Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/MMD.jpg

Od událostí popsaných v BD uplynuly dva roky. My se přesuneme do slunného L. A., kde ve velkém domě s bazénem žije Ruth Fishermannová se svými rodiči. Ruth je sedmnáct, píše si deník a zaznamenává do něj každodenní události svého života. My ji zastihneme v den, kdy se k nim nastěhuje vzdálený bratranec Seth Clearwater, který se velmi rychle stane hlavní postavou jejích deníčkových zápisků. Ano, stránky deníku se začínají plnit slovy jako: debil, imbecil a otrapa. A to ještě netuší, co ji všechno čeká...

Můj drahý deníčku,

můj život skončil. Vím, že si člověk rodinu vybrat nemůže, ale vážně uvažuji, že napíši Angelině, jestli mě nechce adoptovat. Má už přece dítě z Asie a Afriky, ale indiánku žádnou.

Následující školní rok totiž zaručeně nemohu přežít. Když mi naši oznámili, že k nám po prázdninách přijede bratránek Seth, ještě jsem netušila, co mě čeká. Pamatovala jsem si ho jen matně, z několika dovolených, které jsme strávili v té jejich vesnici na severu. Byl docela prima, až na to, že se mi jednou pokusil nacpat živé (!) žížaly do šuplíku se spodním prádlem. Ale to už je celé věky, takže už z toho snad vyrostl, nebo ne? Škola v rezervaci prý letos prochází rekonstrukcí, a tak se teta Sue rozhodla poslat Setha k nám, do L. A.

Když se včera večer objevil za dveřmi, v první chvíli jsem si myslela, že nás přepadli. U nohou mi přistál umoulousaný bágl. Než jsem se toho kluka, co vypadal jako dvoumetrový bodyguard šéfa nějakého pouličního gangu, stihla zeptat, co je zač, případně zavolat na otce, že nás zase přišel obtěžovat námezdní zahradník, popadl mě ten obr v pase, zvedl do výšky a dal mi pusu na tvář. Když mě zase postavil, prohlásil: „Čau, Ruth! Tak jsem tady! Máte kabelovku?“

Vždy jsem si přála mít sourozence. Měla bych větší šanci, že mě otec pustí na nějaký ten víkendový večírek. Po příjezdu Setha jsem ale změnila názor. Náš dům (a to má prosím deset místností!) ho náhle byl plný. Netuším, jak to dělá, ale ať se snažím sebevíc, nedokážu se mu vyhnout. Dnes jsem si schválně zapsala celé to utrpení chronologicky.

 

2:45 Budím se zvukem vrtačky a pilky na železo. Vyděšeně popadnu repliku vázy, kterou loni vydražila Madonna, a rozklepaně se plížím na chodbu. Ten zvuk vychází z pokoje pro hosty, do kterého se nenastěhoval nikdo jiný, než ten otrapa Seth. Až těsně za jeho dveřmi pochopím, že se nejedná o zvuk elektrického nářadí. Seth prostě chrápe.

 

3:15 V teleshoppingu si objednávám naprosto luxusní bižuterii.

 

6:30 Málem umírám na infarkt (a ať mi nikdo netvrdí, že to v sedmnácti nejde!). Probudí mě rána jako z děla. Vyskočím z gauče, na kterém jsem musela usnout hned po repríze Glee, a vykřiknu. Celou místnost ozařuje jen televizní obrazovka, protože na noc v přízemí stahujeme bezpečnostní žaluzie. Ve dveřích se rýsuje ohromná postava a mě dochází, že se k nám někdo vloupal a teď nás tu bude terorizovat. Ihned se taky rozhoduji, že mu své panenství nedám, to se radši nechám zabít.

„Sorry, Ruth. Jen jsem hledal něco k jídlu. Já to po sobě hned uklidím, jo?“

Postava udělá krok dopředu a ocitá se v záři obrazovky. Už je jasné, že zřejmě neumřu. Je to jen on. Svlečený do půl těla, s rozcuchanými vlasy a navzdory provinilému tónu se jako obvykle bezstarostně usmívá.

Chci mu říct, že je idiot, ale v ten moment se pohledem zasekávám na tom nahém širokém hrudníku a taky na zvláštním tetování, které má na rameni.

„Jo,“ odpovídám zmateně a pak se šourám do patra, abych se pokusila trochu dospat. Docházím k závěru, že Seth Clearwater by mi sice křížovku vyluštit nepomohl, ale koukat se na něj docela dá.

 

8:45 Ten kretén si na otci vyžebral sekačku na trávu a jal se upravovat naši zahradu. Ale já přece ještě spala a on to musel vědět!

„Drahoušku, je to náš host. A rád by si venku udělal takovou malou tělocvičnu. Je od něj přece hezké, že se o to sám postará,“ uklidňuje mě matka.

 

11:00 Ukradl mi mou koupelnu! Už jsem sahala na kliku, když se přiřítí on, zazubí se na mě a se slovy: „Promiň, Ruth, ale děsně jsem se zpotil,“ proklouzne kolem mě a zabouchne mi dveře před nosem. Když mě tam po dvaceti minutách konečně pustí, uklouznu na dlaždicích a narazím si zadek. Voda je úplně všude. Na zdech, na podlaze, dokonce i na stropě. Vypadá to tu, jako by někdo koupal malamuta. Ty frkavé zvuky a zpěv mě asi měly varovat.

 

12:30 Nedojedla jsem svůj oběd. Jednak už jedenáctým dnem držím dietu Calisty Flockhart a jednak se mi při pohledu na stolujícího Setha nepodaří už pozřít ani sousto. K jídlu přišel zase do půl těla (prý je tady v L. A. nesnesitelný vedro) a navíc své tři porce zhltl takovým způsobem, že jsem si zpětně nebyla jistá, jestli si vůbec stihl vzít příbor. Když odešel, navrhla jsem matce, že by příště klidně mohl jíst z misky, která nám zůstala po zesnulé kolii Dianě. Oba rodiče mě ale svorně vypeskovali za nedostatek taktu.

 

14:30 Snažím se utěšovat tím, že jsme vlastně jen vzdálení příbuzní. Sethova máma a moje máma jsou sestřenice, takže zase tak moc toho společného nemáme, no ne? Volala jsem Amandě. Ptala se mě, jestli je to výstavní kousek. Odpověděla jsem jí, že je to imbecil.

 

16:30 Už tři hodiny cvičí. Jeho hekání, funění a občasné výkřiky, když s výskokem kope do boxovacího pytle, který si zavěsil na strom, mě neskutečně ruší. Nedokážu se soustředit na velice zajímavou debatu, která se na Twitteru rozpoutala poté, co Cindy Quinnová zveřejnila a pak zase rychle stáhla svou fotku nahoře bez, kterou si sama (!) pořídila před zrcadlem. Nakonec to nevydržím a vykouknu z okna. Nejdřív si pomyslím, že je to fakt blázen. Venku je pětatřicet ve stínu a on metá salta, buší do toho pytle a občas prostě oběhne zahradu.

Pak si zase (!) svlíknul tričko.

A šortky.

Pod kterými neměl vůbec nic.

A skočil do bazénu.

Zavolala jsem Amandě. Je to imbecil, ale výstavní kousek to je.

 

18:00 O misce po kolii Dianě už se raději nezmiňuji a hledím si svého. Přistihnu ale matku, že se na Setha během večeře tak nějak zamyšleně dívá. Vzápětí se zahledí přesně na to místo, kde během jídla Diana sedávala. Vítězoslavně se na matku usmívám.

„Co kdybys dnes večer vzala Setha do kina?“ táže se ta žena s nevinným úsměvem. „Zítra už začíná škola, tak ať si ten poslední den prázdnin ještě užijete.“

Chci odvětit něco v tom smyslu, že bych si ráda zopakovala nějaké učivo z loňského ročníku, ale ten bídák se toho okamžitě chytá a prohlašuje, že to bude určitě bomba a že si koupí ten největší popcorn, co budou mít. Prostě to nepřežiju…

 

23:00 Nemůžu usnout. Kino jsem nakonec docela přežila. Seth mě totiž nechal vybrat film (asi mu šlo hlavně o ten popcorn). Navíc jsme nenarazili na nikoho známého, tak jsem nemusela trnout, že mě Seth ztrapní. Naštvala mě jen ta parta blondýn, které se na něj ve frontě na popcorn lepily a ohmatávaly (!) mu bicepsy. A taky ta holka, která nám kontrolovala vstupenky u vchodu do sálu. Prý po tomhle filmu končí, a jestli by s ní Seth nechtěl někam jít. Tak jsem jí řekla, že by teda nechtěl a že je tady se mnou. Seth na to nic neřekl, jen pokrčil rameny a zamířil do sálu.

Teď už zase cvičí. Tedy… docvičil. Plave venku v bazénu a mě to nepopsatelně ruší. Vstávám z postele a zapínám monitor počítače. Na Twitteru už skoro nikdo není. Posledních deset Tweetů jsou výkřiky typu: „Nenávidím školu!“ a „Zítra ve škole určitě umřu!“

Zafuním a nakonec se nějak dostanu k oknu. Vidím Setha, jak udělá ještě dvě tempa a pak se opírá o okraj bazénu. Zvedne hlavu a já ucuknu, protože se bojím, aby si nemyslel, že ho třeba šmíruju. On se ale zadívá na nebe a pozoruje měsíc. Má při tom takový zvláštní nesethovský pohled. Neusmívá se. Je spíš zamyšlený.

Pak se jediným pohybem vymrští z bazénu a natáhne se po ručníku. Suší si ty černé vlasy a já ztěžka polykám, protože na Olympijském poloostrově zřejmě o plavkách ještě neslyšeli. Díky tomu ručníku na hlavě můžu na chvíli zapomenout, že je to ten otrapa, co přijel, aby mi zničil život. Mám spoustu prostoru myslet na to, jak se jeho mokré tělo leskne. Je to vlastně první nahé mužské tělo, které jsem kdy viděla, když nepočítám hru „Ukaž“, kterou jsme hráli ve školce.

Seth se náhle podívá přímo na mě. Jsem tak vyděšená, že se ani nedokážu schovat za závěs. Na jeho tváři se tentokrát rozlije naprosto typický sethovský úsměv od ucha k uchu. Sehne se, aby sebral své věci, přehodí si ručník přes rameno a tak jak je s pohvizdováním zamíří do domu.

Tohle bude můj konec.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2 3   »

Amisha

48)  Amisha (02.10.2012 13:19)

Jak to že jsi mi neřekla, že máš dopsanou povídku kterou jsem nečetla,hm?

Janebka

47)  Janebka (11.07.2012 05:54)

Ježkovy zrakany, Karolínečko, to je bomba!!! Šklebím se od ucha k uchu a přestavuju si toho svýho teanagera, jak by prudil nějakou naši setřenici! Naštěstí žádnou nemáme!
Tenhle skvost jsem objevila, jak koukám, docela pozdě, ale přece!!! Takže se těším jako obvykle na parádní jízdu! Usazuji se pohodlně před monitor a velím VPŘÉÉÉD!!! Holky, jste super!!!!
Děkuji!!!

Niky

46)  Niky (10.05.2012 18:57)

Jéé, tak tohle mě fakt baví, je to parádní :D A Seth je takové zlato Tady bude ještě veselo, se těšíím

maryblack

45)  maryblack (09.05.2012 09:41)

Bezvadná povídka!!!! Miska po kolii Dianě mě odbourala:D . jdu rychle dál

44)  Nathalia (11.03.2012 21:41)

Skvela povidka! Musela jsem to precist cely az do sestky, takze ti bohuzel nevylicim, co vsechno me zrovna v teto kapitole uchvatila, ale citim povinnost nechat komentar!!!

Ivanka

43)  Ivanka (05.03.2012 14:38)

Konečně jsem se k tomu dostala... Tak tohle bude jízda. Typický teenager se zájmy, které snad nikdy nepochopím. A Seth je cukrouš, vždycky jsem ho měla moc ráda.

ambra

42)  ambra (22.02.2012 19:51)

Kolie Diana? Ne, pardon, já chtěla začít Sethem! V půlce se mi ulevilo, když jsi objasnila, že s Ruth nejsou tak blízcí příbuzní a je tedy šance, že se Ruth zblázní tím správným způsobem . Jen jsem trošku zmatená tím typickým židovským jménem, ale no tak co - holka z La Push si vzala prachatého židovského kluka z LA .
Aspoň tohle musím:
Zavolala jsem Amandě. Je to imbecil, ale výstavní kousek to je. Mňam!

Pospeta

41)  Pospeta (20.02.2012 13:13)

Moje milá Karolko,

bude to tak trochu přehozená děkovačka. Běžnější bývá na konci,já s ní začínám. ;)
Děkuju za celou Clearwaterovic rodinu. Když už jsi dala v Posledním vlkovi "a byli šťastní až do smrti" Leah, zaslouží si to i Seth. Ale ono to vlastně bude už podruhé. Nevadí, šťastných konců pro vlčáky není nikdy dost.
Za druhé děkuju za soukromý výlet do minulosti. Přece jen už je to nějaká doba, co jsem koukala na legendární americké seriály pro puberťačky. Ale jak si tak vzpomínám, Ruth by mohla být dokonalá královna školy. Ale on si ji Seth vychová, viď?
Za třetí děkuju za povídku samotnou. Protože už od prvního dílu to z ní přímo sálá. Neředěná "Karolkovština", kopec srandy, prostě záruka, že mám několik večerů/dnů o zábavu postaráno.
A teď utíkám na druhý díl.

Jula

40)  Jula (19.02.2012 14:36)

Karolko, přečetla jsem si to až teď, ale je to perfektní
Jsem hrozně ráda, že se tady objevila něco nového od Tebe! *fworks*

Karolka

39)  Karolka (16.02.2012 09:51)

Všem moc děkuji za úžasnou reakci. O to víc mě mrzí, že vás na druhý díl nechávám tak čekat. Slíbila jsem ale, že nejdřív bude Kronika, takže s Deníčkem počítejte spíš zítra nebo pozítří.
Bosorka: Tomu říkám věrnost!
KalamityJane: Tak to mám radost. Tohle byl takový záchvat, který vzešel z mé úvahy nad žehlícím prknem. Něco jako: "Jestlipak já ještě někdy nějaké FFTW napíšu. Když já už mám nějak přeedwardováno. To by jedině museli být vlci..."
Elanoreth: Obávám se, že Seth by si při tom hltání nějakého nápisu ani nevšiml.
misulinka21: Jejda, teď se fakt červenám. Děkuji!
Lenka: Moc rádo se stalo. Já si to taky užila.
hanka: Zkus plaveckou halu...
dorianna: Bylo mi ctí tě složit.
Hanetka: Také moc děkuji!
Bosorka: Aj, takové věci nesmíš psát veřejně. Teď jsi mě prozradila. Příští kontrakt mám na odpadní jímky, ale pšt! A jsem ráda, že jsem tě rozplesala. ;)
miamam: To jsem moc ráda. Díky!
Empress: Taky ho mám strašně ráda. A hodlám si ho opravdu užít! Díky.
Silvaren: Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost. Přesně to jsem totiž chtěla: aby Seth byl stejný, jak ho známe. Za divnou je tady naše hrdinka, i když to chudák vůbec netuší.
julie: Viď!
THe: Ahoj Bam! Jsem moc ráda, že jsi nakonec nakoukla. Moc mě to potěšilo.
MaiQa: To mám radost. Díky!
anetta: Oba se červenáme až na zádech. I když... Seth to dělá jen aby se neřeklo.
bb119: Tak to jsem ráda. Doufala jsem, že se vám aspoň trochu zvednou koutky.
SarkaS: Mám v okolí pár vzorů a je to vážně nářez. Pořád říkám, jak jsem ráda, že mám pubertu za sebou!
Lenka326: Jsem ráda za tvé nadšení. Já se těším, až se nám trochu rozběhne děj. Mám připravených pár chuťovek.
Anička s číslem: To byla velmi pěkná reakce. U podobných povídek naprosto adekvátní. Děkuji!
kytka: Ona je Ruth děsnej tragéd. Největší vopruz je škola a zlomenej nehet. No, zkusíme jí trochu otevřít oči.
Marcelle: Pozor spoiler - v určité fázi příběhu na misku dojde.
romana: Děkuji. Budu se snažit.
Bye: Mám nějaký záchvat nebo co. Tuhle jsem si vzpomněla na našeho Setha a asi se mi zastesklo nebo co. Pokusím se zařídit, abyste se nenudili. ;)
semiska: Jak je libo. ;) A díky!
sfinga: Já to Ruth vyřídím. A vzhledem k tomu, že jí mám do rozhodování hodně co mluvit, myslím, že si všimne. Děkuji! ;)
Fanny: Velká radost i na mé straně. Moc jsem doufala, že se mi povede Seth, který se co nejvíc podobá originálu. Ale jak se znám, nejspíš si ho budu maličko uzpůsobovat... ;)
Empress: Jé, to je pěkný!
Rosalie7: Vzhledem k tomu, že je zvyklý z rezervace (tam se konec konců stávalo často, že se vlkům tak nějak rozpadlo oblečení), tak mu to asi nepřijde. Rozhodně to musel být krásný pohled...
Kamci: Užijeme! Díky.
Paja: Myslím, že v následujících kapitolách Ruth s údivu vlastně nevyjde.
Twilly: Jak se zdařila sublimace? ;)
HMR: On na něco přijde. Má přece ty... instinkty!
gucci: Ano, bude! Doufám. Děkuji.
belko: Taky se těším a moc děkuji za přivítání.
Terry: Díky.
Lia: Tak to mě těší. Snad to bude brzy.

Lia

38)  Lia (14.02.2012 22:31)

prostě legendární určitě budu číst další díly :D :D

Terry

37)  Terry (14.02.2012 17:18)

bože to bylo něco! :D :D :D :D :)

36)  belko (12.02.2012 17:37)

Karolínko!!! *fworks* *fworks* *fworks* *fworks* *fworks* *fworks* jsi tadýýýýýý *fworks* *fworks* *fworks* *fworks*
A nejenom, že je CO číst, ale ono je i na CO se koukat!!!
Těším se , jak to rozjedeš dál!!!

gucci

35)  gucci (12.02.2012 16:18)

P A R Á D A*fworks* *fworks* *fworks* ...to bude ještě divočina... ...co se škádlivá.... ...

HMR

34)  HMR (11.02.2012 10:50)

chudák Seth, co zrovna s TOUHLE bude dělat?
Karoli, moc jsem se bála, že už jsi dala Stmívání vale...

Twilly

33)  Twilly (10.02.2012 22:34)

Hněduli, tohle bude můj konec!!!! Ty víš, že když příjde na vlčáky, tak SETH? Nádherné slovní hříčky, nádherný humor. Nádherný SETH a... no jo, a kecám a kecám... já se SNAD vzpamatuju a pak to bude i s komentem lepší a nebo ne... možná si jenom přečtu tuhle kapču ještě několikrát a .... vysublimuju

Paja

32)  Paja (10.02.2012 22:16)

Teda Karolko!!!
Nejdřív nic, tichoučko po pěšině a pak takováhle bomba!!!
Setha jsem měla vždycky ráda a tenhle nám už kapánek vyrostl (fyzicky a inteligenčně, to jsou ovšem úplně rozdílné pohledy:D ), takže jsem hrozně zvědavá jak se s tím Ruth popere

Kamci

31)  Kamci (10.02.2012 21:00)

bomba, super rozjezd chuděra Ruth:D :D :D Seth je zlatíčko, vždycky se mi líbila jeho pozivní a bezprostřední povaha a tady si jí asi pškně užijeme

Rosalie7

30)  Rosalie7 (10.02.2012 20:30)

Milý deníčku,
píšu pomalu, protože vím, že pomalu čteš...

Karolí, to se dělá? Takhle mě zbořit?
Na Ruth je opravdu vidět, kde vyrůstala. Nechat se adoptovat Brangelinou? Držet dietu Calisty Flockhartové? No prostě bomba pubrtačka...
A Seth... Uf, pro tohodle vlčka jsem jako pro jediného slabost. A zdá se, že nám od té doby ještě dospěl. A evidentně nemá žádné problémy s nahotou Uf, přiznávám, asi bych se bála, narazit na něj v nějaké temné uličce, ale kdyby mě natlačil ke zdi a ...
No, rozhodně bych se vůbec nebránila. Nevadí, že je dost hlučný, a že toho taky hodně sní. Jen ted vědět, kde se dá takový sehnat...
Víc, Karolko, víc!!!

Empress

29)  Empress (10.02.2012 19:24)

Neodolala som a musela som si to prečítať ešte raz :D :D :D

1 2 3   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek