Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/edward_neobyc.jpg.jpg

Marně přemýšlíte, co se dělo v posledních chvílích neobyčejného dne? Netruchlete. Vrátíme se k již uplynulým událostem, tentokrát si je prožijeme společně s Jade.

Jade je holka samorost, pro ránu ani peprné slůvko si nechodí daleko.

Padly si s Bellou do oka? A s Edwardem? Dává přednost rajčatům nebo kokosovým ořechům?

9. kapitola - Jade a shnilá rajčata

 

Jade seděla u kuchyňského stolu v domě jejího otce a sestry. S Jedem sice byla domluvená, že přijedou až na čtvrtou, ale nemohla se dočkat a tak vyrazila dřív, bez tý koule na noze.

Před domovními dveřmi chvíli nervózně přecházela, byla nervóznější než jalovička při pohledu na nadrženého býčka. Třikrát vztáhla ruku, aby zaklepala, ale vždycky ji pak spustila. Trochu se bála, co bude následovat. Bude Charlie rád, až ji uvidí? Včera vypadal, jak když ho někdo fláknul lopatou do vtáka. Zíral na ni jak králík na hada. Nakonec se sice trochu probral, ale pořád měl takový nepřítomný pohled. Vyčítala si, že se na tu návštěvu vnutila. Měla počkat, až ji pozve on. Ale když ona byla v tu chvíli tak rozrušená, že ji matka zatloukla!

Hergot, není přece žádná padavka, prostě zaťuká a hotovo. Pevně se postavila před dveře a vztáhla ruku. Odvaha ji opět na chvíli opustila. Sklopila pohled ke svým botám. Neměla by počkat na Jeda? Ne! Tak jdi! Napřáhla ruku a klepla.

Čekala ostré ťuknutí, ale ozvalo se jen něco jako puf a hík. Její ruka totiž dopadla do měkkého, protože Bella právě otevřela dveře. Nevěřícně šilhala na Jadinou ruku uprostřed svého čela. Pak zaostřila na Jade.

„Chceš mi tím snad něco naznačit?“ V koutku úst jí škubalo.

Jade rychle ucukla rukou a obě pak spojila za zády v gestu ´vůbec nevím, o čem to tu mluvíš, ale určitě ne o mé ruce ťukající na tvé čelo, protože žádná ruka tady není a nikdy nebyla´.

„Ahoj,“ kníkla a nasadila nevinný kukuč.

„Ahoj,“ Belle se roztáhly rty v úsměvu, když viděla jak se Jade svíjí pod jejím pohledem. „Charlie ještě není doma.“

Jade úlevně vydechla, setkání je odloženo. „To nevadí. Tak si zatím  užijeme takovou malou dámskou jízdu, ne?“ vyhrkla s nadšením.

Bella se zmateně rozhlídla, postrádala tady jeden fialovočerný nos. „A kdes nechala bráchu?“

Jade pokrčila rameny, na tváři opět výraz neviňátka. „Přijede ve čtyři.“

Bella jenom kývla. „Pojď dál,“ řekla a vydala se dovnitř. Jade jí poslušně následovala a byla ráda, že Bella nepitvala, proč přijela bez Jeda. Chtěla mít Charlieho chvíli pro sebe. Když on byl brácha někdy prostě takové pako! Netrvalo by ani pět minut a Charlie by byl buď znechucený nebo pod drnem, podle toho kam by se Jedova katastrofická a nosolámací  šikovnost obrátila.

„Uvařím čaj, dáš si taky?“ zeptala se Bella.

„Jasně, a nevypijeme si ho venku? Pořád mě fascinuje ta okolní zeleň. Nepřijde ti, že je tady zelené i to, co by mělo být hnědé?“ řekla Jade, zatímco vyhlížela z kuchyňského okna.

Bella se usmála, tohle přesně si myslela, když se do Forks za Charliem přistěhovala. „Jo, koukneš na strom a tam zelená, koukneš na kameny a tam zelená, koukneš se na bláto a zase zelená. Člověk se tu skoro bojí koupit párek v rohlíku. A ven si to klidně vzít můžeme. V obýváku je deka, tak ji prosím tě dej na schody, abychom nezmrzly.“

Jade se vydala do obýváku a zvědavě se rozhlížela. Viděla fotky, na kterých byl Charlie s nějakou ženou, zřejmě matka Belly. A pak tucet fotek Belly jako škvrněte. Nad některými se musela zasmát. Třeba Bella celá pomatlaná blátem třímající s vítězným výrazem v ruce rybu, v úsměvu jí chyběl jeden zub. Jade čapla deku a vyšla s ní na verandu. Už ji chtěla rozložit, když jí upoutal pohyb mezi stromy.

A tam stál on.

Pohanský bůh sestoupil mezi lidi. Přestože bylo poměrně chladno, byl jen v triku s utrženými rukávy. Jade vykulila oči. Bicáky měl tak velké, že Arnie by zezelenal závistí a se schlíplým ocáskem by šel vrátit honorář za Barbara Conana. Jeho ramena byla mohutná a široká tak, že je měl přes celá záda. A nebylo těžké uhodnout, že pod trikem nosí na břiše pekáč buchet. Jade se jenom oblízla. Toho by si dala. Živě si ho dokázala představit bez těch hrozných hadrů, co měl na sobě. Slušel by mu obojek. Ztěžka polkla. Zářivě se na ní usmál a pod Jade téměř podklesly kolena. Pak se zatvářil zmateně a Jade místo kolen poklesla nálada, a to až na bod mrazu. Takže ten úsměv patřil Belle. Kurňadrát. Vypadalo to na dalšího fanouška její sestry. Vždyť Bella už má toho hezounka, co ho zahlídla ráno na parkovišti. Sice pěkný, ale na Jadin vkus moc neduživý – bledé tváře a kruhy pod očima – prostě vypadal jak dva dny před smrtí. V duchu se jí vybavila jeho tvář. Hm, no, možná už po smrti.

Jacob se vydal k domu. Byl strašně šťastný, že Bellu vidí. Vypadalo to, jako by ho už vyhlížela. Radostí se zatetelil. Pak se ale všimnul, že je na ní něco divného. Měla nějaké lesklejší vlasy. Růžovější tváře. A řasy dlouhé jako smetáky. Namalovala se kvůli němu? Se zkoumavým pohledem se k ní blížil. Byla krásnější než kdy jindy. Zvláštní, nikdy se nevšiml, že má pihy. Zatvářila se na něj vražedně. Jacob byl zmatený. Co se to tu sakra děje?

„Ahoj,“ řekl opatrně. Co se to s Bellou stalo? Zblízka vypadala jako úplně někdo jiný. Ale někdo naprosto nádherný. Byl z toho úplně paf.

„Ahoj,“ řekla Jade totálně nasraně. Kurňafix, zblízka byl ještě hezčí než z dálky. Sice byl nádherný, postavu lákavou jak čísburgr speciál, ale zřejmě patřil do kategorie vymaštěnců, protože si očividně pořád myslel, že je Bella.

„Bello?“ zeptal se Jacob pro jistotu. Věděl, že se mu vysměje, ale tahle změna byla nad jeho chápání.

„Ne, ty tupče, já jsem Jade, Bellina sestra,“ řekla nepřátelsky. Její tón byl tak ostrý, že Jacob skoro cítil, jak mu holí chlupy na nohou. Ještě chvíli na ní zmateně zíral a pak mu to došlo. Bylo to jako pecka do břicha, vyrazilo mu to dech. Tohle nádherné stvoření bylo Bellina sestra. Měl pocit, že se svět přestal točit kolem své osy. Na malou chvíli se čas zastavil. Existovali jen oni dva.

Jo, je to vymaštěnec, pomyslela si Jade při pohledu na Jacobův výraz. Poulil oči a dostával rudou barvu. Vypadal, že se dusí. Asi ho doma nenaučili, že po výdechu přichází nádech. Už začínal modrat. Tohle bude ještě zajímavé.

Konečně se Jake po téměř minutě nadechl. „Jsi zadaná?“ vypáčil ze sebe.

Jade se nechápavě zamračila. „Co?“

„Máš někoho? Kluka?“ Po malém zaváhaní dodal: „Holku?“

Jade jen nevěřícně zavrtěla hlavou. Dělá si z ní prdel?

„Vezmeš si mě?“ zaskřehotal.

Jade si nemohla pomoct, ale musela se zasmát. Možná vymaštěný, ale docela vtipný. „To víš, že jo. A rovnou teď a tady,“ culila se.

„Jsi tak nádherná. Uděláš ze mě nejšťastnějšího človlka na světě.“ Přistoupil k ní a něžně jí zastrčil pramínek vlasů za ucho. Ruka se mu klepala. Jade vyvalila oči. On to snad myslí vážně.

Pak sklonil hlavu a políbil ji.

Jako by do ní uhodil blesk, tělem jí proběhlo aspoň dva tisíce voltů. Jeho rty byly horké a vroucí a jemně políbily ty její. Měla pocit, jako by si do ní vypálil cejch. Hodila za hlavu všechny pochybnosti a přitáhla si jeho hlavu blíž. Bylo jí úplně jedno, jestli je dutý jako kokosový ořech. Seno ať mu klidně čouhá z uší a z nosu lítají piliny, bylo jí to fuk. Tohle maso muselo být její. Připlácla se k němu co nejblíže, špičkama se postavila na jeho boty, aby byla vyšší a lačně ho hltala. Ááá, chutnal přímo božsky. Asi ho celého sežere.

Najednou se od ní prudce otrhl, až její rty podtlakem mlaskly, a zmizel jí ze zorného pole. Uslyšela hnusný zvuk dopadající pěsti. A pak se před ní objevil ten Bellin polomrtvý hezoun a přisál se k ní. Na chvíli úplně zcepeněla a pak se naštvala. Pěstmi ho začala mlátit do ramen, ale jako by bušila do zdi. Zkroutil jí ruce za záda. Kretén jeden, co si myslí? Že bude mít v harému sourozeneckou dvojku? A co dál – duos lesbos? Tak na to chlapečku zapomeň. Vzteky viděla rudě.

Najednou se ten líbající maniak zarazil a s hrůzou šilhal na její nos. V té samé chvíli uslyšela rozbíjející se nádobí a ten šílenec ztuhl na kámen. Jazyk rychle vytáhl z její pusy.

Jo, jsi v prdeli, chlapče, a to až po ty tvoje roztomilá ouška. Odtrhl se od ní a zíral na Bellu. Ta se schýbla, čapla do ruky tác, na kterém nesla hrnky s čajem a flákla s ním toho dementa do ksichtu. Jade by si ráda ten pohled vychutnala, ale z právě prožitého šoku jí bylo blbě. Ten polibek byl odporný. Z držky mu táhlo jak z bedny shnilých rajčat. Fuj. Myslela, že vyvrhne oběd. A byl ledový jako mrtvola v márnici na severu Aljašky uprostřed prosince. Zuřivě si otírala ústa.

Jacob mezitím dal tomu pošukovi takovou ránu, že zaleh. Hergot, ten má ale páru, líbil se jí čím dál víc. Magor se pracně hrabal na nohy a plival zuby. A najednou ležel na zemi její pohan. Tak to teda ne!

Jade čapla lopatu, která byla tak příhodně opřená o zeď baráku, a narvala jí na předem vyhlédnutou vyvýšeninu na debilových kalhotách. Zaleh podruhé a opravdu, tvářil se stejně jako včera Charlie při pohledu na ni. Dobrá práce, holka. Musela se pochválit. Chvilku s Bellou družně sledovaly to fascinující představení. Ach, dokázala by na to koukat hodiny. Ale její polámaný bůh začal hekat a sténat a tak ho s Bellou odtáhly dovnitř. Ta hora masa se chtěla vrátit a toho svíjejícího se chudáka dodělat, ale Bella ho nakonec přesvědčila, že už je o něj postaráno. Jade se samolibě usmála. Její práce.

Uslyšeli ťukání a Bella se s načuřeným výrazem a pánví v ruce vydala mu otevřít. Jade se tiše zachechtala, Bella je taky správný číslo. A když se k Jade donesla hlasitá rána připomínající náraz šutru do plechové tabule, rozšířenýma očima se setkala s neméně vysmátýma očima toho božského kluka a pak oba propukly v halasný chechot. Jade se smíchy zhroutila na desku stolu a ruku si cpala do pusy, aby nehýkala jako osel. Kluk naproti ní se zcela bez zábran řehtal a smíchy se mlátil do kolen. Bella je vážně jednička, ona mu to tou pánví vážně narvala.

Konečně se trochu uklidnila. Vzhlédla a znovu se střetla s vroucíma hnědýma očima. Oba naráz vstali a vrhli se jeden na druhého. Jade měla sto chutí ho tam povalit na stůl a označit si ho jako svůj majetek. Ani nevěděla, jak dlouho tam po sobě makali, když je překvapili ti dva. Bella i ten její vypadali, že jim vypadnou oči z důlků. Co je? Oni to snad nedělají?

„Co koukáš, ty vajtmene, chceš poradit, jak se to dělá?“ rýpnul si Jake samolibě.

Ale pak si všiml Edwardových kalhot a ústa se mu pootevřela v němém údivu.

Ten frajírek nosí v kalhotách dvě plechovky od piva?

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

7)  Jalle (12.08.2012 14:59)

ach ten JAKE

SarkaS

6)  SarkaS (27.09.2010 21:25)

Ne, proste no comment, ja to musim nejdriv rozdychat. Porád si říkám že další díl už nemůže být lepší a vždycky se seknu

arisa

5)  arisa (24.09.2010 20:20)

tak to si děláš srandu,ne?? Potak dlouhý době takový přímý, krutý a vražedný útok na mojé bránice jinak tohle se mi líbilo třeba už jen z toho důvodu, že jsem Team Jacob

Bye

4)  Bye (24.09.2010 13:19)

Chachá!! Již jednou prožité, tentokrát z pohledu Jade a jejího pohanskýho boha Jo!
Byl to ale fofr :D Máš někoho? Vezmeš si mě? Šup, a je to.
Dvě plechovky od piva
Ale já myslela, že Edward pivo nepije

ambra

3)  ambra (24.09.2010 00:01)

Vezměš si mě?
Asi tě taky sežeru, jsem z toho zase na hadry a vajtmen mě dorazil... DĚKUJU, že nejsi úplně normální a obyčejná - co bych si bez neobyčejných dnů počala???

sfinga

2)  sfinga (23.09.2010 21:56)

No tak to bychom měly. Nejdřív zrosolovatím při Jadeiným popisu Jacoba
( Team Jacob)
A pak už jen ležím na stole a bezmocně se svíjím smíchy tak, že taktak můžu skrz zamlžený brejle kapitolku dočíst.
Miluju tvou hlavu.

Nebraska

1)  Nebraska (23.09.2010 21:55)

Jade...
„Máš někoho? Kluka?“ Po malém zaváhaní dodal: „Holku?“
- tenhle Jake, přestože si Jade chvíli myslela pravý opak, je nejchytřejší Jake, jakýho znám!
A pánev a lopata, jojo

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek