Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/DSC00068.jpg

Nemáte věčně co na sebe? Tak to se v této kapitola najdete. Bella má stejný problém. K nákupu ve stylu "Alice" jí něco důležitého chybí...

Šaty - 4. kapitola

 

Stála uprostřed nákupního centra. Lidé obcházeli neviditelnou kopuli jejího krytu obloukem. Z vyvýšeného pódia, ohraničujícího vodotryskové jezírko s krokodýlem, měla nerušený výhled po přízemí dvoupatrové budovy. Za jejího života tak koncentrovaný výběr obchodů na jednom místě nebyl. Nakonec uviděla, co potřebovala, krámek s oblečením.

Jeho velikost ji překvapila. Mel dvě patra a spoustu věcí na výběr. V tu chvíli jí to došlo. Výběr je hezká věc, ale neměla žádné peníze.

Kolem ní prošla svižnou chůzí dívka přibližně jejího věku a postavy. Prosmýkla se železnou brankou, kterou se vcházelo do obchodu. Ozval se ohlušující rámus a rozsvítila se světýlka na kovovém rámu. Zlodějo chyt, napadlo ji.

V tu chvíli za slečnou vyběhla dvojice mužů v saku a kravatě. To mají na sobě, aby se jim hůř běhalo. Ovládl ji pan Sarkasmus.

Utekla by jim, o tom nebylo pochyb. Byla mrštná, rychlá, neviditelná. Ideální stav. Ale to její zatracené svědomí začalo zase protestovat. Bude muset začít pracovat, sice to strašně ubírá volný čas, ale co naděláte.

 

 

 

Vyšla z obchďáku a rozhlížela se kolem. A bingo.

„Dneska rozdávají oblečení asi příprava na zimu. Vyjde je to levněji než uspořádat pohřeb.“ Rozchechtal se chraplavým smíchem procházející muž. Oblečení měl podobné tomu, co měla na sobě Bella. Jen trochu víc smrděl. K jeho obraně nutno říci, že nebyl opilý. A ke své ženě se choval láskyplně. Ono to při životě v krabici, je jediné, co máte.

Bella se přidala k průvodu, který se kolem začal vytvářet. Muž byl zřejmě pověřen sehnat všechny bezdomovce z města. Bude za to nějaký bakšiš.

Usměrňoval skupinku a několik podnapilých osob vykázal. „Opilcům nic nedají. Přijď zítra v poledne. To budou rozdávat i jídlo. A do té doby nepij.“ Rozhodně vykázal ze skupiny lidí muže a ženu co se neudrželi téměř na nohou.

Procházeli městem. Z ulic mizely drahá auta a nafintěné paničky v podpatcích. Starou architekturu na fasádách vystřídal beton a pomalované zdi. Na zemi se začaly objevovat odpadky. Po okolí pobíhali volně psi a kočky. A krysy na ulici nebyly největší problém.

Světlým bodem téhle bažiny města, byl bíle natřený dům. Červený štít s bílým textem uvnitř hlásal Armáda spásy. Před domem byla dlouhá fronta, která se vinula přes vybetonované náměstí.

Věděla, že tohle je to pravé. Chtěla si stoupnout do fronty a počkat, až na ni dojde řada. Ani nevěděla, kde se v ní ta lidskost bere. Pomalým krokem došla k výdejnímu pultu. Předbíhání si odůvodnila lehce. Stejně ji nikdo nevidí a v podstatě to krádež nebude. Dávají potřebným a na druhu jistě nezáleží, byla by to diskriminace. Musíme být druhově korektní.

 

V krabicích byly věci roztříděny podle velikosti. Drze obešla pult a začala se potápět do útrob šatstva. Vše vonělo „horskou loukou“ asi Perwoll.

Nakonec vybrala bílé tričko a rifle. Tím se nic nezkazí, žádná módní ikona z ní nebude. Na druhou stranu, nebude vypadat, jako když vylezla z kanálu. Ještě se jí podařilo ulovit černý kabát, lidem by bylo divné, že chodí v zimě v krátkém rukávu.

Co že to říkali o přespání? Ne že by byla ospalá, ale oloupat špínu než se obleče do čistého, by se hodilo. Po krátkém průzkumu objevila ložnice a v dalších dveřích i koupelnu. Všechno tu měli perfektně připravené. Mýdlo, ručník... Tak se rychle osprchovala, dokud byl venku šrumec a hluk. Přeci jen sprchování vydává nějaký zvuk, že. Cestou zpět do města se zbavila svých starých šatů.

 

Co si tak vzpomínala, peníze hýbaly světem. Bellin žebříček hodnot se ale od té doby podstatně změnil. Nejprve potřebovala nějakou jednohubku, a pak by to chtělo informace. Knihovna bude asi nejlepší řešení mého druhého problému. První se vyřeší sám cestou. Dávala tomu pár minut, než uslyší povědomé zvuky přepadení.

 

Povídky od Yasmini

 

 

 

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

13)  Anna43474 (09.09.2011 22:58)

Kdypak se objeví pan Tajemný, hm???
TKSATVO

Yasmini

12)  Yasmini (14.10.2010 19:46)

Lidská to ona je. Tak uvidíme co s ní dál :)
Děkuji Holky

Evelyn

11)  Evelyn (14.10.2010 17:42)

Tahle Bella se mi vážně líbí.

Hanetka

10)  Hanetka (06.10.2010 21:04)

Ta se nějak polepšuje a polidšťuje. Super. Letím na další.

Yasmini

9)  Yasmini (15.09.2010 21:41)

Tak ke svědomí mě přinutila kolegyně, která mi při školení koukala do sešitu s poznámkami. Takže místo aby dávala pozor, tak klidně četla novou část povídky....
Martinko, Děkuji
A tobě Gassie děkuji za komentář. No a zapadnout by měla, jinak to bude pokračovat jinak než chci. Teď jde o to kam to zapadne :):)
Y.

Gassie

8)  Gassie (15.09.2010 21:31)

Líbí se mi to. Skvělé řešení :) . Má svědomí Snaží se zapadnout.
A co dál?

Yasmini

7)  Yasmini (14.09.2010 10:07)

Je to moje chyba fakt se omlouvám.
Y.

Nebraska

6)  Nebraska (14.09.2010 10:05)

Dobře, příště si to nezapomenu před schválením zobrazit...

ambra

5)  ambra (14.09.2010 09:55)

A človíčku, nejede mi ani obrázek!!! (v perexu)

ambra

4)  ambra (14.09.2010 09:55)

Yasmini, běží mi to všechno před očima a té depresi moc nepřidává, že marně hledám další řádky... Skvělý, máš nádherný barvitý jazyk (ehm... co ještě malinko doladit chybky a překlepy?;) ). Jo!!!

Yasmini

3)  Yasmini (14.09.2010 09:46)

Omlouvám se ale můj open offic nějak nekoresponduje s tímto prohlížečem a musím vkládat text bíle . Občas na to zapomenu a navíc se v tom dost špatně opravuje. Promiňte nezkontrolovala jsem si to.
Tak snad už to je Ok.
Y.

Marketa

2)  Marketa (14.09.2010 08:27)

Já taky

ambra

1)  ambra (14.09.2010 08:19)

pomoc! Mám to černé na černém!

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still