Sekce

Galerie

/gallery/kladivko_01.jpg

Spolek Pro Ochranu Reků bojuje za své první dva klienty statečně jako lev (no, dobře, občas ne až tak chrabře)

Napsáno po přečtení 33. a 34. dílu povídky Kdopak by se vlka bál... poté, co bylo hlavním hrdinům ublíženo! (a nejenom jim)

SPOR jde do boje! 2

New York Post:

Soud se nečekaně protahuje. Očekávají se snad nové důkazy?

New York Daily News:

Spisovatelé se začínají otřásat v základech.

New York Times:

Woodsová válcuje Flynna!

USA Today:

Autorky začínají převádět majetek do zahraničí!

 

New York Times Vám exkluzivně zprostředkují živý rádiový přenos z dalšího dne soudního procesu díky naší přispěvatelce Julii Sluníčkové:

Dobrý den, vážení posluchači, mé jméno je Julia Sluníčková a zprostředkuji Vám třetí den soudního procesu, který hýbe světem. Rozhodne se již dnes o osudu autorek? Anebo se proces bude muset znovu odkládat? Tak to se dozvíte, pokud budete poslouchat náš pořad zprostředkovaný deníkem New York Times.

Včera se na nejmenovaných internetových stránkách objevila anketa o nejoblíbenější knižní postavu, která se ukázala u právě probíhajícího soudního procesu. Překvapivě ji vyhrál profesor Severus Snape, ale proslýchá se, že někdo očaroval sčítací mechanizmus tak, aby vyhrál právě jmenovaný profesor. Mělo se jednat o dvojí pomstu. Jednak se teď pan profesor stal středem ještě vetší mediální pozornosti a jednak se na něj upřel hněv Edwarda Cullena, obvyklého výherce podobných anket.

Soudní síň se začíná zaplňovat. Mezi prvními se tu objevila těhotná žena, která po všechny ostatní dny soudního procesu sedávala těsně za obžalovanými. Tato žena tu už od začátku obchází všechny, kteří se přiklání na stranu obžalovaných a rozdává jim nějaké letáky. Bohužel se ještě nikomu z novinářů nepodařilo jeden z nich sehnat. Kolega Doseďal se dokonce pokusil ho násilím vyrvat jedné mladší dívce, ale všimla si ho ochranka a velmi rychle ho vyvedla ze sálu. To jsem teda zvědavá, jak bude publikovat teď, když u toho není.

Včera se mu ale podařil opravdu dobrý novinářský úlovek, takže ho dnešní neúspěch nemusí tolik mrzet. Je jenom škoda, že publikuje v tom bulvárním plátku a solidní novinařině se stále vyhýbá. Ale to jsem odbočila. Zrovna vidím vcházet muže, kvůli kterému se minule skoro strhla rvačka mezi zakladatelkou SPORu a obžalovanou paní Pometlovou. To je mi ale překvapení, není to nikdo jiný, než Paul Lahote. Má na sobě koženou motorkářskou bundu a vypadá v ní zatraceně dobře. Chtěla jsem říct, že si to se sebevědomým úsměvem zamířil rovnou do první řady, hned za lavici obžalovaných. Ta těhotná žena se k němu hnedka vydala a cpe mu do ruky jeden leták a ještě mu ho potichu předčítá. Její oči přitom podivně září.

U vchodu do soudní síně se utvořil hlouček a ozývá se odtamtud spousta hlasů. Zatím se mi nedaří zjistit, co se tam děje. Zkusím si stoupnout na lavici, snad něco uvidím… Zatím tam vidím jenom Draca Malfoye s tím svým pohrdavým úšklebkem, jak si otcovou vycházkovou holí dělá prostor, aby se mohl jít usadit. Aha, tak proto ten rozruch - zrovna přišel Edward Cullen se zářivým úsměvem a zcela novým účesem. Zaručeně chce přitáhnout pozornost, aby příště pana profesora porazil. Jeho vlasy jsou nyní o něco kratší a mají jinou barvu. No ano, Belle, která jde kus za ním s nasupeným výrazem, se tento nový rádoby módní výstřelek nelíbí. Nedá se však říct, že by tím na sebe nestrhl pozornost.

Chvíli před začátkem přenosu se mi podařilo dovolat se Ree, která bude opět sedět v porotě. Konečně se mi povedlo ověřit zvěsti ohledně jejího vztahu s hokejovým reprezentantem Průchou. Nakonec se prořekla, že bude trávit svoji dovolenou na stejném tichomořském ostrově jako Průcha. Ale nechtěla mi sdělit přesnou destinaci ani termín. Oklikou se mi ale podařilo zjistit, že Ree zatím nedostala žádný diamantový prsten. Otázkou tedy zůstává, zda má tento vztah nějakou budoucnost.

Zrovna do síně vchází zástupkyně žalující strany, slečna Woodsová a za ní Mani a Winie. Vypadají oba dva spokojeně. Že by měli nějaké zákulisní informace, ke kterým jsem se já nedostala? A hned za nimi jde Billy Flynn a jeho klientky. Paní Pometlová se velmi rychle žene k lavici obhajoby. No to snad není možné, ona se tam objímá s Paulem Lahotem! A kam jí to strká ty ruce? Takhle na veřejnosti, že se nestydí!

U dveří je opět nějaké srocení. Aha, přišli Volturovi. Aro jde opět kus za Jane, která jim uvolňuje místo. Za ním vidím přicházet Marcuse a Caia, který se tváří ještě více samolibě než obvykle. Marcus s překvapením sleduje dění odehrávající se u lavice obžalovaných. Naštěstí se to tam už uklidnilo, kdyby to ještě chvíli trvalo, tak by určitě musela zasáhnout ostraha. Paní Pometlová by měla svoje touhy trochu krotit nebo spíš by si je měla nechat na doma a ne do soudní síně. Kdyby ji viděl soudce, tak by jí hrozilo vážné nebezpečí, že ji obviní z pohrdání soudem a z nemravného chování na veřejnosti.

A když už mluvíme o soudci, tak ten zrovna vstupuje do soudní síně a za ním i celá porota. Hluk v soudní síni se rychle uklidňuje a všichni si sedají na svá místa. Uvidíme, jak bude soud probíhat dnes, ale je velmi pravděpodobné, že se ještě protáhne. Elle Woodsová, zastupitelka žalující strany, ještě nedokončila vyslýchání svých svědků a obhájce pan Flynn také ještě neměl šanci vyslechnout svoje svědky.

Soudce dává prostor slečně Woodsové. Ta se rozhodla ještě jednou si předvolat slečnu Kudlankovou. Nejsem si jistá, zda je to opravdu dobrý nápad, po minulé scéně. Snad nemá pan Flynn nějaké další fotografie. Soudní zřízenec přivádí Suzii Kudlankovou. Dneska jí to sluší. Vypadá, že se skvěle vyspala. A ta úžasná blůzka jí sedí jako druhá kůže. A její pleť. Měla ji i minule takhle svěží? A ten její úsměv…

Suzie se ladně usadila na místo pro svědky a všichni v sále z ní nemohou spustit zrak. I slečna Woodsová vypadá lehce vyvedená z míry, nedaří se jí najít správné papíry s poznámkami. Pan Flynn vypadá, jako kdyby měl dostat infarkt. Upravuje si kravatu a snaží se nenápadně si načechrat vlasy. Jestli s tím brzy nepřestane, tak bude vypadat jako pan Potter.

A Elle začíná s výslechem. Její první otázka je překvapivě banální a nevztahuje se k našemu případu. Ptá se Suzie, jak se má. Soudce je ovšem tak zabrán sledováním výstřihu Suziiny blůzky, že ani nijak nezakročil.

Suzie odpovídá, že se posledních pár dní necítí úplně ve své kůži. Nikdo jí to samozřejmě nevěří, nikdy totiž nevypadala lépe. Celá nám tu září.

Slečna Woodsová se jí dále ptá, čím to je, že se necítí moc dobře. Suzie jí odpovídá, že to nejspíš bude tím, že má už několik dní neskutečnou žízeň. To už je ale i na soudce moc a žádá slečnu žalobkyni, aby kladla otázky relevantní k případu. Překvapivě se slečna Woodsová nebrání a pouze mu na to přikývne.

Nyní se ptá, co se dělo těch několik dní od posledního soudu. Slečna Kudlanková nešťastně protáhla svoji krásnou tvář a sklopila ji do dlaní. Ona pláče? Chuděra malá, copak si asi musela vytrpět tentokrát. Elle ji utěšuje a i soudce ji mírným hlasem povzbuzuje. Po chvíli se Suzie zase vzpamatovala a začíná hovořit o tom, jak si na ni autorky po jejím minulém obvinění zasedly. Vypráví dojemný příběh o tom, jak na ni poštvaly Maniho, který ji málem napadl v nemocnici. Co všechno si ta statečná žena musela vytrpět? A jako kdyby ta scéna v nemocnici nestačila, tak nám zrovna začíná vyprávět o tom, jak autorky poslaly Maniho k ní domů. Nejprve si myslela, že se jí chce omluvit za tu příhodu v nemocnici, ale on ji, dámy a pánové, přišel dorazit. To snad není možné! Celý soudní sál vře napětím a emocemi. Soudce si žádá klid v soudní síni a slečna Woodsová nechává Suzii pokračovat ve vyprávění.

Svědkyně vypovídá, že Mani k ní přišel do jejího domu a bez pozvání vešel dál. Zavřel za sebou dveře a vypadlo to, že ji chce políbit. Ona to samozřejmě nechtěla, je to počestná dívka, o čemž tu nikdo nepochybuje. Suzie vypráví dál, že se sklonil k jejímu krku a zakousl se do něj. Neměla nejmenší šanci se bránit. Cítila, jak jí saje krev. Ach, ta chudinka. Když už cítila, že je na pokraji smrti, tak někdo Maniho od ní odtrhl. A po chvíli cítila další kousnutí na zápěstí, ale to velmi rychle zmizelo. A pak, popisuje svědkyně, se jí celým tělem začala šířit nesnesitelná bolest připomínající žhavé plameny. V soudní síni je nyní naprosté ticho a všichni pozorně sledují velmi emotivní svědeckou výpověď. Pouze v první řadě, u obžalovaných, je slyšet nějaký hluk. Ano, to je obžalovaná Twilluše, zrovna se otočila na těhotnou ženu, která sedí přímo za ní a posměšně se zasmála. Zaslechla jsem něco, co znělo skoro jako kecá.

Suzii se zúžily oči a s překvapivou ladností a rychlostí přeskočila zábradlí kolem svědecké lavice. Dalším skokem se dostala až k lavici obžalovaných. Soudní síní se rozléhá zděšený křik. Přede mnou se postavilo několik lidí, musím si stoupnout na sedadlo, abych něco viděla. Ze předu se ozývá pronikavý křik. A už tam vidím. To je neskutečné. Slečna Kudlanková stojí před stolem obžalovaných. Obžalovanou paní Twilluši si k sobě přes stůl přitáhla za klopy jejího sáčka a zakousla se jí do krku. Paní Twilluše neskutečně řve. A najednou se vedle nich objevuje Aro a odhazuje Suzii na druhou stranu místnosti. To je neuvěřitelné. Sklání se nad obžalovanou a vytahuje ji do sedu. Přibíhají k nim soudní zřízenci a já zase nic nevidím. Vedle Suzie se ale objevili dva volterrští gardisté.

A opět se mi podařilo zahlédnout paní Twilluši. A vážení diváci, vypadá to tak, že tu máme přeměnu v upíra v přímém přenosu. Zdá se, že Twilluše má veliké bolesti. A z rohu, kde je slečna Kudlanková, jsem zrovna zaslechla smích. To snad není možné. Ona se opravdu směje! Soudce se bušením kladívka snaží zjednat v soudní síni klid, ale nedaří se mu to. Soudní zřízenci začínají vyvádět lidi ze soudní síně.

Vážení diváci, snažila jsem se schovat vedle reportérky Postu pod lavicí, ale její veliký zadek nás obě prozradil. A ačkoliv jsem se snažila podplatit soudní zřízence, tak mě stejně ze sálu vyvedli. Všichni teď čekáme na chodbě před soudní síní. Bohužel se mi nepodařilo dostat se až ke dveřím, ale zahlédla jsem Doseďala, jak se k nim svým velkým uchem tiskne. Určitě tu byl celou dobu, aby mohl alespoň o něčem psát. Zkusím se k němu dostat, třeba něco za dveřmi slyší.

Tak se mi podařilo prodrat se davem až ke dveřím, ale zničila jsem si špičku svých nových lodiček, tak snad to bude stát za to. Už vidím Doseďala, stále ještě je přitisknutý na dveře a poslouchá s napjatým výrazem – určitě něco slyší. Ale ne, milí diváci, už to slyším taky. To je řev Krvavé Twilluše. Je to naprosto neskutečné, jak asi bolestivé to pro ni musí být. Nedokážu si představit něco takového po celé tři dny.

Zrovna se ke mně prodrala Jane Volturiová. Sdělila mi velice zajímavou věc. Prý přeměna v upíra netrvá tři dny, ale jenom půl hodiny. Prý je to pomluva úmyslně vypuštěná upíry, aby se k nim nechtěl každý hnedka přidat. Auu, Jane, to bolelo. Já nemůžu za to, že jsi nevěděla, že jsem od novin. Nech mě být. Neštípej mě! Ne, nikam s tebou nepůjdu a pusť mě!

Vážení diváci, právě jsem přežila napadení upírem. Bylo to skoro stejně tak děsivé jako vlasy Edwarda Cullena. Kdo by si byl pomyslel, že se dnešní soudní proces takto zvrtne… Musím se jít opláchnout a dát si šálek kafe, brzy se vám zase ozvu, vážení posluchači.

 

Drazí posluchači, právě když jsem se vrátila před soudní síň, otevřeli soudní zřízenci dveře a postupně nás zase vpouštějí dovnitř. Vypadá to, že soudní proces bude pokračovat. Všichni se hrnou co nejrychleji dopředu, aby si zabrali místa co nejblíže. Podařilo se mi dostat se do první vlny, takže skvěle uvidím a budu vám moci podat reportáž o veškerém dění. Ale to snad není pravda. Tomu snad ani nikdo neuvěří. Oni tu nechali paní Twilluši, proměněnou v upíra. Ale aby nikomu neublížila, tak jí vedle stolu obžalovaných přivezli velikou kovovou klec. Aro si ji zálibně prohlíží, jako nějakého svého miláčka. Tu klec, myslím. Nedivila bych se, kdyby byla jeho a měl na ni nějaké nemravné vzpomínky.

Paní Twilluši se její uvěznění moc nelíbí, přesto se snaží zachovat si alespoň zdání důstojnosti. Je na ní vidět, že si užívá svůj neodolatelný půvab. Vedle její klece stojí dva soudní zřízenci a ten jeden ji propaluje pohledem. Sladce se na něj usmívá a teď ho dokonce rukou vyzývá, aby k ní šel o něco blíž. On snad nevidí v jejích krvavých očích tu skrytou hrozbu? Ale jeho kolega je naštěstí dosti duchaplný a používá na ni svůj obušek s paralyzérem na konci. Zahlédla jsem modrý výboj, ale paní Twilluši to evidentně moc nevadilo. Získal si tím ale její pozornost. Všichni v předních řadách mohli slyšet, jak na něj zavrčela, že ještě jednou do ní šťouchne a pak si šťouchne ona do něj.

Soudce už zase uklidňuje všechny přítomné. Dává slovo slečně Woodsové, ale ta už nemá žádné svědky k vyslechnutí. A pokud se slečny Kudlankové chtěla ještě na něco zeptat, tak se jí vůbec nedivím, že tuto možnost nevyužila. Soudce tedy vyzval pana Flynna k předvolání jeho svědků. Pan Flynn se postavil doprostřed místnosti a s vážným pohledem přejel celou porotu. No to snad… on předvolává jako svědka obhajoby samotného pana soudce. Ten se na něj mračí a snaží se mu vysvětlit, že on nemůže jít svědčit ve prospěch jedné ze stran. Ale pan Flynn je neústupný, požaduje, aby byl pan soudce předvolán jako nezaujatý odborník na občanské právo. Je vidět, že o tom soudce začíná uvažovat. Slečna Woodsová vznáší námitku, ale soudce ji máchnutím ruky okamžitě umlčel. Drazí posluchači, je to neuvěřitelné, ale soudce souhlasí, že zodpoví několik otázek, co se týče občanského práva. Pan Flynn se po celé soudní síni rozhlédl s jasně vítězným pohledem.

A pan Flynn na nic nečeká a rovnou první otázka jasně ukazuje, kterým směrem se jeho obhajoba bude ubírat. Soudce, nyní svědčící odborník, má zodpovědět otázku, kdo je vlastníkem příběhu knihy. Soudce bez zaváhání odpovídá, že autor. Nyní se pan Flynn ptá, kdo je vlastníkem jednotlivých postav. A soudce opět odpovídá, že autor díla. Nyní se obhájce ptá svého svědka na různé nuance v paragrafu 33, sbírky 5c. Soudce přesně popisuje, jak je tato problematika v daném paragrafu popsána. Pan Flynn se tváří, jako kdyby právě vyhrál hlavní jackpot. A má na pana soudce ještě jednu otázku. Podle mého názoru je velmi zákeřná. Soudce má zodpovědět, zda má autorka právo rozhodovat o osudu postav, které jí patří, v případě, že i celý příběh je jejím vlastnictvím. To je ale přesně otázka, kterou musí vyřešit porota. A slečna žalobkyně už také vznáší námitku. Soudce ji po chvíli uznal a tak si dovolil neodpovídat. Přesto je pan Flynn spokojený a končí s výslechem svědka.

Zamířil si to ke stolu obžalovaných. Paní Twilluše zrovna propaluje ohnivým pohledem někoho na druhé straně soudní síně. Kdo to tam sedí? Ach, to je Draco Malfoy! Už dopoledne ho sledovala, všimla jsem si několika nenápadných pohledů, které vyslala jeho směrem a vždy jí přitom zčervenaly tváře. Nyní na něj však upírá svůj pevný rudý pohled. Panu Malfoyovi to zřejmě není úplně příjemné, protože je ještě bledší než obvykle a povoluje si košili u krku. Na tu vzdálenost si nejsem úplně jistá, ale zdá se mi, že se snad dokonce i potí!

Soudce se ptá slečny Woodsové, zda chce využít křížový výslech, ale ta odmítá, a tak si pan Flynn může povolat dalšího svědka obhajoby. On ale se svojí obhajobou končí! No to by mě zajímalo, kolik mu obžalované platí, protože určitě mnohem víc, než za co tohle stojí… Dokonce i soudce se ujišťuje, že mu správně rozuměl. Ano, opravdu je tomu tak. Soudce tedy vyzývá slečnu žalobkyni, aby přednesla svoji závěrečnou řeč, ve které by měl shrnout svoji obžalobu. Slečna Woodsová je stále sebejistá a její závěrečná řeč je velmi precizní. Shrnuje celou její obžalobu, výpovědi svědků a doložené důkazy. Především se zaměřuje na útok vůči slečně Kudlankové a na její následnou změnu v upíra. Opravdu strhující řeč. Každý v místnosti jí věnuje pozornost, dokonce i upířice Twilluše je potichu. Když domluvila, tak v celé síni zavládlo na chvíli ohlušující ticho a pak začali všichni mluvit jeden přes druhého. Soudce opět musí použít svoje kladívko, aby je zklidnil.

Závěrečná řeč pana Flynna je ohnivá a opírá se především o práva autora na svoje dílo. V podstatě opakuje odpovědi svého jediného svědka, nutno však podotknout, že s velkou dávkou zápalu. Pan Flynn domluvil a v síni je slyšet tichý šum hlasů. Každého nejvíc zajímá, co si o jejich závěrečných prohlášeních myslí porota. Tu právě teď posílá pan soudce do vedlejší místnosti, aby se poradila. Porota se bude radit nejméně patnáct minut, takže se vám, drazí posluchači, ozvu opět v danou dobu.

Vážení diváci, opět se vám hlásím ze soudní síně, kde se už během pár chvil rozhodne o osudu dvou spisovatelek, Krvavé Twilluše a Bos Pometlové, obžalovaných SPORem, zastupujícím autorčiny postavy, Maniho a Winie. Ačkoliv je to neuvěřitelné, tak se kolega Doseďal dostal do soudní síně v převleku za novináře Postu. Soudní zřízenci by si už konečně měli zapamatovat, že novináři Postu si rozhodně nemůžou dovolit kravatu se dvěma proužky. No, ale to jsem zase odbočila. Porotu čekáme každým okamžikem, dokonce jsem zaslechla z posledních lavic, kde sedí skupinka Weasleyů a Potterů, uzavírání sázek na konečný rozsudek.

Dveře od vedlejší místnosti se otevírají a vidíme porotu, jak vstupuje do soudní síně. Z jejich výrazů nedokážu určit, jak kdo hlasoval. Snad to nebude soudce moc protahovat. Všichni se usadili na svoje místa a soudce se jich ptá, zda došli k nějakému závěru. Předsedkyně poroty Ree povstala a odpovídá, že ano. Po soudním zřízenci posílá soudci papír s výsledkem hlasování. Soudce si ho převzal a neskutečně pomalu ho pročítá. Vážení posluchači, je to tu! Soudce oznámil, že obžalované jsou shledány vinnými ze všech bodů obžaloby. Soudní zřízenci musí zklidňovat obecenstvo a především tu těhotnou ženu, sedící za obžalovanými. Soudce pokračuje dál. Ach, to je neuvěřitelné! Rozsudek je pouze formální, nemusejí platit žádné odškodné svým postavám, pouze jim musí zaručit šťastný konec. A protože žalobu podali pouze Winie a Mani, tak se to vztahuje pouze na ně, upozorňuje soudce. V soudní síni nastala neskutečná vřava. Spousta knižních postav se překřikuje. Není to sice úplné vítězství, ale kdo by si nepřál mít šťastný konec? A vypadá to, že nejenom Mani a Winie budou mít svůj šťastný konec. K předním lavicím se prodírá Draco Malfoy a očima přímo hltá paní Twilluši. Kolega Doseďal je také sleduje, tak snad se od něj dozvíme více informací.

Vážení diváci, přes hluk v sále skoro neslyším, co sama říkám. Loučím se s Vámi a v zítřejším vydání New York Times se dočkáte soudního speciálu s rozhovory s obžalovanými i žalujícími. Přeji vám krásný zbytek dne, pro New York Times, Julie Sluníčková.

 

Povídky od Clei

---

Pro svoje sobecké potřeby jsem si upravila děj povídky Kdopak by se vlka bál…

Všem postavám, které jsem v této povídce zneužila bez jejich vědomí a uvědomělého souhlasu, se tímto veřejně omlouvám a doufám, že mě nebudete hnát až k soudu :-)

V povídce jsem použila model amerického soudnictví, protože je mi alespoň částečně známo z filmů, a doufám, že mi prominete jisté nepřesnosti

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

Lipi4

10)  Lipi4 (29.06.2012 07:29)

Ty jsi nám z Krvinky udělala upírku ...... sakra , jak se teď budem bránit, když má takovou sílu ... .. .

Ráda by jsi věděla, o bylo na těch letácích, viď??? ... Neřeknu ... .. jen poradím, že za všechno může zakladatelka SPORu

sfinga

9)  sfinga (29.06.2012 04:07)

Cleo, já se teda přiznám, no. To sčítací zařízení jsem začarovala já
Přece nenechám vyhrát toho unylýho Edwarda
Viva la Severus Snape
Jen ve mě zatrnulo, aby nebyli další procesy s autorkami, já jsem zrovna ve svý povídce vraždila Budeme si muset dát všechny náramný pozor, nebo skončíme jako krvavá Twilda. Uááá, jako upírku by mě můj vlkodlak nechtěl

Twilly

8)  Twilly (28.06.2012 23:18)

živočicháře? to už vůbec ne

LadySadness

7)  LadySadness (28.06.2012 23:17)

a nebude to mít vlyv na výkon?

LadySadness

6)  LadySadness (28.06.2012 23:16)

kde začať a kde skončiť, hm? tak začnem na začiatku a skončím na konci

Twilly

5)  Twilly (28.06.2012 23:09)

já ti to říkala, Jaromíre , neděláš dobře s tou sirkou... teď aby ses šla kouknout do Pelhřimova, ať víš do čeho deš

Clea

4)  Clea (28.06.2012 23:08)

rychle musim napsat co nejvíc komentů než mě zabanujou
děkuju, děkuju moc za všechny komentáře (stávající i budoucí - snad ještě nějaký budou) a až nastane ta děsivá chvíle (ban), myslete na mě

Ree

3)  Ree (28.06.2012 23:05)

Já ti dám, jestli má ten vztah nějakou budoucnost!

Twilly

2)  Twilly (28.06.2012 23:04)

já mám Dráááááááááčka a taky "upíří plastiku"

belle

1)  belle (28.06.2012 23:01)

věděla jsem, že když si počkám, tak se dneska dočkám
Cleuš, nebudu vypisovat hlášky, protože to bylo super od začátku do konce, díky ti, moc jsem se pobavila

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still