Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/bab%C3%AD%20l%C3%A9t.jpg

DVACET TŘI DNÍ

 

 

15+

„Už je to tak, drazí přátelé… Krásné léto je za námi a přichází oblíbené deštivé počasí… Máme tu právě půlnoc a s ní i počátek nového dne. Pokud jste včera něco zvrtali, dnešek je novou šancí to napravit…“ Edward se znechuceně natáhl po rádiu a vypnul ho. Bella se zavrtěla na sedadle a vzdychla. Od té chvíle, kdy odjeli z Forks, ani nepípli.

„Kam jedeme?“ vyzvídala.

„Vezu tě na letiště. Snad tam někdo ještě bude.“

„Edwarde, nemůžeme odtud odjet,“ vymlouvala mu a konečně se k němu otočila. Spíš natočila.

„To máš pravdu. Proto odlétáš jenom ty. Já se pak vrátím domů.“

„No to ne… Já… Nemůžeš se tam vrátit, co když se ti něco stane?“ zděsila se.

„Vyřešilo by to náš problém, měla bys být vděčná,“ řekl a Bella se zamračila.

„To nebylo vtipný,“ odsekla. „Nemáme problém.“

„Tohle je známka toho, že máme.“

„Jo? Jaký, prosím tě?“

„Vážně o tom chceš mluvit teď?“ vyhrkl nervózně a podíval se do zpětného zrcátka.

„Miluju tě,“ řekla, jako kdyby to všechno mělo vysvětlit. Edward se na ni krátce a překvapeně podíval, načež stočil volant a vjel na hliněnou cestu mířící mezi stromy. Zhasnul motor a otočil se čelem k Belle. Natáhl ruku a lehce se dotknul její tváře.

„Jsi si jistý, že je tohle správná chvíle pro…“ Položil jí prst na ústa a umlčel zbytek jejích slov.

„Teď já,“ zašeptal a olízl si rty, jako kdyby je mohl mít upír suché. „Ač to tak nevypadá, pořád na to myslím. Na to všechno, co jsme si řekli, co jsme si udělali a čím jsme si ublížili. Vím, jak moc se chceš milovat, ale to na mě… Dáváš mi moc velkou zátěž a já se bojím – šílím strachy – že tě zklamu, chápeš? Není to tím, že bych tě nechtěl. Miluju tě a zbožňuju tě a chci tě, ale sex je moc nebezpečný, Bello.“

„Je to důkaz,“ vydechla.

„Důkaz čeho?“ nechápal.

„Toho, že to myslíš vážně… Sex ke vztahu patří. Je to jeho součást…“

„Myslíš, že když s tebou nejsem připravený spát, že to nemyslím vážně?“ vyhrkl překvapeně.

„Nejsi připravený?“

„Ne. Na tebe ne. Děláš se mnou hrozné věci, Bello. Když jsi poblíž, tak vidím jen tunelově a na konci toho tunelu jsi ty. Nekoukám okolo a přesto vím, že bych měl, protože jinak se ti něco stane. Ignoruju varovné sirény v mojí hlavě, když tě líbám a hladím, protože jinak bych se tě nemohl dotknout. Ovládám se z posledních sil, když mi sténáš pod rukama a připadám si, že v rukou držím hadí kůži. Tak křehkou, že o trochu víc zabrat, rozpadne se mi v prstech na prach. S tebou jsem prostě jiný. Ano, měl jsem holky v posteli. Upíří holky, které byly jako já. Sex je nádherná věc, ale s milovanou osobou je to něco víc. Nejsem si jistý, že bych to dokázal tak lehce, jako s nimi.“

„Já jsem had?“ ofrnila se Bella a Edward svěsil rezignovaně hlavu a lehce se zasmál.

„Zase sis vybrala tu nejméně důležitou část…“ úpěl. Vztáhla k němu ruku a zvedla mu tvář. Přitáhla si ji blíž ke své a přitiskla své rty k jeho. Odtáhl se během chvilky a smutně se pousmál. Opět nastartoval a mlčky vyrazil k letišti za Forks. Bylo pár minut po půlnoci, když tam dorazili. Všude byla naprostá tma.

„Asi tu už nikdo není,“ povzdychla si Bella a odepnula si bezpečnostní pás.

„Počkej tady, podívám se tam,“ řekl Edward a vylezl z auta. Dívala se, jak mizí z kuželu světla, které vrhala přední světla, a sevřel se jí žaludek. Vždyť se vrátí, tak co šílí? Jen vteřinu zvažovala, že poslechne a vážně počká v autě. V té druhé sekundě rozrazila dveře a vyběhla ven. Po chvíli toho zalitovala. Edward byl pryč, všude kolem ní tma a ticho. Občas zaslechla jen z blízkého lesa – ten byl snad absolutně všude – zvuky zvířat a praskajícího dřeva. Naprázdno polkla a otočila se kolem své osy. Kdyby tu byl nějaký cizí upír, nejspíš by jí to bylo stejně prd platné. Nepřipadala si jako hrdinka, proto zvolila úkryt. Auto bylo dál než ohromná stodola. A ta alespoň slibovala, že by v ní teoreticky mohl být Edward.

Skoro se tam rozeběhla. Iracionální pocit, že ji někdo pronásleduje, ji přiměl poslední dva metry vážně utíkat. Vrazila do dřevěných dveří a vběhla. Uvnitř byla stejná tma, možná větší. Přímo proti ní byla vrtule velká jako medvěd. Málem vykřikla, než si uvědomila, že to patří k tomu letadlu za tím čumákem. Přikrčila se, aby necinkla hlavou o letadlo, a protáhla se dál. Jedna strana byla zahalena velkou bílou plachtou. Visela na křídle jako duch.

„Edwarde?“ kníkla nejistě. Co jí to vůbec napadlo sem jít? Sama? Propletla se pod tou plachtou a s hrůzou zjistila, že je tam další. „Do háje,“ vrčela a pokoušela se nepropadnout panice. „Edwarde, jsi tu?“ Bílá látka se lehce vlnila v rozprouděném vzduchu od Belly. Periferním viděním si všimla stínu a prudce se za ním otočila. Ledové ruce se jí omotaly kolem pasu a zachytily ji těsně předtím, než sebou řízla o zem.

„Co tady děláš?“ zašeptal s lehkým pobavením Edward.

„Hledám tě… Já se tam asi bála…“ kuňkla.

„Asi bála? Čeho? Byl jsem kousek od tebe…“

„Proč jsi mi neodpověděl, když jsem tě volala?“ stěžovala si.

„Bylo roztomilé tě sledovat…“

„Šmíráku,“ sykla. Rozesmál se a přejel jí prsty po páteři. Zavřela oči a zaklonila hlavu. Byl to příjemný dotek, který si o tuhle reakci přímo říkal. Vnímala, jak se jeho svaly v těle pohnuly a on se k ní sklonil. Přitiskl rty na její odhalené hrdlo a tiše zavrněl jako kotě.

Prsty mu vpletla nad krkem do vlasů a ze všech sil se snažila udržet jej u sebe. Nebránil se. Naopak. Přitiskl se blíž a uvěznil ji mezi svýma rukama. Lehce vyjekla, když jí ladně podtrhl nohy a položil ji na kus plachty. Tyčil se nad ní a Bella se pokoušela popadnout dech z toho neočekávaného pohybu. Když se usmála, sklonil se a znovu ji políbil. Cítila jeho ruku na boku. Pomalu a nenápadně mapovala její křivky a lehoučce přejížděla po okraji džínů. Zavrtěla se a nadzdvihla zadeček proti Edwardovi nad sebou. Protáhl ruku pod její záda a stáhl si ji do náruče ještě víc. Tentokrát Bella nevykřikla. Klesl k ní a svou ruku vrátil k jejím džínům. Prstem zajel kousek pod ně, až jí naskočila husí kůže. Sama své prsty nechala, aby zmapovaly jeho ramena. Ledová a pevná. Mužná a jeho. Edwardova ramena. Vytřeštila oči a propnula se v zádech, když ji překvapil a vsunul celou ruku pod kalhoty. Kdy sakra rozepnul zip? Přicházela o rozum, ale z posledních sil ho zadržela.

„Ne, počkej…“ hlesla a její hlas zněl jinak. Omámeně a zastřeně.

„Ne, nepočkám,“ odporoval podobně zvláštním hlasem a přinutil tak Bellu, aby se mu podívala do očí. „Chci ti dát kus sebe, než odjedeš. Vážně chci. Ty chceš po mně důkaz, ale já na to nejsem připravený. Ne na opravdový sex, Bello. Tohle je nejvíc, co můžu. Napadlo mě to už ráno, ale… Zvrtlo se to. Celý den se zničil a já nechci, aby sis myslela, že couvám,“ šeptal a jeho ruka v jejích kalhotách se pohnula. „Vím, že tohle místo není zrovna romantika sama, ale…“ Proklouzl pod tenkou látku kalhotek a zasténal, když se jeho prsty dotkly opět její holé kůže. Když do ní vnikl, zadržela dech a prohnula se v zádech jako luk. Zatmělo se jí před očima a nehty zaryla do jeho ramene, za které jej stále držela. Přitiskl si ji víc do náruče a políbil její odhalený krk. Prsty začal lehce pohybovat a jako kdyby přesně věděl, kam sáhnout, napadlo Bellu, než se kousla do rtu, aby nevykřikla.

„Tohle místo je náhodou hodně romantický,“ vyhrkla mezi vzdechy a zapřela se Edwardovi o hrudník. „Jestli tohle uděláš, nebude mi to stačit, Edwarde…“ varovala ho.

„Nejspíš s tím… počítám,“ zašeptal a něžně se pousmál, než ji znovu svázal v jediném polibku a plynulých pohybech jejich těl.

 

***

Zarazila ho na poslední chvíli.

„Ehm… Emmette, nevolej mu teď… věř mi,“ špitla a přiměla ho položit telefon.

„Proč?“ zajímal se Emm a v očích se mu zajiskřilo v přívalu pochopení. „Že by?“ dotíral.

„To je soukromá věc. Jeho a Belly… Stejně by ti to nezvedl,“ dodala a vrátila se k oknu, které pozorovala od odjezdu těch dvou. Stihnou to?

„Alice?“ vyhrkl Jasper, když vpadl do domu. Prudce se k němu otočila a zmateně zamrkala. „Už…“

„Ale jak to? Sakra, Jaspere! Nic přes tebe nevidím!“ vztekala se, zatímco se hrnula ke dveřím s ostatními v zádech. „Ani omylem, Richarde! Ty tady zůstáváš!“ sykla. Richard se zarazil v polovině kroku a nafoukl tváře.

„Diskriminace!“ štěkl.

„To si teda piš,“ souhlasila Alice.

„Na to zapomeň, jdu taky.“

„Nejdeš.“ Anna byla s Alicí zajedno. „Počkej tady na mě.“

„Děláš si srandu?“ vyhrkl překvapeně Richard.

„Richarde…“ úpěla Anna.

„Nehodlám se o tom bavit, zůstáváte oba a tečka,“ vzdychla Alice.

„Co?!“ křikla Anna a Richard se se zadostiučiněním ušklíbl.

Jasper s Alicí, Emmettem a zamlklou Rosalií vyběhli do probouzejícího se dne.

„Nebe je krvavé,“ konstatoval suše Jasper.

„Ne, to je růžová. Růžová, jako příslib nových dní,“ odporovala mu Rose. „Nevolej ďábla, když jde jinudy.“

„Dobrá, tak je to růžová,“ vzdal to Jasper. Alice byla pekelně nervózní. Bylo jí jedno, jestli je nebe krvavé nebo růžové. Klidně mohlo být i puntíkované, jen když to dopadne dobře.

„Tudy,“ pobídl je Jasper a stočil své kroky doprava. Zůstali stát za řekou mezi stromy.

„Alice?“ zeptal se Emmett. Věděla, že chce vědět, kdy a kde se ta pakáž objeví, ale jak to asi…

„A jak to mám do háje vědět?“ zavrčela na něj.

„Jihozápad, počítám, že za minutu,“ špitl Jasper a postavil se vedle Alice. Vzal ji něžně za ruku a nenápadně ji stáhl k sobě. Netušila, jestli na ni použil svůj dar, nebo za ten náhlý klid může jeho dotek a blízkost, ale byla tak uvolněná, že to prostě neřešila.

Mezi stromy se objevila první silueta a za ní další.

Jeden, druhý, čtvrtý… šest!

„Pane bože,“ špitla Rose a Alice se po ní ohlédla. Rosalie se tiskla k Emmettovi s větším strachem, než ona k Jasperovi.

„To bude dobrý, lásko…“ tišil ji Emm. Alici se sevřelo hrdlo. Proč tu sakra není Edward? Někde si užívá, zatímco oni…

„Nečekal jsem, že přijde uvítací výbor!“ zavrněl upír s lehce olivovou pletí, která vypadala dost nepatřičně s upíří bledostí. Černé lokny mu líně splývaly na ramenou. Alice automaticky sevřela Jasperovu ruku pevněji a on jí stisk krátce vrátil. Bylo to jejich tiché: To bude dobré, neboj se.

„Proč tu jste, Demetri?“ zavrčel Jasper a upír sebou trhl stejně, jako Alice. On ho zná?

„Nepřekvapuje tě, že tu jsem já?“ divil se Demetri.

„Ani ne. Někdo musel Laurenta nahradit. Byl jsi nejspíš na řadě.“

„No…“ Demetri si odkašlal a upravil si dlouhý černý plášť. „Přišli jsme ti udělat doprovod domů. Máš radost?“

„Domů?“ vyhrkla Alice. Ty jdi domů! Sbal si ten tvůj nevkusný hábit, sedni na koště a odleť, Drákulo! řvala uvnitř.

„Do Texasu,“ odsekl jí Demetri a Jasper s Emmettem výhružně zavrčeli.

„Je doma tady. Jděte si do Texasu sami!“ řekl Emmett a postavil se – s Rosalií bezpečně ukrytou za sebou – vedle Jaspera.

„Tvá dovolená skončila, Majore. Máš své povinnosti, nezapomínej,“ zavrčel Demetri a Jasper se ušklíbl.

„Povinnosti? To byla má dobrá vůle…“

„Tak ji ukaž znovu a nenech se přemlouvat.“

„To jste vážně přišli jen kvůli tomuhle?“ vydechla Alice. Oni jí ho chtějí vzít!

„V táboře se to mele. Někdo vyvraždil novorozené a zbytek se začíná bouřit. Musíš se prostě vrátit, Whitlocku. A já ani Vládci nediskutujeme. Jsme v přesile, tak to nekomplikuj,“ vybídl ho Demetri a Alice si zakryla dlaní ústa. Chtěla být hrubá, vulgární, hysterická, ale nedokázala nic z toho.

„Dobrá,“ vzdychl Jasper a tentokrát Alice explodovala.

„Cože?!“ vypískla s ozvěnou Rosaliina hlasu.

„Zešílel jsi?! To nemyslíš vážně, Jaspere,“ panikařila Rose. „Nejdeš nikam, prostě. Nenechám tě odejít!“

„Rose…“ začal Jasper a pustil konsternovanou Alici.

„Ani na to nemysli. Prostě ne!“ trvala na svém Rosalie.

„Sestřičko, poslouchej mě… Rose… No tak, Ros – Rosalie! Hej, hej… klid… Rose – poslouchej mě…“ Jasper se ji snažil obejmout, zatímco na něj chrlila samé ne, nikdy, na to zapomeň, vůbec nikam nejdeš… Povedlo se mu to. Sevřel ji v náruči a lehce s ní pohupoval.

„Věř mi, sestřičko. Jen to tam urovnám a vrátím se…“ sliboval. Rose se od něj však prudce odtáhla a vrhla se k Emmettovi. Než mu zabořila hlavu do ramene, sykla: „Tos říkal i minule!“

Alice se konečně zmohla na tichý vzlyk.

„Ne,“ špitla a Jasper se k ní zmučeně otočil. Díval se jí do očí a ona jemu. Vždyť si ani nestihli vyznat opravdovou lásku. On jí řekl jenom, že ji asi miluje, sakra. Neřekl, že na sto procent. Nemůže odejít. Co když… ne, prostě. Rose měla bojovat víc! Ona má bojovat! „Jaspere… to nemůžeš…“

Bez odpovědi k ní natáhl ruku a ona ho napodobila. Dotkli se konečky prstů a do Alice se vlila vlna nehynoucí lásky. Roztřásla se jí ramena, ale nohy měla snad vrostlé do země, protože se k němu nevrhla. Stála a doufala, že když se nepohne, neudělá to ani on, jenže jeho ruka po chvíli klesla a Alice zavřela oči. Její tváře se dotkl lehký vítr a Rosaliin vzlyk jí dal jasně vědět, že až ty oči otevře, on tam už nebude. Věděla to, a přesto je otevřela chvilku předtím, než se jí podlomila kolena a zhroutila se bezmocně do trávy.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

19)  fdgbsrfgbwrh (27.06.2014 12:28)

Lenka326

18)  Lenka326 (04.08.2011 21:59)

Bella se konečně dočkala, ale bude konečně v pořádku? Nebo ještě něco dalšího?
A Jasper! Chudák Alice, ještě to mezi nimi ani pořádně nezačalo a už ho ztrácí. Doufám, že se vrátí. I Rose je mi líto, našla bratra po tolika letech a za pár dní o něj přijde. Ach jo. Snad se Arovi jeho plány nepovedou.

semiska

17)  semiska (01.08.2011 23:11)

Chudák Alice, snad se Major náš milovaný ještě objeví Bella a Edward si konečně prohloubili svůj vztah-nevztah

Kamci

16)  Kamci (01.08.2011 20:02)

:( :( :( teda to jsou věci... Bella s Edwardem jsou snad konečně na dobrý cestě, ale co to tam provádí ten Jasper???!!! bojim bojim

15)  Anna43474 (01.08.2011 15:24)

Já tě varovala!!!


...

Uááá :'-(
To je ale debil!!! On si prostě odejde!!!

MisaBells

14)  MisaBells (01.08.2011 12:57)

LadySadness

13)  LadySadness (01.08.2011 11:24)

a čo ešte len vymyslí, v noci mala vážne problémy s tým super tajným videom a hypnotickým kolečkom a chcela to riešiť pomocou a toho prerasteného havajčana Israela blablabla, jeho ukulele a Somewhere over the rainbow, následky radšej ani nedomýšľam

Hanetka

12)  Hanetka (01.08.2011 11:14)

Co Mišutka,ta si to vymyslela, spíš chudák Edward...

Twilly

11)  Twilly (01.08.2011 11:02)

chudák Mišutka

LadySadness

10)  LadySadness (01.08.2011 11:00)

a ja že je len jedna, a ono aha koľko ich je, aj ja staviam na tú hystériu

Hanetka

9)  Hanetka (01.08.2011 10:53)

Lady Sadness: Tunelové vidění způsobuje retinitis pigmentosa, katarakta a jedno ze stadií glaukomu, dále se může objevit při migréně a hysterii. Tak co myslíte... to asi u Edwarda nebude, hm? Možná hysterie ze sexuální frustrace...

LadySadness

8)  LadySadness (01.08.2011 10:39)

P.S. doplňujem - je tiež možné, že má očnú chorobu, pri ktorej vidí oko iba tunelovo, žiaľ som ten názov počula iba raz a dávno, takže som ho zabudla

LadySadness

7)  LadySadness (01.08.2011 10:35)

takže - ak s tým počítal, tak ide naplno a na doraz? se vším všudy? on sa fakt snaží byť dobrý a Jasper očividne z tých oplášťovaných niečo cítil, inak by predsa radšej bojoval, on má plán, určite má plán, on MUSÍ mať plán áno, som si istá, že má plán, všakže má plán
Nosska, on nečumí ako tunel, ona je svetlo na konci tunelu, ktoré ho privedie do raja, v každom zmysle :p :p :p, akurát, že tento obstarožný mládežník má klapky na očiach

Twilly

6)  Twilly (01.08.2011 09:26)

Nossko, na to, že jsem byla z tohodle dílku maximálně rozslintaná, jsi mě teď dostala... spíš rozcupovala. Tvůj dovětek na margo Édu... no tedy

Mišutko, to bylo.. omg.. vždyť víš, pocintaná klávesnice drool2* :D *

Nosska

5)  Nosska (01.08.2011 09:12)

"Když jsi poblíž, tak vidím jen tunelově" To jako čumí jak tunel??? Ne, už se do něj nebudu víc navážet, on se teď snaží být hodnej
Jenže ten Jasper... ani nedokážu odhandout, co se stane

Fanny

4)  Fanny (01.08.2011 09:04)

Pěkné, ty jejich malé hádky jsou pořád stejně úsměvné, jen ten odchod Jaspera byl bolestný, obzvlášť když víme, co Aro zamýšlí...

AMO

3)  AMO (01.08.2011 08:29)

Kam jde??? Proč odchází??? On je bojovník, měl je všechny zmlátit na hromádku. :'-( :'-( :'-( :'-( :'-(
Vrátí se?? Próóóč??? Já vím, ještě týden
Aspoň, že Edward a Bella o malý kousek postoupili. Možná už Bella uvěří.....

Bosorka

2)  Bosorka (01.08.2011 07:56)

Letiště....připomnělo mi to moji oblíbenou scénku z Pearl Harber
Jaspere, kurňa, nechoď s nima!!!!!!!!!!!!!!

SarkaS

1)  SarkaS (01.08.2011 07:53)

Bulím, pořád bulím. Tohle je děsný konec a i když mě těší postup u E a B, tak odchod Majora je děsný:'-( :'-( :'-( :'-(

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still