Sekce

Galerie

/gallery/medved 1.JPG

Kapitolové: Dáno osudem, Poslední polibek, Zapomenuté království, Jiná realita, Půlnoční stín, Klavírista, Lotr, Chlad

Jednorázové: Svědomí, Nevinná tvář, Možná jednou, Rozechvělé srdce, Něžná je noc

 

AKTUÁLNĚ

Bez hranic - Hra o život (ff k Hunger games)

Jsem hrozně líná a ne zrovna technicky zdatná na to, abych si založila a pak i vedla blog nebo jiné stránky. Publikovat Lotra předělaného do neff příběhu (i když podobné to samozřejmě pořád je) tady, kde vycházel i ten původní s  Bellou a Edwardem, mi přijde hloupé. Takže v současné době non-TS Lotr vychází na ourstories.cz (jiný amatérský stránky kromě BH neznám :-D ) - mé tamní velmi propracované shrnutí

 


 

Nemůžu dostat z hlavy:

Svět v blíže neurčené budoucnosti. Amerika, jak ji známe, neexistuje. Na jejím území se nyní rozkládá Panem. 12 krajů pod nadvládou Kapitolu. Lidé mají hlad, tvrdě pracují, žijí v bídě a většinu úrody, výrobků, těžby musejí odevzdávat nenáviděnému Kapitolu. Prohřešky se trestají smrtí. Myšlenka na vzpouru a svobodu je lákavá, ale všichni mají v příliš živé paměti následky posledního pokusu o převrat. Třináctý kraj byl smeten z povrchu zemského. Zbylých dvanáct krajů musí každý rok sledovat Hladové hry. Z osudí je slavnostně vylosována jedna dívka a jeden chlapec, kteří jakožto splátci svého kraje v Aréně stvořené Kapitolem pod neustálým dohledem kamer bojují o život. Dvacet čtyři splátců vchází do Arény, jen jeden může odejít. Pro obyvatele Kappitolu je to skvělá show. Pro kraje jasný vzkaz a ukázka moci.

Sedmdesátého čtvrtého ročníku Hladových her se jako splátci dvanáctého kraje účastní šestnáctiletá Katniss, která dobrovolně nahrazuje svojí vylosovanou sestru, a stejně starý Peeta. Kdysi Katniss i její rodině zachránil život. I cestou do Arény se k ní chová nanejvýš mile a pomáhá jí. Ale je to tak skutečně, nebo se jedná jen o jeho strategii pro přežití? Co všechno se stane v Aréně, kde neexistuje soukromí a každý krok je bedlivě sledován diváky u televizí?

 

Čtu asi po desáté a stále mě to dostává...

 

Malé lákadlo na filmové zpracování:


 

Kapitolové:

 

Chlad

Povídka navazující na začátek čtvrtého dílu. Svatba, líbánky na ostrově Esmé, těhotenství, porod, přeměna a žili šťastně celou věčnost. Nebo ne?

 

 


 

Klavírista

Bella Swanová vystudovala střední školu v deštivém Forks a nyní slaví první úspěšně ukončený semestr na vysoké v Seattlu.

Edward Cullen hraje každý večer na klavír v luxusní restauraci. Jeho osoba je opředena mnoha mýty a povídačkami. S nikým se nebaví a o nic kromě hudby nejeví zájem. Edward není oním Panem Dokonalým, jak ho známe z knih. Má větší problémy se sebeovládáním než Jasper. Snaží se se svým vnitřím démonem bojovat, ale ne vždy se mu to úplně stoprocentně daří...

 


 

Lotr

 

 

 

 

Vždycky jsem byla hodná a slušná holka. Nikdy jsem nechodila za školu, nekouřila, nepila a nedělala hlouposti. Když se podívám zpátky, byla jsem docela nudná. Všechno se ale změnilo, když jsem potkala Edwarda. Nebezpečí z něj přímo sálalo a já mu prostě nemohla odolat...


Půlnoční stín

Edward Bellu opustil a ona řízením osudu zůstala úplně sama. Ač se stane nemrtvou, zemře.

Co je ale smrt?

Objeví se na scéně ještě Cullenovi, nebo Bella navždy zůstane opuštěným tělem bez duše?

 


Jiná realita

 

 

 

 

Co kdyby byl Bellin život s Edwardem jen snem, fantasií? Co kdyby byly věci jinak, než se na první pohled zdá? Co kdyby tou silnější musela být Bella?

Povídka navazuje v podstatě na 3. kapitolu Stmívání.

 


 

Poslední polibek na dobrou noc

 

 

 

 

Anna je mladá, krásná a smrtelně nemocná. Poslední měcíce života se rozhodne strávit ve slunné Itálii. Toskánsko si na první pohled zamiluje a stejně tak i tajemného bledého cizince, kterého potká na své osamělé procházce v horách.


Zapomenuté království

Představte si, že by moderní svět tak, jak ho známe, neexistoval. Technický pokrok neproběhl a vývoj se zastavil na úrovni zhruba devatenáctého století. Lidé by stále věřili starým legendám a žili podle dávných tradic a pověr. Tajemných bytostí se různě po světě vyskytovalo více než dost a ani Bella by možná nebyla obyčejnou lidskou dívkou.


Dáno osudem

 

 

 

 

Edward odešel, Bella zůstala sama a nechráněná. Nebo ne? Není možné, aby se křehká lidská dívka ubránila pomstichtivé upírce a spoustě dalších krvelačných bestií, které po ní touží?


Šestý smysl

(ostudně dlouho rozepsaná)

Alice si svůj lidský život nepamatuje. Jaký asi byl? Jak se stala upírem a co bylo dál?

 



 

Jednorázové:

 

Tisíceré kdyby

Co kdyby Jasper nepřežil svou přeměnu a zemřel ještě za občanské války?

Co kdyby Phill nebyl druholigovým hráčem baseballu, ale středoškolským učitelem tělocviku? Bella by pak neměla důvod stěhovat se do Forks...

Co kdyby se Edward a Bella nikdy nepotkali, co kdyby Alice přišla ke Cullenům sama?

 


 

Rozechvělé srdce

Jen taková malá úvaha, jak by to mohlo dopadnout, kdyby se Edward a Bella nesetkali ve škole, ale na opuštěném místě.

Jedna z mnoha variací na věčné téma síla lásky.

 


Svědomí

Každý může občas selhat, každý může podlehnout své touze a zapomnenout, kým je a proč. Každý může šlápnot vedle, ale s následky svého činu se pak musí vyrovnat sám. Uklouznout trvá jen zlomek vteřiny, odpustit si věčnost. Lidská krev tak krásně a lákavě voní! Co kdyby jejímu vábení neodolala Esmé?


Nevinná tvář

Každý má důvod být takový, jaký je. Každý upír má svou minulost, která nikdy úplně nevybledne. Jaký byl asi lidský život Jane?


Možná jednou...

Věčnost a nesmrtelnost mají i svou odvrácenou tvář...


Něžná je noc

Nic výjimečného, žádný zásadní okamžik. Jen Edward a Bella...


 


Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2 3 4 5 6 7 ... 33   »

Evelyn

609)  Evelyn (13.02.2012 08:46)

Jé, Haní, jako správný aktuální nepsavec si nějak nekontroluju shrnutí , tak jsem Tvé zprávy objevila až teď. Že mi čtení vyšlo až na hotovou povídku je náhoda, plánovala jsem to delší dobu, ale nějak to pořád časově nevycházelo... Ale zase je fajn nemuset čekat na dokončení A nadšení stále přetrvává!
Kočkomil jsem taky, jeden exemplář totoho mírumilovného a tuliého tvora mě ráno vzbudil rafnutím do palce u nohy
No, Didymé - myslím, že někde v sáze se říká, že Marcus je takový apatický a bez zájmu, protože přišel o svou lásku. A mám pocit, že na konci Rozbřesku, je v tom seznamu osob nějak označená jako mrtvá. Taky mám takový dojem, že to byla Arova sestra a on ji z mocenských důvodů nechal odstranit, ale to už je možná z nějaké ff, která se mi plete do originálu Knížy jsem naposledy četla nějaké tři roky zpátky a nejsem si jistá, ale myslím, Dydimé je fakt mrtvá.

HMR

608)  HMR (12.02.2012 23:30)

hm, téda ty jsi rychlá Hanička tímto děkuje Haničce za návštěvu, mňau

ale mám dotaz... kde je napsané, že je D mrtvá??? schválně jsem to hledala, ale nic jsem nenašla... ano, v Rozbřesku je napsáno, že za bratry stály OBĚ manželky, takže jedna musí chybět, ale nikde není napsané která a jméno je jen v závěrečném seznamu osob a obsazení???

HMR

607)  HMR (11.02.2012 06:33)

když já jsem kočkomil líbí se mi, když se vám líbí to, čím jsem chtěla "obohatit" originál... jo, tak ještě podrbat za levým ouškem, mňau

HMR

606)  HMR (10.02.2012 16:08)

když jsem hledala vypravěče pro druhý díl, vyšla mi tak nějak Rosalie, nebylo to úmyslné, a od té doby na ni nedám dopustit

HMR

605)  HMR (10.02.2012 06:15)

čtecí maraton? aneb čtu, až když je to hotové, že?

LadySadness

604)  LadySadness (10.01.2012 12:07)

ten nápad, Hanka, je dokonca odskúšaný a autorizovaný, Alena a Ruth Zdeny Frýbovej si nechali urobiť deti, aby sa na materskej mohli starať o psy, no a ty holt budeš písať tvoj mangel sa nechal inšpirovať

Twilly

603)  Twilly (07.01.2012 21:12)

tak jdi do toho, Haničko :D

HMR

602)  HMR (07.01.2012 21:08)

hm... zajímavý nápad, na mateřské snad budeš mít čas na psaní... to mu neříkej, nebo z toho nic nebude

Evelyn

601)  Evelyn (07.01.2012 21:04)


Ženský, já bych fakt ráda, ale nějak to pořád odsouvám - v září jsem nabírali nové děti a já vyřizovala administrativu, v říjnu byla kontrola z pojišťovny, v listopadu byla nemocná (týden doma a práce pak i o víkendu a stejně jsem ten rest ještě nedohnala), v prosinci se uzavíral rok 2011 a teď v lednu děláme plány na celý další rok. A když už dorazím domů, nějak už mi to nejde :p
Věechno ale dopíšu Muž si z mě dělá legraci, že mi vyrobí miminko, aby mě od práce odstřihl

HMR

600)  HMR (07.01.2012 20:54)

jo, jo, kdyby člověk vždycky věděl... ale sem tam, tam sem, sím, sím

Twilly

599)  Twilly (07.01.2012 20:50)

Ale sem-tam by se možná našla minutka na napsání, nebo ne?:p

Evelyn

598)  Evelyn (07.01.2012 20:48)

Protože byla před půl rokem blbá a radovala se z povýšení, který měla odmítnout

Bosorka

597)  Bosorka (07.01.2012 20:23)

A proč Evelynka nepřídává nic?

Evelyn

596)  Evelyn (07.01.2012 20:21)

Ambro, ale Evelínka nepřidavá nic - ani nedopisuje staré, ale ani nepřichází s novými. To je docela rozdíl

ambra

595)  ambra (07.01.2012 19:20)

A Evelynka na to taky pěkně dlabe

Cathlin

594)  Cathlin (21.12.2011 18:50)

Evelynko, u tebe je tak těžké si vybrat! Nejradší bych četla všechno a hned a vůbec to tu neopouštěla. Bude mi trvat zatraceně dlouho, než to všechno přečtu (doufám, že to dřív nesmažeš), ale i když mi to bude trvat dlouho, strašně ráda se od tebe nechám hladit, kdykoliv sem přijdu! Tvoje slova jsou jako hedvábí, jako nejměkčí a nejvlídnější část nebe. Moc se těším!

Rire

593)  Rire (30.10.2011 21:43)

No právě. Díky tomu, že je to reálná situace, se toho tak trochu děsím. Jestli něco podobného opravdu takové bude, tak to se mají naši budoucí potomci na co těšit... I já jsem všemu věřila. A možná je to právě to, co mě na tom tak dostalo.

Evelyn

592)  Evelyn (30.10.2011 21:26)

Mě to tak dostává i z toho důvodu, že to vůbec není nereálné. Právě naopak. Myslím, že je to docela možná vize budoucnosti. A perfektně napsaná. Všem jsem věřila každé slovo.

Rire

591)  Rire (30.10.2011 21:17)

Můžu opět jedině souhlasit. Zezačátku jsem s Lennym moc nesouhlasila, ale postupem času si říkám, kdo jiný by ho měl hrát? A s Haymitchem též souhlasím. Finnicka jsem žrala. On byl skvělý a i jeho smrt jsem obrečela - stejně jako ty. A samozřejmě mě dostala Rue a její smrt, u níž jsem si říkala, že to snad ani nemůže být pravda a musela si to přečíst na dvakrát. Nejvíc paf jsem byla u prvního čtení, u druhýho o něco míň, ale stejně jsem tam nacházela nějaké scény, které mě zasáhly jinak, než na poprvé. Je to prostě perfektní a hlavně ojedinělý příběh.

Evelyn

590)  Evelyn (30.10.2011 21:12)

Cinnu jsem si představovala jinak, ale čím déle na Lennyho koukám, tím víc se mi pro tu roli líbí. S Haymitchem se mi trefili přímo do představy
Cinna byl můj oblíbenec, objevil se na scéně a já áchala Další takový fajn chlap byl Finnick. A smrt obou jsem obrečela...
Mohla bych to číst pořád dokola a stejně z toho budu stále paf.

«   1 2 3 4 5 6 7 ... 33   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek