Sekce

Galerie

/gallery/Jessica2.jpg

Však to znáte. Nějak se ty nepodstatné věci ohledně rychlosti, síly a nesmrtelnosti sfouknout musí.

8. kapitola

 

„Jessico?“ ozvalo se překvapeně a ochraptile do sluchátka.

„Bello, potřebuju, abys přijela. Hned!“ kuňkla zoufale a rozbrečela se.

Až teď na ni dopadlo nečekané zděšení. Otáčela se, pořád se dívala ke dveřím a okno raději zajistila kličkou. Slzy jí tekly z očí a komplikovaly vidění. Z úst jí vycházely vzlyky doprovázené všemožným dusivým hýkáním, které se nedalo nikterak rozumně ovládat.

Bála se, ale nakonec se odhodlala. Opatrně otevřela dveře z pokoje a nahlédla hlavou ven. Nikde se nezdálo nic nenormálního. Byla najednou nesmírně ráda, že nikdo nebyl doma. Maminka byla na návštěvě své sestry v Olympii, a tak tu byla Jessica úplně sama. Nijak si nestěžovala, byla ráda, že máma odjela, ale teď… Teď jí to tu v noci, ve tmě, připadalo šíleně velké a strašidelné. Kdo má proboha na zdi obraz bezhlavých chlapů?!

Potichu vyklouzla ze dveří a nechala je za sebou otevřené. Špiónským stylem se doplížila do ložnice, a když její oči ve tmě našly bar, skoro se rozzářily. Bezděčně po něčem sáhla a bylo jí naprosto ukradené, co to bylo. Byla spokojená už jen z toho, že se to ve flašce nadšeně přelívalo. Ať to bylo cokoliv, bude to ideální.

Doběhla zpátky do pokoje a rychle za sebou zabouchla dveře. Připadala si vážně hloupě. Už tolikrát byla doma sama a vše klapalo skvěle. Jo, vlastně jí ještě nikdy nikdo neřekl, že je upír. Hodný upír, co nejí lidi. To bylo rozhodně zásadní změnou.

Až když se Jessica posadila zpátky do rohu pokoje, z kterého měla přehled nad oknem, dveřmi i klimatickou šachtou, si uvědomila, že si nevzala žádnou skleničku. No nevadí. Prostě jen odšroubovala víčko, přiložila si hrdlo ke rtům a hltavě se napila. Což nebyl zrovna dobrý nápad, jak následně zjistila. Rozkašlala se. V krku ji nepříjemně pálilo a v žaludku se jí rozlévalo nepříjemné teplo.

Které se během chvíle stalo příjemným.

Automaticky se znovu napila. Takovýhle věci se stávají jen párkrát za život. Je to jako narození prvního dítěte, musí se to zapít. A to pořádně!

Další lok přerušilo zazvonění domovního zvonku. V Jessice najednou hrklo, až se málem se zakuckáním udusila. Postavila se na nohy, které jí najednou připadaly o něco těžší, a vrhla se ke stolu. Chvíli se přehrabovala v šuplíku a pak zajásala. K domovním dveřím už šla jistým krokem plným odhodlání.

Bleskově otevřela dveře a první, co měla Bella šanci vidět, byl dřevěný přívěšek křížku před očima. Překvapením nadzvedla obočí. Pak si všimla Jessičina odhodlaného výrazu a z úst jí vyšlo jen smířené „Oh.“

„Tohle na mě neplatí, Jess. Kdybys měla třeba nůž, to by byla jiná, ale takhle…“ řekla Bella tichým a uklidňujícím hlasem. Schválně se u toho usmívala. Sama si moc dobře pamatovala, jak se s upírstvím vyrovnávala ona. Pak si ale všimla toho, co Jessica pořád pevně svírala v ruce. Tak dobře, ona jde na vyrovnávání trošku jinak. Ale budiž.

„Bello?“ kuňkla Jessica odevzdaně a vrhla se jí kolem krku. Vůbec neodhadla vzdálenost a tak Bellu málem praštila flaškou přímo do obličeje. „Promiň!“ omlouvala se hned.

„V pohodě,“ sykla Bella, která ji teď sledovala víc obezřetně. Nakazovala si držet zdravý odstup. Alespoň půl metru.

„Jsem tak ráda, že jsi přišla! Je to tu hrozně velký, víš. A navíc, dneska si člověk vůbec nemůže bejt jistej, kdy a kdo přijde!“ nadávala Jess a zavírala za nimi dveře, které zamkla.

„Já to chápu,“ uchechtla se Bella při vzpomínce na Edwardovy návštěvy oknem. Luck ale nebyl moc oknový typ. Co Bella věděla, většinou chodil dveřmi. Prý je to přirozenější. No jistě.

Došly do Jessičina pokoje a Bella se posadila na postel. Moc dobře věděla, proč tu je. Proč ji Jessica zavolala. Jen nevěděla, zda to tak určitě ví ona.

Nejistě očima bloudila po pokoji, až ji to nedalo a zeptala se, tedy spíš konstatovala: „Něco tě trápí.“

Jessica se znovu napila. Už jí přestalo vadit i to zprvu nepříjemné pálení v krku. „Jo,“ vydechla. „Něco.“ Bella kývala hlavou, ale chtěla to od ní slyšet úplně. Bála se však vyslovit přímou otázku. Jessica si pro změnu nebyla stoprocentně jistá a nechtěla se ztrapnit. Ještě jednou se na kuráž napila.

„Takže Edward taky?“ Výborně. Dostala to ze sebe a vlastně to ani nebolelo.

Bella se zasmála. Pěkně to z Jessicy vylítlo. Ale to už prostě byla ona. Na potvrzení vážně přikývla.

Jess hlasitě polkla a dala si další slušný lok. Dobrá zpráva byla, že se neztrapnila. To bylo určitě plus. A jak se zdálo, měla toho s Bellou společného mnohem víc, než si dosud myslela. Pak,n jako by jí až teď došlo, co to vlastně znamená. Vykulila oči a zaostřila na Bellu, která se rozpačitě usmívala.

„Jak dlouho to víš?“ vyjekla Jessica rozrušeně. Nemohla uvěřit tomu, že kolem Cullenových denně chodila a ničeho si nevšimla. Samozřejmě, byli divní, ale kdo v dnešní době není?

Bella se ošila, tohle téma jí bylo nepříjemné. Byla příliš navyklá o něm nemluvit. Jess vykulila oči. „Dlouho?“ Dočkala se dalšího letmého přikývnutí. „Super,“ konstatovala suše a napila se. Pak si všimla Bellina pohledu a natáhla k ní ruku s flaškou. Bella ji poměrně s nadšením přijala, přičichla k tekutině a zašklebila se, jak jí nosem projel řezavý pach. Zavřela oči a napila se – už o něco profesionálněji než Jessica.

„Je to kolem nás divnej svět,“ povídala Jessica a koukala bez zájmu před sebe. „Upíři? Je to směšné!“ zasmála se. „Normální člověk by tomuhle neuvěřil.“ Bella pozvedla jedno obočí a Jess se ihned opravila. „Až na jisté nadprůměrně inteligentní výjimky!“

„Není to tak hrozné,“ klidnila ji Bella. „Teda když ti zrovna neteče krev z nosu.“ Pokusila se zavtipkovat, ale Jess to moc vtipné nepřišlo. Nesnášela, když jí tekla krev z nosu.

„Takže je to vážně pravda…“

Bella neodpovídala, věděla, že si Jessica potřebuje urovnat vše do správné perspektivy. Nestává se totiž moc často, že vám váš kluk řekne, že je upír, aniž by si z vás dělal legraci. Když nad tím ale tak zauvažovala, stávalo se to poslední dobou celkem často. Není snad dvakrát za poslední dva roky poměrně dost?

Jess se uchechtla. „A já si konečně myslela, že jsem našla normálního kluka a on mezitím spí v rakvi!“ To Bellu rozesmálo.

„Nespí v rakvi,“ uklidňovala ji. „Nespí vůbec, víš.“ Zdálo se jí to, nebo Jessica opravdu trochu pobledla? Možná by si měla dávat pozor na to, co říká. Jí to přišlo už jako normální věc, ale pro někoho nezasvěceného, to může být docela šokující.

„Nespí… Fajn. Ještě něco bych měla vědět?“ zeptala se Jessica s obavami. K Bellinu překvapení se zvedla a odešla z pokoje. Během dvou minut byla s úsměvem na tváři zpátky. V každé ruce držela naoranžovělou láhev s černým nápisem na etiketě Whisky. Rozplácla se vedle Belly na posteli a radostně jí podávala část své kořisti. Bella ji s divným pocitem v žaludku přijala.

Jessica svou láhev otevřela a hned si ji přiložila k ústům. Hltavě se napila a Bella ji jen překvapeně pozorovala. Vůbec netušila, že její kamarádka je taková násoska. Jess si utřela rukávem pusu a naprosto nepřesvědčivě s nadšením Bellu vybídla, aby jí řekla něco o upírech.

Bella už od Edwarda a zkroušeného Lucka, který dorazil během chvíle ke Cullenovým domů, věděla, co může a co nemůže říct. Hlavně ji nevystraš, naléhal na Bellu Luck. To se mu to řekne. Mluvit o jejím příteli upírovi. Víš, Jess, Luck je moc prima kluk. Vlastně bys normálně nepoznala rozdíl. Tedy dokud bys mu nechtěla jednu vrazit, nebo ho nepozvala na dobré červené víno. To by asi s díky odmítl. Ne, musela na to s citem.

Radši se na to napila. Dvakrát. To věci určitě neuškodí.

„Luck ti říkal pravdu, když tvrdil, že není člověk. Svět, ve kterém žijeme, Jess, není takový, za jaký jsme ho měly. Upíři existují – ať to zní jakkoliv absurdně, je to tak. Nemusíš se bát. Cullenovi i Luck jsou vegetariáni. Nepijí lidskou krev, ale zvířecí.“ Jessice se při představě zakouslého Lucka do krku droboučké čivavy zhoupl žaludek. Bella si všimla jejího výrazu a trochu své vyjádření upřesnila: „Lesní zvířata. Znáš to. Jeleny, losy, pumy, medvědy…“ Když Bella znovu vzhlédla, Jessica si dopřávala další notnou dávku lihu.

„Medvědy?“ kníkla. A ona ho vezme na cheesburger… Prima.

„Je rychlý,“ vzpomněla si Jessica na jeho přemisťovací výkon.

„Jo,“ přitakala Bella. „Jsou velmi rychlí, silní a nerozbitní.“ Chtěla dodat cosi o nesmrtelnosti, ale na to v sobě Jess neměla dost alkoholu. Jejím tempem však nebude trvat dlouho a ustojí i tuhle pravdu.

Najednou se Jessica začervenala. „Nikdy jsem si nevšimla těch zubů. Však víš, špičáky,“ řekla a rukou si u pusy naznačila dva velké tesáky. Bellu tím pobavila.

„Ne všechny hollywoodské žvásty na naše upíry platí, Jess. Nemají žádné vysouvací zuby, jen jsou ty jejich ostré jako břitva. Musíš si dávat pozor, ehm… však ty víš…“ zadrhla se nervózně Bella. Na tohle se musela napít zase ona. Když Jessice došlo, co přesně Bella myslela, zčervenala ještě víc a napodobila pitný režim dodržující Bellu.

Z ničeho nic se Jess postavila na nohy, lehce zavrávorala, a pak se švihem otočila na Bellu. Ukázala na ni prstem a přimhouřila oči.

„Zůstaň!“ nakázala jí. „Jdu čůůrat!“ Motavým krokem vyšla z pokoje. Z chodby bylo slyšet ještě cosi, co znělo jako: „Ty bez hlavy, nečum tak blbě!“ Teď už byla Jessica připravená na úplně všechno. I na informaci o věčném životě.

Bella si čekání krátila ucucáváním z flašky. Pak slyšela spláchnout. Hned na to následoval dutý dunivý zvuk a zakletí. Po něm se z chodby rozezněl bláznivý smích, který se přibližoval. Ve dveřích se objevila rozcuchaná hlava. Podle rysů pořád vypadala jako Jessicy. Ten pohled Bellu rozesmál.

„Práh,“ zasmála se a po čtyřech se došourala k posteli, na kterou se hned nato snažila vyškrábat. Společně s Bellinou rukou to zvládla. „Tak povídej dál,“ vyzvala ji Jess netrpělivě. Kdesi uvnitř se bála toho, co zjistí, ale chtěla vědět všechno.

„Nestárnou,“ řekla Bella jakoby nic, tajně doufala, že si jejího slova Jess ani nevšimne. Pozorovala její zamračený obličej.

„Nestárnou?“ Jess byla vždycky trochu pomalejší. Teď byla navíc společensky trochu unavenější. Bella přesně poznala okamžik, kdy si její kamarádka dala dvě a dvě dohromady. Vykulila oči a zadívala se na Bellu pohledem, který jasně říkal, že si musí dělat legraci. Když si Jess uvědomila, že si legraci rozhodně nedělá, zavrtěla hlavou a rukou Bellu pozastavila. „Počkej chvíli.“

Hloubavě se podívala z okna. Venku byla naprostá tma a Jessica se v ní ztrácela. Nestárne. Nikdy nebude o rok starší. Vždycky bude ona tou, co si bude chodit vyměňovat občanku. Mračila se. Ne na nikoho konkrétního, mračila se na celý svět. Proč se zrovna jí musí do cesty připlést upír? A navíc tak úžasně dokonalej?

S povzdechem si dopřála další doušek lihoviny. Z nahromaděného stresu a alkoholu se jí lehce orosilo čelo. Bylo jí horko. Chtěla otevřít okno, ale jakmile si uvědomila, jaká další havěť na tomhle světě nesvětě může chodit, zase si to rychle rozmyslela.

Bezradně se sesunula zpátky na postel. Tohle už je stejně zabitý. Zamilovala se do něj. Byla dočista poblázněná a nechtěla o něj přijít. To on byl světlý bod v jejím životě… Napila se a po tváři jí stekla slza.

Bella se dojatě usmála a přivinula si Jessicu k boku, přesně věděla, jak se cítí. „Miluje tě, víš to?“

Jessica vyfňukla souhlas. Kdyby ji neměl rád, určitě by se s ní nezahazoval. Neměla zrovna co nabídnout. Nikdy nebyla výjimečná. Nebyla tou, která má na každém vysvědčení výborné. Nebyla královnou plesu.

Byla až příliš obyčejná… Znovu hlasitě fňukla. Nezasloužila si štěstí, které ji potkalo. Nezasloužila si skvělou kamarádku, která tu v nouzi byla vedle ní a objímala ji. A už vůbec si nezasloužila jeho.

Ale už byl její.

Její nesmrtelný upír.

 

Ajjinka

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

ambra

15)  ambra (24.10.2011 00:40)

Tak to byl mejdan:D :D :D :D . Vlastně řešily vážné až smutné téma, ale díky flašce jsem se stejně výborně bavila:D :D :D :D . Eďouš bude mít z nalité Belči radost, co? A co chudinka Jess? Kdo jí pofouká hlavičku?

Bosorka

14)  Bosorka (23.10.2011 23:37)

Nasávající holky - vždyť jim není jednavacet!

Kristiana

13)  Kristiana (22.06.2011 18:17)

„Ty bez hlavy, nečum tak blbě!“ Bylo to smutné a zároveň jsem se popisem opilé Jess hrozně bavila.
"Její nesmrtelný upír."

eMuska

12)  eMuska (25.04.2011 15:04)

Ichíích! Tak to joo, toto! Kočky sú dobré! Fakt toho majú spoločného až až... som zvedavá, čo im zajtra chlapi pvedia, keď ich uvidia také zchrch- zhrk- zrichtované!

Gassie

11)  Gassie (11.12.2010 20:55)

Výborné řešení... Ve veselém stavu se některé věci dají přijmout lépe

Yasmini

10)  Yasmini (10.12.2010 22:04)


Tak jsem si otevřela červené víno a můžeš za to ty. (Whisky nebyla.) Miluje ho a no jí. A Bella je tak hodná.:'-( Fňuk (To víno mě nějak dojalo.)
Je to perfektní
Y.

SarkaS

9)  SarkaS (20.10.2010 09:13)

Opilá dvojka, byla naprosto, ale naprosto dokonalá!!!

sfinga

8)  sfinga (05.07.2010 21:05)

Jessica opíjející se s Bellou? Božská představa.
A jak to asi bude vypadat v budoucnu? Už to vidím před sebou, dvě holky se svěřují jedna druhé, jaký to je - mít vztah s upírem
Nádhera

Nebraska

7)  Nebraska (05.07.2010 12:12)

Jéééé, tohle byl nejlepší holčičí mejdan, který jsem kdy četla!
Jess byla skvostná! A Bella trpělivá
Asi si půjdu dát na oslavu panáka!
Tohle mě vážně dostalo, Ajji, culím se tu jak dementík a je mi krááásně

Bye

6)  Bye (05.07.2010 11:12)


Tak to bylo určitě jedno z nevtipnějších seznámení s upířinou, který jsem kdy četla. :D
Nojo, Jessica!!!

sakraprace

5)  sakraprace (05.07.2010 09:16)

Ale že se Jess umí odvázat
Krása

krista81

4)  krista81 (05.07.2010 00:13)

krása, sice ráno budou mít kocovinu jak "cyp" , ale pokecaly si pěkně. Pěkněj babinec. ;) ;) ;)
Doufám, že ho bude brzo chtít vidět.
Prostě dokonalá kapitolka.

Karolka

3)  Karolka (05.07.2010 00:02)

Muééééééééééé! To bylo krásný, Ajjí!
Holčičí párty.
Ty bez hlavy nečum!
A ten konec... chjo...
Moc se těším, až se odhodlá s ním zase vidět.
Děkuju. Moc! Vážně krásný.

Evelyn

2)  Evelyn (04.07.2010 21:57)

Jůůů, perfektní Ajj, zvedla jsi mi náladu tak o tisíc procent

Ree

1)  Ree (04.07.2010 21:43)

Ááááááááá, Jessica je borka A jak tam s Bellou chlastaly Ani se Belle nedivím! Já chci další díííííííííííííííííííííííííl!
A J J I N K A
AJJINKA

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek