Sekce

Galerie

/gallery/sky movies.jpg

TV stanice SKY zveřejnila rozhovor s hlavní trojkou: Robem, Kristen a Taylorem.

Sky Movies Magazine: Takže, v červnu vletěl do kin třetí film a vy se chystáte na natáčení čtvrtého – čekali jste, že bude mít Twilight tak velký úspěch?

Taylor Lautner: Bylo to velké překvapení. Při natáčení Twilight, jsme prostě natáčeli a byli z toho nadšení. Nevěděli jsme, jestli se na to bude chtít dívat i někdo jiný. Ani nás nenapadlo, že to dopadne takhle. A pořád to roste a roste.

Robert Pattinson: Opravdu jsem si myslel, že je to trochu temnější nezávislý milostný příběh s upíry… A pak se z toho vyklubala tahle obrovská věc.  Nepředpokládal jsem, že to bude všude…  Ale rozhodně to není tak, že bych měl něco proti, být najednou v tak velkém filmu! Myslím, že je to skvělý.

Kristen Stewart: Co je na tom tak cool je, že se jedná o fantasy plnou mýtů a tak, takže to ještě zvyšuje emocionální hranice. Myslím, že to je ten důvod, proč to holky tolik milují. Protože je to o trochu vážnější, než to, co se děje v reálném životě. Je to trochu vášnivější, než to, co sami cítíte.

SMM: Jak moc se změnily vaše životy po té vší pozornosti fanoušků a médií?

Taylor Lautner: Jo, trochu. Není totiž normální, že se probudíte a čeká na vás venku 12 paparazzi aut, která jsou připravená vás sledovat celý den.

Kristen Stewart: Opravdu vtipný je, když padají jeden přes druhého, protože běží pozpátku, aby vás mohli vyfotit. Vždycky, když mě uvidíte se na nějaké paparazzi fotce smát, je to proto, že se směju jim.

Taylor Lautner: Ale výhody, které s tím přišly, určitě převažují nad zápory. Poslední dva roky byly nejlepším obdobím v mém životě. Je ale velmi důležitý, abyste si nenechali ovlivňovat vlastní život. Opravdu žiju ve dvou světech. Mám Twilight svět a pak mám ten samý svět, který jsem měl i dříve, s mou rodinou a přáteli.

Robert Pattinson: Poměrně se bojím, až sága skončí, protože je to taková velká ochranná peřinka. Jako síť. Můžete si dovolit dělat chyby, když máte jiný film než Twilight. Ale až to skončí, jednáte na vlastní pěst.

SMM: Pracujete spolu už nějakou chvíli – jak se změnily vaše vztahy?

Kristen Stewart: Máme teď úplně jiný vztah. Stali se z nás dobří přátelé. Starám se o Roba a Taylora, jsou mi opravdu blízcí a ne, není to divný!

Taylor Lautner: Jo, jsme si blíž a blíž. Myslím, že teď jsme jako nejlepší kamarádi a je opravdu úžasné, jak to pomáhá. Dokážeme být k sobě více otevření a více se bavíme. Myslím, že to vytváří lepší pracovní prostředí.

 

SMM: Lezete si někdy na nervy?

Kristen Stewart: Nelezou mi na nervy. Máme mezi sebou úplně normální vztahy. Můžeme být upřímní, aniž bychom se museli bát, že se navzájem urazíme.

Taylor Lautner: Kristen a já jsme si super blízcí (střílí po Pattinsonovi posměšným vyzývavým pohledem). Mluvíme spolu kdykoliv o čemkoliv. Během pauz jsme si házeli míčem na americký fotbal nebo mi házela hrozny a já je chytal do pusy. Někdy se na place opravdu nudíte. Netuším, jak bychom mohli natáčet celou tuhle věc, kdybychom si nebyli tak blízcí, jak jsme. Byla by to noční můra.

 

SMM: Taylore, Robe, vaše postavy jsou ve filmech rivaly. Je těžké natáčet takové scény, především v Eclipse, kde bojujete?

Taylor Lautner: Rob je velmi vtipný. Jako třeba při scéně ve stanu, kdy na sebe máme křičet – je těžký nenávidět Roba, protože on je vtipný, milý chlap a teď si musíme koukat do očí a řvát na sebe, je to obtížný. Vždycky jsme oba po zaznění „střih“ prostě vybuchli smíchy, takže je to docela náročný.

Robert Pattinson: Já jsem měl fakt divnou náladu, když jsme točili stanovou scénu (směje se). Byl jsem posedlý slovem ‘thoughts’ (myšlenky),  protože s americkým přízvukem to zní jako ‘farts’ (prdy). Celý den jsem se přes to nemohl dostat. První věta byla: „Můžeš si alespoň nechat své myšlenky pro sebe?“ Myslím, že jsem v tom stanu seděl věčnost (směje se)… Taylor se dostal i do stádia, kdy byl jako: „Nezní to stejně. – Není to vůbec legrační.“

SMM: Dělo se to často?

Robert Pattinson: Byla tam scéna, kdy Kristen měla usnout na zemi. Já se díval dolů a ona koukala na mě a celou dobu se mě snažila rozesmát. Ale díky tomu měla ta scéna určitý náboj, protože jsem se pokoušel nesmát a tím to pro mě bylo jednodušší.

 

SMM: Jacob a Bella jsou si v Eclipse ještě bližší – působilo vám to nějaké potíže?

Taylor Lautner: Pro Jacoba bylo dobré dostat se do té situace, mít své záběry a poprvé políbit Bellu. Rozhodně (směje se)

Robert Pattinson: Nejen, že spolu měli líbací scény, ale oni je nikdy netočili, když jsem byl na place. Pak si vážně připadáte, jako by vás někdo podváděl. Přišel jsem zpátky do práce a ptal se: „Tak jaký to bylo?“

Taylor Lautner: Ve filmu je jedna pusa na vrcholu hory. Byli jsme úplně nahoře a pozadí bylo úžasné. Byl to vážně důležitý a emocionální moment... Ale byla to sranda, protože kdykoliv jsme se líbali, jakmile jsme skončili, Kristen se na mě podívala a prý: „My jsme se právě políbili.“ A já na to: „Jo, políbili.“ Bylo to vtipný.

 

SMM: Cítili jste se rozpačitě?

Taylor Lautner: Ne, když s Kristen točíme scénu, jsme Jacob a Bella. Ať děláme cokoliv – líbáme se, bojujeme. Skutečně žijeme těmi charaktery, přesně to se nám děje po třech filmech.

Kristen Stewart: Jo, nejspíš bych ohledně toho mohla být oficiálně prohlášená za šílenou, protože jsem se po hlavě ponořila do vesmíru Twilight reality.


SMM: Můžete nám říct něco málo o další části, Breaking Dawn?

Kristen Stewart: No, je to rozděleno do dvou filmů. Začínáme v listopadu...

Taylor Lautner: Jsem vážně nadšený z toho, že to budou dva filmy. Myslím, že tak to bude fungovat vážně dobře a jsem unešený možností spolupracovat s Billem Condonem. Když jsem slyšel, že se k nám přidal, napadlo mě: „OK, tohle bude zlatý.“

Kristen Stewart: Myslím, že každý režisér se ujal toho projektu perfektně. Catherine (Hardwicke, režisérka prvního filmu) měla velmi silné pochopení pro mládež a objevování a takové věci, a je vážně těžké popsat, jak milý je Chris (Weitz, režisér New Moon). Je tak soucitný a rozvážný – vážně jsem potřebovala někoho, kdo by nás vedl a šel se mnou do hloubky. David (Slade, režisér Eclipse) má víc citu pro morbiditu. Což bylo skvělé, protože Eclipse je trochu děsivější...

SMM: Jak se vaše postavy v průběhu všech filmů vyvíjely?

Robert Pattinson: Když jsem poprvé četl knížku, říkal jsem si, že to nemůžu zahrát. Že je to nemožné. Ale celou dobu jsem se snažil z Edwarda udělat dokonalého smolaře. Je jedno, co mu kdo řekne, je jedno jaký hrdinský skutky koná – je nemožné ho přesvědčit o tom, že něco udělal správně. A jediná věc, díky které se cítí naživu – cítí cokoliv – je Bella.

Taylor Lautner: V New Moon jsem tak trochu hrál rozdvojenou osobnost; první půlku jsem byl ten starý Jacob a v druhé se ze mě stal nový Jacob. V Eclipse Jacob dozrál a trochu zvážněl, protože ví, s čím se teď musí vyrovnat, což byla rozhodně emocionální výzva. Proto je Eclipse můj oblíbený film, i když všechno je ta téhle sáze perfektní – romance, akce, nebezpečí, napjaté očekávání, prostě všechno – v Eclipse se to všechno dostává na vyšší level. I síla toho milostného trojúhelníku - Bella je rozpolcená mezi těmi dvěma týpky, kteří o ni doslovně bojují.

Kristen Stewart: No, v Breaking Dawn se z Belly stane manželka. Stane se matkou. Naštěstí už tu roli nějakou chvíli hraju. Kdyby byl BD samotný film, bylo by hodně těžké hrát tak mladou ženu a matku, ale protože jsem s ní už od doby, kdy jí bylo sedmnáct, je to prostě vývoj. Myslím, že to je to, co je na téhle sérii tak super. Trvalo jí dlouho dostat se do tohohle bodu, o hodně přišla a zase to dostala zpátky. Myslím, že pro to, abyste mohli dělat taková rozhodnutí musíte vážně dobře znát sami sebe, věřit si, a ona to dokázala. Je velmi přímá a upřímná, ať se jedná o cokoliv, a já jsem nadšená, protože díky tomu znám tak dobře tyhle kluky a všichni jsme na týhle cestě spolu.

- Ajjinka, Nebraska

 

Movies.Sky

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

8)  Jitwuš (12.11.2010 19:11)

Fakt dobrej překlad :) a dozvěděla jsem se super informace..tyhle rozhovory mám hrozně ráda takže děkuju dvojnásobně..

7)  Iwka (07.11.2010 12:45)

Páni! Proč jsem na to přišla až teď? Ten rozhovor je vážně suprovej a muselo dát práci to přeložit

6)  LostriS (28.10.2010 11:26)

Ewik

5)  Ewik (27.10.2010 23:04)

Děkuji za překlad.

semiska

4)  semiska (27.10.2010 22:57)

Moc krásně povedená práce. Jste moc šikovné.

Janeba

3)  Janeba (27.10.2010 20:58)

Moc díky za překlad! Alespoň jsi mi je trošilinku přiblížila!!!! Wau!!! Díky!!!

2)  Leni (27.10.2010 18:06)

Díky za překlad. Je to zajímavé.

Linfe

1)  Linfe (27.10.2010 17:09)

Holky, pááááni. Takový práce to přeložit. Smékám a slintám nad tím článkem.

Jste úžasné.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek