Sekce

Galerie

/gallery/kladivko_01.jpg

Spolek Pro Ochranu Reků bojuje za své první dva klienty statečně jako lev (no, dobře, občas ne až tak chrabře)

Napsáno po přečtení 32. dílu povídky Kdopak by se vlka bál... poté, co bylo hlavním hrdinům ublíženo!

SPOR jde do boje!

New York Post:

Soud skončil dřív, než začal; SPOR vytahuje drápky.

New York Daily News:

Smetánka knižních postav na jednom místě. Objeví se i Voldemort?

New York Times:

Autoři se začínají šikovat. Mají se jich jejich postavy bát?

USA Today:

Soudní jednání se změnilo v bitku přímo před očima soudce.

 

New York Times Vám exkluzivně zprostředkují živý rádiový přenos z druhého dne soudního procesu díky naší přispěvatelce Julii Sluníčkové:

Dobrý den, mé jméno je Julia Sluníčková a opět se vám hlásím ze soudní síně, kde brzy začne druhý den soudního procesu SPOR versus autorky. Jistě jste zaznamenali, že proces se musel odsunout až na dnešek, protože někdo unesl svědka obžaloby. Za pomoci násilí ji chtěli, teda vlastně jeho, svědka obžaloby, přimět změnit výpověď. Nejmenovaný zdroj mi prozradil, že únosci zároveň odcizili mrazírenský vůz se zásilkou ledu určený pro výroční večírek Whiskey Clubu. Díky tomu nestál večírek za nic a roztrpčený vrchní náčelník policie zmobilizoval všechny svoje jednotky. Policie po anonymním tipu našla jak zásilku s ledem, tak i našeho svědka. A tak se špatní hoši dostali za mříže a svědek může poskytnout svoji výpověď u soudu.

Soudní síň se stejně jako v první den procesu velmi rychle zaplnila a jenom velmi těžko se tu dá procházet. Při vstupu jsem u dveří dokonce zahlédla mladou dívku s velikým bassetem, jak se snaží i se psem dostat dovnitř přes ochranku. Tvrdila jim, že to je její slepecký pes. Ale myslím, že ji prozradilo, když vyvalila oči na zrovna procházející muže v italských oblecích, kteří velmi připomínali pány, co posledně seděli za lavicí obžalovaných. Tito však nebyli tak velcí jako předchozí tři.

Stejně jako minule se dostavila spousta známých osob, kterých se soudní pře dotýká ať už přímo či nepřímo. Opět jsem v zadních lavicích zahlédla sedět manžele Potterovy a vedle nich Hermionu a Rona Weasleyovy. Pokud soud rozhodne ve prospěch Maniho a Winie, bude z toho jistě precedent, který právě tyto postavy velice potěší. I když je pravda, že vím o někom, koho by potěšil ještě víc, vzhledem k jeho nenávisti k růžové a blonďatým vlasům. Ale zajisté se bude pan profesor rozhodovat podle svého nejlepší vědomí a svědomí.

Za lavicí obžalovaných již sedí skupinka pánů, které jsem zahlédla u vchodu. Italsky a především velmi hlasitě se dohadují. Nevypadají dobře naladěni, pravděpodobně jim chybí jejich kolegové. Mezi nimi sedí těhotná žena, která se včera tolik rozčilovala nad výpovědí Alice Cullenové. V tomhle stavu by se tolik rozčilovat ale určitě neměla.

Na druhé straně barikády, přímo za stolem žalující strany, postává skupinka upírů, hlídající lukrativní místa pro volturijské pány. Včera jsem se snažila získat alespoň kratičký rozhovor s Arem nebo s Caiem, ale nedostala jsem se přes jejich upovídanou sekretářku. Bohužel jejím jediným tématem bylo to, jak moc se těší, až z ní udělají upírku. Vykládala mi, že jako první, samozřejmě po nutném doplnění energie, proběhne celou Itálii od severu k jihu. A hned poté najde svého expřítele a nakope mu… no, popovídá si s ním. Když se dostala k sedmnáctému bodu a stále se neměla k tomu, aby mě přepojila, tak jsem to už vzdala a zavěsila. Doufám ale, že se mi dnes po skončení procesu podaří si s jedním z vládců smluvit rozhovor.

A už přichází žalující strana. Mani a Winie se drží za ruce a je vidět, že se Mani cítí mnohem jistěji než včera. Za nimi jde jejich právní zástupkyně, slečna Elle Woodsová. Opět má velmi vkusný kostýmek. A v těsném závěsu za ní jde skupinka Volturiových. V čele jde Jane a za ní Aro, Caius a Marcus. Všichni kolem jim uvolňují místo, hlavně, aby se na ně nezaměřil pohled Jane. Aro propátrává pohledem všechny přítomné. Že by někoho hledal?

U dveří do soudní síně se zrovna objevily obžalované se svým obhájcem. Billy Flynn vypadá, že je dnes ve skvělé formě. Na tváři má snad ještě samolibější úšklebek než obvykle. A pohled, který právě věnoval slečně Woodsové, usazující se u svého stolu, byl lehce výsměšný. Myslím, že má pro dnešek přichystané nějaké eso v rukávu.

Soudní síň se začíná uklidňovat. Za chvíli přijde soudce a porota. Měli bychom začínat s výslechem Alice Cullenové. O dvě řady před Potterovými vidím sedět Edwarda a Bellu Cullenovy, vedle nich sedí Carlisle. Esmé nikde nevidím, nejspíš raději zůstala doma. Bella se na Edwarda podezřele tiskne a rozhlíží se kolem sebe s ostrým pohledem. Pravděpodobně chce dát všem přítomným najevo, že Edward patří jenom jí a nenechá si ho od nikoho oslintávat.

A otevírají se dveře vepředu a vchází soudce a za ním porota. Zahlédla jsem mezi nimi Ree, se kterou jsem se také snažila spojit kvůli rozhovoru. Jakmile jsem se zmínila, že by čtenáře zajímal vztah mezi ní a Petrem Průchou, tak mi telefon položila. Kousek za ní jde pan profesor Snape, který by měl velmi brzy dostat medaili za statečnost. Jakmile se tato informace dostala na veřejnost, tak se strhla velká vřava. Mezi hlavní odpůrce patří překvapivě sám profesor. No, možná, že to až tak překvapivé není, vzhledem k jeho nenávisti ke vší té pozornosti.

Porota se usadila a soudní zřízenci zjednávají klid v soudní síni, aby se mohlo začít. Soudce se ptá slečny Woodsové, zda chce pokračovat s výslechem Alice Cullenové. Ta přitakává, ještě nevyčerpala všechny svoje dotazy. Čekáme na příchod Alice. Paní Pometlová se otočila na těhotnou ženu sedící za ní a baví se spolu. K jejich rozhovoru se přidává i paní Twilluše. Vládne u nich dobrá nálada, něčemu se smějí.

Vidím přicházet Alici Cullenovou. Ó můj… Má na sobě naprosto úžasné šaty od Manuela Blanica. Jsou z jeho nejnovější kolekce, kterou předváděl minulý týden v Paříži. Tento konkrétní model je tvořen úzkou smetanovou sukní těsně nad kolena. V pase na sukni navazuje tmavě rudý vršek bez ramínek. Tento model se dá zatím sehnat pouze v Paříži a Manuelova kolekce je jako obvykle velmi omezená. Alici k jejímu místu svědkyně doprovází spousta pohledů. Nejspíš se jí dotkla moje včerejší poznámka ohledně módního vkusu slečny Woodsové.

Slečna Woodsová se ujímá slova a navazuje tam, kde při minulém sezení skončila. Opět se ptá Alice na její vize. Chce znát více podrobností a nějaké příklady. Alice si pokládá jednu ruku na zábradlí před sebou a je vidět, že několik prstů má elegantně obvázaných šátkem, začíná vyprávět od začátku, jak nejprve neviděla ohledně Winie nic, což je ovšem jasné, vzhledem k tomu, co je Winie zač. Alice si zrovna přehodila nohu přes nohu a poskytla mi tak výhled na její boty. Jsou to nové boty od Chanela! To snad vážně není možné! Přesně tyhle boty jsem si chtěla koupit, ale mají je pouze na objednávku. A čekací doba je minimálně dva měsíce. Perfektně jí ladí k šatům od Blanica. Budu od ní muset zjistit, kde je sehnala. Ach ano, soudní proces. Alice zrovna zodpověděla poslední otázku žalobkyně a soudce dává možnost panu Flynnovi. Ten se však Alice na nic zeptat nechce a tak může slečna Woodsová předvolat dalšího svědka. Alice cestou ještě stihla rozpustile zamávat mužům sedícím za lavicí obžalovaných. Ten vkusný šátek se jistě stane hitem příští sezóny. A jako další stane na lavici svědků Suzie Kudlanková.

Tato postava není známá všem přítomným, slyším kolem sebe dohady, kdo že to je. Tato slečna dělá zdravotní sestru v nemocnici, kde pracuje doktor Cullen i Mani. Jsem zvědavá, jaký je úmysl žalobkyně. Slečna Kudlanková odpřísáhla na bibli, že bude mluvit pravdu a nic než pravdu a posadila se. Elle se na ni mile usmívá a evidentně ji povzbuzuje pohledem. Pokládá jí první otázku. Je pravda, že se jí Manuel líbí? Suzie se nesměle usmívá, asi se trochu stydí a přikyvuje. Soudce se na ni také mile usmívá a upozorňuje ji, že musí odpovídat nahlas. Od Suzie slyšíme tiché ano.

Slečna Woodsová se Suzie začíná vyptávat na to, zda ji v této náklonnosti autorky podpořily. Suzie se opět nesměle usmívá, podívá se rychle na paní Pometlovou a pak i na paní Twilluši. Potvrdila podezření žalobkyně - nejenom, že ji v té náklonnosti podporovaly, ale dokonce ji ještě popostrkovaly. Žalobkyně chce vědět, jak přesně ji popostrkovaly. Slečna Kudlanková klopí pohled na své nohy a poté něco potichu zamumlá. Soudce ji opět mírným a laskavým hlasem napomíná, že musí odpovídat tak, aby jí bylo rozumět. Suzie odpovídá, že jí například nařídili obléct si pracovní uniformu o číslo menší. Ella se jí ptá, zda i něco dalšího. Suzie přikyvuje a říká, že ji vždycky donutily uvařit kávu, aby měla záminku jít za ním na pokoj lékařů. Když se žalobkyně odvrací od svědkyně zpět ke svému stolku, je na její tváři vidět vítězoslavný úsměv. Předává slovo panu Flynnovi. Jeho první otázka je překvapivě podobná, jako jedna z předchozích od žalobkyně. Chce vědět, jestli jí těsné uniformy vnucovaly autorky, nebo je nosila ze své vlastní vůle. Zdá se mi to, anebo se Suzie opravdu zlehka červená? Ale její odpověď je jednoznačná. Autorky ji do nich vždy oblékly a nenechaly ji svléknout tu uniformu, dokud jí neskončila směna.

„Obviňuji Vás z křivého svědectví!“ Billy Flynn zrovna obvinil Suzie z křivého svědectví. Při jeho obvinění celá síň ztichla a jeho hlas se rozlehl celou místností. Teď se tu však všichni překvapeně dožadují vysvětlení. Co ho k tomu mohlo vést? Žádá ji, aby si sundala velký svetr, který má na sobě oblečený. Suzie pohledem sklouzla k Elle Woodsové, které bohužel zrovna nevidím do obličeje. Suzie si pomalu svléká svůj svetr. Všichni napjatě očekávají, co má pod ním. Že by tam schovávala upjatou halenku? Ale jak by to pan Flynn mohl vědět? A už vše vidíme. Suzie má pod svetrem o dvě čísla větší triko, na kterém je nápis SPOR 4EVER. Pan Flynn vypadá vyvedený z rovnováhy, on opravdu čekal, že tam bude mít upnutou halenku. Soudce se ho ptá, co to mělo znamenat. Billy Flynn žádá slečnu Suzie, aby si svlékla i toto triko, ale to už mu soudce dutým hlasem plným zklamání zakazuje.

Hm, tak v tomto světle dostává scéna, které jsem se stala svědkem před zahájením procesu, zcela nové opodstatnění. Na dámských toaletách jsem z jedné kabinky slyšela dva ženské hlasy. První přesvědčovala tu druhou, aby si sundala halenku, ta se ale zdráhala. Nechtěla jsem je vyrušovat a tak jsem raději použila toalety v jiném patře.

Pan Flynn vypadá zmateně. Zaručeně si myslel, že mu tento tah vyjde a neočekával neúspěch. Otáčí se na své klientky a je poznat, že o něčem uvažuje. Poté přistupuje ke svému stolu a po chvíli hledání najde desky, se kterými jde ke svědkyni. Ta se na něj dívá podmračeným pohledem. Kam asi zmizel ten nesmělý pohled? Pan Flynn se nadechuje a otevírá desky v rukou. Nemáme šanci nic vidět, ale svědkyně zřejmě ano, protože neskutečně zbledla. Soudce chce vědět, o co se jedná. Pan Flynn vytahuje balíček fotek.

„Ty prasáku. Říkals, že jsou ty fotky jenom pro tebe!“ Než stihne obhájce cokoliv říct, tak se síní rozléhá pisklavý hlas Suzie. Vyčítá mu, že si fotografie nenechal pro sebe. Soudce se natahuje přes svůj stůl, aby si fotografie mohl blíže prohlédnout. Pan Flynn se brání, že to jsou pouze fotografie, na kterých je důkaz, že Suzie se sama ráda obléká do upnutých oblečků. Ale Suzie není k utišení. A z obecenstva se začíná šířit hluk, jak se všichni dohadují o inkriminovaných fotografiích.

Najednou je slyšet hlasitý psí štěkot. Všichni jsou okamžitě zticha a rozhlíží se po sobě. Pes již ovšem utichl. Soudce buší zuřivě kladívkem a zjednává si klid v soudní síni. Nařizuje jednomu zřízenci, aby dotyčné zvíře našli a i s majitelem odvedli. Dívka se psem okamžitě hodila vodítko za sebe a snaží se tvářit nenápadně. Soudní zřízenci velmi rychle procházejí mezi uličkami a psa hledají. A jeden už ho našel. K vodítku se však nikdo nehlásí a proto vyvádějí ze síně pouze psa. Dívka se na svém místě potutelně usmívá.

Suzie opět spouští svoji litanii na obhájce. Začala mu opět spílat a častuje ho nevybíravými jmény. Soudce vytrhl balíček fotografií z rukou pana Flynna a snaží se Suzie uklidnit prohlášením, že se opravdu nejedná o fotografie, které měla na mysli ona. Prochází si postupně balíček a oči mu začínají svítit. Vyhlašuje půlhodinovou přestávku, aby se svědkyně mohla uklidnit a pokračovat ve své výpovědi.

Vážené dámy a pánové, pokusím se při této příležitosti získat od někoho z přítomných rozhovor a znovu se vám ozvu.

 

„Vážení přátelé, mám neskutečnou radost, protože tu se mnou stojí Alice Cullenová, která byla tak laskavá a souhlasila s krátkým rozhovorem. Takže Alice, vítám tě v přímém přenosu pro deník New York Times.“

„Děkuji, Julie.“

„Takže, Alice, začneme od toho nejdůležitějšího, co diváky zajímá zaručeně nejvíc… Pověz nám, kde jsi sehnala tyhle úžasné boty od Chanela?“

„Ale Julie, víš, že na tohle ti nesmím odpovědět.“ Lehký smích.

„Hm, to budou naši diváci velmi zklamaní. Tak dobrá, tak tedy z jiného soudku. Proč máš obvázanou ruku?“

„Och, tohle. To vlastně ani nic není. Včera se mi stala taková menší nehoda s ledovačem, tak jsem si řekla, že si to raději zavážu.“

„Já myslela, že se ti jako upírce nemůže nic stát.“

„To ne, ale ten šátek se mi skvěle hodí k šatům.“

„To je pravda. A jak vidíš další průběh soudu?“

Zvonivý smích. „Přeci nechceš přijít o překvapení, Julie.“

„No, dobrá. Za chvíli se už bude pokračovat, takže ti děkuji za rozhovor, Alice.“

„Nemáš zač a rychle utíkej před budovu, jinak to propásneš.“

 

Vážení posluchači, vracím se k vám ze soudní síně, kde už za malý moment skončí přestávka a bude se pokračovat v líčení. Před okamžikem jsem se vrátila do soudní síně. Před budovou soudu jsem se stala svědkem zajímavé události. Paní Pometlová se tam setkala s neznámým mužem na motorce. U soudu jsem ho ještě neviděla, protože jeho vysokou a statnou postavu bych nepřehlédla. Paní Pometlová si s ním povídala, když tu k nim přišla zakladatelka SPORu. A přestože by se neměla bavit s protistranou, tak se vložila do jejich rozhovoru. Vždy se mi zdála jako velmi mírná osoba, ale tentokrát tomu tak nebylo a začala se s paní Pometlovou dohadovat. Neznámý muž na motorce se pouze opřel o svůj stroj a pobaveně je sledoval. Vtom se mezi paní Pometlovou a Cleu vřítila paní Twilluše a bylo vidět, jak je rozčílená. Obě dvě je tam setřela jako malé holky a bylo vidět, jak oběma poklesla ramena. Potom paní Twilluše poslala muže na motorce do jiných končin a až když uraženě nasedal na motorku, tak odvedla paní Pometlovou do budovy a po zakladatelce SPORu přitom házela nepěkné pohledy.

Ale to snad ne, právě do soudní síně vešel zřízenec soudu a oznámil nám, že panu soudci není dobře, takže se soud musí odložit na zítřek. Sálem se rozléhá zmatený šum. No, tak to je pro dnešek vše. Já se s vámi, milí diváci, loučím a doufám, že se uslyšíme při dalším pokračování soudu. Tentokrát snad už posledním. Pro New York Times, Julie Sluníčková.

 

SPOR jde do boje! 3

Povídy od Clei

---

Ráda bych poděkovala Cam, která je stále tak ochotná a opravuje mi i ty nejhrubější hrubky. A pak také Twilly a Bosorce - nejenom za to, že mi dovolily zneužít je a jejich postavy, ale ještě mi přidaly pár svých nápadů - jste moje zlatíčka :)

Všem postavám, které jsem v této povídce opět zneužila bez jejich vědomí a uvědomělého souhlasu, se tímto veřejně omlouvám a doufám, že mě nebudete hnát až k soudu :)

V povídce jsem použila model amerického soudnictví, protože je mi alespoň částečně známo z filmů, a doufám, že mi prominete jisté nepřesnosti.

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2 3   »

Ree

27)  Ree (03.06.2012 15:44)

Tréninky se nějak zařídí A co že na mě kdo ví?

Bosorka

26)  Bosorka (03.06.2012 15:16)

Ree - a nemusí ten onen náhodou občas trénovat? Teda trénovat hokej.
A dle mých zdrojů již na tebe něco G.Y. Doseděl již vypátral

Ree

25)  Ree (03.06.2012 14:55)

Takže bychom museli zůstat celý týden zavření doma? Sami dva? Úplně sami? Zatažené žaluzie, takže by byla tma? Ehm... To klidně risknu!

Bosorka

24)  Bosorka (03.06.2012 14:42)

Ree - s největší pravděbodobností bys měla před svou několikapodlažní vilkou přes noc přímo alej ptačích zobů

Lipi4

23)  Lipi4 (03.06.2012 14:09)

Cleo, možný je naprosto všechno , ale já měla co dělat, abych to vydejchala .. . . .. . ale příště by to chtělo upozornění .... no a nevím jstli jsem zrovna já módní guru , jelikož to všechno mám z jednoho úžasnýho seriálu .. Sex ve městě .. to je můj večerníček

PS: Blahnik má lepší boty než Chanel ..... a na cokoliv se většinou čeká nejmíň půl roku (pokud je seznam čekatelů)

Pokud by jsi někdy chtěla zmínit nějakou kabelku, tak nejlepší jsou Birkin od Hermese

Clea

22)  Clea (03.06.2012 14:03)

Twilly, nojoooo, tak já něco zkusím vymyslet
Ree, vůbec, určitě by tě nechali všichni napokoji. A teďka mezi náma - jak to teda je??
Lipi - ou jééééé, módní guru Chanel dělá i boty, to je jediný, co mě ospravedlňuje... ostatní, především to zkomolený jméno mě mrzí , je bohužel vina Julie (miluju svý nedokonalý postavy) ehm...ale je taky možný, že v tom jejím vesmíru, ze kterýho nám sem vysílá dění u soudu to tak opravdu je vem si, že knižní postavy tam jsou skutečný, tak proč by tam nějakej velmi známej Manolo Blanic nemohl navrhovat šaty?

Lipi4

21)  Lipi4 (03.06.2012 13:47)

Chanela a Blahnika jsi prohodila schválně??? .... já jen, že jsem málem dostala infarkt, když jsem četla jak jsi překřtila Blahnika (Manolo Blahnik) .....
.... ... . jinak skvělá zprávička ... ale jako modní policii bych Julii nenominovala

Ree

20)  Ree (03.06.2012 13:25)

Tak jo, dejme tomu, že by to byla pravda, jak moc by mě paparazzi pronásledovali?

Twilly

19)  Twilly (03.06.2012 12:27)

Vůbec ne... :D (jako, že žehlíš tak mizerně jako já opravdově muehehehe)

Clea

18)  Clea (03.06.2012 12:25)

Twillí, oduraž se zase tak až vydáš nějakou skladbu, tak já budu první ve frontě, co si ji koupí, joooo? (vyžehlila jsem si to nebo se mám ještě snažit?? )

Twilly

17)  Twilly (03.06.2012 12:18)

ok, tak to řeknu mojí dirigentce, když se s ní příště potkám, doteď jsem mĚla pocit, že to zvládala

Clea

16)  Clea (03.06.2012 12:16)

když se to tak vezme, tak já taky umím zpívat... jako je divný, že všichni vždycky prchnou, ale to s tím zpěvem určitě nemá nic společnýho

Twilly

15)  Twilly (03.06.2012 12:16)

myslím, že jsem uražena :p

Twilly

14)  Twilly (03.06.2012 12:13)

Ty voe, docela šok, nechci být hnusná, ale já UMÍM zpívat (kurňa, nikdy by mě nenapadlo, že se JÁ budu ohánět právě TÍMHLE vzhledem k tomu, že normálně svoji pěveckou kariéru docela tajím)

Clea

13)  Clea (03.06.2012 12:11)

jedině bez zpěvu jinak tam nesmíš

Twilly

12)  Twilly (03.06.2012 12:09)

Přimlouvám se za Karlštejn, byla jsem tam jednou a líbilo se mi tam, takže chci tam jít opět.... a budu ti zpívat "lásko má já stůňu! .. nebo někomu jinému

Clea

11)  Clea (03.06.2012 12:04)

jo tohlééééé noooo, to jsem si ještě nepořídila

Bosorka

10)  Bosorka (03.06.2012 12:02)

Tím je myslen tvůj Autorský profil....jinak si klidně vegeti v iglů či na Kralštejně ;)

Clea

9)  Clea (03.06.2012 11:59)

ehm - domeček?? asi tím nemyslíte bydlení - neměly byste utlačovat bytový nájemníky

Bosorka

8)  Bosorka (03.06.2012 11:55)

Ano, přidávám se k ségře - Kde máš Cleouši domeček?
Cleo - já vím, ale stejně mám neblahý pocit, že se slečna R pozná... B)

«   1 2 3   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek