Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/sr016.jpg

Hledáme Esmé...

Edward se s Bellou v náručí zvedl, ohlédl se po rodině a potichu jim oznámil, že potřebují chvilku pro sebe. Byl otřesený. Ona opravdu mohla zemřít, už nikdy by ji neviděl. Zoufale se na ni podíval, pohled mu oplácela stejnou měrou vlastní bolesti, tentokrát duševní.

 

Došel až na jejich louku, kde ji položil do trávy a přeopatrně začal líbat její nos, víčka a nakonec ústa. Byl jako žíznivý na poušti, nechtěl se zastavit a nechtěl myslet. Bella na tom byla stejně. Hladila ho a líbala. Pomalinku rozepínala knoflíky na jeho košili, jeden za druhým. Přejela každé odhalené místo svými rty a něžně mu šeptala, jak moc ho miluje. Odměnou jí bylo jeho vzrušené vydechnutí. Stejnou cestou se vrátila až k linii jeho čelisti, kterou jemně líbala a něžně kousala, až se dostala k jeho uchu a šeptala mu, co pro ni znamená. Edward se třásl pod jejíma rukama a oplácel jí vše beze zbytku. Spojili se a na vlnách lásky a touhy došli až do jejich osobního ráje. Pak už jen šeptali svá jména a drželi se v náručí. Bella ležela na jeho hrudi a rukou mu kreslila po břiše neznáme vzory.

K rodině se vraceli ruku v ruce. Postupně se na ně přenesla chmurná nálada všech ostatních, kteří už balili. Už se jenom dohadovali, zda jet dohromady, nebo zvlášť, protože hrozba vymítačů visela ve vzduchu a oni si uvědomovali, že lehce můžou být stejně rozmístěni a možná by pak už nebyl nikdo, kdo by skládal.


,,Já hlasuji pro to, abychom jeli zvlášť. Pokryjeme větší plochu, plus na mě zbude víc protivníků,“ vykřikoval Emmett. Všichni se po něm podívali jako po bláznovi. Ano, sice by pokryli větší plochu, ale byli by v mnohem větším nebezpečí. Tady je potřeba zachovat klid a chladnou hlavu.


,,Pojedeme spolu a budeme hledat všichni jenom na jednom místě bude to pro nás bezpečnější,“ řekl Carlisle a Edward mu přikyvoval. Nakonec i Emmett musel uznat, že mají pravdu.


Alice mezitím zamluvila letenky na příští den pro celou rodinu. První místo, kde začnou, bude Francie. Podle Aliciných vizí měla část Esmé být u Eifelovy věže, bez prodlení tam vyrazili. Našli její paži pod jedním z pilířů. Calisle si ji vzal k sobě a něžně ji hladil. Alice rozostřila pohled a oznámila, že další díl je v Londýně. Nemeškali a vyrazili.

 

Po týdnu už měli celé tělo, chyběla jenom hlava. Naštěstí u Esmé zatím nebyly žádné černé skvrny, takže tělo srůstalo k sobě bez problému. Alice hleděla do budoucnosti, nevěděla, kde najít hlavu. Místo vize viděla jenom tmu, byla nervózní a uvažovala, jak to otci říct. Ani Edward si nevěděl rady. Navíc už byl opravdu problém skrývat tělo, které se hýbe a je bez hlavy. Jeden z nich musel zůstat v hotelu, kde ji složili dohromady. Většinou to byl Jasper, který Esmé utěšoval svou mocí. Kdo by nepanikařil bez sluchu, čichu, zraku…


Tou dobou se nacházeli na jihu Afriky. Bylo to obtížné, protože vycházet mohli jenom v noci. Bez vize byli slepí, takže jenom pátrali po nějaké pachové stopě. Beznaděj bylo nyní jejich druhé jméno. Alice nechápala jak to, že najednou se její vize ztratily, měla strach, že je to past.


,,Alice, prosím zkus to ještě jednou,“ požádal ji Edward. Udělala, co chtěl, a náhle se jí objevil záblesk vize, kde Esmé měla hlavu, byla na ledové kře, kolem bylo šero, takové modré světlo. Vypadalo to, jako by byla v jeskyni z ledu. Ale kde by to mohlo být? Vítr k nim přinesl ledový závan z Antarktidy. Alice se podívala na Edwarda a on kývl na její dotaz vyřčený v mysli. Neváhali ani vteřinu a rozeběhli se k moři, ostatní je následovali zmatení jejich nadšením. Nepomohlo jim ani když Alice skočila do oceánu a už se nevynořila, Edward ji následoval a ostatní s lehkým zaváháním, kterého by si člověk nevšiml, také.

 

Plavali, až dorazili ke břehům nekončícího sněhu a mrazu, z oblečení měli zmrzlé neforemné hroudy. Při jiných okolnostech by Alice prskala nad zničeným ošacením, teď bez skrupulí otrhala rampouchy, které jí překáželi v běhu, a vyrazila bez ohlédnutí. Ostatní netušili kam jít, tak ji následovali. Alice z ničeho nic prudce zabrzdila, vytvořila tak v ledu pěknou rýhu.


,,Ach ne, je to past! Chtěli nás jenom zničit,“ šeptala zlomeně.

 

Emmett se chystal něco říct, jako obvykle naprosto nemístně, ale v jejím pohledu zahlédl něco, co ho přimělo mlčet. Země se začala chvět a pod jejich nohama se otvírala propast s děsivým duněním, při kterém padal sníh do rozšklebené jámy.

 

Hleděli před sebe a vypadali jako vytesaní z ledu, nehnutí, nádherní, pokrytí ledem. Z otvoru vycházel pach neurčitelného původu. Alice se mrtvým pohledem ohlédla.


,,Chtějí, abychom šli dovnitř. Pokud půjdeme bez protestů, nebude to tak zlé,“ zajíkla se.

 

Opatrně šplhali do propasti obezřetně se rozhlížejíc, odkud přijde útok.
Na dně je čekal ale jenom jeden muž. Byli zmatení. Pokynul jim rukou, aby ho následovali, oni šli.


Procházeli jakýmsi komplexem podzemních chodeb, všude se třpytil led, který vypadal jako křišťál. Místy, kde byl tenčí, bylo vidět různá zmrzlá zvířata a stromy, vypadalo to jako obrazy. Došli až do místnost,i která byla ve tvaru U. Na jejím konci stála žena. Byla štíhlá, měla krásné havraní vlasy. Nápadně jim někoho připomínala, ale jejich mysl tento fakt odmítala přijmout. Ona se ale otočila, konec marných nadějí.


,,Meredith,“ vydechl překvapeně Carlisle.
,,Ale jak... Co to... Vždyť... Ech.“
,,No, já vám zapomněla říct, že nás nejde tak lehko zabít,“ pronesla ironicky.
,,Ale vždyť jsi shořela, tvůj popel…,“ nebyl schopen dokončit větu.
„Jo jo, popel. No kdybyste nebyli tak do sebe zahledění, i když ani se vám nedivím, všimli byste si, že z popela se postupně stala krvavá slza, která byla nalezena a odnesena sem a já mohla znovu povstat jako Fénix. Je to poměrně bolestivý proces, ovšem to už není váš problém, že,“ usmála se svému vtipu. Pak ale zvážněla, když si uvědomila, že je tam nemá všechny.


„Kde je Jasper a, ehm, tělo,“ zavrčela na ně.
„V bezpečí,“ odvětil Edward.

Meredith chvilku soustředěně zírala na kru před sebou, její pohled byl prázdný a vlastně vypadala jako Alice při vizi.
„Nemyslím si,“ usmála se krutě a kývla hlavou k východu, odkud přišli, byl tam Jasper a Esmé. Alice se k nim rozeběhla a skočila mu do náruče. Bylo vidět, jak je zoufalá. Tolik si přála ochránit alespoň jeho. Jasper ji chtěl uklidnit, nešlo to. Nikdo si v tom stresu nevšiml, že jejich dary nefungují. Byli bezbranní...

Meredith spokojeně pozorovala, jak jim pomalu dochází, že nemají šanci. Byla sice rozmrzelá, že Bellu celkem rychle složili, ale tady už jí neuniknou. Budou si muset vyslechnout její nabídku. Carlisle na ni hleděl a jí by se to líbilo, kdyby neměl v pohledu tu bolest a strach o svou rodinu.


„Prosím, nemohla bys Esmé složit, rádi bychom tomu čelili dohromady všichni a v kuse,“ požádala ji Bella. Meredith se na ni opovržlivě podívala, ale protože si byla jistá, že na jejím území se nemůže nic stát, vyhověla jí.

 

Donesli Esméinu hlavu a přidrželi u těla, Meredith mumlala jakési zaklínadlo, aby hlava přirostla i přes skvrny, které by to za normálních okolností nedovolily. Esmé zamrkala a rukama si sáhla na hlavu, prohlídla si ruce a oddychla si. Byla celá. Pak se ale rozhlédla okolo sebe a uviděla zděšené tváře své rodiny. Co je, to jí narostla druhá hlava? Pomyslela si, ale to už jí začalo docházet, že něco není v pořádku. Chtěla se zeptat, ale neměla čas, její rty měly spoustu práce. Carlisle ji líbal jako smyslů zbavený. Nevěděl jestli to není naposled. Hladila ho ve vlasech a cítila se krásně v jeho objetí.


„No to bychom měli, teď už bychom se mohli dostat k zábavnější části, ne?“ zeptala se otráveně Meredith. Vyděšeně na ni hleděli, semkli se k sobě připraveni se bránit.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Linfe

3)  Linfe (10.10.2010 17:11)

Hele nebudu se zdržovat nějakým komentářem, když je to takovýhle drááámo. Sem napnutá jako kšandy a rychle mažu dál

krista81

2)  krista81 (03.06.2010 22:01)

Tááák, napřed to vypadá celkem slibně, Esme pomalu dávají dohromady, ale potom ta mrcha Meredith - co pořád otravuje ??? Někdo opravdu nechápe, že je nevítaný.
Ale ten konec - takhle nás napínat, to není vůbec hezký. :(
Doufám a těším se, že další kapitolka bude co nejdříve

sakraprace

1)  sakraprace (03.06.2010 17:46)

Ta Meredith mě začíní celkem slušně s**t. Jeden si myslí, že se jí už zbavil, ale to ne. Někdo opravdu neví, kdy skončit.
A co ten konec? Jsem napnutá jak sáňky v létě a najednou konec. Doufám, že další díl bude brzy, síííím.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still