Sekce

Galerie

/gallery/Nová identita-perex.jpg

Posledně jsme skončili na hotelové chodbě. Co udělá Nessa (Bella) a podaří se jí nakonec usnout? Jakou v tom bude hrát roli Edward? A kdo bude realitní agentka?

Stála jsem před dveřmi do jeho pokoje s rukou připravenou na zaklepaní.

„Co to proboha dělám,“ zašeptala jsem a ruku svěsila. Otočila jsem se k odchodu, když se dveře za mými zády otevřely.

„Nesso?“ ozval se ten sametový hlas.

 

„Edwarde?“ zeptala jsem se a otočila se k němu čelem. Málem mi vypadly oči z důlků, když jsem uviděla Edwarda v černých teplákových kalhotách. Hruď měl nahou a rýsovaly se mu na ní krásné vypracované polštáře.

„Co tady děláš?“ zubil se na mě.

„Šla jsem si... pro jídlo?“ zkusila jsem ho přelstít.

„Myslela jsi, že mám místo pokoje kuchyni?“ zasmál se nahlas a ten melodický smích vykouzlil úsměv i na mojí tváři. „Řekneš mi pravdu?“ zeptal se.

„Fajn,“ odfrkla jsem. „Mám strach. Stačí?“

„Z čeho?“ nesmířil se s tak ubohou odpovědí.

„Bojím se sama na pokoji. Vím, že je to naprostá pitomina, protože já bojovala o samostatné pokoje a teď se bojím. Všechny ty zvuky, co se ozývají, jsou buď přelud, nebo je něco opravdu vydává. Už nevím, co je skutečné. Jediné co vím je, že mám příšerný strach. Bojím se být sama v pokoji a měla jsem strach, být na pokoji s tebou, protože jak už víš, tak lidem nevěřím. Bojím se usnout, protože se mi určitě bude zdát zase ten sen, a ačkoliv je to jenom sen, tak moc to bolí. Já nechci usnout a vím, že ráno budu unavená, ale nemůžu riskovat, že se to všechno vrátí. Už jsem došla tak daleko, abych měla pokoj, a přesto se mi to všechno znovu vrací. Nevím, co mám dělat,“ chrlila jsem ze sebe a po tvářích mi stékaly slzy.

„Pojď sem,“ řekl a roztáhl svou náruč. Bylo to naprosto přirozené. Udělala jsem pár kroků a schoulila se na jeho nahé hrudi.

„Já… Je mi to líto,“ šeptala jsem a smáčela mu hruď.

„Co kdybys šla ke mně na pokoj. Nemusíme spát a pak se klidně můžeš vrátit k sobě,“ navrhl a vedl mě k sobě.

„Nechci se tam vracet, mám strach, že z toho zešílím.“

„Chceš o tom mluvit?“ zeptal se a vysadil mě na postel. Záporně jsem zakroutila hlavou.

„Dobře, tak mluvit nebudeme. Chceš si pustit nějaký film?“

„Děkuju,“ zašeptala jsem.

„Něco ti objednám, pochybuju, že to tady bude tak dobré, jako to dělá moje máma, ale jinou možnost nemáme,“ usmál se a vzal do ruky telefon. Odcházel pryč z místnosti a naznačil mi, abych vybrala nějaký film. Vrhla jsem se tedy k hotelové nabídce filmů a nakonec vybrala Prázdniny v Římě s Audrey Hepburn. Vložila jsem DVD do přehrávače, sedla si zpět na postel a čekala na Edwarda.

Zaslechla jsem klapnutí dveří a potom už do pokoje vešel Edward s hrníčkem, ze kterého se kouřilo.

„Na,“ podával mi hrnek a já na něho s nedůvěrou koukala. „Je to horká čokoláda se spoustou šlehačky a strouhanou čokoládou navrchu,“ informoval mě. Na tváři se mi objevil úsměv a očka se rozzářila. Natáhla jsem se po hrníčku a začala foukat.

„Hm, je to dobré,“ řekla jsem, když jsem poprvé usrkla.

„Měla bys ochutnat tu, co dělá moje mamka,“ pověděl mi a přisedl ke mně na postel.

„Tahle je dobrá, ačkoliv nemůžu soudit.“

„Co jsi vybrala za film?“ zeptal se a natáhnul se po ovladači. Pustil to a zadíval se na televizi.

„Můžeme si pustit něco jiného,“ vyhrkla jsem, když nic neříkal.

„Ne, tenhle je dobrý.“ Opřel se do polštáře a přikryl si nohy dekou.

Seděla jsem na kraji postele a usrkávala z horké čokolády. Sledovala jsem film a všimla si, že mě Edward pozoruje. Tázavě jsem se na něj podívala a on jenom zavrtěl hlavou.

Po deseti minutách mi začala být poloha v sedu docela nepříjemná. Vstala jsem, odložila prázdný hrníček na noční stolek a vrátila se zpět do postele. Tentokrát jsem následovala Edwardova příkladu a natáhla se na postel. Automaticky mě přikryl a já se začala plně věnovat filmu.

Při závěrečných titulkách jsem se otočila na Edwarda. Ležel na boku a spokojeně spal. Asi toho na něj bylo dnes už moc. Vypnula jsem televizi a napadlo mě, že bych se měla vrátit k sobě na pokoj. Nechtělo se mi tam. Tady na pokoji s Edwardem mi bylo mnohem příjemněji. Nechápala jsem, jak je to možné, ale cítila jsem se s ním v bezpečí. Bylo rozhodnuto, zachumlala jsem se na posteli vedle Edwarda a spokojeně usnula.

„Nesso, vzbuď se, byl to jen sen.“ Někdo mi třásl s ramenem a já zmateně otevřela oči. Uvědomila jsem si, že sebou podivně házím, jako bych měla nějakou zvláštní křeč. Po tvářích mi tekly slzy, když jsem si uvědomila, co se mi zdálo.

„Edwarde,“ rozvzlykala jsem se naplno.

„No tak, Nesso, to bude v pořádku. Přece bys neplakala kvůli noční můře,“ utěšoval mě.

„To nebyla noční můra,“ vydechla jsem a stále plakala.

„Kdo je Jacob?“ zeptal se.

„Proč… proč to chceš vědět?“

„Křičela jsi to jméno ze spaní.“

„Nikdo. Nikoho takového neznám. Máš pravdu, byla to jenom noční můra.“

„Chceš mi říct, o co v ní šlo?“ zeptal se.

„Už ani sama nevím,“ lhala jsem.

„Dobře, budeme pokračovat ve spánku?“ zeptal se.

„Ty klidně můžeš, já si asi něco přečtu.“

„Musíš si odpočinout.“

„Neodpočnu si, když se ten sen zase vrátí. Akorát tě budu budit a ty sám vypadáš unaveně.“

„Nebudu spát, když ty taky ne,“ odporoval.

„Edwarde, prostě spi,“ nakázala jsem mu.

„Pojď sem,“ řekl dnes už podruhé a natáhnul ke mně ruce. Nebránila jsem se, když mě chytil za pas a položil na posteli blíž k sobě.

„To ti stačí, abys usnul?“ zeptala jsem se pobaveně a víc se zavrtala do peřiny.

„Vlastně, ne. Dneska bych usnul prakticky jakkoliv, ale tobě by to mohlo pomoct. Vážně mi nechceš říct, co se ti zdálo?“ zkusil to znovu.

„Už si to nepamatuju a teď zkusím usnout.“

„Dobrou, Nesso,“ popřál mi a zavřel oči. Chvilku jsem na něj koukala, pak se převalila na záda a koukala do stropu. Nutila jsem se nezavřít oči a stále zírala do stropu. Nechtěla jsem opakování toho snu. Vážně nestojím o mlátícího maniaka. Jacob mě v tom snu pěkně zřídil a ještě mi vyhrožoval, že jestli znovu uteču, tak zabije moje rodiče. Doufala jsem, že to byl jenom sen. Nevím, kolik uběhlo času, když jsem vedle sebe uslyšela šustění deky.

„Už toho mám právě dost,“ ozval se Edward vedle mě.

„Co?“ vyhrkla jsem překvapeně.

„Prostě aspoň na chvíli usneš,“ nařídil mi jemně a přitáhnul si mě k sobě. Jednu ruku mi obmotal kolem pasu a druhou si podepřel hlavu.

„Pust,“ řekla jsem, ale on si mě místo toho ještě víc přimáčkl k sobě. Nebylo mi to nepříjemné. Jeho ruka obmotaná kolem mého pasu mi přivolávala pocit bezpečí. Zabořila jsem hlavu do jeho hrudi a nasála okouzlující vůni, které pomáhala k mému uklidnění. „Dobře, tak mě nepouštěj,“ vydechla jsem potichu a zaslechla jeho melodický smích.

„Hezky se vyspi, Záhadná,“ oslovil mě mile a já se mu do hrudi usmála. Byla jsem ráda, že tu můžu být s ním. Vzniklo mezi námi zvláštní pouto za tu krátkou dobu, co se známe. Nemůžu tvrdit, že to bylo přátelství. Spíš to vypadalo, jako by mě chránil a nevěděl před čím.

Víc jsem se přimáčkla k jeho hrudi a pak i mě obalil uklidňující spánek.

 

***

 

Ráno jsem se vzbudila plná nové energie. Zavrtěla jsem se na posteli a ucítila tlak na mém levém boku. Lehce jsem nadzvedla hlavu a spatřila Edwardovu ruku, která mě objímala. Zachrounila jsem se a otočila na druhý bok, abych pohlédla do té andělské tváře. Jak jsem si mohla myslet, že zrovna on je nějaký úchyl. Teď, když jsem se na něj zahleděla a zpozorovala jeho klidně vyhlížející rysy, jsem pochopila, že jsem se svým prvním určením jeho povahy nejspíš sekla.

Pozorovala jsem ho hodnou chvíli, než se mu zachvěla víčka. Slabě zamrkal a pak zaostřil svůj zelenooký zrak na mě.

„Jak ses vyspala?“ zeptal se a zakryl si ústa, aby mohl zívnout. Protáhla jsem si ruce a posadila se na posteli.

„Moc dobře,“ odpověděla jsem a vstala. „Budu muset jít zavolat té realitní agentce,“ omluvila jsem se mu. On pokýval hlavou a také vstal. Jeho kroky vedly do koupelny, kde jsem následně uslyšela zvuk sprchy.

Vzala jsem si kartu na odemknutí mého pokoje a šla si pro mobil. V mém pokoji bylo vše tak, jak jsem to včera v noci nechala. Z kabelky jsem vylovila mobil a našla správné číslo. Ozval se spojovací tón a netrvalo to ani vteřinu a ze sluchátka se ozval milý hlas nějaké ženy. Brebentila tak rychle, že jsem přeslechla její jméno, pokud se mi vůbec představila. Domluvily jsme se, že mě za půl hodiny vyzvedne v hotelu a odveze na místo.

Následovala jsem Edwardova příkladu a sama se šla osprchovat. Po horké sprše jsem se oblékla do tmavě modrých džínů se zesvětlenými místy a tmavě zeleného trika, které se hodilo k mé nové barvě vlasů. Přes triko jsem přehodila mikinu se zipem, který jsem nechala rozepnutý.

Ozvalo se zaklepání na dveře, tak jsem šla otevřít.

„Jenom jsem se chtěl rozloučit. Rodina už se shání, tak budu muset jet. Snad ti nebude vadit, že jsem ti objednal snídani,“ vychrlil ze sebe Edward a mně se udělalo nevolno. Bylo mi líto, že už musí pryč, ale nemohla jsem ho nutit tu zůstávat.

„Ne, nezlobím se. Díky za snídani. Měj hezký den a ráda jsem tě poznala, Právníku,“ loučila jsem se s ním a vykouzlila úsměv.

„Taky jsem tě rád poznal, Záhadná,“ usmál se a otočil se k odchodu.

Chvilku potom, co odešel, mi na pokoj přivezli snídani. Dala jsem si míchaná vajíčka s topinkami a zapila to pomerančovým džusem. Čas běžel rychleji než voda a já se vydala dolů, zaplatit pokoj a odhlásit se z hotelu.

Jak jsem později zjistila, tak pokoj byl už zaplacený. Ten podšívka jeden mi ho zaplatil a ani mi nic neřekl. Nejspíš ho budu muset najít, abych mu ty peníze vrátila. Tohle jsem přece nemohla přijmout.

Rozloučila jsem se s recepční, vrátila jí kartu a vyšla i s mými zavazadly před hotel. Stála jsem venku asi dvě minuty a už přede mnou parkovalo žluté Porsche. Kdo asi řídí takové drahé auto. Nejspíš je to nějaký pracháč. Přemýšlela jsem, když z auta vykoukla černá střapatá hlava a nakonec vylezla drobounká dívka.

„Ahoj, já jsem Alice,“ představila se a kouzelně se zazubila.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

5)   (29.08.2010 13:50)

krása!!! Ten Jacob je takový... chuděrku Bellu - pardon, Nessu - straší ve spánku!!!!
Každopádně, skvělý

semiska

4)  semiska (28.08.2010 00:32)

To bylo moc krásné :) I když se vlastně vůbec neznají, mají spolu krásný vztah. Moc se mi to líbí a doufám, že se oba ještě potkají. :) Moc se těším na další kapitolku.

3)  Veriis (27.08.2010 22:57)

Mooc krásná kapitolka. Už se těším na další. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat

eMuska

2)  eMuska (27.08.2010 22:34)

To bolo krásne! Teším sa na pokráčko a som zvedavá, čo Alice vyvedie...

Elizabeth

1)  Elizabeth (27.08.2010 21:33)

Moc krásné. Těším se na pokračování

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek