Sekce

Galerie

/gallery/bels1.jpg

Kam by se autorka Proroctví nejradši zašila s někým z Cullenových? Jak se její mamince líbí Popolesiny jednorázovky? Proč už dávno nemá napsanou řádku knih?

Připravte si svoje otázky a vrhněte se na Popoles ;-)

1. Proč FanFiction na téma Stmívání? Psala jsi už před tím něco jiného?

Vezmu to odzadu. Ne, pokud nepočítám slohové práce ve škole, pak jsem nikdy nic nepsala. Ne, že bych neměla nutkání, ale scházela mi trpělivost. Což bylo mé prokletí, protože fantazie pracovala na plné obrátky, ale mít dostatek sebekázně a překonat lenost, abych to, co jsem viděla ve své hlavě, dotáhla až na papír... To bylo nad mé síly.
A právě TS u mne znamenala zlom. Ani si nepamatuji jak jsem se dostala ke stránkám s tématikou FF TS. Jisté je, že to bylo poté, co jsem už několikrát přečetla všechny čtyři díly a začínaly se u mne projevovat abstinenční příznaky. Prostě mi ta atmosféra strašně chyběla.
Přiznám se, že nejvíc mne ze začátku chytla série (Ne)obyčejný den ve škole od AliceBrandon. Její humor mne dostal a já si vzpomněla na malou příhodu mého kamaráda a do hodiny byly na světe Houbičky. A tím to všechno začalo.

 

2. Co tvá rodina, vědí, že píšeš? Co na to říkají?

Ano, moje nejbližší rodina ví, že píšu, a počítám v to i své kamarády. Prokecla jsem se asi měsíc poté, co jsem začala. Většina to neřeší, protože jim TS nic neříká, ale mám věrného čtenáře v mamce – pravda, některé z mých jednorázovek raději nekomentovala, ale líbí se jí Proroctví.

 

3. Jak tě napadl námět Proroctví?

Proroctví...
Ten příběh, či vlastně jeho kostru, už jsem měla v hlavě hodně, ale hodně dlouho. Dávno před tím, než jsem slyšela o TS.
Jak jsem už řekla, moje hlava je takové skladiště. Něco se v ní objeví, já si s tím chvilku pohraji a pak to uložím do šuplíku zapomnění.
No a příběh o silné holce, která bude umět cestovat časem, potká na cestě svou lásku a pomocí mystické bytosti, zvláštních schopností a kouzelného stromu si tu lásku vybojuje, byl jedním z nich. Dlouho ležel zaprášený a mírně obrostlý mechem, až vespod pomyslného šuplíku, než přišly vhodné postavy a prostředí, které mi z kostry udělaly životem dýchající příběh.

 

4. Jací jsou tví oblíbení autoři? Prostě, co Popoles ráda čte?

Tak to je těžké...
Mívám období oblíbenosti určitého žánru. Na základce jsem byla blázen do Mayovek. Ty nahradil A. Dumas a snad všechno, co napsal on i jeho syn. Přelouskala jsem něco od Součka, Loukotkové, Balsaca, Zoly a dalších autorů z povinné školní četby a kupodivu mne to bavilo.
Pak nastalo období romantiky a červené knihovny. Hltala jsem Garwoodovou, Lindsey, A. Quick, L. Kleypas, M. Brent a další, včetně Harlequinek. Říkala jsem tomu čističky. Člověk si u těchto sladkých příběhů vyčistí hlavu a nemusí na nic myslet.
Tyto příběhy, v podstatě na jedno brdo, mě přestaly bavit a hledala jsem něco jiného. Dostala se mi do rukou řada Mediátor a mě chytlo tajemno, dobrodružství a detektivní thrillery od různých autorů.
V současnosti mám rozečtené knihy od K. Hooper a J. Rollinse. No a mojí nejnovější, zatím nesmělou láskou je T. Pratchett.
Já říkala, že je to se mnou těžké....

 

5. Představ si, můžeš strávit dovolenou s někým z Twilight ságy. S kým by to bylo a na jakém místě?

Touhle otázkou jsi mne zaměstnala na půl dne.
Neřekla bych, že toužím po dovolené s kteroukoli samostatnou postavou, protože odtržena od ostatních, by ztratila své kouzlo.
Jó - takhle strávit dovolenou v jejich středu – myslím se všemi, včetně smečky, to by se mi líbilo.
A na místě by mi nezáleželo, i když taková Aljaška začátkem léta... jo, dala bych si říci.

 

6. Kdybys měla popsat Popoles, co bys o ní napsala?

Na tuhle otázku by měl odpovídat někdo, kdo mne zná. Nikdy jsem nezvládala charakteristiku sebe samé, ale zkusím to.
Povahou jsem asi sangvinik, což znamená, že vybuchuji v té nejnevhodnější chvíli. Jsem introvert s naivním pohledem na svět, sklony k snílkovství v soukromí a realistickým jednáním na veřejnosti. Moje kamarádka mi jednou řekla cituji: „Ty jsi tak hodná, až jsi blbá“
Do shrnutí mi někdo napsal dotaz, jak může jedna osoba psát Sudičku i Proroctví, tak odlišné žánry. Myslím, že právě tohle mě vystihuje. Jsem definitivně divná.

 

7. Jaká lidská vlastnost by podle tebe na světě nechyběla?

Nevím, zda se to dá pokládat za vlastnost, ale pokud by svět postrádal lidský fanatismus jakéhokoli druhu, bylo by nám lépe.

 

Povídky od Popoles

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Lipi4

38)  Lipi4 (16.09.2010 21:51)

Popo, vím, že je to už hodně dlouho, co tu ta tvoje skvělá zpověď visí , ale přece mám jen jednu malou otázečku. . .. .. . ..Jaký jsi Team a koho z TW máš nejraději?

Popoles

37)  Popoles (16.06.2010 12:26)

Ambro díky,
taky se moc těším, až poznám osobu, která mi několika slovy dokázala udělat uzel na žaludku a způsobila povoděň slzných kanálků. Jo a ta dovča s Cullenovcema - klidně oželím Aljašku a vyrazím s vámi na ostrov Esme :D

Popoles

36)  Popoles (16.06.2010 12:21)

Ivanka -
no tedy...:D
Řekla bych že blbě a bolestivě, tak jako u každého

ambra

35)  ambra (16.06.2010 11:11)

Milé dámy, děkuji za krásný rozhovor. Obzvláště č. 5 mělo pro mě stejný následek jako pro Popolku:D . U komentářů jsem se také výborně bavila. Jen to mělo, milá moje Popolko, jednu nevýhodu! Tušíš vůbec, jak špatně se čte jedním okem?!?! Samozřejmě jsem zaznamenala haló, když skončilo Proroctví a nečíst ty komenty, abych nevěděla zápletku předem... No a tady to na mě "skákalo" ze všech stran... Takže bohužel jsem něco zachytila, ale jsem naštěstí víc zmatená a zaujatá než vědoucí. A doufám, že v Praze už se potkáme jako dvě "vědoucí" a já budu mít naživo větší odvahu vytáhnout z Tebe ještě něco o Tvé veličkosti, než tady, kde se stále jako neználek krčím v koutku... Ale ještě jednou - celé povídání moc povedené!!!

Ivanka

34)  Ivanka (16.06.2010 10:50)

Takže, přečetla jsem si tvůj komentář Noth a mám taky jednu otázku.
Ptám se již delší dobu všech okolo, jak vypadají modřiny černocha a málokdo je mi schopný odpovědět. v mezinárodním zájmu tuhle otázku pokládám i tobě!

Popoles

33)  Popoles (15.06.2010 15:51)

Ahoj Silvaren,
jak jsi už asi pochopila, tak jsem dost beznadějný knihomol. A ke všemu mi ty přečtené příběhy v hlavě zůstávají, promíchávají se, a při správné těplotě, vlhkosti a náladě bobtnají, zapouští kořínky a sem tam z toho i něco vzejde... :D
A moc děkuji, ten dub mě napadl při procházce lesem. Byl tam čerstvě pokácený dub velikán a já si říkala, kolik toho asi musel za svého života vidět - no a bylo to.

Silvaren

32)  Silvaren (15.06.2010 14:45)

Popo, o tom, že jsem beznadějně závislá na Proroctví, už víš. Zajímalo by mě, kde a jak čerpáš inspiraci. Nebo ti ty úžasné a originální zápletky prostě vytanou na mysli?

Btw. Za jeden z nejlepších zážitků při čtení ff-ts považuju, když v Proroctví Bella poprvé cestovala časem skrze starý dub.

Noth

31)  Noth (15.06.2010 07:27)

Hanetka:
Beru na vědomí, i když musím přiznat, že v těch šesti/sedmi letech, kdy jsem to poprvé pronesla, jsem to nevěděla, ovšem nechala jsem to v původním znění.
Pokud si to dotazovaný uvědomí, tak si připadá jako ještě větší ňouma.;)

Popoles

30)  Popoles (14.06.2010 23:51)

Jdu spinkat lidičky.
Děkuji za otázky.
Pokud by se našel ještě někdo zvědavý na moji maličkost, ráda odpovím i zítra.
Brou

Hanetka

29)  Hanetka (14.06.2010 23:21)

Popo, to bylo jen přirovnání, tohle jsem se neptala...

Popoles

28)  Popoles (14.06.2010 23:17)

Zmije jsem jen občas, hadí vlastnosti jinak většinou postrádám

Hanetka

27)  Hanetka (14.06.2010 23:01)

Hele, vy zoologové, to je špatně položená otázka. Velbloudů existují dva druhy - dvouhrbý, zvaný česky drabař, a jednohrbý, zvaný dromedár. Takže dromedár je taky velbloud. To je, jako byste si chtěly vybrat, jestli být hadem nebo zmijí...

Noth

26)  Noth (14.06.2010 22:48)

To by mohl říci každý!

Popoles

25)  Popoles (14.06.2010 22:47)

Noth - Uff, ty jsi mi nakukovala do pokoje , že jo?
Já jsem totiž taky chvilku vypadala jako ryba po výlovu...:D
Ale čestný pionýrský, že dromedáry nediskriminuji

Noth

24)  Noth (14.06.2010 22:40)

Děkuji za odpověď.;)
A svět se točí dál,:)
od svého raného dětství jsem nenarazila na nikoho, kdo by mi odpověděl, že dromedárem.
Äsi tak před dvěma lety mě to přestalo bavit, a tak tuto otázku užívám k hromadnému vyvádění z míry, kdy se na dotyčného okamžitě osočím, že dromedáry diskriminuje.
Funguje to perfektně.
Obvykle jen naprazdno otevírají a zavírají ústa...
... a pravděpodobně u toho pochybují o mém duševním zdraví:)

Popoles

23)  Popoles (14.06.2010 22:35)

Ahoj Noth
Tohle je vážně těžká otázka...
Dva hrby nebo jeden? No, jsem už nějakou dobu zvyklá na dvě závaží vpředu hrudi, takže mi přijde bližší mít dvě i když na zádech
A rozhodně bych si nedovolila pochybovat o tvém duševním zdraví

Noth

22)  Noth (14.06.2010 22:28)

Zdravím, Popoles.
Nedá mi to, a proto se Tě musím zeptat na jednu vysoce záludnou otázku:
"Kdyby sis mohla vybrat, zda být velbloudem, či dromedárem, co bys zvolila?"
A ne, nezbláznila jsem se,
jedná se o permanentní stav;)

Bye

21)  Bye (14.06.2010 22:24)

Vše odpuštěno! Vrať se!
Jasně. ;)

Popoles

20)  Popoles (14.06.2010 22:19)

Ehmm.. já si sypu popel na hlavu... teď píšu epilog k P.
Hned potom se dotoho pustím jo?

Bye

19)  Bye (14.06.2010 22:09)

Naopak, je velmi normální, se zdravým přístupem k sexu a velkým smyslem pro humor! :D
BTW VS budou kdy?

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek