Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/Eli%20B.png

Smečka je už kompletní. Jenže pořád se neobjevil důvod vlkodlačí přeměny. Kmenová rada by ráda věděla, kdo je Alfa, ale Eli se pojistila, všem svým vlkům přikázala, aby o ní nemluvili. Jenže, povede se jim to skutečně utajit? A jak se bude vyvíjet vztah Eli a Setha?

10.  Týden plný zázraků

Byl duben. Na Forks neobvykle teplý a po upírech stále nikde ani stopy. Blížily se Sethovy narozeniny, dvacáté. Přemýšlela jsem, co mu mám dát. V lednu, o mých devatenáctinách, mě rozbrečel, když jsem rozbalila dárek a našla tam dárkový poukaz na dvě letenky do Redemption.

„Až skončí školní rok a jestli oba odmaturujeme, poletíš za rodiči. Nemůžu se už koukat na to, jak se ti stýská. A abys tam trefila, budeš mít sebou navigaci. Mě. Rád bych vaše poznal.“ Usmíval se a stíral mi slzy radosti z tváře. Můj pan Dokonalý.

Čím to mám přebít? Co dát klukovi, kterýho milujete tak, že vás začne bolet u srdce vždy, když vás na malý okamžik opustí? Sebe.

Byl pátek večer, před námi dna dny volna a po neděli měl Seth jarní prázdniny. Se smečkou jsme jeho narozeniny oslavili už v podvečer a pak šli k nám. Viděla jsem na něm, že je zmatený. Asi mu bylo divné, že ode mne nic nedostal. Vešli jsme do obýváku a já se na něj otočila.

„Jestli chceš dárek, tak pojď se mnou,“ řekla jsem, chytila ho za ruku a táhla za sebou. Dovedla jsem ho do ložnice a tam se zastavila.

„Všechno nejlepší, Sethe.“

Koukal na mě nechápavě, a pak mu to došlo. Neřekl ani slovo a začal mě líbat. Pomalu se se mnou začal posunovat k posteli. Krok za krokem. Couvala jsem tak dlouho, až jsem nohama narazila na pelest a překulila se přes ni. Vedle mě dopadl Seth. Znovu mě začal líbat. Syrově a možná trochu drsně. A potom jsem ucítila jeho ruku, jak se sune pod mý tričko. A pak… pak se to stalo. Zase ten hlas. Hlas v mé hlavě. Děvko! Vší silou jsem Setha odstrčila a obrátila se k němu zády.

„Eli, co je? Jdu na tebe moc rychle? Já zmírním, jestli to tak chceš?“

„Kazím ti narozeniny, já vím. Ale já nemůžu, já vážně nemůžu. Tak strašně bych chtěla, ale nejde to.“ Začala jsem brečet.

„Co ti je? Prosím tě nebreč. Nemusíme vůbec nic, jenom mi to řekni. Něco jsem udělal, viď?“

Když jsem uslyšela jeho hlas stažený úzkostí, věděla jsem, že je čas, abych mu řekla poslední dílek svýho života, který ještě neznal. Otočená k němu zády, začala jsem tiše vyprávět. O mé první lásce Patrikovi, o jeho smrti a co jsem potom prováděla. O našem řediteli, Bobbym, Johnym, o hádce s tátou a nakonec o Georgeovi a mém útěku po společně prožité noci.

Mlčel. Dlouho mlčel. Pak jsem cítila, že vstává. Takže budu zase sama. Kdo by chtěl takovou mrchu, jako jsem já. Stočila jsem se do klubíčka a přála si umřít. A potom se mi rozbušilo srdce jako šílené. Cítila jsem znovu jeho dotyk. Obešel postel a dřepl si u mě. Pohladil mě po tváři. Jemně a něžně.

„Eli, proč jsi mi to neřekla dřív? To mi tak málo věříš? Ty si vážně myslíš, že jsi tak špatná? Prokristapána. Jiný holky v tvým věku mají za sebou spoustu známostí na jednu noc. Ty jsou špatný, ne ty. Podívej se na to pohledem nezaujatého člověka. Co bys řekla o devatenáctiletý holce, co chodila se třema klukama a milovala se s dvěma z nich? Že je úplně normální, viď? Eli, to tvoje hlava se rozhodla, že jsi lehká. Hele, já nevěřím těm psychologickej páprdům, ale ty bys asi nějakýho potřebovala. Doma do tebe cpali, jak je úžasný, nezačnout brzy. Z tvýho vyprávění si to umím živě představit. Podívej se na dědu Edwarda, ten začal až ve sto deseti a co tatínek? Dekádu čekal na svou lásku.“

Řekl to tak komicky vážně, že jsem musela vyprsknout smíchy. Usmál se a pokračoval: „Tak a teď si vem‘ důvody, proč. Děda prostě nenašel vhodnou upírku a tvůj táta? Holt měl smůlu, že se otiskl do novorozence. Eli, já přece taky nejsem panic. Klidně ti řeknu, že jsem se poprvé miloval v necelých sedmnácti. Na tom přece není nic špatnýho. Špatný je, když to děláš pro peníze, z vypočítavosti, z pomsty. Máš mě ráda a já mám rád tebe. Neboj, dám ti tolik času, kolik si jen budeš přát. Tak a teď se posuň a hlavně se neplaš.“

Odsunula jsem se od kraje a Seth vklouzl vedle mě. Přitáhl si mě do náruče a prohlásil: „No co, můžu všem tvrdit, že jsem s tebou vyspal.“

Zasmála jsem se a položila si hlavu na jeho rameno. Najednou mi bylo dobře. S ním. Už jsem nic neřešila. Emočně vyčerpaná jsem usnula, jako když mě do vody hodí.

Ráno jsem se probudila a měla pocit, že jsem spala na sluncem vyhřáté pláži a jemně mě ofoukával teplý větřík. Ve skutečnosti jsem pořád lisovala Sethovi rameno a ovíval mě jeho dech. Spal. Tiše. Ne jako táta, jehož chrápání mě doma dokázalo vzbudit přes dvě stěny. Využila jsem, že spí a zblízka si prohlížela jeho tvář. Ve spánku vypadal jako malý kluk, strašně nevinně. Najednou bez zachvění víček se jeho oči otevřely. Usmál se.

„Už máš lepší náladu?“ zeptal se.

„Zkazila jsem ti narozeniny.“ fňukla jsem.

„Dají se ještě napravit. Hlavní jsi pro mě ty.“ Pohladil mě po tváři a políbil.

Slastně jsem přivřela oči a vychutnávala si ten pocit. Překulil mě na sebe a krátkými polibky značkoval mé čelo a tváře. Přitáhla jsem si jeho hlavu blíž a políbila ho. Dlouze a na ústa. Najednou, jako by se mi vrátila všechna touha po něm. Byla jsem to já, kdo mu vjel rukou pod lem trika. Zavrčel a jeho břišní svaly se napjaly. Pak se najednou uvolnil a rukou mi chytil zápěstí.

„Eli, nemusíš to dělat.“

„Nemusím,“ souhlasila jsem. „Chci.“

◊ ◊ ◊

Ležela jsem přitisknutá k jeho boku a nohu měla přehozenou přes něj. Volnou rukou mi lehce přejížděl od ramene k lokti a zase zpět. Spokojeně jsem vrněla. Jako kotě, který někdo drbe za ouškem. Právě jsem prožila nejúžasnější chvíle mýho života. Díky němu. Už jsem dokázala pochopit všechny ty kradmé doteky našich, když si mysleli, že je nikdo nevidí. Najednou jsem chápala svý pocity po sexu s Bobbym a Georgem. Ano i s Georgem to byl jen sex. Teprve se Sethem jsem zažila skutečný milování. Nebyla jsem až tak nezkušená, abych nedokázala rozeznat, že celou dobu myslí o malý vlásek víc na mě, než na sebe. Nekonečnou dobu mě svými doteky vzrušoval a moje tělo si hovělo v jeho náruči a užívalo si něžnou a tak dráždivou péči. Ve chvíli, kdy do mě vstoupil, se se mnou zatočil pokoj… a celý svět. A pak to přišlo, mohutná křeč a uvolnění. Oba jsme lapali po dechu. Skulil se ze mě, ale nepustil z náruče. Pomalu se nám uklidňoval splašený tep. Zvedla jsem hlavu a podívala se na něj. Měl zavřené oči a vypadal, že spí. Lehce jsem mu rukou odhrnula zpocené vlasy z čela. Usmál se, ale oči neotevřel.

„Tak co, ještě slyšíš ten hlas, co tě odsuzuje, vlčice?“ zeptal se.

„Ne, jeden vlk mě toho zbavil.“

„Ale! A čímpak, smím-li se ptát, jak?“

„Ten vlk mi ukázal nebe,“ vzdychla jsem a položila si znovu hlavu na jeho rameno.

„Takhle se chová tvrdá vůdkyně smečky, která má pod sebou čtyři vlky?“

Zasmála jsem se a opřela o jeho hruď. „Momentálně mám pod sebou jen jednoho.“

Usmál se. Zdálo se mi to, nebo jsem v tom úsměvu vycítila pýchu?  Hochu, máš bejt na co pyšnej, protože se ti povedlo to, co ze mě nevyrazil ani Bobby, ani George. Já si to milování setsakra užívala.

Najednou se rozrazilo pootevřené okno do ložnice a dovnitř nakoukl Larry: „ Hej vy dva, Sam svolal kmenovou… UPS.“ Otočil se k nám zády a pokračoval. „ Sam svolal kmenovou radu a chce mluvit se Sethem.“

„No nazdar, co chce?“ zeptal se Seth, vyskočil z postele a shledával po pokoji oblečení, zatímco já se balila do pokrývky.

„Neříkal, ale mám pocit, že z tebe chce oficiálně vyrazit identitu Alfy.“

„Kruci, proč mu na tom tak záleží?“ zaskučela jsem. „Vždyť to takhle klape, tak co ještě strej – Sam chce?“

Seth se dooblékl a pak se nade mnou sklonil: „Neboj, nic neřeknu. I kdybys mi to z pozice Alfy nepřikázala, respektoval bych tvoje přání. Jen to vyřídím a budu zpátky.“ Políbil mě a vyběhl ven. Ještě než nastartoval motorku, slyšela jsem, jak nadává Larrymu.

„Ty pitomče, příště zaklepej na dveře, jasný?“

„Snad se toho tolik nestalo. Ty, Sethe, jaký to je spát s Alfou?“

Slyšela jsem jen zvuk zápasu a potom Sethovo výhružné zavrčení. „Do toho ti je houby, blbče. A nasedej, než si to rozmyslím a poběžíš zpátky ve vlčí kůži.“

Seth se vrátil v pozdním odpoledni. Bylo vidět, že je naštvanej. Já se mezitím zcivilizovala, uklidila ložnici a obývák, upekla maso a připravila salát.

„Tak co je?“ zeptala jsem se a objala ho.

Dlouze mě políbil a potom řekl: „Jsou to fakt idioti. Dvě hodiny ze mě lámali, kdo jsi. Sam mi to dokonce zkusil přikázat jako Alfa, ale má smůlu. Já poslouchám příkazy vůdce svý smečky a to jsi ty. Přes tebe nedokáže jít. Prásk‘ jsem dveřma. Můžu u tebe dneska přespat?“ zeptal se.

„Ty se ještě ptáš?“ smála jsem se jeho nejistotě.

„Ptám se proto, že se asi se mnou moc nevyspíš,“ přiznal se a dodal: „Jsem do tebe blázen, Eli.“

„Taky tě miluju,“ vypadlo ze mě.

„Bleskurychle mě objal. „Uvědomuješ si, že je to poprvé, co jsi mi to nahlas řekla?“

„Já myslela, že to víš,“ řekla jsem a trochu se zastyděla. Je fakt, že mi to řekl aspoň tisíckrát, ale já?

◊ ◊ ◊

Večer, po nádherném milování, jsem se Setha zeptala: „Mám pro tebe návrh. Nechceš tu zůstat celý týden? Máš prázdniny a těch pár hodin, co budu v práci, určitě přežiješ.“

„Eli, ty jsi báječná. Já se tě na to chtěl zeptat, ale…“

Přiložila jsem mu prst na ústa: „Žádný ale, odteďka platí, že tenhle dům je můj, jako tvůj. A jestli mi budeš odporovat, tak ti přikážu, aby sis šel zaplavat. Trochu ti zchladíme hlavičku.“

Zasmál se a už mi neodporoval. Ono taky, jak odporovat Alfě, že?

Ten týden byl medovej. Byli jsme spolu a to nám stačilo. Už jsem se po práci nestavovala s klukama v bistru, ale letěla domů jak šílená. Čekal na mě. Někdy doma, někdy mě doprovázel už od města. Jako vlk. Neviděla jsem ho, neukazoval se, ale cítila jsem jeho vůni.

Všechno bylo fajn, rada přestala otravovat, rodičům Setha nevadilo, že je u svý holky, přestože mě nikdy neviděli. Byl plnoletej, tak co. A smečka? Samozřejmě, že si Larry nenechal pro sebe, jak nás našel, ale bylo nám to jedno. Už jsme se smířili s tím, že všechny naše myšlenky (pardon, moje ne), sdílí smečka. A pak, nikdo netušil, že to byla naše první noc. Nebo spíš ráno. Seth si dokázal těch pár detailů nechat pro sebe.

Byla sobota. Celý odpoledne jsme prolítali se smečkou venku a těšili se na sebe. Na společnou noc. Na milování. Jeden na druhého. Přeměnili jsme se u mýtiny. Seth sice navrhoval, abychom doběhli domů nazí, ale já, ani nevím proč, nesouhlasila. Natáhla jsem na sebe body a Seth oškubané kraťasy. Vyšli jsme z lesa a mě to praštilo do očí. Dveře od domu byly pootevřené. Zavrčela jsem a vedle mě se ozval stejný zvuk. A potom jsem ztuhla. Dveře se otevřely víc a ven vyšel mladý, urostlý muž s bronzovou pletí.

„Táto.“

◊ ◊ ◊

Rozeběhla jsem se k němu a on mi běžel naproti. „Táto, táto, táto!“

„Lizzie“, zařval a sevřel mě v náručí. Bylo mi, jako bych nikdy z domu neodešla. V jeho teplém objetí jsem zase byla tou malou holčičkou. Jeho holčičkou.

„Lizzie, ty jsi mi ale vyrostla.“

„Táto, já… mrzí mě, co jsem ti řekla. Omlouvám se ti.“

„Pšt, nic neříkej. Už je to pryč.“ Pohladil mě po tváři a znovu přitiskl k sobě.

Až pak mi došlo, že tu je taky Seth.

„Tati, to je Seth Clearwater. Sethe, i když na to nevypadá, tohle je můj táta Jacob Black.“

Táta natáhl ruku směrem k Sethovi: „Ahoj, koukám, že si se změnil od té doby, co jsem tě nosil na ramenou.“

Můj miláček jen vykulil oči. „Na ramenou?“ opakoval a vrtěl hlavou.

„Ty už si to nemůžeš pamatovat. Mohlo být ti tak pět.“ Smál se táta jeho rozpakům.

Najednou mi něco došlo. „Tati, jak jsi mě našel?“

„Vlastně to byla náhoda, nepůjdeme na to radši dovnitř?“ zeptal se táta a v očích mu svítily jiskřičky.

Všichni tři jsme se usadili v obýváku.

„Koukal jsem, jak sis to zútulnila, Alfo!“

„Jak… jak jsi na to přišel?“ vykoktala jsem.

„Ale no tak, já sice nejsem tak bystrej jako Edward, ale hloupej taky nejsem. Když mě Sam poprosí, abych mu pomohl s pátráním po totožnosti nového Alfy, a pak tu najdu svou zmizelou dceru, s ostříhanými vlasy, v trikotu a naboso, v doprovodu jednoho z vlkodlaků, dám si dvě a dvě dohromady. Jenom mě mrzí, že jsi nedala vědět. Já vím, namítneš, že jsme se nerozešli v dobrým, ale mě to taky mrzelo a styděl jsem se za to, co jsem ti řek‘. Liz, ty nevíš, jak jsme tě hledali. Propánajána, to sis vážně myslela, že bych tě zavrhl? Vždyť jsi moje dcera. I kdybys provedla cokoliv, jsi moje krev.  Navíc, stydím se, že jsem ti nevěřil. Mluvil jsem s Patrikovou mámou. Proč jsi nám to, prosím tě, neřekla?“

„Já, sama nevím, tati. Počkej! Jak to myslíš, že tě Sam… Proto nám dal pokoj. Jasně, pozval si vlkodlaka. Teda, ten je ale fikanej.“

Seth se najednou začal smát. Koukla jsem na něj tázavě a on mi to vysvětlil: „Uvědomuješ si, že se tu sešli, tři Alfa vůdci? Sam, ty a teď pan Black.“

„Prosím tě, Sethe, říkej mi, Jacobe. Já vím, jsem o generaci starší než ty, ale jen na papíře. Vždyť vypadáme jako vrstevníci. A i když mám dospělou dceru, rozhodně se necítím jako pan Black.

Seth se usmál. Viděla jsem do něj, určitě mu polichotilo, že mu tykání nabízí taková legenda. Potom se ale zvedl, a s vysvětlením, že nám chce dopřát soukromí, se chystal domů.

„Sethe, vyřiď Samovi, že mu zítra přivedu Alfu a ráno se stav, jo?“ požádal táta a můj milý kývl na souhlas. Vyprovodila jsem ho před dům a rozloučili jsme se. Polibkem. Příliš krátkým polibkem. Kruci, jsem v sedmým nebi, že je tu táta, ale kdybych v noci byla se Sethem, byla bych v desátým.

Vrátila jsem se dovnitř, kde čekal druhý, nejdůležitější muž mého života.

„Otištění?“ zeptal se, docela klidně.

„Oboustranný,“ vzdychla jsem a divila se, že na mě nevyjel. Poklepal na místo vedle sebe a já si položila hlavu na jeho rameno.

„Tati, povídej, co doma. Jsou všichni v pořádku?“

„Když nebudu počítat ty šílený nervy po tvém útěku, jsou. Vlastně až na Tristana.“

„Co je s bráchou?  Stalo se mu něco?“ vyhrkla jsem vyděšeně.

„Ne, je OK. Jen je tu malý problém s jeho identitou. Liz, vím, že tě to překvapí. Nás to rozhodně překvapilo, ale Tristan je upír.“

„Kdo ho kousl?“ vypadlo ze mě.

„Nikdo, právě že nikdo. U Tristana došlo k přirozené přeměně. Prý se ozvaly Nessiiny geny. Aspoň tak to vysvětluje Carlisle. Ale neboj, Tris je vegetarián, představ si, že mu dokonce lidská krev nevoní.“ Vysvětloval táta.

Páni, brácha je upír!

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

Bosorka

14)  Bosorka (17.06.2010 21:33)

Sfingo - co dodat k otmu , co již bylo napsáno - skvělé a moc se těším na další díl

Silvaren

13)  Silvaren (17.06.2010 21:24)

juch, juch, juch Eli a Jacob se usmířili!
Je to úžasné, krásné, zamilované, napínavé, prostě naprosto geniální

nathalkasimova

12)  nathalkasimova (17.06.2010 21:20)

sorry, sorry, sorry... Bylo to úžasný, geniální, záživný, fantastický, bezvadný... Takhle bych mohla pokračovat asi tak až do rána... Bezva! Moc se ti to povedlo a přísahám, že už nebudu tlačit... Můžeš mi tamto odpustit, pls?

Abera

11)  Abera (17.06.2010 21:10)

Stelletta

10)  Stelletta (17.06.2010 21:10)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁCHHHHHHH. Rozkošné, roztomilé a tááák rpmanticeké. Asi si toho šlehnu ještě jednou. Jseš nejlepší!!!! Btw kde na ty nápady chodíš???

9)   (17.06.2010 21:05)

"Ty, Sethe, jaký to je spát s Alfou?“ :D :D
Zase se culím jako idiot! Ale když to se jinak nedá
Áchjéé, krásný!!

Amisha

8)  Amisha (17.06.2010 21:01)

Páni Sfinga je bůh!


Já tě miluju, manžel se mi tu směje, jak zasněně hledím na monitor.
Kočiko, já dojedu na ty jahody a ty brzo spácháš další dílek, ju?

Lipi4

7)  Lipi4 (17.06.2010 20:58)

:D :D :D
Sfingo jsi naprosto ženiální. Je to úžasné, dokonalé, skvělé a nepřekonatelně napsaný. :D

Už se nemůžu dočkat další kapitolky

Linfe

6)  Linfe (17.06.2010 20:56)

paráááááda, kde je ten zádrhel?

Michangela

5)  Michangela (17.06.2010 20:43)

Nádhera! Díky.

Dennniii

4)  Dennniii (17.06.2010 20:31)

hledám, hledám, hledám a nemůžu najít další písmenka, hmm oni tady už žádný nejsou, právě jsem zjistila že jsem totálně závislá na tvojí povídce a čekám na další díl jako na smilování

tenhle díl byl zasse tak superní, já prostě toho Setha zbožňuju, je úžasnej a vúbec celá tahle povídka je dokonalá

a konečně se Jacob a Eli setkali a smířili, hele mohla by dojet celá rodinka to by pak asi La Push zasáhl vlkodlačí boom né??

moc se těším na další, snad bude brzy

Nebraska

3)  Nebraska (17.06.2010 20:22)

Jéé, sfingo, krásně jsi to prolomila ;-) A á si čtení díky rušení potomkem ani nemohla vychutnat najednou, ale stejně to bylo dokonalé a hned po pár slovech mě ten příběh zase vtáhl do sebe, jako bych nepřestala.
Jsem ráda, že je Jacob v La Push, a jsem fakt zvědavá, co Sam řekne na Eli :)
Tleskám a díky!

Raduska97

2)  Raduska97 (17.06.2010 20:21)

Vyplatilo se čekat (jenom jeden den, ale stejně)...

MejBi

1)  MejBi (17.06.2010 20:16)

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek