Sekce

Galerie

/gallery/EW-cover-perex.jpg

Rozhovor z Entertainment Weekly s Kristen Stewart, Robertem Pattinsonem a Billem Condonem.

Článek obsahuje spoilery, včetně fotografií z Breaking Dawn.

Překlad není určen k dalšímu šíření.

„Auuuugh! Tohle je ták divný,“ křičí Kristen Stewart. Je slunečné čtvrteční odpoledne v San Diegu a 21letá herečka je zalezlá na gauči vedle svého kolegy (a nikdy-nepotvrzeného-ale-očividného přítele) Roberta Pattinsona, 25. Herci, spolu s Billem Condonem (Dreamgirls) – režisérem, který má na starosti poslední dva filmy ságy, Breaking Dawn – části I a II. (v kinech od 18. listopadu 2011 a listopadu 2012) –, relaxují s kafem v tichém hotelovém apartmá po vyčerpávajícím Comic-Conovém ránu. Alespoň do chvíle, než Entertainment Weekly začne nahlas číst Breaking Dawn od Stephenie Meyer, best-seller roku 2008, který byl rozdělen do dvou filmů.

„Je to tak zvláštní, nemůžu si pomoct,“ říká Stewart po tom, co slyší slova, která četla odhadem tisíckrát. Nyní už je natáčení obou částí Breaking Dawn hotové.

Ale jestli chceme mluvit o zvláštních věcech, ujasněme si, co se děje v nadcházejícím filmu: Dlouho očekávaná svatba Edwarda a Belly a (ještě očekávanější) vášnivé líbánkové završení; Bellino těhotenství s poloupířím dítětem, které zrychleně roste a ohrožuje tak její život; Jacobův nadpřirozený vztah s novorozeným miminkem; a opravdu strašlivý a krvavý porod, po kterém Bella zemře (víceméně). Tak jsme požádali Condona, Stewart a Pattinsona, aby poslouchali slova, která to všechno začala a podělili se o jejich myšlenky a pocity, bez ohledu na to, jak divné můžou být.

SVATBA

Ale odtrhla jsem oči od květinového baldachýnu a zapátrala přes řady saténem potažených židlí – a zčervenala jsem ještě víc, když jsem viděla dav tváří, které se všechny dívaly na mě – až jsem ho konečně našla, jak stojí před obloukem přetékajícím dalšími květinami, dalšími mašlemi.

Bill Condon: Kristen měla seznam (otáčí se na Kristen). Nevím, jestli jsi měla zvýrazněné věci ve scénáři, nebo někde jinde, ale vypadalo to asi takhle: „Tohle jsou scény, kterých se bojím.“

Kristen Stewart: Nezvýrazňovala jsem si je, prostě jsem o nich věděla.

Bill Condon: Nikdy jsem tomu moc nerozuměl...  Měl jsem scény, kterých jsem se bál, jako třeba – Jak natočíte scénu s 27 upíry v jedné místnosti? – ale svatba nebyla jednou z nich. Ale potom jsem to pochopil.  Byla v tom zodpovědnost vyjádřit všechno, co Bella cítila.

Kristen Stewart: Tahle část knihy je něco, co jsem četla snad tisíckrát. Bylo zvláštně emotivní, když jsem poprvé přišla na plac a všechno a všechny viděla.

Robert Pattinson: Jo, byla jsi opravdu sladká, když ses poprvé ukázala.

Kristen Stewart: Oh, pst.

Robert Pattinson: Dělal jsem své scény jako první. Viděl jsem,  jak se potýká s emocemi a skoro jsem nechtěl zůstat stát na konci uličky. Bylo to vtipný, mohl jsem vidět, jak se potýká s emocemi, a málem jsem nezůstal na konci uličky. Chtěl jsem jít dopředu a říct: „Přestaň být směšná!“ (směje se).

Kristen Stewart: Chtěla jsem tu uličku přeběhnout. Skutečně jsem se od Billyho (Burke, který hraje jejího otce) odtahovala. Teď je těžké se na ty scény dívat, obzvlášť na ty svatební. Bylo to proměnlivé a emotivní – byla jsem vážně blázen.

LÍBÁNKY

Co se mi stalo? Nechápala jsem, odkud se vzal ten nadýchaný bílý sníh, který se mi lepil na kůži. Zatřásla jsem hlavou a z vlasů se mi snášel vodopád něčeho bílého. Stiskla jsem jeden ten měkký bílý kousíček mezi prsty. Bylo to prachové peříčko.

„Proč mám na sobě to peří?“ zeptala jsem se zmateně.

Bill Condon: Po tom co jste teď přečetli, následuje to, že se začnou líbat ve vodě. Pak je to v podstatě ztemnělé.

EW: Ale rozhodl jste se tam dát sexuální scény.

Bill Condon: Oh, ano.

Kristen Stewart: Dokážeš si představit, kdyby ne? Ach můj bože, v žádném případě! Samozřejmě jsme je museli mít.

EW: A peří, samozřejmě, to je důležité, protože Edward v záchvatu vážně prokousne polštář.

Robert Pattinson: Strašně jsem to chtěl mít v dialogu. (V americkém, Edwardovském přízvuku) „Rozkousal jsem všechny polštáře. Každý. Jeden. Jediný.“ A pak by začal brečet. Jen tak mimo, za to by se měl ráno stydět. Všechny ty nádherný polštáře! Egyptská bavlna! „Zničil jsem postel!“

BELLA VOLÍ ŽIVOT

Edward mluvil o mém šťouchálkovi jako o nějaké věci. Řekl, že ho Carlisle vyndá ven.

„Ne,“ zašeptala jsem.

Předtím jsem to špatně pochopila. Vůbec se nestaral o dítě. Chtěl mu ublížit.

Robert Pattinson: Ukazuje to malou negativní část Edwardovy povahy. Řeší to bezmyšlenkovitě a nechá svůj strach proměnit ve vztek. Bylo to celkem dobré hrát.

Bill Condon: A byl to taky jeden z tvých nejsilnějších momentů ve filmu.

EW: Obě postavy se najednou chovají jinak, než se kdy doposud chovaly.

Robert Pattinson: Šokují jeden druhého. Je to sága o věčné lásce, kterou nic nemůže ohrozit a najednou –

Kristen Stewart: - je tu něco, co může. Bylo skvělé to hrát. Belle se vždycky líbil a líbilo se jí, co říkal, a myslela si, že všechno, co dělal, bylo správné. Tohle je něco, s čím zřetelně nesouhlasí. Už se ho bezduše a zaslepeně nedrží.

EW: Tohle je to místo, kde film přechází do své temnější části, že?

Bill Condon: Rozhodně. Dá se říct, že je to něco, po čem už zoufale toužíte. Film začíná svatbou a líbánky, ale žádným konfliktem. Najednou se stane tohle a Rob řekne: „Dostanu z tebe tu věc.“ Jedna věta a celý film je jinak. Přesně v tomhle okamžiku.

JACOB SLEDUJE BELLU PÍT KREV

Bella si vsunula brčko mezi rty, pevně zavřela oči a nakrčila noc. Slyšel jsem krev zase zašplouchat v hrnečku, to jak se jí zachvěla ruka. Chviličku to usrkávala, a pak tiše zasténala s očima zavřenýma.

EW: To je, když Bella chce strávit čas jenom s Jacobem – protože, jak se později dozvídáme, její dítě je s ním už spojené.

Bill Condon: Je to jako sledování Dobyvatelů ztracené archy, když se blíží hadi a není cesty pryč. Jak se Bella dostane z tohohle milostného trojúhelníku? Zdálo se nemožné vymyslet způsob, z něhož by Jacob nevyšel jako poražený. A potom ji napadne tohle. Je to rozhodně zvláštní, ale chytré. On to dítě vždycky miloval a to dítě vždycky milovalo jeho.

Kristen Stewart: Naskočila mi z toho husí kůže!

Robert Pattinson: Musím říct, že je to dost úchylný (směje se).

Kristen Stewart: Ale právě proto mám ráda hraní takových scén. Vychutnávám si všechny ty divné momenty. Jako když Jacob sedí na gauči a říká Belle, „Nedívej se na mě tak.“ A ona si nemůže pomoct.

Robert Pattinson: Ha! Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlel (že to nenarozené dítě chce, aby Bella trávila čas s Jacobem). Říkal jsem si co to je kurva za scénu? Tohle je šílený. Býval bych se s tebou už dávno rozešel.

Kristen Stewart: Nepamatuješ se, že jsi nás poslouchal, jak na sebe řveme (později)? Jacob říká, „Nebyla jsi to ty, kdo mě chtěl mít kolem sebe?“ A já na to: „Jo.“ A on: „Jsou tyhle pocity už teď pryč?“ „Už dávno.“

Robert Pattinson: Ahaaa, správně.

Kristen Stewart (ukazuje na Pattinsona): Lže. Tohle všechno ví, jen to zapomněl!

Robert Pattinson: Pšt (směje se). Podívej, Edward se často chová jako zbabělec. Myslím tím během celé ságy.

Kristen Stewart: (směje se) V tom se s ním můžeš ztotožnit.

Robert Pattinson: Sedím vedle tebe a je to jako: „Moje žena umírá. Úplně jsem zkurvil její i můj život.“  A Jacob na Bellu: „Hele, kotě, já si nemyslím, že bys vypadala tak hrozně.“ A já tam jen sedím, s kbelíkem plnícím se Bellinýma zvratkama.

Kristen Stewart: (směje se) Jo, přesně to tam dělá.

Robert Pattinson: Tak to nemělo být. Měl jsem na něj ty zvratky hodit.

Kristen Stewart: Teď když jsem viděla nějaké části filmu, můžu říct, že chemie mezi Bellou a Jacobem je lepší, než kdy byla.

Robert Pattinson: Fakt super.

Bill Condon: Poslední scéna, kterou jsme natáčeli, byla mezi Bellou a Jacobem na svatbě. V poslední záběru Jacob odchází. Zařval jsem „Střih!“ a pak Kristen zařvala: „Jacobe!“, pozvedla si šaty a běžela za ním do lesa a křičela: „Vrať se! Neopouštěj mě!“

Robert Pattinson: To byla taky jedna z nejvtipnějších situací na natočení, dovedení Belly k Jacobovi, aby si mohli zatancovat. Edward je neuvěřitelně silná postava, když o tom teď ještě tak přemýšlím. Byla to jedna z věcí, kterou jsem absolutně nevěděl jak zahrát.

Bill Condon: Ale zahrál jsi to skvěle!

Kristen Stewart (na Pattinsona): Ty tvoje požadavky! To bylo pořád: „Musím to zahrát takhle a takhle a je to.“

EW: Dával sis na Edwarda pozor.

Robert Pattinson: Jo, protože jsem nechtěl, aby vypadal jako idiot. Jsou tu určité situace… Jako když ji Jacob popadne za paži a nenechá ji jít. A to je na naší svatbě, předtím než s ní vůbec já tancuju! Kdyby se to stalo v reálu, správnej chlap by šel a tomu týpkovi tak nakopal prdel, že by se už nevrátil.

Kristen Stewart: Kdyby se to stalo v tomhle příběhu, tak by se to tam vůbec nehodilo.

Robert Pattinson: Edward je mnohem víc prozíravý než normální člověk. Taky ví, že ji přemění v upírku, takže je to ve stylu: „Za pár tejdnů budeš v prdeli, kámo! Zkoušej to a vyjížděj na ni, jak jenom chceš!“

KONEC/ZAČÁTEK

Pak se ozval další zvuk, až jsem nadskočil, jak byl nečekaný a děsivý. Jako kdyby někdo řezal na kusy kovový plát. Vzpomněl jsem si na bitvu na mýtině před tolika měsíci a na příšerný zvuk, jaký vydávala těla novorozených, rvaná na cucky. Vzhlédl jsem a viděl, že Edward tiskne obličej k Bellinu nafouklému břichu. Upíří zuby – zaručený způsob, jak proříznout upíří kůži.

Robert Pattinson: Jop, to jsme dělali.

Kristen Stewart (k Billovi): Dávali jste k tomu nějaký zvukový efekt?

Bill Condon: Ano.

Kristen Stewart: Nemůžu se dočkat, až ho uslyším.

Robert Pattinson: Ten den se vedl vtipný rozhovor se Stephenie (Meyer).  Snažil jsem se přijít na tu techniku: Čím se vlastně prokousávám?

Kristen Stewart: Jo, měli jsme celou debatu jenom o tom.

EW: Byla porodní scéna jedna z těch, na kterou jste se těšili?

Bill Condon: Jo, skutečně byla. Byl to opravdový horor. Nebylo těch pár nocí úžasných? Všechno to bylo tak reálné. Všechny to tak trochu oživilo.

Kristen Stewart: Vypadalo to asi jako: Natáčíme zkurveně bláznivej film, opravdu.

Robert Pattinson: Především proto, že to mohlo skončit jako ta nejkomičtější scéna vůbec. Vzpomínám si, že mi hlavou lítalo: Páni, to bude něco.

- Ajjinka a Lada

Entertainment Weekly

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

36)  Maru (16.11.2011 15:56)

:) :) je to uzasnyy.Vedet co si o tom mysli .Proste bomba .

35)  Afrodita_Alice_Cullen (17.08.2011 01:43)

To bylo super, zase vím něco víc o nátáčení, díky

34)  Lada (12.08.2011 23:11)

Dík, to bylo skvělý!!!

Marvi

33)  Marvi (12.08.2011 22:31)

Díky za překlad je super, hlavně ty jejich reakce ;) ;)

AnneCullen

32)  AnneCullen (12.08.2011 15:05)

Nojo, fakt se berou zítra... jako moje sestřenice :D Škoda že její nastávající má k Edwardovi daleko :( :D

BellaCullenSwan

31)  BellaCullenSwan (12.08.2011 13:41)

Víte, že zítra má (podle svatebního oznámení) Edward s Bellou svatbu? http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/253868_10150276416341584_212794941583_9071813_501258_n.jpg
Jako fakt! :D Super interviů, fakt že jo. Moc jsem se smála Robovým komentářům. Fakt pako.

30)  Klára (12.08.2011 11:36)

Moc díky za překlad,super rozhovor

Hanetka

29)  Hanetka (12.08.2011 11:11)

Já už vím, co se mi na těch fotkách líbí! Roba tentokrát nikdo evidentně nenutil, aby se tvářil, jako když ho tlačí malé boty! Bůh zaplať za trochu toho sexuálního uspokojení, které vystřídalo tu třídílnou neutuchající frustraci! A usmívající se Edward je skutečně KONEČNĚ neodolatelný.

Linfe

28)  Linfe (12.08.2011 11:08)

Neb, WOW...musím přiznat, že jsem o tom jen vedla diskusi s kamarády a dál už jsem to nijak neřešila. Díky za odkaz :)

Nebraska

27)  Nebraska (12.08.2011 10:10)

Linfe, a co takhle googlit? ;) http://zahranicni.magaziny.cz/entertainment-weekly/

Linfe

26)  Linfe (12.08.2011 09:59)

Blanulak: ja chci taky EW do schránky fnewk :-( Jen ne a ne najít dobrotivou duši, která mi ho bude posílat :-(

DopeStars

25)  DopeStars (12.08.2011 08:40)

V prvom rade ďakujem za preklad. Cením si to!

A oni sú úplne úžasní! To ako to všetko prežívali a snažili sa. Na tomto rozhovore je vidieť, ako im na natáčaní tohto filmu záležalo a brali to vážne.
Milujem ich!

24)  Blanulak (12.08.2011 05:55)

Hahaha, pred chvili jsme vyndale EW ze schranky a hlatave cetla, zatimco deti vecereli. Mno a ted koukam, ze vy uz to tu mate komplet prelozeny! No to jste me fakt dostali!

semiska

23)  semiska (12.08.2011 00:17)

Já budu na měkko, ubulená, vyděšená a možná i rozkouskovaná, to poslední zvláště u toho porodu. Sice se už těším, ale už se vidím jaKo šílená ubrečená citlivka... Jinak rozhovor skvělej, občas dost praštěnej. :D Skvělá práce holky.

Karolka

22)  Karolka (12.08.2011 00:01)

Ty bláho. To těhotenství mě asi rozsype... Rozsypalo mě v knize a jak to popisujou... Jo, rozsype mě to...
EDIT: Tak jo, už se mi to stalo... :) Jak pokračuju ve čtení, na atomy budu už na svatbě. Ne, kecám. Už teď... Mohl by prosím někdo vyzvednout na naší adrese krabičku s mými náhradními díly a odvézt to na premiéru? Děkuju!!!!
Edit2: Porod. Poznámka - ať doprovod přibalí sirky. Budu potřebovat zpopelnit... Fakt uvidím Rozbřesk zfilmovanej? Uáááááááááááááááááááááá!!!!!

21)  Nikki (11.08.2011 23:50)

páni, to bylo něco, děkuju za překlad a vlastně za vše

SarkaS

20)  SarkaS (11.08.2011 23:21)

Úžasný překlad, díky holky!!! Neuvěřitelně jsem se u některých jejich hlodů pobavila. Zdá se, že Kris má Bellu jako postavu vážně ráda

eElis

19)  eElis (11.08.2011 22:59)

Tak ten rozhovor neměl chybu... hodně jsem se tu nasmála..

Holky díky za překlad

Bye

18)  Bye (11.08.2011 22:43)

Vyju jako Jacob Kdy že bude kurňa ta premiéra???
Díky za celý úžasný mňamózní článek!
Tyjo, ale tohle mě zaujalo jako hodně:
"Je slunečné čtvrteční odpoledne v San Diegu a 21letá herečka je zalezlá na gauči vedle svého kolegy (a nikdy-nepotvrzeného-ale-očividného přítele) Roberta Pattinsona, 25."
Tak jak to teda je? Kdo tu závorku kurnik napsal? Chci ho vidět a zeptat se ho na to z oka do oka!!!

gucci

17)  gucci (11.08.2011 22:42)

Holky moc díky!!! .....Rob je prostě šašek...ale hlavně chlap..bylo by divný kdyby si z toho nedělal srandu:) ... ...jsem fakt zvědavá co v těch filmech napáchali

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek