Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/Sn%C4%9Bn%C3%AD.jpg

Probuzení v cizí posteli.

Jacob začíná blbnout.

Sen, který není snem….

3. Do dna, aneb plnou parou ke dnu

Seděl jsem v posteli a rukama si podpíral hlavu, aby mi neupadla. Na sobě jsem neměl nic a mou nahotu zakrývala jen pokrývka.  Izzie si přesedla ke mně a líbla mě na ucho.

„Těžká rána opilcova, co?“ usmála se na mě.

„Izzie, promiň, já jsem strašnej vůl.“

„Prosimtebe, neblázni, tak si přebral, no. Já tušila, že to tak dopadne. Tobbey by dokázal uchlastat i abstinenta.“

„Nojo, ale já… ty…“ nedokázal jsem studem ze sebe dostat kloudnou větu.

„Nooo, měla bych se trochu zlobit, že jsi zapomněl na to, co se tu dělo, ale vzhledem k tomu výkonu, cos mi předvedl, je ti odpuštěno,“ smála se na mě a na rozdíl od mě, byla v pohodě.

Chtěl jsem ji políbit, ale uhnula.

„Tak to ne, nejdřív koupelna a kartáček na zuby,“ zašklebila se a já se rozchechtal. Skočil jsem po ní, přišpendlil ji pod sebe a schválně na ni zblízka dejchnul.

„Fůj, smrdíš jak mokrej pes,“ nakrčila nos a já ztuhnul. Pustil jsem ji a sed si.

„Co máš pořád s tím psem?“ zeptal jsem se a bál se odpovědi.

„Nó, večer si vypadal jako čokl co se zaběhnul pánovi, dneska ráno je z tebe roztomilý štěně, ale v noci… v noci si byl hotovej dravec. Úplnej vlk.“

Koukal jsem na ni vytřeštěně, než mi došlo, že je to sranda. Sakra, tak dlouho jsem žil se svým vlkem, že v každým náznaku vidím odhalení. Ach jo, fakt je ze mě paranoik.

„Kde máš koupelnu?“ zeptal jsem se.

„Rovnou za nosem, kovboji. Nějaký nový kartáčky najdeš ve skříňce, ale jestli šáhneš na můj holicí strojek, tak tě zastřelím, jasný?“

Vyskočil jsem z postele a metelil si to směrem, kterej mi ukázala. Za zádama se mi ozvalo hvízdání.

„Hezkej zadek, hafíku.“

Počkej, až vypadnu z koupelny, já ti ukážu, hafíka!

***

Otevřel jsem dveře našeho pokoje, a Mark už byl doma. Seděl u stolu, před sebou notebook a pracoval.

„Copak se to stalo s naším hochem? Vypadáš nějak uváleně, Jakeu,“ usmál se, když mě viděl.

„Kámo, to byl naprosto ulítlej víkend,“ zamručel jsem a svalil se na postel.

„Tak povídej,“ vybídl mě a pohodlně se rozvalil na židli.

A tak jsem mu to vyklopil od A do Z, jen jsem si nechal pro sebe, že s Izzie to byla moje premiéra.

„Koukám, že jsi toho zažil dost. A dokonce seš bodyguard, wow. Někdo mě přeplatil. Hele, ale doufám, žes  měl v noci měl prezervativ. Ta holka už asi pár chlápků utahala.“

„Jo, jenže se musím přiznat, že na to myslela ona, Já s tímhle programem jaksi nepočítal,“ přiznal jsem se ke kiksu.

„Koukám, hochu z buranova, že budeme muset navštívit nejbližší drogerii a vybavit tě.“

„To je najednou starostí,“ odfrkl jsem. „A vlastně co ty? Copak dělal náš Einstein?“

Zamluvil to. Záhadnej jak sfinga. Já se mu tady zpovídám a on… ále ať si to nechá.

Od toho dne jsem se nenudil. Přes tejden po přednáškách hlídal Iana, kdyby si ten vazoun vzpomněl a chtěl si z něj udělat fašírku a v pátek zamířil do hospody za partou. Byli to prima lidi, jen jsem měl problém, udržet s nima krok v pití. Tobbey totiž z vděčnosti za ochranu jeho bráchy, mi objednával chlast a nedovolil, abych platil.  Izzie byla stejně přívětivá, jako minule a po zavíračce jsem zase skončil u ní. Tentokrát ne tak nadranej a tak reprízu z minulýho tejdne jsem si pěkně vychutnal. Izz mi na rovinu řekla, ať nečekám vážnej vztah, ale dokud budu chtít, že mám místo u ní v posteli jistý. Vyhovovalo mi to. Nechtěl jsem se vázat, ne po tom, jak jsem to totálně projel u Belly. Divný, už mě to ani tak nebolelo, když jsem si na ni vzpomněl.

A čas utíkal…

Pořádně jsem zapadl do studentskýho života. Bylo to fajn. Škola, parta, chlast, holka. Někdy v jiným pořadí.  S Izzie jsem už nebyl, dala mi vale, ale našel jsem si jinou holku. Jmenovala se Anne a dělala taky v tý hospodě. Po Anne to byla Mary, po Mary Camilla, pak Mercy a nakonec Veronica.

A potom jsem zjistil, proč Mark tak strašně tajnůstkařil. Byl to pro mě docela šok. Ale co se vlastně stalo.

Byl už prosinec. Za pár dní jsem měl odjet na vánoční svátky domů. Coural jsem se osvětleným Seattlem a přemýšlel, co mám koupit tátovi a Rachel. Na ostatní kašlu. Smečka pro mě přestala existovat v den, kdy mi Sam sebral vlka. Možná se přemůžu a koupím nějakou blbinu Paulovi, když už ho ségra přitáhla do rodiny, troubu jednoho otištěnýho.

Koukal jsem do výkladů, ale nic mě nenapadalo. Zabočil jsem za roh a v proluce mezi barákama jsem zahlíd dva chlapy, jak se tam muchlujou. Prostě se tam líbali dva buzíci. Chtěl jsem jít dál, ale najednou ten jeden otočil hlavu. Mark! Kluk, se kterým už čtvrt roku bydlím, je teplej!

Zdrhal jsem a za sebou slyšel Marka, jak na mě volá.

Doma jsem jen seděl a tupě čuměl do země. Vzalo mě to, to teda jo. Proč mi to neřek? Já přece nejsem žádnej zasranej heterák, kterej by teplouše nejradši upálil. Každej má přece právo na život. A vůbec, proč jsem se nezastavil? Proč jsem zdrhnul?

Klaply dveře.

„Jestli chceš, tak si zažádám o změnu bydlení,“ ozval se Markův tichej hlas.

Zvedl jsem hlavu a koukal na něj.

„Proč jsi mi to neřekl?“

Hořce se usmál.

„V týhle společnosti se odlišnost nebere, to přece sám víš. Kolikrát jsi slyšel o špinavých indiánech?“

Ušklíbl jsem se.

„No vidíš, a já a Jonah jsme na tom stejně. Já vím, měl jsem ti to říct hned, ale neznal jsem tě.“

„Když si pomyslím, kolikrát jsem se před tebou svlíkal,“ vykoktal jsem ze sebe.

„Sorry, ale nejseš můj typ, kámo,“ dorazil mě a já se najednou rozřehtal. Ježíš no a co, já jsem indián, on gay, správná dvojka ne…

Ten večír jsme otevřeli flašku lagavulinky a povídali si. On mi řekl, že o svým zaměření ví už od patnácti a s Jonahem chodí dva roky. Každej je na jiný vysoký, každej na jiný koleji, tak se spolu dohodli, že všední dny patří škole a víkend bude jejich. Já se mu svěřil se svým trápením s Bellou. Jasně, vynechal jsem vlky a upíry.

Popíjeli jsme a najednou mě Mark zarazil.

„Jakeu, brzdi!“

„S čím?“ ptal jsem se udiveně.

„S tím pitím, vždyť už jsi sám vytáh půlku flašky. Já bejt na tvým místě, tak už jsem pod stolem.“

„Ale prosimtě, vždyť to je jen kapka,“ namítnul jsem. Zakroutil hlavou, ale nechal mě.

A zase čas letěl jak splašenej…

Přelítly vánoce a najednou se přiblížily lednový zkoušky. A já od dvou vylítnul. Nebylo se čemu divit, pár tejdnů už pro mě byla škola na posledním místě. Mark mi domlouval, nabízel doučování, ale já? Vztekal jsem se na celej svět.

Večer jsem to šel zapít a pak cinknul na Veronicu, jestli má na mě chuť. Měla a tak jsme skončili v levným hotelu. Usnuli jsme po půlnoci.

Něco mě probudilo. Mžoural jsem do tmy a najednou koukal jak puk. Proti posteli stála Bella. Byla krásnější než kdy dřív, ale byla to ledová krása.

„Tohle jsem pro tebe nikdy nechtěla, Jacobe. Jsi jako můj bratr, tak se seber! To chceš celý život zahodit kvůli pití a holkám?“

Převrátil jsem se na posteli a najednou tu nikdo nebyl. Blbej sen!

Jenže ten sen se mi opakoval i druhou noc. A třetí…

Ležel jsem na koleji a nemoh usnout. V druhým rohu pochrupoval Mark a já přemýšlel, jestli mi ty sny nechtěj něco naznačit.

A najednou přede mnou stála zase ona. Dívala se na mě smutně, sklesle. A pak mi zase začala číst levity.

„Jakeu, nech toho prázdného života. Jsi přítel a věř mi, že mě trápí, vidět tě takhle. Říkáš o nás, že jsme pijavice, ale nejsi ty taky?  Začíná být z tebe příživník. Kvůli přátelství, které mezi námi bylo a snad ještě je, nechej toho, dokud je čas.  Jacobe, nenič se!“ zavzlykala.

Promnul jsem si oči a byla pryč. Ale tentokrát mě ledově štípala v nose její sladká upíří vůně. Bella! Byla tu, opravdivá a… živá?!  Vylítnul jsem ven a hledal ji.  Marně. Určitě už byla daleko. Pomalu jsem se vracel zpátky. Nebyla to zase jen halucinace? A tentokrát i čichová? Já přece nejsem už vlk, neměl bych cejtit upíří pach. Hm, fakt mi asi hrabe. Lehl jsem si a ruce složil za hlavu.

No, Jakeu, máš průser. Když už tě po nocích navštěvují upírky a vyčítají ti způsob života, to už asi opravdu musíš začít něco dělat. A začnu hned.

Vyhrabal jsem se z postele, vytáh flašku vizoura a vylil ho do umyvadla.

 


Moc děkuju za pomoc MisaBells. Pomohla mi odstranit dost podstatný kopanec.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

15)  Jalle (26.05.2013 19:36)

milujem Jakove myšlienkové pochody

Twilly

14)  Twilly (26.03.2012 08:20)

Jo jo, takže "normální" Jacob se chová jako "normální". Umí spadnout do problému stejně lehce, jako kdokoliv jiný a to by měl být za maximálního správňáka. Jo, tak tohle umíš, Sfin

ambra

13)  ambra (24.03.2012 09:47)

Tsss, Bella je nějaká úzkoprsá . Si trochu užil, no , se nedá furt jenom studovat;) . Ale vážně - moc hezká kapitola, Jacob do toho vklouznul skvěle a umím si představit, že smutnění za Bellou by probíhalo právě takhle - pokusy o zapomnění:( .
Mark se mi líbí čím dál víc, doufám, že dostane prostor .
A Bella ho fakt přijela sprdnout? .
Rychle další!!!

Kamci

12)  Kamci (21.03.2012 23:27)

krásný

Marcelle

11)  Marcelle (21.03.2012 22:09)

Hezké, moc hezké a hlavně čím dál tím zajímavější. Díky.

MisaBells

10)  MisaBells (21.03.2012 18:12)

to víš, to jsem celá já... Hele, ale rozhodně to nestálo za jmenování, to já jen tak bokem...
Každopádně... co ti mám říct? Napsat? Já už se vyjádřila včera, kruci... víš jak, že jo? Vážně jsi mi tu chyběla, zlato! Bavila jsem se, užila si to, smála se, sykala s jeho útěkem... tak Marký je gay? Hmmmm a dál?

wuzinka

9)  wuzinka (21.03.2012 17:55)

Super povídka. Jsme zvědavá, jestli Jake nakonec přece jenom potká Nessi nebo někoho jiného. Nechám se překvapit a už netrpělivě vyhlížím další kapitolu

Marvi

8)  Marvi (21.03.2012 17:30)

Bella je anděl strážný? Paráda, doufám, že se Jake vzpamatuje. Krásně se to čte a těším se na další písmenka ;) ;) ;)

maryblack

7)  maryblack (21.03.2012 16:17)

Ivuško, seznam úžasnej!!!!! S Jacobem v posteli...Jupíííííííííí :D Bells má pravdu, měl by přestat, nebo se nám chudáček uchlastá :( Těším se na další díl

Empress

6)  Empress (21.03.2012 12:18)

Áno, áno, ten zoznam je výborný

Bosorka

5)  Bosorka (21.03.2012 12:03)

Anne a dělala taky v tý hospodě. Po Anne to byla Mary, po Mary Camilla, pak Mercy a nakonec Veronica. úžasný seznam!
Ajajaj tak Bella si hraje na ochranářského anděla? Ať ho nechá na pokoji! Že by v něm přítomnost upíra probudila vlka?

Kamikadze

4)  Kamikadze (21.03.2012 09:17)

Ivi, já žasnu, ty si z něj málem udělala alkoholika!! A ta Camilla? Ty si nedáš pokoj? :-D Ne, samozřejmě to myslím ve srandě, klidně ji s ním nech spát :-D

Empress

3)  Empress (21.03.2012 09:05)

Ivuška moja, prečítané na jeden šup a bez dychu
Tak s Annou v posteli, hm?
Jake sa nám pekne spustil, ale už je snáď zase na dobrej ceste
Už sa teším na ďalší dielik, tak šup šup na to ;) ;)

Linfe

2)  Linfe (21.03.2012 08:51)

Tak začátek perfektní a pěkně čtivý, celkově je to super začátek příběhu. Akorát myslím, že konec by si zasloužil trochu víc :-) Nebo možná já bych si ráda přečetla víc. Těším se na další

SarkaS

1)  SarkaS (21.03.2012 07:08)

Óóó, tak Bella ho z toho nakonec tahá? Sen nebo skutečnost? Sam by mu měl chudákovi vrátit vlka, to by si šel místo chlastu radši zaběhat... :p Skvělé Sfinguško

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek