Sekce

Galerie

/gallery/Padlý anděl.jpg

Bella domluví Angele rande s jejím vysněným klukem. Jessice se to ale nelíbí a dá to patřičně najevo. Jednu pomstu ale přežene, což se nakonec obrátí k Belle tou dobrou stranou.

„Co děláš dneska večer?“ zeptala jsem se Angely, když mě vezla domů.

„Myslím, že nic. Co ty?“

„Napadlo mě, jestli by jsi se mnou dneska nešla do kina do Port Angeles. Mám dva lístky na nějakou romantickou komedii.“

„Ráda. Dlouho jsem v kině nebyla. V kolik tě mám vyzvednout?“ zeptala se s úsměvem.

„Ne, já… Už tam budu. Sejdeme se v 7 před kinem,“ uklidnila jsem ji.

„Dobře, budu tam.“ Přikývla jsem a vystoupila z auta.

Uvařila jsem si něco k jídlu a sedla si k televizi. Asi za půl hodiny mi začal zvonit mobil.

„Ahoj, Iss! Tak co?“

„Úkol splněn. Co ty?“

„Vynadala jsem mu, že svou malou sestřičku ani nevytáhne ven. Navrhla jsem mu nákupy a hned potom kino. Nákupy podle mého očekávání odmítl, takže mě bude čekat před kinem,“ ozval se radostný hlas.

„Jsi třída, Amy!“ pochválila jsem ji.

„Já vím,“ zasmála se. „Teď jenom doufám, že brácha není idiot a nenechá ty lístky propadnout.“

„Myslím, že ne,“ ubezpečila jsem ji.

„Doufám. Takže nezapomeň, 7:05 zavolej Angele.“

„Neboj. Tak ahoj?“ rozloučila jsem se a zaklapla telefon. Nalila jsem si sklenici vody a šla se učit.

Přesně v 7:05 jsem vytočila Angelino číslo.

„Ahoj, Iss, kde jsi?“ zeptala se okamžitě.

„Ahoj, Ang! Promiň, ale volala máma. Jedou ke mně na návštěvu. To kino bohužel nestihnu,“ omluvila jsem se jí.

„Aha,“ řekla smutně, „to nevadí. Tak jindy.“

„Zatím. A ještě jednou se omlouvám.“

„To nic,“ řekla a položila telefon. Teď už je všechno jenom na ní a Benovi. Sedla jsem si k televizi a za pár hodin usla.

Probudila jsem se až ráno. Upravila se, najedla a šla do školy. Byla jsem tam dříve než obvykle. U školy jsem uviděla Amy a šla za ní.

„Ahoj, tak co?“ zeptala se ihned.

„Já myslela, že mi to řekneš ty,“ zasmála jsem se.

„Spala jsem dřív než přišel Ben domů a ráno se vytratil dřív, než jsem se vzbudila. Táta říkal, že si musel něco zařídit. Musel mě dovést on,“ řekla naštvaně.

„Angela tady ještě není?“ zeptala jsem se.

„Ne, ještě jsem ji neviděla.“

„Myslíš, že náš plán vyšel?“

„Doufám, že jo,“ usmála se. „Ben přijel,“ dodala a zadívala se do dálky. Podívala jsem se stejným směrem. Z jeho auta právě vystupoval on i Angela.

„Náš plán vyšel,“ zasmála se Amy a plácla si se mnou. „Hlavně nezapomeň dělat, že o ničem nevíš,“ připomněla.

„Neboj,“ zasmála jsem se a šla na první hodinu. Francouzštinu jsem měla úplně poprvé. Vešla jsem do třídy a zpozorovala už jenom jednu volnou lavici, není divu, když už je dávno po zvonění. Bohužel, ta lavice byla před Jessicou. Zatnula jsem zuby a vydala se k místu. Jessičin znechucený pohled mě přesvědčil, že ani ona není nadšená mou přítomností. Vybrala jsem si místo u okna a batoh jsem si hodila na stůl. Vyndávala jsem si z něj věci a všechno to doprovázel šepot a smích za mnou. Kdybych chtěla, mohla jsem slyšet co říkají, ale neměla jsem na to náladu. Konečně jsem si nachystala všechny věci a sedala jsem si. Uprostřed pohybu mě ale chytla něčí silná paže a donutila mě se znovu postavit. Podívala jsem se na majitele té bledé paže a spatřila Edwarda, hypnotizujícího lavici za mnou.

„Tohle není zrovna bezpečný vtípek,“ řekl tvrdě. Jessica se na mě nenávistně podívala a potom se věnovala své sousedce. Nechápala jsem, co to má znamenat, ale když jsem se trochu rozhlédla kolem sebe, všimla jsem si, že židle, na kterou jsem si chtěla sednout, nebyla za mnou, jako když jsem přišla, ale pár centimetrů vedle mě, abych si sedla mimo.

„Díky,“ zašeptala jsem.

„Není zač, ale dávej si na ni bacha. Hned tak ti pokoj nedá,“ upozornil mě. Přikývla jsem a děkovně se na něho usmála.

„Ještěže jsi tak rychlý. Obyčejný člověk by si toho snad ani nestihnul všimnout, natož mě chytit,“ řekla jsem jak nejpotiššeji to šlo. Zamračeně se na mě podíval, ale potom zase nasadil svou neutrální masku.

„Jak vidíš, tak stihnul.“ Zasmála jsem se a začala se věnovat hodině. Bohužel, můj citlivý sluch zaslechl i šepot Jessicy a její kamarádky.

„Právě mi psala Lauren, Ben prý chodí s Angelou,“ odfrkla si. „Nechápu co na takové šeredce vidí,“ řekla skoro posměvačně. Držela jsem se, abych jí na to nic neřekla, ale šlo to hodně těžce.

„Ale potom, co ji Swanová upravila, nevypadá zase tak špatně,“ odporovala její sousedka. Slyšela jsem jenom Jessičino tiché zasyčení a potom omluvu její kamarádky. Nechápavě jsem zakroutila hlavou a vysloužila si tak pozornost Edwarda. Zamračeně se na mě podíval a potom otočil hlavu zpátky k tabuli. Měla bych konečně začít dělat něco pro to, abychom se dali dohromady. Začala jsem v hlavě spřádat plány, když jsem zase uslyšela Jessičin hlas.

„O té mi ani nemluv. Nemůžu ji ani vystát. Je tady pár dní a všichni jí leží u nohou. Krom toho si myslí, že je dost pěkná na to, aby sbalila Edwarda,“ zasmála se. Tentokrát jsem to nevydržela a hlavu otočila dozadu a zároveň se mnou se na ně podíval i Edward. Obě okamžitě zpozorněly a nechápavě se na nás podívaly. Jejich rozhovor probíhal v tichosti, ale ne pro naše uši. Znechuceně jsem otočila hlavu zpátky k tabuli a Edward mě po chvilce následoval. Naštěstí hodina brzo skončila a já mohla jít na další hodinu s Angelou.

„Ahoj,“ pozdravila mě a celá zářila.

„Ahoj,“ odpověděla jsem. „Stalo se něco? Záříš jako sluníčko,“ dělala jsem nechápavou.

„Díky, Iss!“ řekla a objala mě. Sakra, ví to.

„Není zač, ale… co jsem udělala?“ hrála jsem dál svou hru.

„To včerejší rande byla tvoje práce, že jo?!“

„Nebyla,“ bránila jsem se, ale úsměv mě prozradil.

„No tak, Iss! Přiznej se, nebo ti neřeknu podrobnosti,“ vydírala mě. Zamračila jsem se, ale zvědavost mě přemohla.

„Opravdu to nebyla moje práce. To Amy,“ zasmála jsem se. „Tak povídej.“

„Ve stejnou chvíli, jako jsi mi volala, volala Amy Benovi. Prý ji holky nechcou pustit do kina atd. Ben nechtěl nechat propadnout lístky, tak jsme šli spolu. Potom jsme šli do nějaké restaurace. Navečeřeli jsme se a když jsme se vraceli zpátky, byla mi zima, tak mi půjčil svojí bundu. Nádherně voněla a já se zasnila, takže jsem zakopla a málem spadla. Naštěstí mě chytnul a když mě postavil zpátky na nohy, byli jsem obličeji blízko sebe. Chvilku jsme tak stáli a potom mě políbil,“ řekla zasněně. „Potom mě odvezl domů a odjel. Když jsem ráno chtěla jít do školy, stál před mým domem a čekal na mě. Sotva mě uviděl, šel ke mně, objal mě a políbil. Připadala jsem si jako v nějakém romantickém filmu, ale tohle se stalo doopravdy,“ vyprávěla s úsměvem a já si až teď uvědomila, že si na jejich místech představuju sebe a Edwarda.

„Jsem tak ráda, že vám to vyšlo,“ řekla jsem potichu, protože už začala hodina.

„Já taky. A to jenom díky tobě a Amy.“

 

Konečně byl oběd. Vystřelila jsem ze třídy obrovskou rychlostí a co nejrychleji šla do jídelny. Měla jsem hrozný hlad a chtěla jsem co nejdříve spatřit obličej Edwarda. Chodby se začínaly plnit a plno lidí mě sledovalo a smálo se mi. Nechápala jsem, co se děje, dokud jsem nedošla ke školní nástěnce. Byl tam největší shluk lidí a kdo si mě všimnul, okamžitě se začal smát. Prodrala jsem se davem až k nástěnce a zírala na ni s otevřenou pusou. Byl tam lísteček a na něm úhledně napsáno:

 

Hledám někoho na zaučení v sexu.

Isabella Swanová

Tohle byla práce Jessicy. Proto šla v hodině na záchod, aby mohla připnout na nástěnku tohle svinstvo. Okamžitě jsem to strhla a co nejrychleji šla do jídelny. Věděla jsem, že mě tam bude čekat ještě větší ostuda, ale nechtěla jsem, aby si Jessica myslela, že vyhrála.

Šla jsem přímo ke stolu, kde jsme sedávali a snažila se ignorovat posměšky, které se ozývaly ze všech stran.

„Co se to děje?“ zeptala se Angela, když si všimla, že mě všichni pozorují. Seděla vedle Bena a držela se s ním za ruce. Místo vysvětlení jsem jim ukázala papír, který jsem strhla z nástěnky.

„Jessica?“ zeptala se Ang a já přikývla.

„To kvůli nim?“ zeptala se Amy a ukázala na Bena a Angelu.

„Nejenom,“ uznala jsem.

„Promiň, Iss, to jsme nechtěli,“ omlouvala se Ang.

„Nech toho, Angelo! Vy za to nemůžete, nejste Jessica. Krom toho, začala s tím už ráno a to ani nevěděla, že jste spolu.“

„Co ti udělala?“ zajímal se tentokrát Ben.

„Když jsem si sedala, odsunula mi židli. Málem jsem skončila na zemi.“

„Málem?“

„Jo, stihnul mě zachytit Edward Cullen. Naštěstí.“

„Já nikdy neměl Jessicu rád,“ zabručel Ben.

„Jessica je v pohodě, dokud jsi její kamarádka. Pokud jsi proti ní, máš problém. Zvlášť, když si tě kluci všímají víc než jí a… bavíš se s někým, s kým to ona nedokázala,“ řekla Amy s úsměvem a já se zamračila. S kým se bavím? S Benem? S Amy? Zřejmě jí došlo, že nechápu, tak mi to vysvětlila.

„Edward Cullen. Nikdy se s nikým nebavil, pokud nepočítám jeho sourozence.“

„Ale my se spolu nebavíme,“ řekla jsem jí zmateně a trochu lítostivě.

„Půjčil ti sešit,“ přidal se k ní Ben.

„A tohle je velký krok,“ dodala Angela a všichni se rozesmáli. „A dneska tě zachránil. To už něco znamená.“ Kdyby jsi tak měla pravdu, Angelo!

„Změníme téma, ano?“ zeptala jsem se a ostatní vyprskli smíchy.

 

Celý zbytek dne mě provázely odporné narážky a návrhy.

„Jestli chceš, tak já tě zaučím,“ navrhoval nějaký kluk, když jsem šla domů.

„Ne, díky,“ odpověděla jsem tvrdě a doufala, že mi dá pokoj jako ostatní.

„Ale no tak. Nestyď se. Jestli chceš, můžu objednat hotel,“ snažil se mě přesvědčit a pořád mi chtěl zatarasit cestu.

„Nemám zájem,“ procedila jsem skrz zuby. Ještě víc jsem zrychlila, chtěla jsem být už doma, ale ten kluk mi pořád nechtěl dát pokoj.

„Tak ho mít budeš,“ řekl naštvaně a chytnul mě za ruku.

„Pusť ji,“ ozval se za ním klidný, ale přesto výhružný hlas.

„Nepleť se do toho,“ křikl, aniž by se podíval, kdo za ním stojí.

„Pusť ji,“ ozval se znovu ten hlas a nabíral na intenzitě.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

5)  rwfbyc/ v (22.03.2013 13:23)

Dobry

nikolka

4)  nikolka (18.11.2011 18:38)

jessica tak...
správne popstrčenie a láska je na svete... Ben a Angela
a ktože je ten neznámy záchranca? jeden upír sa skutočne hodí na tú rolu

ODCULTI

3)  ODCULTI (27.08.2011 14:45)

jess to je ta posledni ktery bych poprala nejlepsi by bilo ze bych si zasla pro tvaletak a nak tam strcila jess jess je pig snad ji nekdo zabije

2)  Tru (15.11.2010 14:40)

Eda, je to Eda, že je to Eda? Jess = hnus

Karolka

1)  Karolka (15.07.2010 23:54)

Myslím, že už jsem se zmínila, že nesnáším Jessicu...
Ale povídka báječná. Angele a Benovi to moc přeju...
Co se tu vykecávám? Nastala minute M, vteřina V. Edward zachraňuje!!!

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still