Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/gul%C3%A1%C5%A1%20mal%C3%BD.jpg

Základ téhle povídky padnu včera v autobuse něco kolem šesté večerní, když jsem přemýšlela o Vás všech dokonalých, úžasných a veselých stvořeních, které mě svými dokonalými příběhy dokážete uchvátit, pobavit, rozněžnit nebo rozplakat. Vzpomínala jsem na všechny své oblíbené hrdiny, na svoje ZUD a na povídku, ketrou bych chtěla psát později. Jak sem si tak přemýšlela vytanula mi najednou na mysli obrovská chata a v ní.... no hotový blázinec. Byli tam všichni, úplně všichni, které jsem milovala. Takové absurdní situace. Rozesmála jsem se v autobuse na celé kolo. Vážně, opravdu. Musela jsem vypadat jako magor. Domů jsem doslova letěla. Stihla jsem akorát shodit batoh ze školy a už jsem datlovala. Nezvládla jsem popsat všechno, co jsem viděla, to se prostě nedalo, ale něco z toho máte dole. Prosím, skuste si to představit a nechte v komentářích něco pěkného, co napadne s tímhle tématem vás. Pojďme se společně pobavit a vytvořit chvilkový, odpočinkový bezva upíří blázinec. :-)

 

P.S. Jednou by z toho měl být prolog k mé další kapitolovce. Nová hrdinka, nové místo, nový vlastní život.

P.S.S. Po provedeném testu na vybráném vzorku čtenářek doplňuji upozornění NEJÍST, NEPÍT A VYČŮRAT!

Bláznivý panelák aneb Je libo trochu guláše?

Cvokhaus! Tohle je normální blázinec se vší parádou. Tady už prostě ani upír nemůže vydržet při smyslech a se zdravým rozumem. V tuhle chvíli jsem neskutečně záviděla Volterským. Když se jim to na hradě přemnožilo, tak se prostě porafali, nejsilnější vyhráli a zase byl na chvíli klid. Samozřejmě, že ti tři, Aro, Marcus a Caius, byli vždycky mimo a nad věcí. Ti měli svý jistý, ale jak já jim záviděla.

Takovýhle skopičiny a absurdní situace by nedokázal vymyslet ani Samiel s Belialem, čertiska jedny pekelný. Vždycky, když Edward s Bellou uspávali svoje trojčata, chodila jsem k nim poslouchat. Místo pohádek jim vyprávěli dobrodružství, která se jim stala ještě před tím, než se narodili. Pohádku o pekelnících a Svatém Petrovi jsem měla nejraději.

Ale abych se vrátila k tomu, proč se dneska tak vztekám. V tomhle baráku už se nedá vážně vydržet. Upír, aby se tu zbláznil. Bláznivé, nesourodé obyvatelstvo tohohle baráku mě přivedlo na pokraj nervového zhroucení. Už toho mám vážně dost. Jedno místo tolik upírů, vlkodlaků, poloupírů a ostatní havěti už rozhodně nepojme. Bylo načase odsud vypadnout a žít svůj vlastní život, založit vlastní rodinu třeba jednou. Poslat sem maximálně pohled z dovolený a o vánocích přivézt náklaďák dárků a zdvořile posedět.

Dům… Barák… Blázinec… Cvokhaus… ale pro mě to byl prostě bláznivý panelák.

I když on to ve skutečnosti nebyl panelák. Byla to velká pětipatrová horská chalupa. Takovej menší horskej Hilton, řekla bych. Bydleli jsme v něm všichni, kousek od vrcholu nejvyšší hory pohoří Mt. Hood ve státě Oregon. Byl tu celkem svatej klid a hlavně to bylo místo, kde si nás lidi moc nemohli všimnout. Ono taky, kdo by si jinde nevšimnul baráku, ve kterým bydlí nespočet upírů vypadající jako nadprůměrně krásní modelové, pár dvoumetrových indiánů, kteří zase působí dojmem alá Rambo, drobotina rámusící tak, že rockovej koncert Slipknot je proti nim ukolébavka, a možná už i někdo, koho sem si nestihla všimnout. Jo, a taky pár exotických obyvatel, o nichž bystě řekli, že ani v pohádkách nejsou zas tak normální. Tady se to vážně ztratí. Spočítat by to možná šlo, ale byla by to pěkná fuška najednou. Takže to vemem pěkně od začátku a pomalu.

Hlavou rodiny je Carlisle s Esme. Carlisle je sice doktor, ale občas mám pocit, že mu z těch pacientů trochu hrabe a věda se na něm taky dost podepsala. Jeho chronické touhy zkoumat každou životní, přírodní a světovou anomálii mě přivádí k šílenství. Vlastně každý mě tu přivádí k šílenství, tak mi promiňte, že se asi budu opakovat. No, a když mu přeskočí úplně, převlíkne se za Drákulu a lítá po domě jako magor. A Esmé? Svatý Petr se svými ochranitelskými pudy je proti ní neškodný bílý maltézáček spokojeně si vrnící na bílém polštáři. A autoři největších konspiračních teorií by jí nedokázali konkurovat v tom, co dokáže vymyslet za příšernosti, pokud se rozhodne najít, dle jejího názoru, osamělému upírovi vhodný protějšek. Bohužel, jedinej osamělej upír široko daleko jsem byla já. A je její velkou zásluhou, že chci odsud zdrhout, co nejdále to půjde. Jo a taky provádí experimenty na lidech. Zkouší vařit.

No, ale abychom trochu pokročili, máme toho před sebou ještě mraky. První Edwardův kiks je Nessie, poloupírka, kterou měl s Bellou, když byla ještě člověkem. No povedlo se, máme tady prvního poloupíra v životě a z umírající Belly se stává upír. Jenže ono se zase něco trošku zvrtlo a ukázalo se, že není upír jako upír, nýbrž fénix a nějakým záhadným způsobem se mu podařilo přivést na svět ještě trojčata. Ten chlap je snad chodící továrna na děti nebo co. Belida, Rainy a Erik byly nejmladší z obyvatel našeho paneláku. Kdyby to byla normální dítka, dalo by se o nich říct, že jsou krásná a roztomilá. Takhle jsme k nim museli přidat ještě přívlastky jako divoká, nebezpečná, rozjívená, úžasná, sladká a nevyzpytatelná. Každý z nich ovládal jeden živel. Vodu, vzduch a zemi. Neviditelné stěny, zmrzlé schody, děti proskakující zdí, to všechno bylo na denním pořádku. Přesto jsem s nimi trávila asi čas nejraději, protože to byli stále jenom děti a neřešili nic. Prostě vygumováno, největším problémem byla bitva o gumovou kachničku ve vaně nebo jak přeprat strejdu Emmetta. Když už jsme u něj, to byl exemplář sám pro sebe. Puberťák uvězněnej v dospěláckým těle a navíc nesmrtelnej. Vražedná kombinace. Naštěstí ho oba vlkodlaci se svojí výbušnou a živočišnou povahou dokázali zabavit. Občas ho vraceli i po malejch kouskách a mě bavilo sledovat, až se zase sleze zpátky a taky sledovat vztekající se Rose, jeho manželku. Parádně jim uměla nadávat do podvraťáků. Původně protivná barbína, ale teta Alice mi vyprávěla, že čím víc do rodiny přibývalo dětí, tím byla spokojenější a klidnější. Jediné, co jí prej neomrzelo, co do frekvence, byly její hrátky s buřtíkem strejdy Emmetta. Měli jsme snad už předplatné na postele z Ikei. Vezli k nám minimálně jednu týdně.

Sama teta Alice byla velmi speciální případ. Díky ní rodina vyvázla z pár fakt vošklivejch patálií, například, když si nás Volterští popletli s malou armádou v domnění, že jim chceme ukrást jejich královský trůn. Mám dojem, že naše rodina by místo kralování tak akorát srovnala celý hrad se zemí a z tý tamní bandy, co si říká garda, by se stali poskoci tety Alice na jejích šílených tazích po nákupech. Shopaholik. Ale to bylo její vedlejší povolání. Na plný úvazek se totiž věnovala řízení módního světa. V její pracovně to vypadalo jak v Houstonu mixnutým s obchoďákem narvaným hadrama, jemuž říkala šatna. Jestli jste si někdy mysleli, že módní svět řídí ikony jako Lagerfeld, Channel, Dior, Kelvin Clain, Versace nebo Donna Karen, tak to jste na velkém omylu. To byla prachobyčejná kuřata, co jí zobala z ruky. Ve všem jí pomáhal ten její blbej dar, viděla totiž budoucnost. Kdyby se zaměřovala jenom na svoje obchodní aktivity, bylo by mi to putna, jenže, nechápu, jak to stíhala, ona ještě špiclovala všechny kolem a suma diktátorů z celýho světa jí nesahala ani po kotníky. Prostě ředitelka zeměkoule. A to jí její manžel Jasper se svým darem prej neustále ještě klidnil. Není snad v lidských silách si tohle ani představit. V upířích to svede další teta, Minnie. O

mluvte můj naprosto jednotvárnej způsob pojmenovaní, ale na nic složitějšího než hromada tetiček a strýčků se nezmůžu. Zase za to může Edward a krasavec Will, který se prostě jednou takhle nudil, a přes půl zeměkoule narazil v Edwardově hlavě na jeho spolužačku Minnie a nenapadlo ho nic lepšího, než mu zahrát na city a udělat z ní jeho další potencionální dceru. Takže jí samozřejmě Edward profláknul celý upíří tajemství a připravil ji pro strejdu Willa, než ten se uráčil docestovat. Holka jedna šikovná mu ovšem nedala nic zadarmo a s klidem a sarkastickým úšklebkem sobě vlastním ho poslala do háje.

Věta Jdi do háje je rozhodně zapsaná zlatým písmem v kronice tohohle rodu.

Historky z namlouvání těhle dvou baví dodnes rodinu při všech oslavách. Tetě Minnie taky musíme připsat pořádnou zásluhu, když díky své skvostné orlí projekci nás zbavila Volterských podruhé.

Ach, Rivere, kde pak ty ptáčku hnízdo máš? Už dlouho jsem ho neviděla. Docela mi chyběl.

Prdlej Aro to vážně nemá v hlavě v pořádku a je jak pošahanej tupec, kterej prostě nepochopí, že skrz to sklo v akváriu prostě neprorazí, ale stejně bude pořád běhat proti stěně a narážet do ní čelem, jak figurka z animovaného filmu. Její Will je vážně kus, svůj dar už používá naštěstí jenom ke sledování nepřátel a raději se zašívá u sebe v kovárně. Dům je plnej jeho překrásných výtvorů, ale ten jeho randál v kovárně je do všeho toho bordelu fakt nesnesitelnej. Minnie s Willem mají dalšího poloupíra do sbírky, Misty. A Misty má flegmouše Deana. Oba ujížděj na fotkách a nakonec prorazili s tím, že vystavili fotky naší rodiny. No nedivte se, tenhle materiál ještě nikdy nikdo neviděl. Představte si vlka se všema čtyřma nahoru, jak na něm obkročmo sedí sexy blondýna a drbe ho na břiše. Pokud existuje nějakej Oskar pro fotografy, určitě ho získají.

Poloupíři jsou obecně mnohem citlivější než lidi, ale na upíry nestačí. Bohužel stačí, že dokážou dědit jejich dary. Bůh ke mně byl milostivý a Ness umí jenom ukazovat věci beze slov, ale Misty má zálibu v tom mi vyřvávat díru do hlavy. Asi jsme si nějak nesedli nebo co.  Nessie přitáhla do naší rodiny prvního vlkodlaka. No, i když ono to není tak úplně přesné. On se totiž nejdřív zabouchnul do Belly, ale přes Edwarda jaksi nejel vlak a tak se otisknul do Nessie. Potají ho podezřívám, že to stejně nějak zařídil, aby nasral Edwarda. Jacob pochází z kmene Quiletů a mění se ve vlka, jak už asi sám název napovídá. Ale jeho nejlepší kámoš Seth se má ze všech nejlíp, nevím, jak si to zařídil, ale chlapec má dvě baby a vůbec mu to nevadí. Karin a Eli. Upír by řekl, že budou na kordy a oni sou z nich ještě nejlepší kamarádky. Tajně jsem spoléhala na to, že alespoň Jacoba to naštve, že jeho dcera Eli jede ve trojce, ale Nessie ho má těžce pod pantoflem. Málem jí nosí noviny v tlamě ráno z trafiky. Eli má ještě bráchu, dvojče Tristana, ale ten teď momentálně se svou Isoldou, bourají Esméin ostrov. Nikdy sem tam nebyla, ale podle toho, že se používá jenom k líbánkám a těch je v týhle rodině, jak na běžícím pásu, musí z něj být kůlnička na dříví. Slušně řečeno, vlastně jde jenom o místo, kam se uklízí upíři, aby si mohli nerušeně zasexovat a nezbořili střechu nad hlavou i všem ostatním. Takovej bordel pro upíry no.

No, sakra, na koho sem ještě zapoměla? Jo, David a Selena. Pozdějc se ukázal David a ráčil být Edwardovým otcem. Celkem příjemnej chlápek, dokáže zmizet, kdy se mu zachce, což se mu hodí obzvlášť tehdy, když se na něj Selena vzteká, že si zase neobrátil ponožky, než je hodil do špíny. Ale tu blbost mají v rodině. I když kvůli Seleně bych možná riskovala taky, bejt chlap. Je vážně krásná a ty její stříbrný oči. Přijde mi jak víla z pohádky. Selena je totiž Arova dcera. Celkem ho naštvalo, když s ní David odešel a stala se z ní vegetariánka, ale nakonec se s tím smířil. Asi nějaké pomatení smyslů, ale pokud vím, Marcus docela zapracoval. On se nezdá stařík. Vypadá, že neumí do pěti počítat, ale nějakej mozek možná ještě má a zdá se, že i nějaký city.

A zapomněla a bych na světovou raritku. První dva teplý a ještě k tomu vegetariánský upíři. Jimm a Nat, nejúžasnější strýčkové pod sluncem. Byli to nejlepší kamarádi Minnie a ona je prostě nemohla nechat umřít. Byla jsem jí vděčná. Jak já miluju ty jejich žabomyší války. Vezmu si dneska tuhle košili a ty si musíš vzít tohle, jinak nám to přece nebude ladit, vztekal se pokaždé Jimm, když mu Nat házel bobek na jeho vybrané a připravené oblečení. Nejsem dítě z mateřské školy, kontroval Nat. Strejda Jimm je stejně šílnej jako teta Alice a Nat je můj kamarád. To u něj si vylévám srdíčko, když už mi tady všechno přerůstá přes hlavu.

Tak a teď si představte normální den. Dva z prcků rozpoutají přírodní katastrofu v domě. To třetí se snaží zabavit teta Minnie projekcí myši, která dostává do hlavy obřím dřevěným kladivem. Mezitím se v obýváku povaluje Emmett se Sethem zahryznutým do zadnice a na schodech ječí Esme něco o starožitném nábytku. Z pracovny vyjde Carlisle v kostýmu Drakuly a snaží se zjednat pořádek. Má asi tolik autority jako Aro, sedící v trůním sále, jak si hraje s vláčky a nadšeně u toho žvatlá šššš hůů šššš hůůů. Fakt, nekecám. Selena to vyprávěla, že prej dostala o Vánocích od někoho mašinky a v životě se jí nedostali do ruky od té doby, co pustila krabici a chtěla si rozbalit další dárek. Všude kolem se míhá Dean s foťákem a jak magor mačká spoušť. To se pak není čemu divit, že s tím vyhrává lecjakou soutěž, protože něco bizardnějšího nikdy nikdo neviděl. Perličkou na dortu je příšerný jekot v hlavě, když se vzbudí Místy a prudí, že přitáhla z kalby v šest ráno a ráda by se vyspala. Ta holka to nemá v hlavě v pořádku. Alice třikrát denně někam lítá vrtulníkem a Jimmem v patách. Prý přehlídka sem a přehlídka tam. Je to u nás jako průchoďák. Nedá se tu vůbec nikam zalézt a díky strýčkovi Edwardovi nemá nikdo soukromý ani ve svý hlavě. Ten podělanej bastard, občas bych někdy škrtla zapalovačem.

Vedle mě se ozvalo vražedné zavrčení. No jo, ty rozcuchanej páprdo, však já bych to asi nedokázala.

Ale první upíří cvok je ze mě spolehlivě. Čas odejít nebo se tu stane něco zlýho.

V okně nahoře se ozval příšerný vysokofrekvenční jekot tety Alice.

Omluvte mě, jdu si vybojovat svou bitvu třicet na jednoho. Možná budu první v týhle rodině, kdo fakt dokáže odejít. Ani panu dokonalému Edwardovi se to nepovedlo a po pár letech se jako štěně připlazil zpátky.

Ale já jsem jiná, já jsem totiž …


Povídky od Linfe

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2 3   »

Kate

48)  Kate (08.08.2013 19:18)

Linfe, jsi skvělá! Tvoje povídka je skvělá.

kajka

47)  kajka (12.03.2012 15:26)

Linfe, to je výbornej nápad, nacpat je všechny pod jednu střechu. Moc by mě zajímalo, jak by tvá povídka vypadala dneska.:) Mimochodem, super název pro takovou taškařici, hned mám inspiraci pro dnešní večeři.

Marvi

46)  Marvi (09.08.2011 11:30)

Bylo to velmi vtipné :D :D :D Sice jsem poznala jen pár postav ale jsem zvědavá co se z toho vyklube, pokud bude v budoucnu nějaké pokračování

Noth

45)  Noth (19.01.2011 18:41)

No, ehm, tak jsem tedy tady...
Já za to vážně nemůžu, ale už jen samotný název si mě získal.
Jak už jsem předesílala, díky neúplné znalosti všech těch dozajista do puntíku vykreslených postav jsem si to nemohla užít tak, jak bych si to byla bývala užila v opačném případě, ale s trochou štěstí se mi snad podařilo většinu postav přiřadit ke konkrétním vyhlášeným autorkám.

Sedl mi ten uvolněný styl, jakým jsi celou situaci uváděla na pravou míru, a udělalo mi radost, že mi něco mlhavě říkala větší část z módních značek, což je na mě opravdu slušný výkon.

Nakonec jsem pro jistotu projela komenty, zda to není jen specifický defekt mé osoby, že mi unikla identita hlavní postavy, a potěšilo mě, že ostatní jsou na tom stejně bídně!

Díky za prohlídku Tvého bláznivého paneláku.;)

Bosorka

44)  Bosorka (05.11.2010 13:26)

Linfe - na panelák jsem úplně zapomněla. . Krásné shrnutí a já mám co dělat, abych udržela vršek hlavy tsm, kde má být...

Linfe

43)  Linfe (05.11.2010 11:58)

Díky Janebo

Janeba

42)  Janeba (05.11.2010 11:18)

Tak k tomu se nedá absolutně nic dodat! Skvěle jsem se bavila! Díky!

Linfe

41)  Linfe (18.10.2010 12:54)

Ahoj holky, ani jsem si nevšimla, kolik nových komentíků tu je. Ještě dneska večer se pokusím vám do zápatí umístit odkazy na příslušné povídky ve kterých se výše zmíněné postavy vyskytují :-)

julie

40)  julie (17.10.2010 03:10)

Ufff...tak po tomhle neusnu , ještě teď se válím smíchy, bezva nápad takhle udělat skladádačku z povídek , celkem jsem se chytala a zařazovala, co , kdo a kam patří, ale Minnii a Willa musím dohledat ... tedy, pokud si nezřídíš nějakou nápovědu-budku pro nešťastníky, kteří tady ještě nejsou dost dlouho, aby se chytali... Jenže teď abych si našla nějaké uklidňovadlo na usnutí a protože má manžel noční, a tudíž je pro tento případ nepoužitelný, bude to muset být nějaká knížka...asi dočtu Anitu Blake-Smrtící tanec.

SarkaS

39)  SarkaS (11.10.2010 13:52)

Perfektní povídka... Když jsem se dopracovala až k Arovi na trůnu jak žvatlá ššš hůů ššš hůů tak jsem začala smíchy škytat... Neuvěřitelné, fakt se nemůžu dočkat té povídky co po tom bude následovat, protože tahle kombinace různých povídek je vážně něco extra

38)  Alorenie (01.09.2010 18:45)

Skvělá povídka!!
Moc by se hodilo pokračování
Můžu se zeptat, z kterých povídek jsou ty postavy? Nejsem tu jaksi takový znalec :D
Úžasný, úžasný! Piš rozhodně dál!

37)   (20.08.2010 18:59)

Já zapoměl udělat to poslední varování a...
Ehm, radči se o tom nebudme bavit ano?
Prostě skvělý

Kamikadze

36)  Kamikadze (18.08.2010 18:19)

ty linfe, už by to chtělo napsat něco k tomu paneláku. Hele, nebudeš věřit, ale četla jsem to mamce a spadla smíchy z pohovky, to je dobrý, ne?

Linfe

35)  Linfe (14.07.2010 21:36)

Natalko musis trochu dockat casu :-)

nathalkasimova

34)  nathalkasimova (14.07.2010 21:31)

A kdože to je a co je??

Joana

33)  Joana (20.06.2010 23:59)

mamma mia, že už se ten svět plný nadpřirozených potvůrek ale zaplnil Žít v tom domě, asi už mi taky definitivně šiblo
moc hezké propojení postaviček

Alrobell

32)  Alrobell (19.06.2010 11:00)

Mix toho nejlepšího, tentokráte pod taktovkou Linfe! Docela by mě zajímalo, kdo nám to tady vypráví... no, ale to se časem dozvíme, že?

Tak tomuhle já říkám bomba - skvěle jsem si zopákla povídky od holek, ale dát všechno dohromady je naprosto vražedná kombinace!

Linfe

31)  Linfe (19.06.2010 08:01)

Bye: investigativni zurnalistka jo? A na to si prisla kde? Vzdyt jste mi je vsechny tak pekne zavarili za ja uz to jenom kydla do hrnce, zamichala, protrepala a bylo to :-) tak az tam dorazis pekne je ode me vsechny pozdravuj :-)

Popo: pokracovani s hlavni hrdinkou NEKDY bude ale zatim fakt nevim. Moc dekuju za nadherny komentar bylo to prijemne cteni po ranu

Popoles

30)  Popoles (19.06.2010 00:00)

Moje milá Linfe... TY... jsi... nebezpečná, víš to?

Normálně mám odřeniny na rohovkách, jak jsem očima vysokorychlostně klouzala po monitoru a bulvy mi vypadávaly pod tlakem ven.
Normálka jsem se viděla uprostřed toho blázince - myslím, že po několika minutách bych z toho mlátila čelíčekm o nejbližší pevnou plochu - v marném pokusu vzbudit se z té noční můry .

Prostě podařil se ti dokonalý gulášek, řádně opepřený a s notnou dávkou šťavnatého masíčka .

Jen jednu reklamaci mám - jak to, že to skončilo? Co ta poslední věta?
Ale ať už je tu pokráčko, páč já se nemůžu dočkat, kdopak je ona tajemná skoro zcvoknutá upírka

A mimochodem, moje postavy si klidně pro tuhle sekanou pujč, máš mé svolení s nimi naložit - či je naložit - podle toho, jestli bude další díl guláš, nebo rovnou tlačenka

Bye

29)  Bye (18.06.2010 23:55)

Linfe, mě tady něco uniklo!!!
Napsalas to samozřejmě úplně jasně a geniálně, paní investigativní žurnalistko!
Konečně mi někdo otevřel oči!
Je to fakt cvokhaus. Hned zítra balím kufry! Tohle se fakt nedá :D

1 2 3   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek