“ mumlala mi do hrudi, ale hlavu nezvedla.

„Chtěl bych to slyšet od tebe.“

„ A co? Že jsem se chtěla stát upírkou kvůli pomstě? Jo, chtěla. Stačí?“ vyhrkla, zvedla hlavu a upírala na mě planoucí pohled.

„Tamar…“

„Oukej, chtěls‘ to.“ vyštěkla a začala vypravovat.

Jmenuje se Tamar Fabbri a narodila se do bohaté rodiny, kde peníze nahrazovaly lásku. Otec byl bohatý podnikatel, matka pocházela z horních deseti tisíc. Tamar dětství trávila ve Švýcarsku v internátních školách pro bohaté děti. Bylo jí osmnáct, když se zamilovala do svého o rok staršího spolužáka. Rodiče byli nadšení. Ralph byl pohledný, ale hlavně to byl syn anglického lorda s velkým vlivem. A Tamar ho milovala. Byla to první láska, která si ráda nasazuje růžové brýle a tak není divu, že přehlížela fakt, že Ralph je typický příslušník zlaté mládeže. Miloval večírky, rychlá auta, luxusní věci. Že Tamar bere jen jako povyražení, vyšlo najevo poměrně rychle a dost tragicky.

Po jednom večírku, kterého se oba účastnili, nezvládl své vozidlo a napálil to do stromu. On sám vyvázl jen s několika pohmožděninami, ale Tamar to odnesla podstatně hůř. Kvůli vnitřnímu zranění ji museli odebrat nejen slezinu, ale i dělohu. V osmnácti věděla, že nikdy nebude moct mít děti. Sotva se s tou skutečnosti vyrovnala, Ralph ji opustil. A rodiče, od kterých čekala podporu? Dali jí najevo své zklamání, jako by za to všechno mohla sama. Upnuli se na její mladší sestru a kromě finančního zajištění pro ně Tamar přestala existovat.

Prožila obrovský emocionální otřes. Odešla ze školy, odjela do Itálie a tady se málem stala potravou pro upíry. Paradoxně jí zachránila její nenávist k Ralphovi a své rodině. Když se ji totiž Aro chystal vysát, díky doteku si přečetl její myšlenky a se škodolibostí jemu vlastní, ji nechal naživu. Potom, co se dozvěděla o upířím světě, rozhodla se. Bude se snažit, aby ji upíři proměnili, a ona se potom pomstí všem, kteří jí ublížili. Jenomže potkala nás, Swanovi a zjistila, že se dá žít i jinak. V těch třech dnech spalujících bolestí, které jsem jí svým kousnutím způsobil, si dokázala uchovat zdravý rozum. Rozhodla se, že žádná pomsta jí její starý život nevrátí. A upnula se na jiný cíl. Na mě.

„Asi jsem ti odporná, co?“

„Proč? Připomínáš mou tetu Rosalii. Tu znásilnil a téměř zavraždil její snoubenec se svými kumpány. Když ji můj dědeček přeměnil, zabila všechny a svého snoubence si nechala nakonec. Tamar, já tě chápu. A jsem moc rád, že sis tu pomstu rozmyslela. A setsakra pyšnej na to, že právě já jsem tě nevědomky odradil od tvýho plánu.“

Líbl jsem ji do vlasů a znovu přitáhl k sobě.

„ Právě přemýšlím, jak dál. Co s námi bude. Já žít ve Volteře nechci, nepatřím sem.“

„Já taky ne, Tony,“ řekla a nádherně se na mě usmála.

„Ty bys se mnou odjela?“ vyjevil jsem se. „Ale… ale seš gardistka, máš tady postavení a pak… vládci tě nepustí.“

„Gardistka? Pche. Jsem sice stopařka, ale Demetri, sto takových jako já, strčí hravě do kapsy. Horší to bude opravdu s vládci.“

„Řeknu mámě. Stejně se jí to musíme říct. Možná něco vymyslí, Caius a Marcus ji mají rádi.“ Přemýšlel jsem nahlas.

Políbila mě a zašeptala: „Zatím na to nemysli, lásko.“ Poslechl jsem ji a myslel jen na ní a její tělo bohyně.

 

Bella

„… už nevím jak dál, musela jsem pryč, poradit se. A vy jste nezaujatí.“ Dokončila jsem rozebírání svých problémů. Seděli jsme s Caiem, Marcusem a Athenodorou v knihovně.

„Bello, mě sice těší, že nám tak důvěřuješ, ale v tomhle ti asi moc neporadím. Ty sama musíš vědět, jestli si zaslouží dostat ještě jednu šanci,“ řekl vážně Caius.

„Tak ti pěkně děkuju,“ neudržela jsem se.

„Počkej, neurážej se hned. To, žes odjela, bylo dobře. Opravdu ti prospěje, když se na pár dní vzdálíš. Možná ti můžeme pomoct aspoň malinko. Marku?!“

Marcus se usmál.

„Mysli na Edwarda, Bello. A mysli na něj v dobrém nebo ve zlém, to je vcelku jedno.“

Poslechla jsem. Začala jsem si představovat tu příšernou scénu tenkrát, když jsme se rozešli. Jenomže moje hlava mi sama od sebe začala diktovat jiné vzpomínky. Náš první polibek na louce… jeho úsměv plný lásky, když na mě čekal před oddávajícím…líbánky na ostrově Esmé…

Probrala jsem se. Dora a Caius se potutelně usmívali.

„Co je?“ ptala jsem se nejistě.

„Můžeš si stokrát nalhávat, že k němu nic necítíš, můžeš nám tvrdit, že ho nenávidíš za to, co ti udělal, ale není to pravda. Víš moc dobře, že vnímám vztahy. A vnímám i ten váš. Přestože tu Edward Cullen není, jsi k němu připoutaná silnou láskou,“ řekl mi Marcus.

„Měla ses vidět. Na tváři se ti usadil blažený výraz. Nemusím mít Marcusovu schopnost a i tak uhádnu, co se v tobě děje.“ Přidala se Dora.

„Jenže…on mě tenkrát nechal. Odkopl mě,“ vzlykla jsem.

„Podívej se na to jeho očima. Představ si, že jsi upír a v životě jsi neslyšel o tom, že bys mohl mít děti. Tvoje lidská manželka za tebou přijde a oznámí ti, že čeká dítě. Asi bys tomu taky nevěřila. A co teprve, když svou ženu po hádce s tebou, najdeš v náručí chlapa, ke kterému chová náklonnost. Jak bys zareagovala, ty?“

Sklonila jsem hlavu. Takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlela. Jo, reagoval přemrštěně, ale dalo se to očekávat. Vždyť přece vím, jak se o mě bál a jak na mě žárlil.

„Tak proč, když vychladnul, se neozval?“ vybuchla jsem posledním zbytkem vzteku, který jsem na Edwarda měla.

„Na to se ho budeš muset zeptat sama. Přinejmenším je podivné, že takhle rychle vyklidil pole.“ Ozval se Caius.

„Díky,“

„Za co, Bello,“ divila se Dora.

„Za to, že jste mi poskytli prosto k přemýšlení.“

„Už jsem ti jednou řekl: „Já jsem sice cynik bez špetky svědomí, ale jednou za čas se mi zachce spáchat dobrý skutek,“ připomněl mi Caius.

„Jenže, ty skutky začínáš páchat docela často, Caie.“ Usmála jsem se.

„Že by?“ zašklebil se.

Právě v tu chvíli zaťukal na dveře Felix.

„Co se děje?“ zeptal se Caius.

„Můj pane, Tamar…“

Caius mu skočil do řeči: „Pojď ven.“

Vzdálili se asi dál než za dveře, protože ani upířím sluchem jsem nezaslechla, o čem se baví. Za chvíli byl Caius zpět a tvářil se vážně.

„Bello, co myslíš, přijala by vaše rodina ještě jednoho vegetariána?“

Nevěřila jsme svým uším.

„Jak to myslíš?“

„No máme tu jednoho vegetariána. Byla to jeho volba a vím, že si přeje žít v Americe. Je to gardista, ale bez jeho daru se tu obejdeme. Jenom bychom chtěli, aby se dostal pod křídla vegetariánské rodiny a vaše je nejvhodnější. Tak se tě ptám, jako hlavy vaší rodiny. Neboj, finančně je zajištěný.“

„O to nejde, Caie, ale bude on chtít žít s námi? A potom, tohle nemohu rozhodnout sama. Musím se poradit s Jacobem a dětmi. Co je vůbec zač?“

V tu chvíli se všichni tři rozesmáli a Caius mi prozradil.

„Ode dneška přítelkyně Tonia.“

„Cože????“

„Pamatuješ si na naší recepční Tamar?“

„To byla dívka, co se chtěla stát upírem a vy jste na ní zkoušeli jedovatost a nejedovatost poloupírů. Přeměnil ji Tony,“ vzdychla jsem a bylo mi to jasné.

„Demetri mi prozradil, že ještě před přeměnou se do Tonia zamilovala a proto volila zvířecí krev. Ušetřili jsme ji. Není přestupkem pít krev zvířat. Čekal jsem jenom na to, až se zde Tonio objeví.“

„Ty starý intrikáne. Ty se tou manipulací s lidmi bavíš, co?“ vyjela jsem na něj a chytila se za pusu. Tak teď jsem si už opravdu dovolila moc.

Jen se smál.

„Jediná upírka, která se před námi neplazí a nepodlézá nám. Jsi zábavná, Bello. Dobře, omlouvám se. Prostě mi Felix řekl, že Tonio její city opětuje a právě oba přemýšlí, jak ti to sdělit. Chtějí tě poprosit, aby ses za ně přimluvila. Isabello, dopřej mi tu šarádu. Je tu nuda a tohle mě pobavilo.“

„Ach jo, do čeho jsem se to zase zapletla. Jaká vlastně je?“

„Je jako ty. Příliš lidská a upřímně, do tohoto hnízda intrik se nehodí. Bude se ti líbit. Je stejně milá, jako tvoje Nessa. Má dar. Je to stopařka. Docela dobrá stopařka, ale kvalit Demetriho nedosahuje, takže se bez ní docela dobře obejdeme.“

„Další dobrý skutek. Nějak nám měkneš, Caie.“ Dokázala jsem už vtipkovat.

„Doufám, že se to nikdo nedozví,“ prosila mě vážně Dora, ale v očích ji hrálo.

„Tak co mám dělat?“

„Poraď jim, aby svou žádost přednesli na novoroční oslavě a my si zahrajeme na přísné, ale spravedlivé pány Volterry.“ Navrhl Marcus.

Teda co se to jen s nimi stalo? Jako by se po tom, co se dostali z vlivu Ara, stali… lidmi?“

Jakmile  mě vládci propustili, jsem se vrátila do našeho apartmá. Tam už na mě čekali ti dva. Vedle mého Tonyho seděla a za ruku se s ním držela, krásná zlatooká upírka. Pamatovala jsem si Tamar. Už jako člověk byla krásná, ale teď byla nádherná. Pleť měla i přes bledost olivový nádech, a černé vlnité vlasy jí rámovaly půvabný obličej s plnými rty. Dívala se na mě důvěřivým pohledem. Opravdu mi připomínala Nessie s jejím bezelstným obličejem.

„Mami,“ řekl Tony a vyskočil na nohy. „Musím ti něco říct.“ Hlas se mu podezřele klepal.

Tak tebe si vychutnám, synáčku. Za všechno to zlobení Nessie a Jacoba. Pomyslela jsem si a nasadila neutrální výraz.

„Asi bys měl začít tím, že mě představíš své společnici, “ řekla jsem vážně a v koutkách mi cukalo.

„To je Tamar, pamatuješ si na ni?“

„Tony, jsem upír, pamatuju si všechno. Ahoj, Tamar, jsem ráda, že tě zase vidím.“

„Dobrý den,“ pípla a sklopila hlavu.

Tony se ukázal jako chlap a nenechal ji dlouho trápit. Vyklopil to všechno najednou.

„Mami, já Tamar miluju a ona mě. Chtěla by se přestěhovat k nám a tak tě chci poprosit, abys to dovolila. A taky aby ses za nás u Caia a Marcuse přimluvila.“ Na tváři se mu objevil edwardovský výraz. Směs odhodlání a naprosté zamilovanosti. Přesně takhle se tvářil můj bývalý manžel, když mě po návratu z Volterry přesvědčoval o tom, že mě miluje.

Nechtěla jsem ty dva trápit. Věděla jsem, co to znamená, když se upír zamiluje a podle pohledů, které po sobě ti dva vrhali, byli zamilovaní až na půdu.

„Ty tedy umíš připravit překvapení Anthony Swane,“ povzdechla jsem si.

„Tamar, opravdu chceš odejít z Volterry? Vyměnit důležité postavení v gardě, vzrušující život za ten náš, lidsky nudný? Stojí ti Tony za to?“

„Stojí,“ řekla a vnitřně se úplně rozzářila.

„Uvědomuješ si, co tě čeká? Život v jedné domácnosti s vlkodlakem? Neustále chodit do školy? Předstírání, že jsi člověk?“

„Já to předstírat nemusím, já jsem člověk. A s vlkodlakem se srovnám, pokud jemu nebude vadit, že bude žít v jedné domácnosti s upírkou.“

„Jak chcete. Je to váš život.“ Usmála jsem se a v tu chvíli jsem se ocitla ve vzduchu. Tony se se mnou točil dokola a smál se.

„Postav mě na zem, uličníku.“ Zavelela jsem, posadila se k nim a řekla: „Teď ještě musíme vymyslet, jak vyreklamujeme Tamar z gardy.“

„Maminko, ty na něco přijdeš, věřím ti.“

„Máte přece s vládci dobré vztahy, paní Isabello. Vy to dokážete.“ Přidala se Tamar.

„Tak za prvé, říkej mi Bello, nejsem žádná paní Isabella. A za druhé, asi nejlepší to bude oficiálně přednést na novoroční oslavě. Já se je pokusím do té doby zpracovat.“ Navrhla jsem.

Kdybyste jen dětičky věděly.



Anthony Charles Swan            Tamar Fabbri


tamarTony

 

Povídky od Sfingy

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

eMuska

29)  eMuska (14.10.2012 13:37)

hííííí:D len sa tešte, decká, na novoročnú oslavu

maryblack

28)  maryblack (06.04.2012 12:23)

bezvadný, Ivuško a ty fotečky

27)  AddyCullen (25.08.2011 21:55)

Selena... jo takhle jsem si jí představovala :)

Krystof

26)  Krystof (09.07.2011 00:19)

Jo jen do nich , Pěkně to na ně vymysleli já se jim směju už teď . A fotka Tonyho byla jasná, ale Tamar wow kráska . Další skvělá kapitolka :)

25)  Anna43474 (10.02.2011 21:25)

Ti si to na ně teda pěkně vymysleli :D
Hihi
TKSATVO

Lipi4

24)  Lipi4 (11.01.2011 22:14)

Sfinguško , slíbený komentík je tu (snad nic příště už nebudu číst na Kindlovi najednou, abych Ti tu pak nemohla nechat komentík , jelikož je skleróza hrozná mrcha :D :D , tak si to jdu přečíst ještě jednou a rovnou komentovat:D . .. . .. ... . .

Smutná kapitolka, co se týče příběhu Tamar:p :'-( :'-( , ale vtipná díky malá lsti "našich dospělých" :D . .. . krásná kapitolka see Ti povedla a fotka Tamar jen upevnila dojem z kapitolky

eMuska

23)  eMuska (06.01.2011 18:33)

Tak to je teda kuleha! A sú spolu krásni, myslím Tonyho a Tamar. Sa teším na ten novoročný večierok, bude to sranda. Neverím, že v tom bella ide s vládcami.
A tým, že Tamarka oslovila Bellu pani Isabella, si mi pripomenula jeden okamih. Bolo to, keď som na tejto stránke ešte len začínala a písala som a fórum. Vtedy som ťa oslovila "slečna" a ty na to, že si mám tu slečnu nechať od cesty.
Krásne!

Nosska

22)  Nosska (19.12.2010 01:16)

Úúúúúžasná povídka

21)   (14.12.2010 21:40)

Krásný díl !

Linfe

20)  Linfe (14.12.2010 14:48)

Bezvadná zábavná kapitolka, asi se odstěhuju dobrovolně do tvé Voltery. Teda a kdo by tu fotku Anthonyho čekal, že?

SarkaS

19)  SarkaS (14.12.2010 11:20)

Zase krásná kapitola, jak ty to děláš, že mi vždycky zpříjemníš postavy, které jsem moc nemusela. Caius je tu prostě k sežrání Tamařin příběh byl moc hezký, netipovala bych ji na to A co se fotek týče, musel být docela záhhul najít nějakou fotku na které to bude i nebude on, že? Povedlo se ti to skvěle Tuhle holku já z duše nesnáším, ale musím uznat, že se sem docela hodí

Ewik

18)  Ewik (14.12.2010 11:03)

Moc hezký díl

17)  kytka (14.12.2010 10:14)

Skvělá a báječná kapitolka. Moc se těším, až se Bella vrátí domů. Já věděla, že pořád Edwarda miluje. Moc je netrap. Brzy prosííííím dalšíl.

sakraprace

16)  sakraprace (14.12.2010 07:26)

Teď jsem zvědavá, jak dlouho bude Bella Edwardovi odolávat, když už to má i z "poradny" potvrzené :D :D A jsem moc ráda, že si Tony našel lásku.
Sfin, nádherně napsané. Áchla jsem si, výborně jsem se bavila a neskutečně se těším na další

Lia

15)  Lia (14.12.2010 00:08)

intrik byla opravdu fůra uvidí se, co bude příště

Bye

14)  Bye (13.12.2010 22:42)

Tak! A už to prasklo! Bella miluje Edwarda
O tom, že on miluje ji se spory nevedou. Takže?
Kdo s tím začne jako první? Bude Bella odolávat? Bude Edward muset hodně dobývat? Pěkně po kolínkách? JO!!!
Tak dlouho, až budu budem škemrat o hepyend.
Hele, ale Tony se nezdá, on to s ženskejma fakt umí ;)
A taky mu to s Tamar moc sluší

Carlie

13)  Carlie (13.12.2010 21:48)

Jé, Ty jsi zlatá, Sfinguško , že jsi Tonymu někoho taky dohodila, mimochodem, hezké fotky, páni :-)
Volterra a neautoritativní konání dobrých skutků , to byla bomba! Bellin pohled na jejich rozchod Edwardovýma očima
Krásné, krásné, nemůžu se dočkat jejího návratu domů, pěkně Edwarda natahuje na skřipec, já vím, že si to zaslouží, ale mohla by ho nechat odprošovat... mohli by začít pěkně od začátku... seznámení, první rande, zase hezky pozvolna :-)

12)  lady sadness (13.12.2010 21:24)

sfinx, keby si nenapísaala nič iné, táto poviedka je za všetky ostatné ; poťouchlá Bella dobroprajný Caius a Marcus a sexuálne priaktívny Tony čo pretiahol kdeakú dieru teraz nech sa trochu podusí no a Edward - žeby si už zaslúžil druhú šancu?;milujem tvoju poviedku

semiska

11)  semiska (13.12.2010 21:20)

Kapitolka opravdu boží a luxusní!!! Tony si konečně našel svou spřízněnou duši v podobě Tamar a může si konečně užívát zasloužené lásky. Bella si konečně ujasnila všechny svoje city k Edwardovi a jsem moc zvědavá, jestli mu odpustí nebo ne a jak moc se bude muset ještě Edward snažit. ;) Moc jsem si tuhle kapitolku užívala

10)  AMO (13.12.2010 20:56)

Miluji tento svět intrik a drobných podvodů .
A jsem ráda, že to jde...ale jen tady - představa, že by mi manžel viděl do hlavy, když ho nějak luxusně balamutím, by mne zabila, ale tady je to úžasné .
Teď se těším na další herecké vystoupení italského klanu a pak snad konečně na udobření matky s otcem

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek