Sekce

Galerie

/gallery/Nashledanou.jpg

Rose převrátila domácnost u Cullenů naruby a tak se stalo, že dokonce i chlapci Cullenovic přestali nahánět sukně svých drahých poloviček a vydali se za jedněma splašenýma kalhotama.

Změna plánů

5. díl


Alice házela naprosto znechucené výrazy. I jí se z toho dělalo dost šoufl, přesto jako správná sestřička a kamarádka držela Rose vlasy, zatím co ona vášnivě debatovala se záchodovou mísou o své včerejší večeři.

„Doufám, že si to lidství teda užíváš, protože mě už leze pěkně krkem,” zavrčela Alice. „Cos to proboha včera do sebe nacpala?!”

Rose se celá zelená posadila na chladnou zem.

„Tak to už netuším, ale zaručeně to k sobě nepasovalo.”

„Jo, to už teď ví celý barák.”

„Super,” hekla Rose. Chtěla toho za ty tři dny zkusit co nejvíce, ale asi to nebyl nejlepší nápad.

„Už je to dobrý?” zeptala se Alice.

„Myslím, že jo. Víc už v sobě stejně nemám.”

„Fajn,” ulevilo se Alici, že se může vytratit. „Jo a Carlisle na tebe čeká na chodbě, chce tě pro jistotu prohlédnout.”

Rose se namáhavě zvedla na nohy. Trochu se jí ještě točila hlava.

„I kdyby mi něco bylo, tak při přeměně se to spraví.”

„Jo, ale znáš ho.”

Na to už neměla co dodat. Odevzdaně tedy vyšla a poslušně se vydala za ním.

Po deseti minutách Rose začínala docházet trpělivost. Carlisle ji stále zkoumal, poslouchal dech, kontroloval zranění od Emmetta...

„Nešlo by to nějak zrychlit?”

„Obávám se, že ne,” zamumlal. „Jak se cítíš. Nějaké změny?”

„Změny? Ani ne, jen jsem před pár dny obživla, jinak vše při starém,” odsekla. „Proč okolo mě pořád tak poskakuješ?”

„Něco se mi nezdá. Kdy jsi měla poslední menstruaci?”

Zůstala na něj nevěřícně zírat, než si založila ruce a zpražila ho pohledem.

„To vážně netuším. Po půl století jsem to přestala počítat.”

„Mohl bych ti odebrat krev?”

Než se nadála už před ní stál s jehlou a jí nic jiného nezbylo, než natáhnout paži. Naštvaně houpala nohama a čekala, až si Carlisle vyhraje. Konečně se k ní otočil.

„Tak co, jsem v pořádku?”

Přikývl

„Jste,” hlesl. „Tohle je těhotenský test,” kývl k ampulce, „a je pozitivní.”

Carlisle z toho byl stále ještě mimo, ale to se nemohlo ani z části vyrovnat tomu, co pocítila Rose. Strnula uprostřed pohybu. Nedokázala než na něj zírat. Nedávalo jí to smysl. Ani si neuvědomila jak se místnost začala zaplňovat, probrala se až v objetí Esme.

„Já... já budu mít dítě?” zeptala se pro jistotu.

Carlisle jí přikývl.

Dlaní si přejela po břiše. Byla tam cítit slabá vyboulenina. Patrná, jen když o ní věděla, ale byla tam. Zaplavila ji vlna naprostého štěstí. Se stále nedůvěřivým pohledem přejela po tvářích ostatních. Ze všech sršelo nadšení, dokud nedoputovala k té Emmettově.

Stál ve dveřích a rám dveří se mu drolil v třísky pod jeho sevřením. Probodával jí vzteklým pohledem. Nikdy se ho nebála, až teď. Vypadal naprosto nepříčetně.

„Emmette, co... Emmette!” On ji však neposlouchal. Vyřítil se ze dveří a podle hlasité rány i z domu. Nikdy ho takového neviděla. Jediné co dokázala vnímat byl závan větru a slzu, která jí stekla po tváři. Carlisle, Jasper a Edward se vyřítili za Emmettem.

Všichni tři se jej snažili dohonit. Edward se k němu dostal jako první. Skočil mu zezadu v běhu na záda, ale v okamžiku letěl vzduchem. Zastavil se až o několik metrů dál ve spršce hlíny. Naštěstí se mu podařilo ho tím trochu zdržet a dát tak šanci i Japerovi a Carlislovi.

Jasper se po něm vrhl a obratně se vyhnul jeho rozmáchlé paži. Oba dva spadli na zem, kde se ho pokusil Jasper udržet, ale marně. Emmett ho odkopl.

„Sakra, ty idiote,” zavrčel Jasper a strhával ze sebe zbytky větví.

To už se na něj však vrhli všichni tři. Emmett se zuřivě snažil vysmeknout, ale proti všem už neměl šanci. Drželi ho pevně na zemi.

„No tak Emmette, nech toho, máš doma těhotnou manželku, která tě potřebuje,” snažil se ho Carlisle zklidnit. Emmett však jenom vztekle zavrčel.

„To je vůl,” hekl Edward. S pochechtáváním pustil jeho paži a dosedl na zadek.

„On?!” zavyl Jasper, v příštím okamžiku se jim Emmett totiž zase vysmekl. „Do háje!”

Edward se však stále tiše pochechtával a kroutil nevěřícně hlavou.

„On si myslí, že to dítě není jeho.”

„Cože?!” Jasper se nevěřícně podíval na svého velkého bratra. „Vůl a korunovanej!”

„Ehmmm,” snažil se Carlisle taktně upoutat Emmettovu pozornost. „Upíři mají veškeré životní funkce zastavené, jejich těla se nemohou vyvíjet dál a proto nemůžou mít ani děti...” Snažil se mu to co nejjednodušeji vysvětlit, ale z jeho strany se mu moc pochopení nedostalo.

„To já sakra moc dobře vím,” zařval Emmett. „Proto to nemůže být moje. Rose, ona... ona,” Emmett si při té představě rozčíleně zajel prsty do vlasů a začal přecházet.

„Emmette! Vždyť se to ti sakra snažím vysvětlit! Rose mohla otěhotnět až po přeměně, čili za poslední týden a půl a to jsi byl pořád sní!”

Emmett se zarazil, jenže pořád to nedávalo smysl.

„Jenže, jak by mohlo být moje? Já pořád upír jsem.”

„To sice ano, ale přeměněný v pohlavní dospělosti. Ve tvém těle k žádným změnám dojít nemusí. Ty jsi plodný vlastně celou dobu.”

„Hmm a o své potenci nás přesvědčuje už hodně dlouho,” ušklíbl se Jasper.

„Do háje!” zavyl Emmett a vyrazil pryč. Tentokrát však přímo k domu.

„To snad ne,” zaskuhral Jasper. „Už zase.” Vyrazili rychle za ním.


předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Nosska

13)  Nosska (04.02.2011 08:55)

To bylo pěkný

12)  lady sadness (03.02.2011 22:25)

Texie ďakujem

11)  mary (03.02.2011 16:13)

:D

Janeba

10)  Janeba (03.02.2011 12:17)

Texie, no hurá! Já už myslela, že Tě zanechám jenom s těma bouchancema, ale Tys mi udělala obrovskou radost! Jsem ráda, že Emmet svůj zběsilý úprk vzdal a bude, doufám, roztomile opatrovat svoji těhulku s Bellinkou! Ještě že u upírů neexistuje otisk! Nebo jóó?!;)
Děkuji!!

Bosorka

9)  Bosorka (03.02.2011 11:54)

Tak se Rose dočkala a představa Emmetka jako přepečlivého otce:D , no vyhodu vidím v tom, že si brokovnici na případné "obšourníky" ani nemusí pořizovat:D

Texie

8)  Texie (03.02.2011 11:42)

lady sadness:
A mám čaj v klávesnici...

7)  Lucie (03.02.2011 05:59)

6)  lady sadness (03.02.2011 03:14)

ták a bude malá Bella pre Edwarda; teda ako, snažila som sa nekomentovať, ale nedá mi - PREČO ju ten blb neskúsil premeniť, keď už aj tak umierala a nemala žiadnu šancu, je to kretén, ale Texinka je geniálna a napraví jeho debilitu, není liž pravda?

Ewik

5)  Ewik (02.02.2011 22:48)

Skvělý!

Texie

4)  Texie (02.02.2011 21:39)

bb:
A mě naprosto nevadí .

3)  bb (02.02.2011 21:34)

jejda, koukám, že jsem se nějak moc rozkecala

2)  bb (02.02.2011 21:33)

Texulko ty nás dneska rozmazluješ a já jsem tak trošku mimo, jak na houpačce, víš... nejdřív jsem se vyděsila, že je konec, pak jsem zjistila, že jsem plašila předčasně a bude pokráčko, no a nakonec sem šoupneš rovnou další dílek a já tu nadšením hopsám po židličce
parádní kapitolka
a bude miminko Rose se splní sen, moc jí to přeju (a vůbec neuvažuj, že by se jí něco stalo samozřejmě s přeměnou na upírku se počítá )
teď nevím, co říct na Emmetta... uvěžuju mezi chudákem, přeci jenom to musel být šok, a mezi tím korunovaným zvířátkem začínajícím na v jak si proboha mohl myslet, že by ho Rose podvedla? jo, vyhrává to zvířátko :D
:D

a bude to holčička, viď? mohla by dostat jméno po Belle a až vyroste... a Edward bude určitě pořád sám... a jak už tu někdo psal, představa Emmetta - rozzuřeného otce .... hmmm, to asi nebude mít Edward jednoduchý no nechala jsem se trošku unést, moje hlavinka si dneska dělá co chce tak si toho moc nevšímej a ber mě s rezervou :D

Texie

1)  Texie (02.02.2011 21:06)

Tak a kdo chce nášup tak tady ho má - další část této povídky má název Změna plánů aneb A máme zaděláno (ten druhý název je prací čtenářek a musím uznat, že asi bude výstižnější - a to v nejširším slova smyslu ;) )

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek