Sekce

Galerie

/gallery/Spoutaní.jpg

Alice dostane vize o vznikající armádě novorozených. Jejich budoucnost jí však tone v naprosté tmě. Jí i Edwardovi je jasné, že tohle mohla způsobit jen jediná osoba - Bella, která se s nimi střetne. Tomu se však celá rodina rozhodne zabránit...

Jejich plány však narušil brzký návrat těch dvou. Přesto už stvořili značný počet novorozených a další se ještě přeměňovali. Bella s Davidem to zjistili okamžitě a i přes převahu v nich neviděli ohrožení, dokázali by si s nimi poradit.

Pokud by osud nezamíchal někdo další...


 

8. Rozhodnutí

Celý dům se ponořil do napjatého ticha. Všichni se začali shromažďovat okolo Alice. Ta však stále nehnutě stála s pohledem upřeným nevidomě před sebe. Trvalo to už několik vteřin. Nikdy tak dlouhé vize nemívala. Byly to jen záblesky, ale nyní to bylo jiné.

Na čele se jí objevila zarputilá vráska. Edward viděl, jak se snaží vydolovat další a další útržky, až dokud se jí před očima nepromítl i ten poslední kousíček.

Alice se zapotácela a Jasper ji okamžitě chytil do náruče. Takovéhle nápory ji neskutečně vyčerpávaly.

„Alice?” zeptala se Esme s obavou v hlase.

„Viděla jsem novorozené, spousty, byla to celá armáda...”

„Kde?” vyhrkl Carlisle. Tohle se mu vůbec nelíbilo. Znamenalo to smrt, spoustu mrtvých.

„Kousek za hranicemi Kanady.”

Na tvářích všech se objevila úleva. Bylo to naštěstí hodně daleko.

„Řekni jim i zbytek...” hlesl zamračeně Edward.

„Viděla jsem jen jak se přeměňují a shrocují. Drancují vesnice okolo, ale to je všechno, pak už je všechny pohltila neproniknutelná tma.”

„Poblíž toho místa nejsou žádní měniči,” zavrčel Edward a bylo vidět, jak se jen stěží ovládá. „Musí to způsobovat Bella.”

„Bože!” zalapala Esme po dechu, když jí to došlo.

„Jdou po ní a Davidovi, chtějí získat vládu nad jejich územím,” potvrdila Alice to, co došlo už i ostatním.

„Kolik máme času?” zeptal se Jasper. Nikdo ani na chvíli neuvažoval o ničem jiném, že tomu musí zabránit. Bella, ať se s ní teď dělo cokoliv, patřila k nim, nemohli ji v tom nechat.

„Dva dny,” odpověděla Alice už klidněji. Bylo to naštěstí dost času, aby se budoucnost dala ještě změnit.

„Takže,” zahalekal Emmett. „Jaký je plán? Vletíme tam, pár jich pošleme k čertu, popadneme Bellu a zdejchneme se?”

Jasper musel na Emmettovi obdivovat, jak to všechno vidí vždy jednoduše. Nedělal si s ničím nikdy starosti.

„Tak lehké to určitě nebude,” zklamal ho.

„A co David?” napadlo Rose. „Co uděláme s ním?”

„Nic,” hlesl okamžitě Edward. Všichni se na něj podívali. Z jeho výrazu jim však bylo hned jasné, že nemá sebemenší chuť Davidovi pomoct.

Carlisle si opřel bradu o prsty a začal zamyšleně přecházet po místnosti. Věděl velmi dobře co Edward asi cítí. David mohl za to, co Bella nyní byla a jeho vliv na ni byl - jemně řečeno - pochybný. Nedivil se mu, že by jej nejraději nechal na pospas té hordě zdivočelých novorozených, ale přece jen... byl živá bytost, dokonce částečně i člověk. Příčilo se mu úmyslně nechat někoho takhle napospas a bez nejmenší šance...

„My s tím nebudeme mít nic společného. To co se stane si zavinil sám svojí touhou po moci... Jediné co uděláme je, že mu nepomůžeme. Zachráníme Bellu před novorozenými a před ním.” Edwardův hlas zněl odhodlaně. Carlislovi bylo jasné, že ať se rozhodne jakkoliv, tak Edward půjde pro Bellu. Nyní už věděl, kde ji najít a nic ho nemohlo zastavit.

I ostatní se tvářili, že jsou stejného názoru. Carlislovy úvahy byly tedy zadušeny. Pro něj bylo nejdůležitější dobro jeho rodiny a ta byla nyní jednotná.

„Dobře,” přikývl.

„Jo!” zahalekal Emmett. Pak se pohodlně natáhl na křeslo. „Alice, běž balit.”

O půl dne později stanula celá jejich rodina na úpatí srázu. Za jejich zády stál osamocený dům, který se jim podařilo pronajmout. Nebyli tedy tolik nápadní, jen rodina na dovolené. Odsud však měli celé údolí jako na dlani. Mírně zvlněnou krajinu jen místy narušoval menší remízek či strom. Nic zatím nedávalo ani tušit, co se zde má odehrát. Jen jich sedm to vědělo, ale nezbývalo jim než čekat.

Měli ještě dostatek času, aby šli na lov. Pokud se dostanou do střetu s novorozenými, budou potřebovat co nejvíce síly. Carlisle sledoval posmutnělým pohledem svoji rodinu, která se hladově vrhala na první zvěř, která se jim připletla do cesty. Oči všech byly zlatavé, jak jim v těle kolovalo tolik zvířecí krve.

Musel přihlížet, jak Jasper všem uděluje poslední rady a varování. Celá tahle situace ho však neskutečně tížila. V nitru sebe sama Carlisle cítil, že to co hodlají udělat, není správné. V takovéhle situaci už nešlo o to, zda pomoct či ne... Oni nechají jít živého tvora na smrt, tohle bylo podle něj prostě zabití a ať by to nebylo jejich rukama, stejně budou mít na svědomí jeho smrt.

Všichni se ukonejšili důvody, proč je David pro ostatní nebezpečný a přes to vše zapomínali i na to, co se stane po tom... David s Bellou byli přece jen představitelé zdejšího vládnoucího kovenu.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Evelyn

4)  Evelyn (14.01.2011 11:40)

Zachrání Bellu a Davida nechají jeho osudu... Jako by to ani nebyli Cullenovi.

3)  Lejla (26.11.2010 09:42)

Miluji výroky Emmetta Novorození znamenají vždy problémy, ale opravdu na jednu stranu chápu Edwarda, že chce Bellu zase pro sebe, ikdyž na to přijde doufám, že pomůžou i Davidovi a nebo né??

2)   (12.11.2010 10:56)

Novorození!!!!!!!!

1)  Tru (11.11.2010 19:48)

Nemám slov, takže jen

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek