Sekce

Galerie

/gallery/Ella a Bella.JPG

Takže, konečně další kapitolka. V téhle se Ell nepohodne s Carou Stewartovou, která je něco jako královna školy. A kvůli čemu? No tak to se dozvíte, když si to přečtete :-) Jo a moc děkuju všem, kteří píšou komenty a kapitolku věnuju Alicullen, která vždycky jako první komentuje moje kapitolky.

Úterní den mi začínal nudnou trigonometrií, na které jsem naštěstí byla s Angelou. Ukázalo se, že je to moc hodná holka. Asi pět minut před začátkem hodiny vešla do třídy dívka. Měla kudrnaté blonďaté vlasy, modré oči, vysokou štíhlou postavu. V botách na jehlovém podpatku uměla na rozdíl ode mě chodit a hluboký výstřih odhaloval značnou část objemného poprsí.

„Kdo to je?“ zeptala jsem se se zájmem Angely.

„To je Cara Stewardová, školní královna. Dělá si nárok na půlku kluků a hlavně na Edwarda Cullena. Je to děsná nána,“ zhodnotila.

„Aha,“ hlesla jsem a dál ji sledovala. Nejspíš vycítila můj pohled a také se na mě koukla. V očích měla nejprve hodnotící a potom opovrhující pohled. Typická školní mrcha. V Phoenixu jich bylo víc než dost, ale od žádné jsem si nenechala nic líbit. Hodina utekla vcelku rychle, což mi připadalo divné, trigonometrie nikdy neutíkala rychle, ale díky Angele se to dalo přežít. Na biologii jsem přišla trošku dřív, skoro celá třída byla prázdná. Zamířila jsem k poslední lavici a otevřela si knížku. Ani jsem si nevšimla, že do třídy vpochodovala Cara. Listovala jsem knihou do doby, než se ozval školní zvonek. Vzhlédla jsem a uviděla, že těsně před profesorem vešel Edward Cullen. Proti své vůli jsem od něj nedokázala odtrhnout pohled a on se přibližoval a přibližoval. Kruci, sedla jsem si do jeho lavice! Začala jsem se zvedat.

„Promiň, nevěděla jsem, že tady sedíš,“ omlouvala jsem se rychle.

„To je v pohodě, klidně tady můžeš zůstat se mnou,“ usmál se na mě a já si tedy sedla zpátky.

Viděla jsem, jak po mě Cara šlehla vražedným pohledem.

„Jsem Edward Cullen a ty jsi Ell Swanová, že?“ zadíval se na mě zlatýma očima. Neměl je včera černé?

„Ano, to jsem. Víš, že jsi první, kdo mi tady řekl jinak než Daniella?“ zeptala jsem se vesele.

„Myslím, že jsem zaslechl, jak ti přátelé říkají Ell, vadí ti to?“ zeptal se mě naoplátku a vypadal trošku sklesle.

„Ne, vůbec,“ ubezpečovala jsem ho rychle.

„Všichni mi tak říkají. Vyhovuje mi to.“

„Proč? Daniella se ti nelíbí?“ vyptával se a vypadalo to, že ho to zajímá.

„Abych řekla pravdu, tak ani ne. Je moc dlouhé a vůbec, zkratka na Ell je lepší,“ vysvětlovala jsem mu. Zatvářil se zvláštně, snažil se mě asi pochopit.

„A tobě je šestnáct?“ Jen jsem přikývla.

„Asi musíš být chytrá, když tě vzali do třeťáku,“ řekl uznale.

„No, jestli jsem chytrá, to nevím, ale snažím se hodně učit. Většinou nemám co na práci,“ usmála jsem se. Zahleděl se na knížku na mém klíně.

„Čteš Harryho Pottera?“ Vypadalo to, že ho to pobavilo.

„Jo, fantasy knížky, to je moje. Ráda utíkám do světa kouzel a nadpřirozených bytostí,“ vysvětlovala jsem mu. Nejspíš jsem ho pobavila, protože se začal smát.

„To jsem tak směšná?“ otázala jsem se trošku podrážděně.

„To ne, jen bych tě tipoval na jiný žánr literatury,“ řekl honem, aby mě nenaštval.

„A na jaký třeba?“ No, to by mě fakt zajímalo.

„No, nejspíš na nějaké romantické příběhy se šťastnými konci.“ To jsem se zase rozesmála já.

„Spíš to vypadá, že jsi si mě spletl se sestrou. Ta miluje romány. Já ani moc ne.“

„Slečno Swanová, jestli vás nezajímá můj výklad, můžete si o tom jít pohovořit s panem ředitelem,“ oznámil mi profesor Banner. Kruci, budu mít průšvih.

„Pane profesore, za to můžu já. Ptal jsem se Ell, jestli by mi půjčila poznámky,“ zastal se mě Edward a nevinně se na profesora podíval. Pan Banner vypadal zaskočeně, ale nakonec promluvil:

„Dobře, ale ať už se to neopakuje.“

Vděčně jsem se na Edwarda podívala a on se na mě usmál. Hodina utekla neskutečně rychle, naštěstí mě však čekala ještě jedna hodina biologie. Když zazvonilo, Edward si začal balit své věci.

„Ty někam jdeš?“ zeptala jsem se ho a zklamání v mém hlase bylo velice znát. Lehce se usmál.

„Ano, rodinné důvody. Ale, uvidíme se zítra na historii.“ S tím odešel ze třídy. Povzdechla jsem si a otevřela knížku. Nevšimla jsem si, když ke mně přišla Cara. Trošku zakašlala, aby upoutala moji pozornost. Vzhlédla jsem od knihy a vážně měla problém pohlédnout jí do očí, protože ze sedu mi ve výhledu bránila ta její obří, bezpochyby umělá prsa.

„Co potřebuješ?“ falešné úsměvy, zvláště určené jí, mi šly dokonale.

„Asi ti nikdo nevysvětlil pravidla, Swanová. Ale protože jsi tady nová, budu hodná a obeznámím tě s nimi,“ řekla a pohrdavě se na mě šklebila. Tohle je fakt nána.

„Napjatě poslouchám,“ řekla jsem jí ironicky.

„Jak jsi jistě poznala, jsem tady něco, jako královna školy. A Edward Cullen je můj,“ oznámila mi. No páni, ona je fakt blbá.

„Wow, to byl teda proslov. Alespoň je vidět, že i blondýny zvládnou ve větě říct víc než tři slova. Jsem na tebe pyšná,“ usmála jsem se sladce. Cara na mě koukala jako tele na nový vrata, nejspíš nebyla zvyklá na odpor.

„A pokud jde o Edwarda Cullena, sice silně pochybuju, že by tě chtěl, ale kdyby se to náhodou, v nějakém jeho pomatení smyslů, stalo, rozhodně vaší nehynoucí lásce nebudu bránit.“ Otočila jsem se zpátky ke knize a když Cara dlouho neodcházela, znovu jsem se na ni koukla.

„Ještě něco?“ zeptala jsem se sladkým úsměvem.

„To teda ano, Swanová. Jestli jsi to nepochopila, tak tohle je válka.“ A odkvačila pryč. Jo, děvče, nevíš, do čeho se se mnou pouštíš.

Na angličtině jsem seděla s Jessicou, která už samozřejmě věděla o mém výstupu na biologii. Byla z toho tak rozrušená, že jsem jí musela dopodrobna popsat, o čem jsem se bavila s Edwardem a čím jsem následně odpálkovala Caru. Byla ovšem toho názoru, že mi to Cara pěkně osladí. Ani Bella nebyla nadšená z mého vystoupení, protože tím se strhla pozornost i na ni. Všichni věděli, že Ella Swanová to natřela Caře Stewardové a že Bella Swanová je Ellina sestra.

Po obědě jsem měla s Bellou dvouhodinovku tělocviku a moje nešikovnost se projevila. Po deseti minutách vybíjené mi míč rozrazil ret. Krvácelo to tolik, že mě profesor poslal s Bellou, jakošto s mím doprovodem, šupem domů. Když Bella nastupovala do auta, zahlásila něco v tom smyslu, že se ta naše nešikovnost občas hodí.

Středa utíkala rychle, dvouhodinovku angličtiny a matiku jsem měla s Jess, a to jsme si vážně užily. Vymýšlely jsme, co provedeme Caře, a vážně jsme se nasmály, až profesoru Vernerovi ve třetí hodině došla trpělivost a poslal nás k řediteli. Byly jsme obě pokárány a upozorněny na to, že jestli se to bude opakovat, dá pan ředitel Green vědět rodičům. Asi by nás to mělo trápit, ale netrápilo. Uklidnila jsem se až na španělštině a vážně dávala pozor. Profesorka mě pochválila, že jsem na španělštinu vážně dobrá. S Erikem jsme vyrazili na oběd, ale zarazilo mě, když někdo volal mé jméno.

„Ell! Ello! Počkej!“ řítila se ke mně Jessica a v očích měla zděšení. Poslušně jsem i s Erikem počkala, až nás dožene.

„Co se děje Jess?“ zeptala jsem se, ale ona mi místo odpovědi do rukou vtiskla papír. Na něm stálo: Jsem sama a zoufalá, ocením každou nabídku ke schůzce, i kdyby byl dotyčný sebevíc ošklivý. Daniella Swanová.

Zírala jsem na to jak puk a nakonec jsem se rozesmála. Jess se na mě vykuleně dívala.

„Ell, tohle visí po celé škole, bez pochyby to udělala Cara.“

„No a? Vždyť je to tááák vtipný a tááák ohraný. Evidentně se na nic lepšího nezmůže. Pojďme se najíst,“ navrhla jsem svým dvěma kamarádům a vyrazili jsme do jídelny. Ale místo toho, abych šla k výdejním pultům, došla jsem doprostřed jídelny a vylezla si na jeden stůl. Tím jsem si přilákala pozornost všech od Cary až po Cullenovi. Mrkla jsem na Edwarda a potom jsem se rozhlédla po jídelně.

„Asi už mě všichni po těch třech dnech znáte, jsem Ell Swanová. Moje skvělá spolužačka Cara se nabídla a udělala mi laskavost. Musím se vám přiznat, jsem fakt zoufalá, už tři měsíce jsem nebyla na rande. Proto Cara rozmístila po škole inzeráty. Takže prosím všechny adepty, aby se mi nahlásili. Díky moc, Caro.“ Slezla jsem ze stolu a šla ke Caře. Ta stála jak opařená. Krátce jsem ji objala a odešla za hlasitého smíchu z jídelny.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

11)  Jalle (19.12.2012 17:04)

KajaCh

10)  KajaCh (14.09.2010 18:50)

Harry Potter Ty ho tam musíš narvat, co? Já ho nečetla, ale když jsme měli čtenářský deník, a Harry Potter byl povinný, už to jelo. A samozřejmě jsem si vybrala první a nejtenčí díl
Nádhera

9)   (06.08.2010 19:14)

Úžasné.Dívčí válka To bude ještě zajimavý jsem moc zvědavý

Alicullen

8)  Alicullen (05.08.2010 12:10)

Úplně jsem to zapomněla okomentovat když jsem ti děkovala.Takže tady:Je to super,ale taky jsem byla překvapená že ta.......Cara vymyslela jenom tohle.Ale je to skvělý nápad.Daniello do tohóóóó!!!!!!!

7)  hellokitty (04.08.2010 20:17)

Alicullen

6)  Alicullen (04.08.2010 19:38)

No teda!Moc ti děkuju za to že mi ji věnuješ,ale tohle jsem neslihla,protože brácha si počítač přivlastnil.Ale jako vždycky skvělé.A děkuju.Je to moc milé:'-(

Abera

5)  Abera (04.08.2010 17:02)

Luxus!!!!!!!!!!

Jodie

4)  Jodie (04.08.2010 14:25)

Dobrý.:D

Hanetka

3)  Hanetka (04.08.2010 14:19)

Ahoj, holky, opravovala jsem to já. Je možné, že mi něco uteklo, pokud ano, omlouvám se. Ovšem dívala jsem se do toho opraveného souboru u sebe v počítači a tady jsem našla i dvě chyby, které jsem určitě opravila: ...něco jako královna školy... za něco nepatří čárka; na oplátku - se nepíše dohromady. Nevím, jak je to možné, že jsou zpátky, snad tu řádí šotek.
Ke kapitole - moc se mi líbí, jak pohodová Danielle je - a s tou káčou si poradila fantasticky.

Ree

2)  Ree (04.08.2010 13:48)

Včera jsi měla přímou řeč zakončenou tečkou, dneska to má správně - čárkou, tak nevím, kde byl problém.

Ree

1)  Ree (03.08.2010 23:58)

Ahoj, píšeš špatně přímou řeč. Obrať se na nějakou z korektorek, aby ti to opravily

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still