Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/bels1.jpg

Co nám na sebe prozradila naše neuvěřitelná Noth? Co ráda dělá a co má v plánu? A proč by chtěla pokoj vzhůru nohama? To vše a mnohem víc se dočtete v dnešní zpovědi!

A protože mě nazývá řiťolezcem, pojďme jí všichni hromadně zalichotit!

Nothie, dřív, než si začneš zjišťovat moji adresu a rodné číslo, zhluboka se nadechni a vydechni. Ták, je to lepší, že jo? Já si taky myslím… Nedáš si něco k pití? Ne? Tak se pohodlně usaď, protože začínáme.

Vím, že filmovému zpracování Twilight ságy příliš neholduješ a tak mě napadlo... jak jsi k sáze vůbec přišla? Bylo to takové to rozhodování v knihovně „Nad čím se zasměju tentokrát?“  nebo ti snad byla doporučena?

Opravdu netuším, čím to může být, ale začíná se mne zmocňovat pocit, že se mě chceš zbavit. Nejen, že jsi mne odsoudila k psychické přípravě na okamžik, kdy budu nucena pohlížet na svůj nick napsaný Caps Lockem, ale dokonce ze mne hned v rámci první otázky nepřímo děláš upgradeovanou verzi nepřítele státu. Šířit se na stránkách věnovaných tvorbě fanoušků Twilight ságy s tvrzením, že sága samotná je pro někoho předmětem smíchu, je dle mého názoru do detailu promyšlená vražda. A pak že dokonalý zločin neexistuje.

Jen bych ráda předeslala, že literaturu jako takovou za směšnou nepovažuji, pokud pobavení nebylo autorovým záměrem (strýček Podger a Liverpoolské syrečky mě vždycky dostanou), tomuto účelu však z fleku poslouží časopisy pro náctileté - typu (Šťastná 13, či Sweet 17). I když se musím přiznat, že jsem se musela držet, abych si při každé další podobné frázi typu - změřil si mě  pohledem - neudělala čárku.

Takže, jak že jsem to k sáze vlastně přišla? Obávám se, že tě poněkud zklamu, když přiznám barvu a popravdě odpovím, že jsem s ní přišla do styku právě prostřednictvím filmové verze prvního dílu, u kterého jsem rovněž skončila. Matně si vybavuji, že jsem snad byla nemocná, či něco na ten způsob, a prostě jsem na ni narazila. Žádná láska na první pohled to nebyla, přesto jsem se však rozhodla okusit i knižní předlohu, která by z mého úhlu pohledu filmové ztvárnění roznesla na kopytech. Hlavním motivem, který mne k přečtení ságy nasměroval, byl pokus o znovunavázání kontaktu. Jako osoba, která čas od času změní školu (pořadové číslo 4 hodlám dostudovat), jsem v sáze nalezla další z témat pro nezávaznou konverzaci s bývalými spolužačkami, které tento žánr okouzlil.

Vím, že nebudu mluvit jen za sebe, když řeknu, že tvé psaní je jedinečné. Myslíš, že se z tvé dílničky dočkáme ještě nějaké fanfiction povídky, nebo nám uděláš radost a zveřejníš nějakou tvorbu na Bez Hranic?

Jen tak mimochodem, to řiťolezectví jsi studovala kde, že jsem tak smělá? Vážně, Ajjo, tohle nemáš v popisu práce, nikdo ti za to nezaplatí, nebo snad ano? :D

Opravdu si nepřipadám nijak jedinečně, pokud však onen přívlastek trochu zobecním a snížím jej na úroveň snesitelnějšího jiný/zvláštní, mohu snad poněkud nesměle přikývnout, ovšem mnohem méně úsilí by mě stálo sepsat tisíc a jeden důvod, proč mou tvorbu nečíst. :D
(Tak například „přechodníkuji“ a to hojně. Možná proto, že upíři, ať už Stepheniina třpytící se varianta, či ti, kteří kráčí ve šlépějích klasického Drákuly, pro mne vždy byli, jsou a patrně i nadále budou chodícími mrtvolami a ve srovnání s jejich dlouhověkostí snad nějaký ten archaismus nezaškodí, ne? Anebo to bude tím, že nemusím za každou cenu spadat do vytyčených měřítek…)

Zpět k otázce (Holden by ze mě měl dozajista radost). Na svém shrnutí jsem se nerozvážně zavázala k sepsání poslední jednorázové povídky, kterou bych chtěla završit své působení/nepůsobení zde. Netuším, co mě to napadlo, ale asi jsem podlehla jisté souměrnosti, která na mě vyskočí z perexu shrnutí, hlásajíc skóre 3:3, třebaže autorství Němé dohody si nemohu plnohodnotně připsat.

V bezhraničním prostoru rovněž nic neplánuji. Něco k zveřejňování by se našlo, ale to už souvisí s osobou, která obývá mé tělo a mysl, když Noth není doma, a bylo by nefér připsat tomu virtuálnímu trdlu všechny zásluhy. :D

Moc toho o tobě nevíme, co tedy Nothie ráda dělá ve volném čase, krom toho, že píše? (Odpověď „Nic“ se nebere jako odpověď :P)

Mohu tě ujistit, že odpovědí „nic“ bych tě rozhodně neodbyla.
(Zaregistrovala jsi ty vyčerpávající a bezobsažné odpovědi výše, že?)
Když pomineme všechny úkony potřebné k životu společně s povinnostmi, přeci jen nám tu zbude pár položek.

Především přemýšlí, přestože to někdy bolí. Dívá se a snaží se uvidět. Poslouchá a snaží se naslouchat. Vzpomíná a zároveň se snaží čelit budoucnosti. Vede se skřítětem bezcenně hodnotné debaty kupříkladu na téma, jak fajn by bylo, kdybychom v bytě měli takový kouzelný čudlík, kterým by nám bylo umožněno přesunout obyvatelnou plochu na strop, a všechen ten nepořádek by zůstal na podlaze. Říká se o ní, že ráda mate lidi, a možná je na tom něco pravdy. Baví se s přáteli, navštěvuje rodinné příslušníky, nepohrdne zajímavým kulturním, či sportovním programem a veselou společností. Zcela vědomě si komplikuje život. Zásadní rozhodnutí činí impulzivně, neb je strašně nerozhodná, a proto jí nezbývá než věřit, že podvědomí zná tu správnou odpověď. Poslouchá hudbu nejrůznějších žánrů, věnuje se četbě. Kvůli nelibosti, kterou chová k MHD, způsobenou alarmující pohodlností dnešní populace, zpravidla chodí pěšky, pokud jde o rozumnou vzdálenost. Nerada splňuje něčí očekávání (pokud ovšem tato skutečnost nenaplňuje Vaše očekávání, to by pak byla nahraná).

Co Vám mám povídat, je to blázen, ale když to opíšu tolika slovy, zní to hned lépe, no ne? :D

Kdybych ti právě nabídla, že ti zasponzoruju jakoukoliv dovolenou, kterou si budeš přát, kam by to bylo? Do tepla, nebo do zimy?

Zasponzoruješ? Popravdě? Asi bych se snažila o nečitelný výraz a jistotu v hlase, když bych s rukama v obranném, stejně jako smířlivém, gestu couvala k nejbližšímu východu se slovy:
„Kdo jsi a cos udělala s Ajjinkou…“

Ale pokud se držíme té čistě hypotetické roviny, nepohrdla bych návštěvou Islandu, či Finska.

Věřím, že přečtených knih máš na kontě mnoho. Kterou bys mi doporučila k chladnému zimnímu večeru? :D

Patrně Bibli nebo Telefonní seznam, protože ses mi svěřila, že nevlastníš ani jedno. :P

Představ si, že jedeš českým (čti smradlavým, špinavým, nepohodlným) vlakem a v zastávce Bobrovníky přistoupí Ian Somerhalder, pozveš ho k sobě do kupéčka, nebo ho necháš stát na chodbě?

Tohle mělo být zákeřné, že? :D

Ovšem mám ten pocit, že s odpovědí nebudeš spokojena. Pravděpodobné jsou dvě situace. První se týká skutečnosti, že cesta vlakem s sebou pro mne osobně nese jistou symboliku. Všechno to očekávání, bezstarostná euforie, šustění alobalu, vůně řízků, všudypřítomné kodrcání, sluneční svit na tváři…

Všechno jsou to strašně šťastné vzpomínky, vlakovou dopravu řadím mezi své nejoblíbenější způsoby, kterak se dostat z místa A do místa B, a perfektně se v nich přemýšlí. Obvykle se probojuji k sedadlu u okna a dobrovolně se ztratím ve vlastních myšlenkách. Takže první scéna skončí tak, že bych si chudáka Iana patrně ani nevšimla.

Druhá alternativa volně navazuje v případě, že by se kolem něj shromáždil dav fanynek skandujících jeho jméno. No a uznej, že to bych se pak vůbec neobtěžovala věnovat jim byť jen minimální pozornost. :D

Jsi zakladatelkou fanouškovské skupiny !Team Nebraska!, jaký je to pocit? Dovedeš ho blíže specifikovat? :D

Je to… přirozené?

Ano, to je to správné slovo.
Je přirozené, oslovovat Nebrasku holka a jednoduše zapomenout, že na druhé straně sedí mnohonásobně zkušenější osoba, protože v tu chvíli je stejně údajně zmatená. :D
Možná taky proto, že za vší tou fenomenalitou je to prostě fajn ženská.

(Mohla bych sem vměstnat nespočet superlativ na její adresu, ale některé věci lze sdělit stejně tak jednoduše, a přece neztrácejí na důležitosti.)
A někdy mám pocit, že otravování lidí je mým posláním. :D

A teď klasický vyřazovák: Robin Hood nebo Sandokan? Červená Karkulka nebo Mařenka? Růžová nebo purpurová? Učesaná nebo neučesaná? Plesnivý sýr nebo plesnivá šunka? Střelná nebo zápalná zbraň?

Rozhodně Sandokan - Červená Mařenka – purpurová - patrně neučesaná, protože ať se člověk snaží, jak se snaží, s tím, co mám na hlavě, je výsledek ve většině případů totožný – plesnivý sýr, protože vlastní botulotoxinovou farmu snad nebudu ještě nějaký ten pátek potřebovat – tak u této otázky jsem přemýšlela déle, než je zdrávo. Vím, že momentálně není žádoucí, abych na otázku odpovídala jinou otázkou, ale stejně to risknu:
„Co bys řekla na menší flambování?“

Poslední otázka… Kolik způsobů mučení znáš? Chci se na ně jen psychicky připravit, až je budeš aplikovat na mně. Vydrž, někdo zvoní…

Noth?! Co ty tu… Uáááááá!!!

Na mučení moc nejsem, i když za jeho velmi účinnou formu považuji depilaci, o epilaci už vůbec nemluvě. Mnohem více pozornosti věnuji trestům. V té mírnější rovině je to lechtání, v jejich čele pak figuruje absolutní ztráta zájmu/ignorace dané osoby. Já to nazývám trestem, někdo požehnáním. :D

A jen tak mimochodem, opravdu mne vidíš jako ten zvonící typ? :D

 

Povídky od Noth

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Noth

23)  Noth (17.10.2010 17:56)

V pohodě, Hani.
Jen mě štve, že neumím odpovědět hlavně sama sobě, víš?:D
Když se ve mně nevyznají ostatní, je to v pořádku.
Když s tím mám problémy i já sama, tek už je ale něco špatně.

Evelyn

22)  Evelyn (17.10.2010 08:30)

Nothie, já nejsem zklamaná. To mě zase mrzí, že to tak vyznělo. Je jsem dostala vlastně přesně takovou odpověď, jakou jsem čekala. Takovou, která k Tobě tak nějak prostě patří.

Noth

21)  Noth (16.10.2010 23:29)

Evelyn:
Mrzí mne, že jsi svým způsobem zklamaná, třebaže jsi podobnou odpověď očekávala.
Věř mi, že ještě více na palici je pro mne nutnost obývat ten stísněný prostor s vlastními myšlenkami.
Skutečnost, že jsem Ti nedokázala odpovědět na Tvou otázku mne zasáhla dvojnásobně, protože mě sama o sobě trápí už dlouho a přivádí mne do nezáviděníhodných stavů.
Nevědět, co vlastně chceš, je jeden z těch nepříliš příjemných pocitů...

Noth

20)  Noth (16.10.2010 23:23)

Qauppa:
Jasnými favority jsou Oscar Wilde a Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry.
"Studuji" na gymnáziu šlechtitelů hrachu.
A prahnu po nové sadě kuchyňských nožů.
(Nic mě nedokáže dopálit víc než lidská omezenost a tupý nůž):D

Evelyn

19)  Evelyn (16.10.2010 21:35)

Tak jo, dozvěděla jsem se asi tolik, kolik jsem očekávala - tedy nic.
Neber to jako urážku nebo tak (vážně to tak nemyslím), ale někdy je náročné a trošku na palici se s Tebou bavit.

Quappa

18)  Quappa (16.10.2010 21:20)

Ahoj Noth, ak môžem tak sa spýtam aj ja.
Aká je tvoja obľúbená kniha prípadne autor.
(Neviem ale nejako som sa dovtípila že študuješ- asi ženská inuícia ) Zaujma ma teda čo študuješ. Ak to nieje teda moc osobné.
A aktuálna téma ,( aspoň podľa našých obchodných reťazcov) čo by si chcela tento rok pod stromček? :)

Ree

17)  Ree (16.10.2010 19:26)

Jů, Neb, to je nápad Ale já bych vám ji nepůjčila No, uvidíme. Jestli bude zlobit, tak si ji tam připíchnu

Noth

16)  Noth (16.10.2010 16:35)

Připíchnout na nástěnku, nebo uskladnit do vitrínky - to je mi ale výběr!

Ree: vážně se na to vykašli, přišla bys o předmět vydírání a ten se vždycky hodí.;)

Neb: Pokud by nebyla zvukotěsná, tak byste ten měsíc patrně nevydrželi.:D

Nebraska

15)  Nebraska (16.10.2010 15:26)

Mohly bychom si Noth nechat zavřít do vitrínky a vždycky měsic bychom ji každá měli doma, co, Ree?
(A klidně mě SEPSUJ, Noth! ;) Jsem ráda, že šíříš mé oblíbené sloveso )
Nedoceněná, to by byl hezký název thrileru B)

Ree

14)  Ree (16.10.2010 13:38)

O sebevědomí? Já ani nevím Mám malou paměť! Měla bych si koupit novou paměťovku... Ale ta otázka vůbec nebyla o mém seběvědomí, ale mé inteligenci
Dobře, možná máš pravdu, že teď jich je plno, ale... Co takhle soukromý tým? Já si tě třeba připnu na nástěnku. Teda, ne přímo tebe, ale tebe

Noth

13)  Noth (16.10.2010 13:33)

Ree:
Add 1 - Co jsem ti říkala o tom sebevědomí? :D
No nic, ještě na tom zapracujeme.;)

A k té druhé otázce, přijde mi to zbytečné/ztráta času/zahlcování facebooku. Navíc by to postrádalo smysl, tedy já osobně nemám nic proti nesmyslným věcem, ale i tak. Zkrátka a dobře - bylo by to o ničem.

!TN! je tu proto, že jsem Nebrasčinu tvorbu považovala, považuji a patrně i nadále budu považovat za nedoceněnou.
(Ano, mám sklony lidi moralizovat:D )
Chvíli jsem tomu vzdorovala, ostatní měli tu možnost učinit tento krok přede mnou, ale pak jsem si řekla "DOST" a už nebylo cesty zpět.

POK........VAV-NVPPS
(ano, právě teď bych Lipi pořádně sepsula za ty tečky, kdo to má počítat, že?:D)
je tu pokud vím pro bleskové informace týkajících se Té knihy a vývoji dalších kapitol Karolčiných povídek.

Ještě jsem zaregistrovala Tpmbf, ale tady si prvotním záměrem nejsem jistá.

A pak je tu poslední kategorie - skupiny, které si nerozvážně zakládají autorky navzájem, a upřímně řečeno, do tohoto šuplíku bych opravdu nerada patřila, asi ve mně zbyla špetka soudnosti.

Vem to pozitivně, Ree, pořád mě máš čím vydírat.

Ree

12)  Ree (16.10.2010 11:25)

he, Nothie
Tak já bych měla taky jednu otázku...
Je pro tebe hodně těžké psát si se mnou tak, abych to pochopila?
Tak teda dvě otázky...
Proč nechceš, abych ti založila skupinu Team Noth? :'-(
PS: Ať žijou přechodníky!!!

Noth

11)  Noth (16.10.2010 10:27)

Ivanka:
Neboj, ve tvém případě se žádné flambování konat nebude.;)
- Že bych je přímo vyhledávala nebo jinak zbožňovala, to říci nemohu, ovšem čas od času se u toho člověk královsky nasměje.
- Od té doby, co mě poplivala lama, se cirkusům vyhýbám obloukem.:D
- Takhle všeobecně se špatně odpovídá, u všech písniček to vidím tak, že snad neexistuje interpret, od kterého by mi sedla každá píseň - některá se povede/jiná zas tolik ne.
Ale rozhodně to není tak, že bych se orientovala pouze na ty zahraniční.
Záleží na tom, zda mne osloví text, či se dostaví ona známá husí kůže.
Jen v mé přítomnosti nepouštějte Kerndlovou, ano?
- Království za to, když mě nebudeš nutit vybírat.:D
Ale asi bych dala přednost divadelní hře/činohře.

Noth

10)  Noth (16.10.2010 10:06)

Neb:
- Mám vcelku dobré zkušenosti s filmy se specifickým hereckým obsazením, takže se nebojím vyzkoušet snímky, kde vystupuje kupříkladu Jack Nicholson, Jim Carrey, Johny Depp.
- K odreagování posloužít třeba i ten komediální seriál, ovšem nedávno jsem narazila na Dollhouse a shledávám jej koukatelným, třebaže pochybuji, že se někdo zeptal R. Bradburyho, co on na to.
- Z další otázky mám poněkud strach, protože jsi mi osvětlila, co ve tvém slovníku označení "objev" znamená.
Mám ten dojem, že hudebníka takového typu u mne nenajdeš.
- Aktuálně to jsou Bídníci V. Huga.
- A pravidelná koupě se nekoná. Brambory se dají stejně dobře loupat i do reklamních letáků a jednou jsme si jejich prostřednictvím dokonce se skřítětem v létě udělali falešnou koulovačku.;)

Noth

9)  Noth (16.10.2010 09:45)

Evelyn:
To je opravdu ošemetná otázka, jak jsem se již doznala, kdybych o tom moc přemýšlela, tak asi zešílím.
(Pokud současný stav považujeme za normální)
Notnou část svého dosavadního života jsem to řešila tak, že prozatím bude stačit, když budu "dobrá ve všem", abych měla všechny dveře otevřené, ale uznej sama, je to blbost.
Budoucnost je pro mne jedna velká neznámá, ale jednoho dne bych o sobě ráda oprávněně smýšlela jako o dobrém člověku.;)

Ivanka

8)  Ivanka (16.10.2010 09:43)

Teda, co se tady člověk nedozví!? :D :D Mám na tebe nějakou otázku:
1. Máš ráda ty přehnané americké slaďárny?
2. V cirkuse se radši díváš na provazochodce nebo krotitelé lvů?
3. Líbí se ti české písničky?
4. Divadelní hra, činohra, muzikál nebo opera?
Pokud ti moje otázky přijdou blbé, přehnané či vlezlé, tak věř, že to nedělám schválně.

Nebraska

7)  Nebraska (16.10.2010 08:09)

Ahoj, Noth :-)
Předem mého dopisu si tě změřím pohledem
A vzápětí se tě zeptám na pár věcí:
- nejoblíbenější film(y)?
- seriály raději komediální, detektivní, nebo jiné (Gynda v trní atp. ;) )
- poslední hudební objev?
- právě čtená knížka/knížky?
- kupuješ pravidelně nějaké periodikum?
Děkuji převelice a polechtej za mě skřítě ;)

Evelyn

6)  Evelyn (16.10.2010 07:33)

Skvělé otázky a řekla bych typicky Nothiovské odpovědi.
Naprosto souhlasím se Tvým důvodem používání přechodníků - mně se taky k těm upírům z dob dávno minulých jaksi hodí.

A teď otázka (i když popravdě asi ani neočekávám odpověď, která by mi něco bližšího řekla, nebo kterou bych pochopila) - Jaké jsou Tvé plány do budoucna? V čem vidíš smysl svého bytí (chápu, že pouštět se s Tebou do filosofie je skoro sebevražda, ale nemůžu si pomoct )? Čemu se chceš jednou věnovat(myslím tím zaměstnání)?
Děkuji

Bye

5)  Bye (15.10.2010 22:55)

Díky, bavila jsem se královsky.
Zaujaly mě opravdu všechny otázky i odpovědi. Jedno ale fakt musím vyzdvihnout! Ano, EPILACE JE MUČENÍ a jako taková by měla být trestně stíhána!!!

Noth

4)  Noth (15.10.2010 22:00)

Zeptala bych se ho, jestli je obeznámen s faktem, že neexistuje, popovídali bychom si o hygieně stolování a zakončili to debatou na téma: "Víš, že bys vydělal slušný balík, kdybys zažaloval S. Meyer za neoprávněnou mystifikaci?". Takový je plán, i když počítám s tím, že by v průběhu vzal nohy na ramena...

Co se té druhé otázky týče, žádnou "tajemnost" na sobě nepozoruji.;)

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Edward & Bella