Sekce

Galerie

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs236.snc4/39129_1387334163367_1232457038_31021335_6594921_n.jpg

Mike Newton pořádá párty. Vše vypadá neškodně, ale Bůh ví, co se může stát...

 

8. kapitola – Párty

Bella jen tak bloumala po lese. Potom, co slíbila Alice, že rozhodně neudělá žádnou hloupost, si nevěděla rady. Takzvaná hloupost ji teď přišla téměř jako nejlepší řešení.

Cokoliv, co udělá, bude mít svou bolestivou daň. Jenže ona nevěděla kterou a hlavně jak vysokou dokáže zaplatit.

Pomyslela na své rodiče. Objevila se vedle nich. Opět v její přítomnosti spali. Ona se jim nemohla vzít. Takovou bolest jim způsobit nemohla.

Vždy, když na někoho pomyslela, objevila se vedle něj, takže si lépe uvědomila, co by ztratila. Věděla, že Mike, který si cumlal palec ze spaní, Jessica, která seděla u počítače, Lauren, která měla celou pusu upatlanou od čokolády a ostatní spolužáci by ji moc nechyběli. Téměř nikdy si k nikomu nevytvořila příliš silný vztah. Kromě Edwarda. Povzdechla si.

Edward, vedle kterého se ocitla, slyšel její hluboký nádech. „Děje se snad něco?“

„Ale nic,“ řekla. „Stále to samé.“

„Aha.”

Bella pohlédla do jeho zelených očí a viděla přesně to, kvůli čemu by udělala cokoli. Neexistovalo žádné rozhodování. Ona musela být s Edwardem ať se děje, co se děje.


Byl pátek večer a hosté už se začali sjíždět k Newtonovým. Mike všechny přivítal. V osm už se zdálo, že jejich dům praskne. Do reprobeden byla puštěna ohlušující muzika. Vypadalo to, že party docela jede. Cullenovi nenápadně poslouchali rozhovory a snažili se zjistit něco důležitého.

Bella taky všechny pozorovala. Hlídala hlavně Mika a Jessicu. Ti si to spolu docela užívali. Na některé písničky to s tancem docela dost rozjeli. Na nějakou Bellu si ani nevzpomněli. Po několika panácích Jessica shrnula všechny věci z jednoho stolu, vyskočila na něj a začala tančit tam. Několik kluků ji nadšeně tleskalo. Holky naopak říkali, že vypadá jako ta největší trapka a potom se ji snažili napodobit.

Bella naopak umírala nudou. Raději by byla někde s Edwardem. Kdekoliv.

Asi deset minut po tom, co Jessica konečně slezla ze stolu, se objevil alespoň jeden rozhovor, který za něco stál.

„Takže Mike a Jessica spolu chodí?” zeptala se Karen, jedna holka, která byla už dlouho bláznivě zamilovaná do Mika a nějak se to nesnažila tajit.

„Asi jo,” odpověděla Lauren, která začínala být slušně zlitá. „Taky proto Jessica musela hodně udělat. Teď spolu odešli někam nahoru.”

Rychle vyletěla po schodech. Na ten nepříjemný pocit, když do ní někdo vstoupil, si už zvykla. Tady se lidem ani vyhýbat nešlo. Mikův pokoj poznala podle dveří s velkým nápisem Rodičům vstup zakázán! Proplula dovnitř.

Pokoj to byl celkem pěkný. Měl šikmou střechu. Díky plakátům, které byly nalepeny snad na každém centimetru, Bella nepoznala, že je vymalovaný bílou barvou. Na velké skříni plavaly rybičky v akváriu. Zvířata se k celkovému stylu pokoje moc nehodily, ale alespoň mu dávaly trochu života. Celou místnost osvětlovalo jen světlo z akvária a lampička na stole, které někdo vyměnil bezbarvé žárovky za červené. Bella se vznášela nad dřevěnými parketami a dívala se na velkou postel, kde se právě objímal majitel pokoje s Jessicou Stanleyovou.

Belle to přišlo nechutné a chtěla odejít, ale v tu chvíli začali ty dva nový rozhovor, který směřoval zajímavým směrem.


Mike se cítil dobře. Večírek mu vycházel, všichni se bavili, pili a tančili. On s Jessicou si to docela užívali. Konečně se mu podařilo ji dotáhnout k sobě do pokoje. Teď se spolu objímali na posteli.

„Konečně si tady,“ řekl nahlas.

„A jsem moc ráda,“ dodala Jessica.

„To já taky.“ Mikovi se do vědomí vedral obrázek Belly. „Snad radši, než s Bellou.“

„Nemluv o ní. Už nám zacláněla dost,“ zamumlala Jessica a snažila se najít Mikovi rty. Ty ale ztuhly.

„Jak nám zacláněla?“ zarazil se Mike.

„Pořád ses motal kolem ní,“ žalovala Jessica a nadávala si, že s tím vůbec začínala.

„Nemotal,“ ohradil se.

„Ale motal. Byl jsi jako její ocásek. Ale ona tě nechtěla. Chtěla jsem tě já, tak jsem musela…“ Jessica se zmlkla uprostřed věty.

„Musela? Co musela?“ divil se. Pak se mu rozsvítilo. Začal na Jessicu křičet. „Takže to jsi byla ty? To ty jsi Bellu vyhodila z okna?“

„Ne nebyla,“ řekla Jessica, ale dívala se v té chvíli na prostěradlo.

„Ale byla!“ Mike o tom byl naprosto přesvědčený. Zvedl se z postele a běžel ke dveřím.

Jessica zasáhla rychle. Popadla vázu z Mikova stolu a rozbila mu jí o hlavu.

Mikovi po ráně zčernal výhled a klesl k zemi.


Bella se jen na vše strnule dívala. Takže Jessica ji vystrčila z okna?

Doufala, že Cullenovi brzy přispěchají. Už se jí podařilo odemknout dveře. Ona silněji zakročit nemohla.

Jessica mezitím obmotala Mikovi nohy a ruce lepící páskou, kterou našla v jeho šuplíku. Opřela ho o skříň a začala přecházet po pokoji sem tam. Na tváři měla nicneříkající výraz. Když se Mike pohnul a otevřel oči, okamžitě přešla k němu.


Mike Newton se pomalu probral k vědomí. Seděl o něco opřený a cítil, že má svázané ruce a nohy. Chvíli mu trvalo, než si vzpomněl na to, že je ve svém pokoji. Bylo tu jen slabé červené světlo a podle úhlu z jakého přicházelo, si myslel, že je opřený o skříň.

Hlava ho ukrutně bolela. Pomalu se mu před očima začali objevovat nové a nové obrazy. Praštila ho Jessica! Jelikož měl mokré vlasy, usoudil, že ta rána byla vázou z jeho nočního stolku.

Ale proč ho praštila? Nejdřív si myslel, že jí něco provedl. Najednou se mu v hlavě objevila myšlenka na policii. Chtěl ji zavolat. Spočítal si kolik je jedna a jedna a vše mu bylo jasné. To Jessica strčila Bellu z okna.

Najednou se objevil Jessicy obličej kousek od něho.

„Jsi v pohodě?“ zeptala se.

„Jdi ode mne pryč! Vražedkyně!“ zakřičel. Jessica se musela zbláznit.

Jessica se zachechtala. „Já nejsem žádná vražedkyně! Navíc nikdy nezemřel!“

„Ale jsi! Chladnokrevná a hnusná!“ křičel Mike. Doufal, že ho někdo uslyší. Jenže v domě panoval takový kravál, že o tom silně pochyboval.

„Dobře. Nechtěla jsem se k tomu uchýlit.“ Jessica vytáhla z kapsy malý, ale ostrý nůž. „Budeš můj kluk nebo tě zabiju!“


Bella už se na to nemohla dívat. Jessica byla vážně psychopatka. Kde jsou ti Cullenovi?!

Podívala se na akvárium. Najednou jí bleskl hlavou plán. Vyletěla nahoru a srovnala polohu akvária s tím, kde stála Jessica.

Celou vnitřní silou se zaměřila na akvárko. Snažila se s ním pohnout, ale bylo příliš těžké. Potřebuju pomoc! pomyslela si. Edwarde?! Prosím, potřebuju tě!

Věděla, že ji nemůže slyšet, ale mohla v to doufat. Prosím!

Edward se objevil vedle ní.

Usmála se, když ho znovu uviděla a zašeptala: „Pomoc mi, prosím!“ Ukázala na akvárko.

Přikývl.

Společnou silou se akvárko začalo pomalu posouvat.

„Jdi ode mne pryč! Vražedkyně!“ zakřičel zezdola Mike.

Jessica se zachechtala. „Já nejsem žádná vražedkyně! Navíc nikdo nezemřel!“

„Ale jsi! Chladnokrevná a hnusná!“ křičel Mike.

Bella začala tlačit silněji. Nebylo to snadné a pomalu se jí začala točit hlava.

„Dobře. Nechtěla jsem se k tomu uchýlit.“

Akvárko bylo už téměř u okraje. V tom Bella uviděla, jak Jessica vytáhla nůž. Nejde to dost rychle!

„Budeš můj kluk nebo tě zabiju!“

Když Jessica domluvila, akvárko konečně přepadlo přes okraj a spadlo na hlavu překvapené Jessice. Ve stejnou chvíli dovnitř vlítli Cullenovi.

„Děkuji,“ řekla Bella Edwardovi a ten se rozplynul.


Mike nemohl uvěřit svým očím. Ještě před vteřinou před ním stála Jessica s nožem u jeho krku a teď ležela na zemi, v obrovské louži vody s šesti rybičkami. V tu chvíli se otevřeli dveře a dovnitř vešli všichni Cullenovi. Vůbec ničemu nerozuměl. Kde se tady vzali? A jak spadlo to akvárko?


Alice si nadávala, že nepřišli dřív. Jenže ona celý večer sledovala svého podezřelého – Lauren. Od té doby, co se vrátily s Rose a Bellou z policie, nepodezřívala nikoho jiného. Do tohohle pokoje šli tenhle večer jen Mike a Jessica, takže se tady nic moc zajímavého dít nemělo, takže si velké změny scénáře nejdříve nevšimla. Neupozornil ji ani první obrovský třeštivý zvuk.

Ten ale zalarmoval Jaspera, který se tedy pokusil zaměřit na pocity, které šly z toho pokoje. Ale stál příliš daleko. Když se konečně dostal blíž, Alice už se řítila k němu s ostatními a společně vešli dovnitř akorát na pád akvária.

Alice uviděla Bellu na skříni a došlo jí, jak rybičky spadli. Mike na ni jen vyjeveně koukal, jak rybičky hodila do umyvadla a napustila do ně vodu.

„Jsi v pohodě?“ zeptala se ho.

„Ja – sně,“ zamumlal nepříliš přesvědčivě.

Jessica zas tak v pohodě nevypadala. Ležela na zemi, ale stále měla tep.

„Emmette, zavolej i záchranku. Policie zjevně stačit nebude,“ řekla Alice.


Bella se dívala, jak přijela policie (což zlikvidovalo celou párty) a jak nakládá sanitka Jessicu a Mika. Došlo jí, že tady už je zbytečná. Konečně ví, kdo se ji pokusil zabít. Ale nešla „dál“. To jí přišlo zvláštní. Na tomhle světě ji přece držela touha po pravdě. Najednou si uvědomila, že lže. Na tomhle světě ji teď drželo něco úplně jiného.

 


předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

4)  Jalle (09.09.2012 19:49)

pre Jessicu

Carlie

3)  Carlie (21.09.2010 17:05)

vrrr, to byla jízda... co ji drží? ;-) těším se na rozuzlení love story

2)  hellokitty (21.09.2010 16:42)

1)   (21.09.2010 15:29)

Jessica?! Já si to myslel Ale... že by byla až tak hnusná? Je to mr... Do basy s ní!!! Další dííílek

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek