Sekce

Galerie

/gallery/comic-con2011pr.jpg

Aktualizováno: 13:06

Stejně jako při MTV MA je tu samostatný článek pro Breaking Dawn na Comic-Conu v San Diegu :)

BREAKING DAWN NA COMIC-CONU 2011

Tiskové konference a fanouškovský panel je za námi. Bylo položeno nespočet otázek a ještě více bylo odpovědí. Zkusíme s Ladu něco přeložit, ale chce to čas ;) O půlnoci by nás měly čekat ještě rozhovory s MTV.

- Zveřejněny byly dvě scény z filmu - jedna z líbánek - Edward a Bella, moře, nervozita, postel, troška té nahoty...:D Druhá scéna je již z Bellina těhotenství, kdy potřebuje více krve. Jacob zajišťuje Cullenovým bezpečný přechod okolo smečky z La Push. Takže si na své přijde jak Team Jacob, tak Team Edward

Obrovské díky patří Ladu, která dnes měla překládací náladu, většina je její práce, takže DĚKUJU

V ČLÁNKU NAJDETE

- Jednu ze scén Breaking Dawn, podrobný popis druhé

- Překlad fanouškovského panelu

- Překlad tiskové konference - Kristen, Rob, Taylor a Bill

- Překlad tiskové konference - Elizabeth, Nikki, Ashley, BooBoo a Julia

- Fotky

- Odkazy na videa

JEDNA SCÉNA Z BREAKING DAWN, PODROBNÝ POPIS DRUHÉ

První klip (jestli nefunguje, již byl smazán); z druhého klipu je bohužel jen hlasová nahrávka (asi je všem jasné, že všichni hypnotizovali obrazovku a nestíhali natáčet;)):

Detailní popis líbánkové scény:

Bella zkoumá místnosti domu. Ložnici. Zírá na postel, dotýká se závěsů okolo ní. V pozadí je vidět oceán. Edward se dívá na postel. Je mezi nimi napětí, při pomyšlení, že do ní mají jít. Edward pokládá kufry na zem, přitom se drží s Bellou za ruku. Pořád je tu hodně napětí.

Edward: „Chceš si jít zaplavat?“

Bella: „Jo, to zní hezky.“ (je noc) „Mohla bych jen pár minut…“

Edward ji políbí. „Ať ti to netrvá dlouho.“

Edward jde ven. Sundává si tričko a míří do vody. Bella jde do koupelny. Dívá se na sebe do zrcadla. Nadcházejí rychlé scény. Čistí si zuby. Samozřejmě je strašně nervózní. Při scéně hraje rychlá písnička, kterou neznáme. Myje si ruce. Sundává snubní prsten. Suší si ruce. Vodou si otírá čelo. Holí si nohy. Vybírá podprsenku, kterou by si vzala. Vytahuje prádélko… není si jistá, jestli si ho má vůbec vzít. Nervózně sedí na zemi.

Bella: „Žádný strach.“

Střih. Míří do vody. Jde měsíčním světlem za Edwardem. Je nahá a vchází do vody. Edward už na ni čeká.

Twilightish

FANOUŠKOVSKÝ PANEL BREAKING DAWN

O: Jaké bylo natáčení svatby?

Kristen: Čekala jsem na natáčení té scény 4 roky. Dokonce to i naplánovali až na konec celého natáčení.. takže jsem musela čekat opravdu dlouho, než se tak stalo. Když jsem přišla na plac, tak jsem byla přesně tak nervózní a vystrašená, jak jsem myslela, že budu. Když jsem tam přišla.. bylo to prostě nádherné. Po zbytek dne jsem se musela jít zavřít do místnosti, protože jsem byla v šatech a musela jsem na ně dávat pozor. Nakonec jsem byla víc uvolněná, než jsem si myslela, že budu.

O: Robe.. (potlesk) Edward a Bella jedou na líbánky. Tyto scény byly točeny v Brazílii. Řekni nám o tom, jak se tam natáčelo.

Rob: Brazílie byla úžasná. Ten den, kdy jsme tam přijeli, byl prostě krásný. Skvělý, horký, vše, co si přejete. První den bylo nádherně.. a potom najednou na natáčení začalo pršet.. obrovské bouřky. Bylo to jako líbánky v Anglii. Zůstali jsme vevnitř, hráli šachy. Bill to zvládl.

Následuje klip.

O: Z toho klipu, který jsme teď viděli je jasné, že Jacobovo slovo má velkou váhu. Odloučil se od staré smečky. Můžeš nám říct něco o nově nalezené svobodě tvé postavy?

Taylor: Jasně. Je to složité, protože na začátku filmu je to ten Jacob, kterého jste viděli předtím. Je nevyspělý, zamilovaný do Belly. Potom je jeho srdce zlomené. Nezvládá to moc dobře. Vypořádává se s tím tak, jak to Jacob většinou dělá. Stává se úplně jinou osobou. Je donucen dospět a stát se svým vlastním pánem. Pokud to znamená oddělit se od jeho smečky, jeho bratrů, je ochoten to udělat, a taky to udělá.

Další klip, tentokrát z líbánek.

O: Otázka pro Roba. Užíval sis víc hraní Cedrica Diggoryho nebo Edwarda?

Rob: Oba bylo skvělé hrát. Nevěděl jsem co dělám, když jsem hrál Cedrica. V tu chvíli jsem si nebyl jistý, jestli chci být hercem. Twilight opravdu změnil můj život. Dovolilo mi to žít v tomhle světě..

O: Otázka pro Taylora: Hraješ role, které vyžadují fyzické schopnosti. Chceš být akční hvězdou?

Tay: Vždycky jsem byl fanouškem akčních filmů. Není to všechno, co chci dělat. Na hraní mám rád, že se můžu otestovat ve spoustě věcech. Miluju Jacoba a tahle sága mi dala neuvěřitelnou šanci dělat to, co chci dělat, a prozkoušet se ještě víc. Můj další film.. Hraju Nathana v Abduction. Je úplně jiný než Jacob, což je zvláštní změna, protože jsem byl Jacobem po tak dlouhou dobu. Ale moc se těším, až uvidíte i tenhle film.

O: Hezké vlasy, Robe. Jaká byla tvoje první reakce, když jsi četl porod Renesme?

Kristen: Mně to přišlo úžasné. Myslím, že jsme se to snažili udělat tak hardcore, jak to jen šlo. Není to typická porodní scéna. Dalo nám na to dva dny to natočit. Rodit dva dny je fakt těžké (Bill Condon se směje). V mé hlavě vždycky bylo, že Bella je schopná bojovat víc, než je schopen jiný člověk.. protože to je v ní.. doslova (hromadný smích).

O: Byla jsem velmi příjemně překvapena tvými zádovými svaly v traileru, Robe. Můžu mluvit za nás za všechny, když řeknu „nom, nom, nom" (hromadný smích). Má otázka je ale pro Kristen. Po těch několika letech jsi mohla vyzkoušet upírský make-up. Jaké to pro tebe bylo? Bylo Robovo kňourání oprávněné?

Kristen: Bylo, bylo. Jste v tom jako uvěznění. Čočky jsou hrozné, protože nic nevidíte, obzvlášť, když je máme oba, tak se navzájem nevidíme.

O: Otázka pro Roba. Kterou scénu jsi točil nejradši?

Rob: Porod. Bylo to odlišené od všeho, co jsem natáčel předtím. Nikdy jsem nehrál Edwarda takhle.. doslova vědomého, že nemůže pomoct. Nikdo jiný tam není. Zkusil Belle pomoct, ale nemohl dělat nic. Je zoufalý. Když se tohle stane v jiném díle, Bella přijde, aby ho zachránila od smrti. Pokaždé přijde Bella, aby ho zachránila. Ale tentokrát Bella nemůže pomoct. Bylo skvělé hrát někoho úplně zdrceného tou celou situací.

Bill: Na tohle se už někdo předtím ptal, je tu tolik skvělých věcí.. Nemám jednu určitou. Všechny scény jsou obrovskou výzvou.

O: Otázka na Roba a Taylora: Jaké to je pracovat s tak krásnými herečkami?

Rob: Je to šílené (směje se).

Kristen: To je poprvé, co se na tohle někdo zeptal!

Rob: To není pravda! Vždycky se mě na to ptají.

Taylor: A co odpovídáš?

Rob: Všechny možnosti vyjádření se k tomu jsou nevhodné nebo vyznějí blbě. Takže.. odpověz ty, Taylore!

..

Rob: Je to skvělé, je fajn být celou dobu obklopený krásnými ženami. To proto jsem se stal hercem.

Taylor: Vystihl jsi to. Mohli bysme mít i horší práci. Užíváme si dost zábavy. Je to zvláštní. Jsme si všichni hodně blízcí.

Kristen: Je tak zvláštní, že jsme všichni tak sexy (směje se).

O: Zajímá mě, jestli nám můžete říct, jaké písničky budou ve filmu?

Bill: To zrovna řešíme. Máme jich 15. Nevím, jestli bysme to měli už teď říkat, protože jsme ještě nepodepsali smlouvu se všemi, ale myslím, že budetespokojeni.

O: Taylore! Jaké to je nacvičovat bojové scény?

Taylor: Moje bojové scény.. Většinou jsem vlkem. Takže.. Já.. Je to pech. Přeju si, abych to mohl dělat. Žárlím na svého CGI vlka. I když je dost roztomilý a huňatý. Ale v obou filmech dostanu. V první části mě Edward uštědří hezkou ránu potom, co se otisknu do jeho dcery.

O: (Otázka od malé holčičky, které se dostává hodně 'awww' povzdechů'): Robe.. líbí se ti mít dítě s Bellou? (awww)

Rob: Z tvého výrazu mám pocit, že se ptáš na něco jiného (směje se). Ne, líbí. Mám rád miminka. A rád s nimi točím. Byla to zábava.. Obzvlášť u téhle ságy. Hraju skoro celou dobu tuhle mužskou sochu. To nemůže být těžké.. ale dítě ho dělá lidštějším. A miminka.. když mluvím o hraní.. ta si dělají, co chtějí. Je to zábavnější. V podstatě jen improvizujeme.

O: (Pro ty, kteří se připojili později): Povězte nám o tom, jak se vaše postavy vyvíjely po celou ságu.

Ashley: Hrát Alice bylo vždycky zábavné. Je celou dobu energická a šťastná. Ale skvělé bylo, že tu bylo i pár příležitostí vidět ji chránit její rodinu. Vidět její temnější stránku, kterou jste v některých dílech neviděli.

Nikki: Rosalie není energická a šťastná (směje se). Ale bylo fajn ji takovou na 5 minut hrát. Bylo hezké se smát. Bylo hezké vidět Rosalie otevřít se a bylo hezké blízce pracovat s Billem na tom najít v tom komedii, humor a světlejší chvilky. Z Eclipse vím, že diváci se většinu filmu smáli, což bylo úžasné. V tomhle díle se Rosalie s Bellou sblíží kvůli dítěti a je to lepší než malicherné potyčky.

Elizabeth: Hrát s upíry z celého světa bylo opravdu skvělé. V jednu chvíli jsme měli plný dům. Co jsem si v Breaking Dawn opravdu užila bylo vidět Esme, jak se stává silnější, než jsme ji viděli. Přišlo mi to jako upřímnější verze téhle postavy, protože všechny matky, které znám.. jsou nejurputnějšími osobami v rodině.

Julia: Myslím, že Leah byla v Eclipse pořád naštvaná - mírně řečeno - a v Breaking Dawn činí rozhodnutí. Dospívání pro ní znamená rozhodnutí udělat něco, co ji udělá šťastnou. Jacob jí dává příležitost a otevírá její srdce, teď cítí vášeň. Pro mě to byla obrovská úleva. A jsem ráda, že jsem mohla opustit to naštvané stádium.

O: Otázka na režiséra. Co ti pomohlo k tomu, aby film byl víc podle knihy? Co tě inspirovalo?

Bill: Že tam byla Stephenie Meyer. A Kristen. Ta je největším fanouškem, jakého můžete potkat. Prošli jsme dlouhým procesem, kdy jsme prodebatovali celý scénář. Udělali jsme pár věcí na základě návrhu Kristen. A v den natáčení.. tu noc předtím jsme oba strávili tak, že jsme si to prošli znovu. Filmy jsou z pohledu Belly, takže jsme se chtěli dostat do její hlavy. To byla naše mise, že?

Kristen: Jo. S Billem je to všechno jednodušší. A vůbec tam se všemi.

O: Taylore, jaké to je být tak důležitou částí filmu?

Taylor: Hodně tlaku, protože v Brazílii se odehrává pár zajímavých věcí. Je zajímavé vidět některé momenty, pikantnosti z Jacobova pohledu, vidět, jak se s tím vypořádává. Tolik dospěl.

Kristen: A taky je skvělé na chvíli opustit Belly pohled, protože je dost uzavřená. Ona jen řekne 'všichni jděte pryč'.. Takže je super vědět, co se s ní děje. Chcete vědět, co se děje s Edwardem.

O: Otázka pro Nikki: Co ti bude chybět nejvíc na tom, že jste spolu na place? Jak plánuješ zůstat se všemi v kontaktu?

Nikki: Zažili jsme spolu několik opravdu speciálních chvil, my všichni. Bude mi chybět být členem komunity. Bylo jedno, kdo řešil jaký problém, vždycky tu byl někdo, s kým být. Co se týká zůstání v kontaktu, nevím, co se stane. Ráda bych řekla, že to bude jako pohádkový konec a budeme mít večeři jednou týdně. Některé věci budou žít už napořád. Bylo to pro nás pro všechny úžasné.

Ashley: Nikki to vystihla. Bylo hezké být schopen - jako herec - učit se a profesně růst. Příští dva roky bysme měli být v pohodě, protože máme premiéry a akce s fanoušky. Ale nakonec to všechno dospěje ke konci.

Elizabeth: Bude mi chybět vstávání ve 4 ráno každý den. Zní to šíleně, v tu chvíli jsme to rádi neměli, ale mám ráda chvíle, kdy jdu na set, kdy jdu ulovit něco k jídlu. Budou mi chybět maskéři, kameraman, Bill Condon. Pracovali jsme s tak úžasnými lidmi. Čím víc zkušeností s tímhle průmyslem máš, tím víc si uvědomuješ, že máš velké štěstí mít TYTO zážitky.

Rob: Všichni jsou opravdu skvělí.. ale nakonec přijde moment, kdy řeknu 'už ne!'. Po velké premiéře řeknu 'a to je všechno!'

O: Jaký film byl váš nejoblíbenější z celé ságy?

Bill: Breaking Dawn.

Rob: První nebo druhá část?

Bill: První.

Rob: Která to bude příští rok?

Bill: Druhá (směje se).

Taylor: Budu kompletně upřímný. Miluju třetí knihu. Ale.. tenhle film (první část) je můj nejoblíbenější. Bylo to neuvěřitelné. Tenhle film.. můžete vidět všechny postavy v jiném světle. Řešíme věci, které jsme nikdy předtím neřešili. Myslím, že proto je to můj oblíbený. Byla to výzva, ale užili jsme si spoustu zábavy.

Kristen: Mojí oblíbenou knihou byl vždycky New Moon, ale mám hodně ráda Twilight. Catherine odvedla úžasnou práci, která z toho udělala film odlišný od všech ostatních. První část Breaking Dawn mám taky hodně ráda. Zrovna jsem to viděla. Vidět je ve chvílích, které jsou nostalgické pro každého.. vidět je na svatbě, těhotnou Bellu.. je to zvláštní.

O: Uvidíme nějaké flash backy?

Ashley: Většina fanoušků toho o Alice ví víc, než já. Hodně lidí už ví o její minulosti. Není to ve filmu. Nevadí mi to.

O: Mám ráda audioknihy. Bude někdo z vás dělat dabing?

Elizabeth: Ráda bych, protože u toho můžete nosit tepláky.

Kristen: Každý by asi chtěl, že? Já jo.

O: Využíváte hudby, abyste se nahecovali na natáčení vypjatých scén?

Kristen: Já určitě ano. V den kdy jsme natáčeli svatební ceremoniál, hrála tam úžasná písnička. Bylo by skvělé, kdyby byla ve filmu. Annabelle od Band of Horses. Pustili to nahlas a hodně mi to pomohlo.

- Lada

TISKOVÁ KONF. - ROB, KRIS, TAY A BILL

O: Jaké bylo natáčení v Brazilii a jaké to je být zbožňován po celém světě?

Bill: Natáčení v Brazílii bylo skvělé. Bylo to úžasné.. tam Stephenie napsala líbánky. Jet tam i ve skutečnosti bylo skvělé. Našli jsme tu oblast, kterou popisovala.

Kristen: Bylo skvělé natáčet v reálných ulicích.

Rob: Jedna z nejhezčích věcí na tom mít fanoušky ve více zemích je, že jedete do různých zemí s různými reakcemi fanoušků. V Brazílii se doslova dostanou na plac a popadnou vás. Byla to zábava.

Taylor: Miluju Brazílii, ale nebyl jsem tam. Když se vrátili, tak mi ukázali fotku jednoho komparsisty, který vypadal úplně jako já. Ukázali mi to a.. bylo to dost divný. Lidi, nemuseli jste ho poposunout dozadu, když šla kamera?

Kristen: Vypadal jako plakát Zatmění.

Bill (se smíchem): Přepsali jsme to a vepcali tě tam!

O: Máte vy osobně oblíbenou scénu ve filmu?

Bill: Mám jich několik.

Taylor: Vždycky jsem si dokázal jednu vybrat. Ale tady.. Nevím. Je to tak těžký! Jacob se od začátku do konce tolik změnil, je těžké si vybrat.

Kristen: Miluju jednu scénu mezi mnou a Charliem na svatbě. A taky jednu s Rene.

Rob: Scéna porodu je od ostatních hrozně odlišná. Je to dost barvitě vylíčené. Ale nešlo to udělat nijak jinak.

O: Myslíte si, že Breaking Dawn bude opravdu koncem ságy? Nebo bude pokračování?

Rob: Něco jako „Čas na snídani." (směje se) „Stmívání, Zatmění, Snídaně"..

Rob: Je to opravdu jen na Stephenie.

Taylor: Souhlasím.

Bill: Je to konec příběhu Edwarda a Belly. Obzvláště ve druhém filmu je tu hodně nových postav, které podle mě bude chtít Stephenie nějakým způsobem opět navštívit.

Taylor: To zní, jako bys měl nějaké tajné informace!

O: Ze všech Twilight filmů, jaká scéna byla nejutajovanější?

Kristen: Svatební scéna byla šílená. Něco ve stylu tajné služby. Týkalo se to i štábu. Žádné telefony a tak. Chtěli udržet šaty v tajnosti.

Bill: Přiletěl tam vrtulník ve chvíli, kdy jsme si měli složit sliby.

Kristen: Měla jsem na sobě plášť volturiových, protože jsem se musela zakrýt a nic jiného jsme neměli.

O: Pro Kristen. Breaking Dawn byl emocionální cestou. Jaké bylo natáčet po celé měsíce a jaký to všechno, co se stalo Belle, mělo na tebe dopad?

Kristen: Bylo to opravdu takové očisťující, obrovské životní okamžiky a ne všechny byly fantasy. Některé jsou zakořeněné v realitě a můžu v nich vidět sama sebe. Každý, kdo četl knihu, si v ní může představit sám sebe. Nemohla jsem každý den nechat knížku, aby mě praštila do tváře. Musíte ty chvíle nechat, aby se staly. A ony se staly. A tak jsme je nechali. Hodně. Přijde mi, že jsme zůstali velmi blízko knize. Občas jsme něco přidali, kousky, které překvapily i mě. Při svatbě, při líbánkách.

Bill: Není většího fanouška Twilight než Kristen (Kristen: Aw). Vždycky říkala: „Vím, co jsem cítila, když jsem to četla prvně.“ Vážně na sebe byla tvrdá. Doopravdy.

O: Comic Con je tu od toho, abyste přijali svého vnitřního „blázna“ (do něčeho). Během toho všeho… jaký je váš vnitřní „blázen“?

Rob: Neřekl bych, že je Kristen bláznivá… Kristen je doslova… fanynka vaření. Když přijde na vaření, je „blázen.“

Kristen: Taylor? Taylor… má jednoho, ale nebudu to říkat.

Taylor: Bille, ty pro nás něco máš?

Kristen: Taylor umí tancovat.

Taylor: Ne! To není pravda!

Kristen: Vrtí svými boky… Je to šílený.

TISKOVÁ KONF. - BETH, NIKKI, ASH, JULIA A BOOBOO

O: Ashley, viděli jsme hodně změn na tvé paruce. Jak to dopadlo s tou poslední?

Ash: Pokud jde o mě, v hlavě jsem si Alice vždycky takhle představovala. Bill Condon souhlasil. S každým dílem ságy jsme se snažili, aby vypadadala přesně tak, jak vypadat má, dolaďovali jsme to. Nyní jsme chtěli, aby Alice vypadala trochu víc moderně.

O: Jaké bylo natáčení v Brazílii?

Nikdo z nás tam bohužel nebyl.

Q: Kdybyste se mohli anonymně projít na Comic-Conu, na co byste se šli podívat? Chtěli byste se obléct za konkrétní postavu?

Liz: Převlékla bych se za Batmana.

Ash: Já za Angry Bird.

BooBoo: Zombie.

Q: Jaká byla vaše oblíbená filmová věta?

Nikki: „Tenkrát jsem byla trochu teatrální."

Liz: Nepamatuju si konkrétní. V prvním filmu jsme měli takovou malou sexy scénu. Vystřihli to. Pamatuju si, že to byla dobrá scéna.

Ash: Nevím. Alice pořád jen říká „Bello!"

O: Hodně nových herců k vám přibylo. Byly s některými nějaké dobré scény?

Beth: Egypťané byli parádní. Byli tam všichni tihle upíří z celého světa najednou. Byli velmi odlišní, sexy upíři. Sestry z Denali v jejich kožených bundách a kožiších. Bylo to asi jako: "My jsme Cullenovi. O co tady jde?" A ti blázniví rumunští chlápci, jejich oblečení bylo ho inspirováno S&M. Vážně hodně skvělých nových postav, bylo hodně legrace.

Nikki: Lee Pace. (Říkají ještě další jména, ale nedají se zaznamenat)

BooBoo: Maggie Grace. Bylo skvělý ji potkat. Hrála ve filmu Taken. Bylo to jako: "Panebože, to je tak parádní!"

O: Pocity z posledního dne na place?

Beth, Nikki a Ashley se smějí.

Beth: Bylo to složité. Každý končil v jiný den. Já končila společně s Kellanem a Peterem… Byli jsme mezi posledními, co zůstali v Kanadě. Natáčeli jsme v noci a všichni ostatní byli pryč, včetně Billa Condona. Byl to nejdivnější konec filmu, co jsem zažila. S Peterem Facinelli jsme zašli na malou společnou večeři. Byla to jedna z těch chvil, které nemůžete popsat… tak divné, že něco skončilo. Byla jsem v šoku. Ale věděla jsem, že propagace filmů bude trvat ještě dalších pár let, takže to ještě není úplný konec.

O: Bylo těžké pracovat na scénách z Breaking Dawn první části i druhé?

Ash: Točili jsme oba filmy dohromady, museli jsme si dávat pozor, kde se naše postavy zrovna nacházejí. To bylo trošku složitější.

Beth: Brala jsem to asi takhle: „Které nepohodlné boty mám na sobě dneska?" podle toho jsem poznala, který díl natáčím.

BooBoo: Bill nám jasně říkal, co natáčíme.

FOTOGRAFIE

imagebam.com imagebam.com imagebam.com

imagebam.com imagebam.com imagebam.com

imagebam.com imagebam.com imagebam.com

imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Mraky a mraky fotek najdete na LionandLambLove

ODKAZY NA NĚKTERÁ VIDEA

První tiskovka - PopSugar; Ash, Rob, Tay a Kris pro E! - E-Online; pro Access Hollywood; HitFix; Extra, ET, MTV; FandangoMovies;...

Videí je vážně strašně moc, ale už se sem nevejdou ani odkazy, tak snad vám budou stačit tato;)

Rob a Kristen pro Cineplex:

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2 3 4

Lampas

1)  Lampas (21.07.2011 15:38)

Úúúúúúúúáááááááááááááááááááááááááááááááá!!!

Už teraz sa nemôžem dočkať!!!

«   1 2 3 4

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek